Коледа 2012 - 5 част

  • 92 011
  • 704
  •   1
Отговори
# 645
  • гр.Русе
  • Мнения: 52
 Честита Коледа бъдете живи и здрави.
 Ето нещичко и от мен, хич не ми остава време да си сваля снимките.Щолен, рохлички, линцери и виненки с локум и орехи.Всичко много се хареса.

# 646
  • под тепетата
  • Мнения: 11 164
Днес, влизайки в книжарница Хеликон ( Пловдив на главната улица), с изненада установих, че на касата продават...формички за курабийки!
 Все за някого може да е от полза това инфо. Имаше звездички, елхичка, камбанки, тройки цветя, листа, конче-люлка...Обаче ми се видяха скъпички - към 6лв.

# 647
  • Мнения: 5
catty m, покритието е от роял айсинг!

# 648
  • Мнения: 120
Здравейте! Представям ви една коледна идея, която е чудесно допълнение към празничната атмосфера - с вида и с аромата си.
Надявам се да ви хареса!  smile3525

http://mousseofcoloursanddreams.blogspot.com/2012/12/blog-post_29.html

Поздрави!

# 649
  • Мнения: 240
Честира Коледа на всички и весело посрещане на Новата Година.
Страхотни неща сте сътворили.
Ето и част от тазгодишните ми сладки / нямам снимани всички, тъй като се унищожаваха мигновенно/

Сладки

# 650
  • под тепетата
  • Мнения: 11 164
wafi, всичките изглеждат прекрасно!
 Сума ти време зяпах снимките и да те питам нещо за звездичките с портокалово желе. Колко време преди Коледа могат да се направят и желето изсъхва ли ( в смисъл позволява ли да се нареждат една върху друга сладките) ?
 Sugar-че, когато бях малка и баба правеше такива гердани и ги ползвахме даже за чай. Но сега с тези химии - само да ги мирише човек!
 Вчера видях в магазин да се продават лимонови корички за сладкиши с малък срок на годност ( не бяха сушени, а като кандирани) - не посмях да взема .

# 651
  • Мнения: 50
Момичета,за всички вас newsm20.Мнооооого ви благодаря ,че ви има.Желая на всички вас весели празници  bouquet  bouquet  bouquet

# 652
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
bilqna_69, тъй като и аз правих портокаловите звездички, да си кажа опита. Два дни ги оставих да съхнат аз и после не са ми залепвали, но пък и не съм ги редила точно една върху друга, а само леко се застъпваха.
Аз така и не снимах в къщи, но ги щракнах на едно гости (та ми е лоша снимката), че ги снимаха и други.  Wink Та ето да онагледя обяснението си за подредбата на звездичките.

# 653
  • под тепетата
  • Мнения: 11 164
Благодаря,Morena! Меденките ти са много весели  Laughing А какво е това дългото в чинийката  Blush
 А колко дни преди Коледа могат да се направят?

# 654
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Simple Smile Благодаря,Биляна, а дългите са италиански кантучини по рецепта на Йоли. Ако питаш за звездичките, аз ги правих седмица някъде преди Коледа, но според мен и по скоро могат да се ядат, маслени сладки са, няма мед, който да ги стяга. Подобни са на ванилените кравайчета, като са топли са супер трошливи.

# 655
  • Мнения: 2 872
Още ни държи Коледния дух.  Grinning Вчера направих едни линцери, за които не ми стигна времето преди Коледа.
Весело посрещане на Новата година!

# 656
  • Мнения: 240
bilqna_69 аз правя звездите 2-3 дни преди коледа. Като ги "полея" с желето оставям така няколко часа да се стегне добре и прибирам в метална кутия, като между всеки ред слагам фолио или хартия хем да не залепват, хем да запазят влагата за по дълго. Ако се държат повече време отворени или се направят прекалено рано желето става като гума. На мен най много ми харесват през първата седмица докато са още влажни.

# 657
  • под тепетата
  • Мнения: 11 164
Благодаря,wafi!
 Нали все гледаме да спестим време покрай Коледа, та се надявах да могат да изтраят повече . Опасенията ми, че щом са с желе са по-нетрайни,  се оказаха верни.
Morena, миналата година правих кантучини с ядки и сушени плодове и много ми харесаха. Тази година не успях с времето, но ми стана интересно за твоите ( на Йоли). Тези, които правих не са с мая. Можеш ли да направиш разликата с мая и без мая - във вкуса ли е или  в консистенцията ( ама как го казах... )?

# 658
  • у дома
  • Мнения: 7 970
Честира Коледа на всички и весело посрещане на Новата Година.
Страхотни неща сте сътворили.
Ето и част от тазгодишните ми сладки / нямам снимани всички, тъй като се унищожаваха мигновенно/

Сладки

На 7-мата снимка баница ли е или нещо друго и ако е друго може ли рецептата  Embarassed

# 659
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Биляна, смятам, че с мая разликата ще е повече в консистенцията, отколкото във вкуса. И определено мисля, че без мая са по интересни. Ако все пак се правят с мая, според мен ядките трябва да са по на ситно (докато иначе са цели), за да не стоят на дъното. Иначе са точно с ядки и сушени плодове (при мен червена боровинка).
За портокаловите звездички само да вметна и, че за снимка са по хубави докато са прясно заляти с желето. Съвсем различно изглежда като се стегне, а като е прясно е по-обемно.

И коледен дух, а и инерция ни държи според мен.  Laughing
Аз също за нова година ще прявя едни сладки (oстанаха неосъществени за Коледа) и едни пармезанови пръчици, пък и ей тази тарталетка, че имам сини сливи от Коледата, а и рикота, която да употребя. Simple Smile


Общи условия

Активация на акаунт