Вънка пеят коледни звънчета, МАЙско бебче рита със крачета!

• 24 408
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • София
cherry_dream, тази книжка я подарих на един новоизлюпен татко като ни черпеше за раждането - да не ходим с празни ръце. Наистина е много готина.

Може ли да сравним ритниците, че имам въпроси? С първата бременност постепенно се засилиха като чувствителност с месеците. Сега обаче го усещам едвам едвам, като рибка, която ме побутва леко 1-2 пъти дневно, и като минат 6-7 дена и ме изритва сииилно и майсторски, чак се чудя обърнало ли се е - чувства се малко все едно се отлепва нещо вътре. Една доза по-силно и щях да го нарека болка. Засега приемам, че ще е рогато диване като сестра си, яко ни дупе.  Mr. Green Я разкажете при вас как е  Party

# 511
  • Северозапада
Аня, ти записа ли се на йога вече?

# 512
Ani111 аз първия път много силно го усещах, а сега едва-едва... Може би е още рано. Чувствам го много ниско, като гъделичкане Simple Smile
Днес се теглих - последна седмица 4 месец съм и съм +4 кг общо от началото( почнах 52, сега 56).
А нашия малкия вече разправя наляво-надясно, че мама има бебенце в корема и, че ще помага да го обличаме и щял да му дава водичка.  tooth Понякога ми вика : "отвори корема да го видим" Joy

# 513
Аз първия път започнах да усещам малкото ми водолейче със седмица по-рано в сравнение с теленцето сега. Даже ако някой си сложеше ръката върху корема ми често получаваше силен ритник още от средата на 4-тия месец. Този път го усещам притъпено и не толкова често. Не знам дали е заради това, че преди бях със задна плацента, а сега с предна или просто човека си е мързеливо теле като майка си  Joy

# 514
  • София
Рениборо, не мога да си го причиня просто. С него няма шанс да седна и за 5 минути – иска си внимание
Бъфи, Стефи, Мон, Буена и на всички, на които им предстоят прегледи днес – успех! Ние сме утре, да видим.
Анум, много весело изкарване с роднините!
Нанина, Бел, наистиан е малко кофти, ако се наложи да си седиш у дома и да чакаш появата на бебето –скука е, нооо можете да използвате много ползотворно това време- четете си книжки, статии, подготвяйте се за срещата с малкото човече, събирайте сили после няма време за нищо (поне в началото, после се подреждат нещата).
Джулиани,чакаме да се похвалиш с бебето – залагам на момиче  Wink
Бел, пази се, че това с паданията, особено сега си е сериозно.
Ани111, аз напоследък започнах по-силно да го усещам, но не мога да кажа, че го усещам болезнено. Лекичко е още, като бълбукане, почукване..нищо особено, за сега, а първото, въпреки че бях и с предна плацента и по-рано го усетих и по-силно, то не спираше диването...
Bs-mama, и моя иска бебето да излиза, за да го возел в количка, и днес в една аптека искаше да му купим термометър жабка  Joy..много са милички. Гледам твоя е 2 месеца по-голям, на един акъл са значи.

# 515
До момента съм усетила едно единствено ритниче. Всичко друго е едно леко гъделичкане по 1-2 пъти на ден.

# 516
И аз не знам къде съм,праща ме един клиент там,защото му се оплаках ,че не мога да си намеря свестен лекар.Каза ми ,213 кабинет.Попитах сестрата по телефона,колко струва прегледа,а тя ми каза,че не знае,но часните прегледи при него(д-рАнгел Николов,,ако на някоя мама и говори нещо),били над 50 лв.Ако е така като казваш,пак ли ще ги дам за тоя дето духа?

Нещо не можах да разбера...отиваш при този доктор Николов, даваш му 50 лв и той те гледа в 213 кабинет? Ако е така, нещо не ми се връзва. Първо е адски скъпо за 50 лв да те преглеждат в МД, според мен. При положение, че им знам ехографа. В някоя супер хубава частна клиника ще ти струва толкова прегледа. И как пък тази от регистратурата не знае за цените? Прецени си сама, може доктора да е много добър специалист, но там за техните условия  в 213 кабинет не бих дала 50 лв за обикновен преглед. Ние даваме по 70, 80,100 за фетална морфология с най-новата апаратура, при най-добрите специалисти. Ти не ходи ли на ФМ досега?

# 517
Мен вчера ме гледаха в МД в Ултразвукова зала на 5-тия етаж, апарата си беше доста добър. Може би не навсякъде са им скапани...знам ли.

Последна редакция: ср, 19 дек 2012, 17:34 от ☽ silver_moon ☾

# 518
Ходих при Марков и сега съм на 8 януари,но не мога да чакам до тогава..

# 519
Silver,ти с направление ли ходи?

# 520
  • София
Мацки,връщам се на отчет!Бебчо е добре,всичко е наред,слава Богу,тежи си 365грама о си пипаше пацата Mr. Green
Връщам се ви чета!

# 521
Буена, браво браво, много сте големи. Hug Hug Hug Hug
Сега чакме и Мон да се отчете

# 522
Ani111 относно ритането при мен е мнооого слабичко като пукане на мехурчета.  Heart Eyes Напоследък започнах да го чувствам на различни места, но е концентрирано в дясната част. Понякога хвърля някой по-силен ритник (ако сложиш ръката да се усети), като онзи ден когато нашият татко си беше сложил ръката, но е много рядко. Мисля че от скоро вече я чувствам всеки ден, но миналата седмица изобщо не беше така.

Chery_dream много ми хареса идеята за книжката. Ако ми остане време може да я взема като допълнителен подарък за Коледа.

Bs_mamma, Felicity нашата кака е доста по-голяма от вашите сладури (на 9г е), но и тя вече е казала на приятелките си, че ще имат ново попълнение в “клуба” им  Joy и през два дни пита колко остава.  

Anum дано роднините ти пристигнат навреме и без проблеми. Нашите идват в събота и се надявам да няма пак проблеми с времето, въпреки че в София щяло да вали сняг и в събота.

Успешни прегледи на всички.

# 523
djuliani, не, мен ме изпратиха там с "връзки" да ми видят кистата дали е за махане или не Simple Smile Мисълта ми беше, че едва ли навсякъде в МД са им зле ехографите, на теб щом са ти препоръчали, сигурно е ок  newsm78. А лелката от регистратурата може и да не знае, защото май всеки лекар си иска различно...не съм запозната хич с "политиката" на МД  Thinking
Сега видях, че Neveroqtka е писала, че във високата сграда са с нови апарати, в другата съм ходила само за БХС  Whistling

Последна редакция: ср, 19 дек 2012, 16:31 от ☽ silver_moon ☾

# 524
Djuliani, Имат хубава апаратура в МД, но някъде на по-високите етажи и явно и на 5-тия етаж. И аз съм с връзки, като Silver moon и затова са ме водили там. Там и ще си раждам живот и здраве. Много е чистичко, новичко и спретнато. Все едно си в друга болница! Simple Smile

Ето тук има инфо за 212 кабинет, който е в ниската сграда и не етолкова хубаво... http://www.maichindom.com/bg/laboratories/view/6/

Последна редакция: ср, 19 дек 2012, 16:45 от Neveroqtka

Общи условия

Активация на акаунт