Професионални серии за коса - тема 45

• 45 554
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • Чукарландия
На мен пък никога не ми пращат мостри от ЗР?!? Само при мен ли е така? Crossing Arms

# 91
Мостри ми изпратиха само веднъж и то след молба от моя страна. С  предна поръчка ми бяха отказали, защото били свършили.  Crossing Arms
Всички останали пъти, независимо дали е за голяма, или за малка сума поръчката - нищо, но от сърце. Mr. Green

# 92
Момичета,имам нужда от съвет Hug Как точно се ползват ампулите Реню Ц? Аптекарката настоятелно ми обясняваше,че се слагат след шампоана,но съм останала с впечатление ,че не беше точно така?
  bouquet

# 93
  • в 1001-та нощ
ПРЕДИ шампоана  Peace

Мун,  Hug Hug моята коса не е точно "зряла", но е доста увредена и аз се надявам на точно такъв ефект  Heart Eyes  Q10 на Шварцкопф много ми хареса и реших, че такъв тип серии са подходящи за косата ми, ама да видим Thinking

Така... Аз колагеновата терапия я поръчах, но забравих да поръчам ензимната фаза  Mr. Green Много съм зле... Може ли с нещо да я заместя или може и да се пропусне?  newsm78
Колагеновата терапия я имаше само в hairsupermarket,нали?  newsm78 и аз много съм и вдигнала мерника да си я поръчам  ooooh!

Аз от там си я взимам, няма да сбъркаш, ако си я поръчаш  Heart Eyes

На мен пък ми остана ензим... дали може да се комбинира с нещо друго, освен терапията? Mr. Green

желателно е ензимът да не се пропуска, след това може и друго - протеин, например  Peace

# 94
И на мен само един път са ми пращали моста /другите пъти съм си ги поръчвала когато това беше възможно/.
Горе - долу си избрах продуктите за след боядисването: ще използвам ампула Витамино Калър и след това  шампоан Schwarzkopf Color Save. Ще взема също за проба и мостра от маската на Макадамия. Peace

# 95
Косата ми е суха, мия я ежедневно, след това сешоари, преси и т.н.
От две седмици използвам шампоан Kerastase Reflecction Chroma Riche, маска Kerastase Resistance Architecte, а за предпазване от пресата - защитен спрей на CHI.При първите две използвания спрях спрея на CHI, защото усещах косата суха и твърда.Но и без него промяна не се забелязва, даже днес забелязах, че вече имам и пърхот.
Къде сбърках, кой от продуктите да спра и какво ще ми препоръчате, с тънък косъм съм.
Забравих да пиша, че от месец ползвам и хининова вода, само я впръсквам, без да я втривам в скалпа.

# 96
Косата ми е суха, мия я ежедневно, след това сешоари, преси и т.н.
От две седмици използвам шампоан Kerastase Reflecction Chroma Riche, маска Kerastase Resistance Architecte, а за предпазване от пресата - защитен спрей на CHI.При първите две използвания спрях спрея на CHI, защото усещах косата суха и твърда.Но и без него промяна не се забелязва, даже днес забелязах, че вече имам и пърхот.
Къде сбърках, кой от продуктите да спра и какво ще ми препоръчате, с тънък косъм съм.
Забравих да пиша, че от месец ползвам и хининова вода, само я впръсквам, без да я втривам в скалпа.
Определено ако косата ти е фина не си за Хрома Риш, защото шампоанът е много силен, утежняващ и богат на активни съставки, също така ужасно неподходящ за ежедневна употреба.
Бих ти препоръчала хидратиращ шампоан, защото явно и скалпът ти страда, вероятно се изсушава от ежедневното миене. Ако искаш да я миеш всеки ден и да изглежда добре, наистина ти трябва добър и лек шампоан, а най-вероятно ако използваш такъв, няма и да се налага ежедневно да я миеш.
Иначе за краищата ти трябва добър текстуриращ продукт, от CHI нямам задълбочени впечатления.

# 97
Момичета,някой има ли наблюдения,кое от 2-те е по-добро.С дълга коса съм,не е боядисвана   bouquet
http://zlatnaribka.com/kerastase-elixir-ultime-za-iztoshtena-kos … html#.UMw6IqwcaXY
http://zlatnaribka.com/kerastase-elixir-ultime-za-fina-i-chuvstv … html#.UMw6dawcaXY

Ако косата ти е естествена по-скоро бих ти препоръчала класическият еликсир, златен на цвят.

Момичета бих искала да добавя нещо много важно, което открих наскоро след като бях на един семинар. Страшно много жени ( и не само) се оплакват от омазняване на скалпа. Същевременно, дължините ги третираме сериозно с ежемесечното боядисване, ежедневни преси, сешоари и пр. Около 50 % от хората с които съм работила са имали/имат проблем с мазни корени и сухи дължини, естествено всички са ползвали Divalent, на някои с течение на годините съм продала литри Дивалент и така и да Ви кажа не видях задоволителни резултати, резултати най-често се забелязват във влошаване на дължините, тъй като шампоанът е агресивен.
На въпросният семинар ни обясниха, че проблемът с омазняването най-често се дължи на липса на хидратация на скалпа. С твърде честото миене, ние отнемаме отделения себум и организмът в отговор го произвежда в още по-обилни количества. Няма да се задълбавам в подробности защо, но ключът е в хидратацията на скалпа и изборът на добър хидратиращ шампоан с лека текстура, която да не утежнява корените. За съжаление шампоан на Керастаз с добро хидратиращо действие няма.

Последна редакция: сб, 15 дек 2012, 18:55 от Lauren

# 98
Благодаря ти, Lauren!Трябва да влизам в банята, но седя и чакам някой да отговори, за да знам с кое да не си мъча косичката. Simple Smile.А можеш ли да назовеш точно какъв шампоан да взема?

# 99
Благодаря ти, Lauren!Трябва да влизам в банята, но седя и чакам някой да отговори, за да знам с кое да не си мъча косичката. Simple Smile.А можеш ли да назовеш точно какъв шампоан да взема?
Зависи какви са ти предпочитанията по отношение на марките. Въпреки че от дълги години работя с Керастаз и Лореал, не ги препоръчвам, защото наистина са тежки продукти,а и  вече наблягам на друга много по-добра и качествена марка. Иначе по отношение на другите проф. марки, които се предлагат по сайтовете, момичетата тук мисля, че са доста компетентни и могат да препоръчат нещо.
Аз лично за себе си проблемът с липсата на обем и бързо омазняване не успях 12 години да си го реша с Керастаз.

# 100
# 101
Лорен, съгласна съм с дописаното в по-горния ти пост.  Simple Smile
Все пак бих искала да насоча вниманието към хидратиращия Биотик. Не знам дали си го ползвала, но предполагам, че е така.
Акцентира върху точките, които отбеляза.
Май не съм чела отрицателно мнение за него.  Simple Smile

# 102
Поръчах и аз така хваления Биотик,като го получа и тествам ще пиша дали ми е харесал  Hug

# 103
Благодаря ви, много ви благодаря!Иначе нямам предпочитания към марки, дори не помня такива, така съм устроена.Винаги се старая да взема нещо  хубаво, независимо от цената, може да струва левче и да е адски качествено, може и 100, само да свърши работа.

# 104

Общи условия

Активация на акаунт