Вънка пеят коледни звънчета, МАЙско бебче рита със крачета!

• 24 394
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Ох, коледни сладки..през крив.макарон ще ги видя.
Аз си купих някакъв десерт-линзер паста.Нещо като парче маслен кекс с мармалад.Отхапвам хапка и си викам" Абе що ми мирише на прасе това", а то имало свинска мас вътре  Sick

# 121

Анум, същата улица, така пише... явно наистина са фенове на Индия  hahaha
За мен Люлин е направо мръсна дума като квартал... само като чуя, че трябва да ходя натам и настръхвам.. може би, защото преди това живеех на Центъра (до НДК) и съм ходила само Центъра- Студентски, после Хаджи Димитър и сега Младост 4... все далеч от там  Mr. Green

Глезла от центъра  smile3534
 Ина, успех, сигурна съм, че всичко ще е наред   bouquet
 Мон, хахаха знаех си, че имаме кармична връзка  Mr. Green Heart Eyes  Мен си ме бие тока патологично, факт  hahaha
 Felicity* , вкъщи е обратното- ММ се е развихрил, а аз засега само гледам вкуснотиите....но скоро ще капитулирам  Blush
 Лула ъп е много хубава количка, но тези малки колела... newsm78 На мен ми трябва нещо като бебешки танк поне за зимата  Laughing

# 122
  • София

Белле, хора всякакви, ако нямаше любители на Люлин нямаше да има толкова много микро райони и жители. Аз там само с пистолет отивам да живея. Мен също не са ме водили на училище, но моето беше на 2 мин пеша от вкъщи.  Crazy

Фелисити, ми на сайта им пише, че е там поне. Не съм ходила да видя с очите си  Party

Ина, успех на ФМ  Peace

Анум, не глезла, моля моля... аз съм ГОЛЯМА глезанка....  Mr. Green

# 123
Хайде и аз да се запиша в новата тема,че ви изпуснах.Както вчера писах имах стягане на корема от известно време и то като легна по гръб,вчера по едно време даже доста силно ми се стегна и днес ходих до доки,днес всичко е нормално корема не ми е стегнат,каза че няма контракции,че всичко си върви нормално,но за вчера съм сигурна че си бяха контракции.Изписа ми да пия Биолектра форте това пак е вид магнерод и после като го свърша сигурно ще започна да си пия само магнерод,но питането ми към тези които вече пият магнерод е от кога сте го започнали от коя седмица на бременността и по колко хапчета на ден се взима и от колко милиграма,питам защото доктора ми обясни как да взимам само Биолектрата за магнерода нищо не ми каза.
Аз също имах болки по едно време, но болките бяха само когато ставам, сядам, или вървя и тогава доки не можа да ми каже какво ми е точно и аз отидох и на друг док за второ мнение. Тогава той ми каза, че това е нормално от разширението, корема още не ми беще почнал да расте. И ми изписа въпросната Биолектра, и започнах да я пия. Обаче след 5-6 дена започнах да имам разстройство от нея и я спрях и след 1-2 дена веднага отшумя. След това моя си док ми изписа Магнерота. Общо взето от 14 седмица почнах Биолектрата, след 16 започнах Магнерота 3 x 1. Така че внимавай с тая Биолектра ако се появи разтройството и при теб спирай ги.

# 124
Я да ви питам относно тези контракции ,безболезнените,понеже аз само веднъж онзи ден ве4ерта май имах,та преди не съм'' слушала ''много като сте споделяли,дали трябва да лежа като ми се стегни корема ?

# 125
  • София
Последните 3-4 страници не съм чела и предварително се извинявам, ако сте го обсъдили, но ми е малко притеснено...

Днес имам повечко контракции, които каче ли зачестяват - ето сега последните две бяха през десетина-петнайсет минути. За последния час мога да преброя 5-6  ooooh!.Не мога да кажа, че са болезнени. По принцип имам изписан магнерот по едно на ден, който си пия от около два месеца вече.

Та на въпроса... да се притеснявам ли според вас? Изобщо не искам излишна паника, ходене по болници за ненужни прегледи, но ако някой ме ориентира за примерен брой контракции на ден, които са в рамките на нормалното, много ще съм му благодарна...
Толкова неща съм забравила от миналия път...

# 126
  • Варна
Момичета,току що дъщеря ми ме извести че имали шарка в класа-варицела  Shocked  :shock,а тя не я е карала. Звъннах веднага на доки,и той каза, че не е опасно ако съм я карала и бебето и то сега имало имунитет от мен.Въпреки това малко се притеснявам ако се зарази дъщеря ми.Имала е два дена само контакт с болното дете,които разбира се са достатъчни,но все пак може и да не се е заразила и се чудя дали тази последна седмица да не я спра от училище,Вие какво мнение имате по въпроса?

# 127
Днес ходя по честичко до тоалетната и май болките ги няма може и от това да е .Благодаря ви за съветите на всички Hug

# 128
Последните 3-4 страници не съм чела и предварително се извинявам, ако сте го обсъдили, но ми е малко притеснено...

Днес имам повечко контракции, които каче ли зачестяват - ето сега последните две бяха през десетина-петнайсет минути. За последния час мога да преброя 5-6  ooooh!.Не мога да кажа, че са болезнени. По принцип имам изписан магнерот по едно на ден, който си пия от около два месеца вече.

Та на въпроса... да се притеснявам ли според вас? Изобщо не искам излишна паника, ходене по болници за ненужни прегледи, но ако някой ме ориентира за примерен брой контракции на ден, които са в рамките на нормалното, много ще съм му благодарна...
Толкова неща съм забравила от миналия път...
Според мен при толкова чести контракции по 1 Магнерот на ден е много малко. Аз пия по 3, отделно 3 пъти по две Нош па.  Peace

Felicity, Лола май е от тези с малките гуми. А за снегове и препятствия са идеални High Trek. Малко са по-скъпички, но си заслужават инвестицията.  Wink

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 17:42 от Neveroqtka

# 129
  • Бургас
...дали трябва да лежа като ми се стегни корема ?

Не е лошо да си почиваш, но по-важното е да пиеш достатъчно магнезий, евентуално и но-шпа и ако не спират - на лекар.

По принцип имам изписан магнерот по едно на ден, който си пия от около два месеца вече.

Това е нищожна доза и без да имаш осезаеми конктракции, а в такъв момент още повече.
Аз на твое място бих пила 3п по 2т докато отида на лекар. Ти си преценяй сама за себе си.

Рано е още много за толкова осезаеми и чести контракции.

За варицелата - аз съм предупредила учителката чуе ли за случаи веднага да ми каже - не само синът ми не я е карал, ами и аз нямам имунитет Tired На твое място бих спряла детето от у-ще.

# 130
Благодаря,Мон,  Hugтук не дават но-шпа,но ще го имам в предвид  Peace
ани 111,дано поспрат тези контракции  Praynig ако можеш ,консултирай се с лекар  Peace

# 131
Леле, тези контракции, аз до последно нищо не усещах. Едва като ми изтекоха водите започнах да усещам. И ако се появят сега не знам дали ще разбера, та нямам си и представа, колко често е нормално. Само съм чувал, че има подготвителни контракции, или нещо от сорта се казваше даже и име си имаха, но не помня от кога се проявяваха.
Аз съм живяла в Люлин, че даже съм и учила не само в Индира Ганди, а и в още едно люлинско даскало. Чесано казано понеже съм до Западния парк, не съм усещала да съм тотална люлинчанка, по центъра рядко ходя и в тия райони, които се смятат за криминални Wink.
Този бейби мол, мисля го посетих при предното ми обикаляне за покупки. В две малки помещения натрупана сумати стока, като попитах за нещо жената толкова троснато ми отговаряше, че реших повече да не стъпвам там. А магазина съвсем на кофти място е преместен, в арона си беше супер.

# 132
  • София
Ма давайте адреси да изпращам сладки и щолени, че аз доста се постарах таз година от нямане какво да правя.
Анум, всеки път благородно ти завиждам за готвещия мъж, че моя милия едни яйца не може да изпържи дет се вика. Много ми е кеф на мен да майсторя разни неща, ма понякога и на мен ми се иска някой да ме поглези пък.
Анни2002, аз два дни подред имах така доста неприятно контракции и силни. Полегнах за 10-15 минути и нещата се поуспокоиха. При всички положения малко почивка в такава ситуация няма да ти навреди.
Ани111, да не са Бракстън Хикс? То май е време към 5ти месец да започнат? Можеш да увеличиш Магнерота.
Росиел, ако ти си карала варицела, няма от какво да се притесняваш дори и дъщеря ти да  е болна.
Невероятка, да, Лолата е с малки колела. Аз ако знаеш с едно Чико (с малки гуми) какви партини правех зимата..направо му разказах играта. High Trek е триколката с големите гуми, наистина няма препятствие, което да ти се опре с нея. Аз определено съм „за” да се дадат малко повече пари, но количката да си струва.

# 133
  • Бургас
Само съм чувал, че има подготвителни контракции, или нещо от сорта се казваше даже и име си имаха, но не помня от кога се проявяваха.

Бракстън Хикс се казват - аз ги имах последните три месеца първия път, при мен бяха силни и по много, наложи се да пия Гинипрал и т.н., но овладяхме нещата и доносих сина си. Не бива много да се подценяват.

http://www.purvite7.bg/articles/view/2597/brakstan_hiks_kontrakcii.html?rc=44

http://semeistvo.rozali.com/bremennost-calendar/p18866.html

# 134
  • Бургас

Росиел, ако ти си карала варицела, няма от какво да се притесняваш дори и дъщеря ти да  е болна.

Казват, че понякога варицелата повтаря, не знам вярно ли е, цяла тема има по въпроса: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=343865

Аз знам, че преболедувал варицела човек може да развие Херпес зостер.

Общи условия

Активация на акаунт