Коледа 2012 - 5 част

  • 92 061
  • 704
  •   1
Отговори
# 465
  • София
  • Мнения: 904
 Страхотни сладки показвате! Аз направих линцери, сега ми втасва щолен, който ще се яде може би около НГ, а в хладилника ме чака тестото за рохличките. Нямах никакъв проблем и с двете теста за сладки. Ще правя и меденки или джинджифилови сладки, които ще украсявам с фондан и шоколад, а също ще пробвам една постна глазура, която открих в мрежата. За сина си не смея да ползвам РА. Ако ми остане време ще направя и някакви шоколадови сладки.

# 466
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
zllate, много са хубави свещниците.

mimi0585, и линцерите и меденките изглеждат много апетитно.

k a t r i n, и твоите линцери изглеждат супер.


И въобще всички момичета показвате големи красоти  Hug

Аз моите линцери още не съм ги слепила, но и това ще направя тези дни. 2 дни се занимавах с украсата на меденките, че малкия не ми отпуска много време. Ето го и резултата (не съм подредила всички, че някои още съхнат, а снежковците ще украся с фондан, когато дребчо ми отпусне време  Mr. Green )

# 467
  • Мнения: 498
Ето от мен поредните Коледни меденки.
http://www.inagg.blogspot.com/2012/12/ii.html

# 468
  • Мнения: 1
Момичета, меденките са страхотни! Тези дни за първи път ще пробвам да ги направя! Много ме вдъхновяване с вашите красотии   bouquet
Ето и нещо от мен - фоторецепта на домашните ми овесени бисквити - http://polinasofia.blogspot.com/2012/12/blog-post_19.html?spref=fb

# 469
  • Мнения: 0
Здравейте, момичета. Възхищавам се на красотите, които творите и благодарение на Вас за трета поредна година ще зарадвам семейството си с няколко вида сладки. Имам въпрос искам да украся малко меденки с фондан,но  като отворих пакета погледнах срока на годност пише 11.12.2012г. Незнам да украсявам ли или да го изхвърля?

# 470
  • Мнения: 5 681
Момичета, един бърз въпрос, искащ бърз отговор: купих си фондан, но не знам как се работи с него, как се разточва, как се залепва за сладката. Моля ви, помогнете ми Hug

# 471
  • Пловдив
  • Мнения: 237
Момичета, меденките са страхотни! Тези дни за първи път ще пробвам да ги направя! Много ме вдъхновяване с вашите красотии   bouquet
Ето и нещо от мен - фоторецепта на домашните ми овесени бисквити -
Ще пробвам със сигурност. Изглеждат  Crazy

# 472
  • Мнения: 1 276
Момичета, един бърз въпрос, искащ бърз отговор: купих си фондан, но не знам как се работи с него, как се разточва, как се залепва за сладката. Моля ви, помогнете ми Hug
омесваш с ръце докато омекне и после върху фолио разточваш до желаната дебелина на пласта и  изрязваш фигурки. За залепването - можеш да намажеш сладката с разтопен мармалад от кайсии или съвсем леко с четка намазваш със  захарен сироп  и  лепиш отгоре изрязаният фондан.

# 473
  • Мнения: 36
като сме зговорили за фондан, как закрепяте по него фигурки, например копчетата на снежковците, снежинки и т.н. не ми се занимава да бъркам РА и не знам как да закрепя тези малки дреболии по фондана на меденките? идеи? предварително благодаря  bouquet

# 474
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
като сме зговорили за фондан, как закрепяте по него фигурки, например копчетата на снежковците, снежинки и т.н. не ми се занимава да бъркам РА и не знам как да закрепя тези малки дреболии по фондана на меденките? идеи? предварително благодаря  bouquet

Мацваш с четка малко вода и лепиш Wink

# 475
  • Мнения: 3 452
Току що направих шоколадово портокаловите бисквитки които правя за първи път.Станаха добре и много хубаво ухаят.1-2дни преди Коледа може ли да се слепят или става и по рано/но имат мляко в крема/Ето ги не украсени.

# 476
  • БГ
  • Мнения: 746
много хубави сладки показвате, мерси за рецептите! Hug  chef
аз се мъчих с меденките по рецепта на Джема. Ами стана на трохи  ooooh!, уж да правя мечета за децата и прасета, накрая направих звезди.....изобщо голям провал .Нито жълтък,нито масло,нищо не помогна а не беше много брашното , просто тестото не се точеше а късаше. Украсих ги потопени в шоколад и занесох в градината . За следващия път трябва да направя няколко вида, за тренировка.Но като съм на работа луднах от сладкоправене по нощите Whistling ooooh! За госпожите направих медена картичка, по идея на Bianka  с фондан и надпис. Стана все едно детето я е правило .С две леви ръце съм аз явно Whistling

# 477
  • Мнения: 5 681
хулиганка, огромно благодаря!
А с останалия фондан, който не го меся, има ли проблем да стои така на масата до мен, или трябва да го прибера на хладно? И като приключа и остане фондан, как да го съхраня?

# 478
  • Варна
  • Мнения: 239
хулиганка, огромно благодаря!
А с останалия фондан, който не го меся, има ли проблем да стои така на масата до мен, или трябва да го прибера на хладно? И като приключа и остане фондан, как да го съхраня?
Важното е, да е добре увит във фолио, защото бързо изсъхва. Иначе няма проблем да е до теб. Ако го оцветяваш и започне да лепне, го поръсваш с малко нишесте и го омесваш.

# 479
  • Мнения: 1 276
хулиганка, огромно благодаря!
А с останалия фондан, който не го меся, има ли проблем да стои така на масата до мен, или трябва да го прибера на хладно? И като приключа и остане фондан, как да го съхраня?
може да стои на масата, но нека да е в някаква кутия или  завит в стреч фолио, че инак изсъхва  Peace  Останалото к-во увий добре пак във фолио и прибери в добре затваряща се кутия

Общи условия

Активация на акаунт