Моля за съвет. относно дъщеря ми

• 6 218
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
Сигурно ще прозвучи крайно, обаче според мен оправия няма.
На 17 години, в 10 клас, тепърва да я променяш... Трудно.
Щом досега не се е научила да цени себе си, да пази парите предимно за себе си, да има други интереси освен него, едва ли ще го научи оттук-нататък. Може, ама със собствен горчив опит, не от майчински съвети. И не че нямате вина с това отписване от танци и други занимания.

Това за анцуга пък направо ме разби. Какво значи да купувате анцуг, че и да пести? Извинявай много, може купи подарък, защото има такова желание. Ама някой да я притиска с смс-и... Че и вкъщи да го каня! Така ще го оритам, като го видя, че... И не ми скачайте как ще се скъса връзката. Връзката се е скъсала години преди това и тепърва родител трудно ще повлияе.

Съгласна съм с всички дотук, които даваха съвети да се товари с работа и да се ограничат джобните. Вкъщи например всички допълнителни пари се изработват. Пиша един списък каква домакинска работа има за вършене и тогава давам повече пари. Действа безотказно. Хем се чувства полезна, хем горда, че е изкарала допълнителни пари.

И от най-ранна детска възраст говоря, че най-важна е тя самата и да си подбира приятелите. Сега... и да забраниш, и да говориш, файда няма, докато не се опари сама.

# 31
То хубаво, иска да направи подарък, но мен ме притеснява това, че момчето едва ли не я укорява, че още не му е купила анцуга. Чисто използваческо си е това за мен.

# 32
  Привет на всички ...... искам да ви успокоя .че не сме я отписали от нищо ... и нямаме намерение да и объркаме още повече живота като я лишим от любимо занимание ..и я набутаме още повече в ръцете му... казахме и ..че ще я отпишем след нова година ...оставихме я няколко дни.. да проумее колко години труд ще загуби заради момъка....
  Днес ме пита .. мамо може ли да не ме отписвате ..успокоих я че съм говорила с баща и ... няма да я отписваме и заради кавалера ..даваме и шанс ...само да и бяхте видели щастливото изражение Simple Smile...
     В неделя ходихме на пазар и между другото я питах няма ли да си разменят подаръци за коледа или нова год. . сподели ми че и се иска да му вземем една блузка от някакъв сайт..(явно анцуга е отпаднал)..  .....
    Вчера щях да падна .. говоря си с една приятелка ..тя ми се оплаква от сина и ..че е студент и нему се учи .. реших да и споделя моята тегоба .. казах и че момчето е фен на футбола иска да се занимава с това .. споделих и при кой треньор е бил... оказа се че го познава .. врътна един телефон .. и какво чуха ушите ми ... нашето момче не било сериозно на тренировките .. отделно като разбра че аз се интересувам от него .. и каза че е пален използвач.. че преди 2 год. ходел с дъщерята на някакъв който имал фирма ..голяма любов ...и така примамил момичето че взело тайно от техните 3-4 бона и отишли на теферич .. та имало големи разправии тогава и това го разбирам след 8 месеца Shocked едвам можах да спя тази нощ.. казах и го днес и други неща които знам за него от познати ..тя ми каза че е чула тази история за момичето ...разплака се и ми каза че въпреки това го обича и е влюбена в него ... казах и не мога да ти забраня да ходиш с него ... но трябва да знаеш що за стока е ......днес му писала смс- "миличък стискам палци да не те изключат от училище"....
   Искам да ви споделя че никога не сам споделяла в форуми проблемите си . по принцип си ги решавам сама ..дори се старая в живота ми да не обременявам приятелите си .. по скоро те ме търсят за съвет .. дойдох до тук от чудо защото се оказа че почти всички мои хора имат момчета.. а тук ситуацията е малко сложна...Радвам се че моя мил съпруг се събуди от зимния си сън и почна да се вслушва поне малко в думите ми ...искам да знаете ...бащинската обич към дъщерята почти винаги вреди на възпитанието... както в нашия случай. ........Благодаря на всички за съветите и загрижеността ..много ми помогнахте до тук с подкрепата си  Hug Heart Eyes

# 33
Ето, потвърждава се всеобщото печатление, че той само я използва.
Аз не бих се доверила на дъщеря си. Все пак влюбена, може да реши че той ще се промени или с нея няма да е така... Продължавай да я държиш из късо.

Имам познат който по същия начин точи пари от гаджета и си живее в лукс и разкош обикаляйки по света. Единственото което го интересува е дали тя или родителите И са достатъчно богати. Пред нас си го признава и казва, че няма никакви скруполи, щом имали и били влюбени в него, да дават. Има дъщеря от мнооого богата мадама (без брак) и покрай това отделно му се вливат пари в сметката. Лъже ги всички, че много ги обича и ходи с по няколко, от различни държави на веднъж. Иначе се води бизнесмен  Grinning и като чуе мъж с пари, веднага предлага да седнат на масата да направят някоя сделка или инвестиция някъде по света - сещате се че измъква пари...
Нагледала съм се на много такива типове и как жените летят по тях и са готови на всичко да ги задържат. Толкова много случаи знам, че чак ме хваща страх за моите  деца. Точно за това им говоря още от сега, с надеждата поне нещо да остане в главите им като им дойде сляпата неделя  Grinning

# 34
казах и го днес и други неща които знам за него от познати ..

Това считам за най-голяма грешка на база моя опит. Писах, че и баща ми направи всичко, за да ме раздели с първата ми любов. Обажда му се по телефона, изпраща хора да го сплашват и най-накрая отиде в тях с пистолет.Като през цялото това време не спираше да ми говори той какъв е, от кой го бил чул и къде го бил видял. Момчето беше наркоман. На хероин. Но беше страшно умен и интелигентен. Аз бях на 15. И дума не е ставало за секс. Колкото повече чалъми правеше баща ми, толкова повече исках да се срещам с него. И колкото повече ми говореше против него, толкова повече си печелеше моята омраза. Каза ми:"Сега не ме разбираш, малка си.Ще си говорим след 5 години."Не забравих тези негови думи и така се завъртяха нещата, че след 4 години се случи този разговор. Чак тогава той проумя, че не е бил прав и че съм имала достатъчно мозък в главата си дори и на 15. И до ден днешен, този човек си остана най-умното ми гадже и човек, с който комуникирам с удоволствие.  И човек, който ми е дал много.

# 35
На тези години аз получавах наследствена пенсия от баща ми-80лев.Ако не се лъжа мен.заплата тогава беше120-140лев.Взимах ги накуп и си знаех,че с тези пари трябва да си покрия всички разходи:джобни,дрехи,курсове,забавления и т.н.
Първия месец естествено ги похарчих веднага,като си купих ботуши.После цял месец не можех да си купя ни кафе,ни закуска в училище.Нито пък можех някъде да отида.Добре,че поне карта за град.транспорт си бях купила предварително,иначе щях да ходя пеша.
Майка ми прояви твърдост и не ми даде дори лев допълнително и не си позволи да коментира покупката.

Ако дъщеря ти разполага с краен брой средства,тя ще се замисли дали да купи анцуг за него или за себе си.

# 36
Подкрепям написаното от Tintina  и Kiara.

Сега, като се замисля, на 16-17 вече работех. Давах у дома частни уроци по английски на малки дечица, имах между 3 и 6 ученици на срок. Взимах на половина на дипломираните учителки. Парите от уроците бяха може би дори повече от месечните джобни от родителите ми. Събирах ги, и с тях и стипендията за успех си купувах повече /или по-луксозни/ дрехи и обувки от онова, което са можели да си позволят родителите ми. За задълженията в къщи пари не са ми давали, те просто се изпълняваха безусловно- никога не ми е идвало на ум,че няма да пускам прахосмукачка,да гладя ризите на баща ми, да простирам и т.н.каквото ме накарат. За мен това си беше реалност като тази,че баща ми става всеки ден един час по-рано, за да ме кара до училището, а майка ми готви и пече сладкиши през вечер, вместо да полегне пред тв след работа.
Сега като я питам, казва, че ме е възпитавала с "трудова терапия". Laughing И любовните ми проблеми и терзания така лекуваше  Laughing

# 37
  • Бургас
Подкрепям написаното от Tintina  и Kiara.
Сега, като се замисля, на 16-17 вече работех.

И аз така, но през ваканциите. И също имах подобен горчив опит с един младеж, който ми поиска "назаем" първата заплата. И аз му я дадох, щото видите ли исках да съм полезна и да ми се възхити. Познайте дали я върна. Оттогава имам желязно правило - пари назаем не давам на никого, само в краен случай и на проверени хора. Като казвам, че животът учи  ooooh!

# 38
  • София
Момчето беше наркоман. На хероин. Но беше страшно умен и интелигентен. Аз бях на 15. И дума не е ставало за секс. Колкото повече чалъми правеше баща ми, толкова повече исках да се срещам с него. И колкото повече ми говореше против него, толкова повече си печелеше моята омраза. Каза ми:"Сега не ме разбираш, малка си.Ще си говорим след 5 години."Не забравих тези негови думи и така се завъртяха нещата, че след 4 години се случи този разговор. Чак тогава той проумя, че не е бил прав и че съм имала достатъчно мозък в главата си дори и на 15. И до ден днешен, този човек си остана най-умното ми гадже и човек, с който комуникирам с удоволствие.  И човек, който ми е дал много.
Моят ужас е точно това - гадже-наркоман. За секс не иде реч, те и без това са "свършили" в тази област от дрогата. Напълно разбирам бащата, който налива акъл при такава ситуация. Аз лично бих полудяла! Защото на 15 човек няма чак толкова акъл в главата и едно хлъзване+любопитство може да струва прекалено много.
Само не разбрах как един хероинов наркоман запазва висок капацитет на интелект? newsm78 Достатъчно ми е да си припомня Трейнспотинг и някак да не се съглася, но да не спамя по темата.

# 39
Момчето беше наркоман. На хероин. Но беше страшно умен и интелигентен. Аз бях на 15. И дума не е ставало за секс. Колкото повече чалъми правеше баща ми, толкова повече исках да се срещам с него. И колкото повече ми говореше против него, толкова повече си печелеше моята омраза. Каза ми:"Сега не ме разбираш, малка си.Ще си говорим след 5 години."Не забравих тези негови думи и така се завъртяха нещата, че след 4 години се случи този разговор. Чак тогава той проумя, че не е бил прав и че съм имала достатъчно мозък в главата си дори и на 15. И до ден днешен, този човек си остана най-умното ми гадже и човек, с който комуникирам с удоволствие.  И човек, който ми е дал много.
Моят ужас е точно това - гадже-наркоман. За секс не иде реч, те и без това са "свършили" в тази област от дрогата. Напълно разбирам бащата, който налива акъл при такава ситуация. Аз лично бих полудяла! Защото на 15 човек няма чак толкова акъл в главата и едно хлъзване+любопитство може да струва прекалено много.
Само не разбрах как един хероинов наркоман запазва висок капацитет на интелект? newsm78 Достатъчно ми е да си припомня Трейнспотинг и някак да не се съглася, но да не спамя по темата.

Моргана и на мен като родител вече това ми е ужас.За акъла в главата исках да кажа, че никога не ми е и дошло като идея да пробвам.Аз просто явно съм си такава, защото съм и по същия начин с алкохола и въобще с всички гадости, които предлага живота.Не ме влекат.Затова и не разбирах баща ми, вече многократно бях доказала, че може да ми се има доверие и навсякъде съм с главата си.Той самият, когато започнахме да се срещаме ми каза:"Виж ме, ако ти харесвам в това състояние, когато всички кокали ме болят и не мога да се събера, пробвай.Но тогава аз ще отида и ще кажа на баща ти, въпреки, че той ме мрази."Негов приятел(и син на наше дългогодишно приятелско семейство) веднъж ме пита дали искам да пробвам трева.Въпросното момче обезумя.Разкрещя се, че развалините от наркотиците са достатъчно, че да ставам и аз една от тях.А за интелекта говорех-знае перфектно 3 езика, няма място на каквато и да е тема, да го пипнеш и той да не знае.Беше започнал преди година и половина.Много след като аз превъзмогнах тази любов, се засякохме на едно море-еми нямаше такова удоволствие като това да си припомня разговорите с него.Още ми липсват.

# 40
Сега като споменавате, и аз работех докато учех. То не е нещо кой знае какво, но си беше приход. Помагах на мои познати които имаха сергия и от там ми даваха някакви дребни пари. За мен това си беше по-скоро забавление, начин да съм с приятелите ми докато те са на работа. Отделно имах и друга  "работа" от където идваше по нещо. Дори не помня какво съм правила с тези пари.

Общи условия

Активация на акаунт