Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 703
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
Аз да се запиша да не изпусна нещата. Мерси за темата!   bouquet
Ще се бода след Нова година и дано вече съм се вкарала в норма.

Нещо тези празници не са ми любими и предимно чакам да минат и заминат, но на всички вас весело изкарване и положителни емоции! Simple Smile

# 46
  • София, БГ
Запис.  Peace

# 47
Момичета,занете ли ,дали др. Начев ще преглежда в четвъртък в МД ? И ако да, в кой кабинет ?
ПС Опитвам се да се свържа с него по телефона ,но не успявам. Sad
ПС2 Цената на преглед + ехо еднаква ли е в МД и в частния център ?

# 48
Задушава ме, м...а му. Не ми стига въздуха и ми е задушливо в гърдите. Все едно нещо ми е заседнало на белите дробове и не ми стига въздух да си поема.
Кръвно... и аз не знам колко е, и правилно ли го меря сама.
Уж гледам маншета да е на 2,5 - 3 см над лакътната сгъвка и хубаво да е стегнат, за да не измеря фалшиво високо налягане, ама пусто, трудно е сам да мериш. Той все се смъква, не го стягам хубаво.
Ту 120 на 80, ту 130 на 90, на дясната и 140 на 100 изкарвам. Всеки път различно.
Пулса ми 80-90-100.
Замайва ме, когато полегна имам чувството, че леглото се люлее. Сърцето бие по-силно. Понякога като се обърна рязко ме замайва.
Вече не знам жлезата ли е, сърцето ли се увреди.
Сякаш изглеждам бледа, че и прижълтяла.
Утре съм на изследвания, дано поне дам някой добър резултат.

# 49

Не ми правят никакви изследвания това за песъчинките си го правих аз, като помолих личния лекар да ми ги пусне. Тъй като имах болка в ляво а не беше ясно от какво, следствие след преглед при нефролог се потвърди даде ми хапчета хр.добавка която не позволява образуването на песъчинките и това беше и ехограф. Нищо повече! Нещо друго нужно ли е? newsm78
Може би не, щом лекарите не са казали.

# 50
Момичета,занете ли ,дали др. Начев ще преглежда в четвъртък в МД ? И ако да, в кой кабинет ?

На мен ми каза, че ще преглежда четвъртък и петък в МД.
Цената не е еднаква (поне до сега не беше), но не помня със сигурност колко беше, мисля, че имаше 20 лв. разлика

Merelenda и аз съм с големи затруднения в дишането, пък и сега с големия корем ми е още по-трудно. При мен обаче пулса е трайно над 100  Crazy

# 51
# 52
  • София
Ренденце, като родиш това с пулса ще се оправи като с магическа пръчка  Laughing и май си е просто от бременността. И моят беше все над 90 през последния триместър, усещах чат пат и екстрасистолии, но дори и не ме насочиха към кардиолог, явно е често срещано и нормално явление. Наистина веднага след раждането всичко се нормализира, вече ми е даже и под 60 вечер, което си е нормално за мен и не е от хормоните, спортувала съм активно доста години.

# 53

На мен ми каза, че ще преглежда четвъртък и петък в МД.
Цената не е еднаква (поне до сега не беше), но не помня със сигурност колко беше, мисля, че имаше 20 лв. разлика

Merelenda и аз съм с големи затруднения в дишането, пък и сега с големия корем ми е още по-трудно. При мен обаче пулса е трайно над 100  Crazy

Благодаря   bouquet

# 54
Здравейте момичета, да се разпиша и аз.
Аз съм с Автоимунен Хипотиреиодит на Хашимото. Сега трябва да си пусна хормони. Преди 2 месеца всичко бе в норма, на пулса ми беше 45 и затова решиха че съм Хашимото. Както и да е сега отново започнах еутирокса и взе да ми се лющи кожата на лицето, особено в долната част,към областта на щитовидната. Освен това доста ми пада косата, и ме болят мускулите. Кажете някой от вас имал ли е този проблем? За качените кг въобще не говоря?! #Crazy
Ще се радвам ако има и други като мен - нисък пулс ,косопад, болки в мускулите, трудна концентрация newsm78  bouquet В паника съм smile3518 smile3518
Болки в костите, лющя се на челото, косата се надявам да не ми пада. Според изследванията нямам Хашимото....но да видим какво ще каже лекаря утре. Peace
Това с трудна концентрация и подувнето го минах пред да почна да пия еутирокса сега е малко по-добре. Но с движение и хранителен режим иначе абсурд да съм добре.
Пиеш ли хормони сега? Peace
Паниката не помага иска действия и усилия. Confused

# 55
Всичките ми изследвания са ок. ПКК, СУЕ, чернодробни, захарен профил, ТСХ.
Имам си нова находка - хипоехогенен смесен възел 20/9 мм
Пращат ме на невролог заради пулса, душенето, замайването и всякакви екстри. Не били от жлезата.

# 56
Днес бях при Начев - още преглежда на 10-тия етаж.
До 10 часа имаше визитация, после съвет и започна да преглежда някъде след 10:30.

# 57
  • София
Здравейте! От известно време забелязах,че имам усколен пулс и от това,което прочетох, трябва да отида при ендокринолог. Може ли да ми препоръчате някой в София, за който да не трябва да чакам месец и повече за преглед (Може и на лични). Без направление съм.
Другото, което исках да попитам - за изследване на хормоните има ли някакви изисквания, трябва ли да е сутрин, на гладно или дали зависи кои дни от месчния цикъл са?

# 58
Здравейте! От известно време забелязах,че имам усколен пулс и от това,което прочетох, трябва да отида при ендокринолог. Може ли да ми препоръчате някой в София, за който да не трябва да чакам месец и повече за преглед (Може и на лични). Без направление съм.
Другото, което исках да попитам - за изследване на хормоните има ли някакви изисквания, трябва ли да е сутрин, на гладно или дали зависи кои дни от месчния цикъл са?
За д-р Емил Начев май не чакат момичетата.
Не се влияят от цикъл, но ако искаш за всеки случай си ги направи "на чисто" и на гладно, жадно, без кафе и цигари, за да не изникват никакви съмнения относно резултата.

# 59
ТСХ ми е 0,131 не знам да се радвам ли  newsm78 .При този резултат дали ще мога да почна инвитро процедура ?Питам понеже заради празниците не можах да си запиша час за доктора за тази година ,а чак за 2 ян.

Общи условия

Активация на акаунт