Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 694
  • 754
  •   1
Отговори
# 30
Момичета,да попитам от известно време имам задъхване,болки в мускулите и торбички под очите.Изморявам се по-бързо.Също и много суха кожа.Пусках си ТSH,но беше в норма.Има ли смисъл да посещавам ендокринолог,че що доктори обиколих за тези мускулни болки направо ми писна. Grinning
По мое мнение и описани симптоми - има нужда за консулт.
Ако не друго, то поне да отхвърли проблем с жлезата или друг ендокринен.

# 31
  • софия
Ще направя,благодаря за отговора.Аз мислех,че като ТСХ е наред значи всичко е ок.

# 32
Ще направя,благодаря за отговора.Аз мислех,че като ТСХ е наред значи всичко е ок.
То и моето първия път на преглед беше наред 1,11 резултат, но имах наченки на автоимунен тиреоидит. Антителата, които изследвах в последствие бяха завишени десетократно.

# 33
Запис и от мен в новата тема. Аз до раждането (терминът ми е на 20.01) съм на 0.75, а след това ще смъкна тироксина на 0.25. След още 45 дена съм на контрола при Начев. Дано дотогава има повече яснота за графика му, понеже ми е много тъпо да му звъня всеки път...

Hug

# 34
  • SOFIA
Хайде и аз тук.  smile3525

# 35
Скоро не съм писала тук, но поне да ви чета.

# 36
  • София
Запис и от мен, благодаря за темичката   bouquet

# 37
Здравейте ,момичета , включвам се към групата ви ,тъй като скоро ми открира това заболяване .Имам две раждания ,бебето ми сега е на 8 месеца и го кърмя , след проверка на ТСХ /1.79 ТАТ /460 с граница 115 и МАТ 34 ,при граница 34 .На ехограф се видя че жлезата ми е  по-малка ( не знам какво значи това) и има един малък възел ,който бил О.К за сега .Ще ми назначат терапия ,но чакам още излседвания кото скоро направиха , холестерола и триглицеридите са ми в норма , но имам депресии и чувсвто за виене на свят.Като чета стойностите на другите моите май не са много зле ( освен ТАТ) .Искам да попитам какво мислите за малкия размер на щитовидната жлеза ,това било проблема ,че "не смогвала " .Живея в Германия и много не ми стана ясно ,но пак ще отида .Благодаря ви

# 38
Запис в темата и пожелания за много коледни чудеса!

Ами аз си имам уратни камъни в бъбреците най-вече левия! Това значи ли, че имам подагра?! newsm78
Какво значи да е минало повече студени дни за тсх?
Щом имаш уратни камъни, вероятно ти правят нужните изследвания периодично и щеше да знаеш ако има и друг проблем.
При мен ТСХ силно се влияе от температурите вън. Обикновено в края на есента вече сравнително ниско, но със захлаждането тръгва нагоре и си вдигам дозата. Дори вече имам усещането, че с повечко еутирокс ще се чувствам по-добре.

# 39
Здравейте ,момичета , включвам се към групата ви ,тъй като скоро ми открира това заболяване .Имам две раждания ,бебето ми сега е на 8 месеца и го кърмя , след проверка на ТСХ /1.79 ТАТ /460 с граница 115 и МАТ 34 ,при граница 34 .На ехограф се видя че жлезата ми е  по-малка ( не знам какво значи това) и има един малък възел ,който бил О.К за сега .Ще ми назначат терапия ,но чакам още изследвания които скоро направиха , холестерола и триглицеридите са ми в норма , но имам депресии и чувсвто за виене на свят.Като чета стойностите на другите моите май не са много зле ( освен ТАТ) .Искам да попитам какво мислите за малкия размер на щитовидната жлеза ,това било проблема ,че "не смогвала " .Живея в Германия и много не ми стана ясно ,но пак ще отида .Благодаря ви
Какви други изследвания ще ти правят?

За момента хормоните са в норма, само антителата говорят за започнал автоимунен процес. Доколкото чета  (не съм запозната) с "малка жлеза" се определя фиброзната тъкан в жлезата, която води до по-късен етап към хипотиреоидизъм, но по-често се среща при възрастни пациенти.
Както са казали, увредената жлеза не смогва с производството на хормони и се стига до хипофункция.

# 40
Запис в темата и пожелания за много коледни чудеса!

Ами аз си имам уратни камъни в бъбреците най-вече левия! Това значи ли, че имам подагра?! newsm78
Какво значи да е минало повече студени дни за тсх?
Щом имаш уратни камъни, вероятно ти правят нужните изследвания периодично и щеше да знаеш ако има и друг проблем.
При мен ТСХ силно се влияе от температурите вън. Обикновено в края на есента вече сравнително ниско, но със захлаждането тръгва нагоре и си вдигам дозата. Дори вече имам усещането, че с повечко еутирокс ще се чувствам по-добре.
Не ми правят никакви изследвания това за песъчинките си го правих аз, като помолих личния лекар да ми ги пусне. Тъй като имах болка в ляво а не беше ясно от какво, следствие след преглед при нефролог се потвърди даде ми хапчета хр.добавка която не позволява образуването на песъчинките и това беше и ехограф. Нищо повече! Нещо друго нужно ли е? newsm78

# 41

Merelenda  , точно за какво ми  взеха пак кръв ,не зная , може би ги повтарят ,тъй като тези бяха от преди 20 дни ,направени в БГ , може тея хормоните на щитовидната да видят Т3 и Т4 . Не мога да разбера , това ,че е с фиброзна тъкан ,в последствие ли е станало , защото пък иначе как така изкарах две бременности за 2 години и вече около 3 кърмене без спиране през втората бременност ,значи може би бързо ми се развива възпалителния процес , но пък не съм била за операция ! Повлиява ли се това възпаление от медикаменти или  при всеки е индивидулано ?

# 42
Здравейте момичета, да се разпиша и аз.
Аз съм с Автоимунен Хипотиреиодит на Хашимото. Сега трябва да си пусна хормони. Преди 2 месеца всичко бе в норма, на пулса ми беше 45 и затова решиха че съм Хашимото. Както и да е сега отново започнах еутирокса и взе да ми се лющи кожата на лицето, особено в долната част,към областта на щитовидната. Освен това доста ми пада косата, и ме болят мускулите. Кажете някой от вас имал ли е този проблем? За качените кг въобще не говоря?! #Crazy
Ще се радвам ако има и други като мен - нисък пулс ,косопад, болки в мускулите, трудна концентрация newsm78  bouquet В паника съм smile3518 smile3518

# 43
Здравейте момичета, да се разпиша и аз.
Аз съм с Автоимунен Хипотиреиодит на Хашимото. Сега трябва да си пусна хормони. Преди 2 месеца всичко бе в норма, на пулса ми беше 45 и затова решиха че съм Хашимото. Както и да е сега отново започнах еутирокса и взе да ми се лющи кожата на лицето, особено в долната част,към областта на щитовидната. Освен това доста ми пада косата, и ме болят мускулите. Кажете някой от вас имал ли е този проблем? За качените кг въобще не говоря?! #Crazy
Ще се радвам ако има и други като мен - нисък пулс ,косопад, болки в мускулите, трудна концентрация newsm78  bouquet В паника съм smile3518 smile3518
Има ,има такива ,с косопад и схванати мускули ,с трудна концентрация .Също съм голяма паника Simple Smile

# 44

Merelenda  , точно за какво ми  взеха пак кръв ,не зная , може би ги повтарят ,тъй като тези бяха от преди 20 дни ,направени в БГ , може тея хормоните на щитовидната да видят Т3 и Т4 . Не мога да разбера , това ,че е с фиброзна тъкан ,в последствие ли е станало , защото пък иначе как така изкарах две бременности за 2 години и вече около 3 кърмене без спиране през втората бременност ,значи може би бързо ми се развива възпалителния процес , но пък не съм била за операция ! Повлиява ли се това възпаление от медикаменти или  при всеки е индивидулано ?
Доколкото ми е известно самата тъкан не се възстановява, но с прием на лекарства се овладява състоянието. Тук всички сме с увредена жлеза в различни степени. Едни с възлести структури, други с поствъзлести, предполагам и с фиброзни, с различни възли в жлезата.
Хапчетата овладяват хипофункцията и хиперфункцията, но не възстановяват жлезата.
На този етап показаните хормон и антитела при теб не налагат лечение. Повторните изследвания може би ще покажат, а и явно пускат както казваш ФТ4 и ФТ3 да видят дали са в норми.
Пиши като излязат резултатите и решението на докторите.

Общи условия

Активация на акаунт