Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 715
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
 Titanka Според мен е чудесен за започване на процедура  Praynig
 tedie За Начев не се чака

# 61
На каква доза си и кога ти е процедурата?
Ако звъннеш на доктора може да намали съвсем малко тироксина, но може да прецени, че не трябва да се намаля за самата процедура. И все пак, най-добре да му звъннеш преди 22-ри, че после след празници я намериш някой, я не по телефон.

Иначе, изкуствена хиперфункция е този резултат и знаеш как се коригира.

rendence ме е изпреварила. Нищо, аз си казвам мнението, а ти преценяваш. Hug

# 62
На каква доза си и кога ти е процедурата?
Ако звъннеш на доктора може да намали съвсем малко тироксина, но може да прецени, че не трябва да се намаля за самата процедура. И все пак, най-добре да му звъннеш преди 22-ри, че после след празници я намериш някой, я не по телефон.

Иначе, изкуствена хиперфункция е този резултат и знаеш как се коригира.

rendence ме е изпреварила. Нищо, аз си казвам мнението, а ти преценяваш. Hug
Пия еутирокс 75 от понеделник до петък ,а съб и нед по полувин хапче.Имам записан час за 2 ян при ендокринолога ,а когато той ми разреши тогава ще мога да почна процедурата.Дали ще пречи да изчакам до тогава newsm78
Най добре е найстина утре да звънна на доктора по телефона.

Последна редакция: чт, 20 дек 2012, 18:53 от Titanka

# 63
А ти как се чувстваш физически?
Щом има опция, най-добре му звънни, а самия хормон ще се коригира лесно с дозата, ако се налага.
Знам че пише на хиляда места, как ниско ТСХ не е опасно при такива процедури, но аз съм скептично настроена, щом след нулата в резултата има единица. Може и да е добре за докторите, за мен не е. Laughing

# 64
  • София
Доколкото знам при инвитро процедура ТСХ се качва,така че по-добре да е ниско.

# 65
Мереленда не чувствам разлика от преди и сега ,затова не очаквах и такъв резултат  Sad
Възможно ли е да продължава да пада още докато съм на тази доза?50 ми е малко ,а 75 много  ooooh!
Не знам вече кое е добре и кое не ,не може ли да е един нормален резултат .
Този  резултат хиперфункция ли е на жлезата ,не можа да ми стане ясно .

Последна редакция: чт, 20 дек 2012, 19:25 от Titanka

# 66
Това, което знам е че при стимулация доста се натоварва ЩЖ и от там може да се наблюдава покачване на ТСХ-та, както каза и Магнитчето.
Но най-добре се свърже с ендокринолога, той да прецени
Стискам ти палци

# 67
  • Пловдив
аз откакто съм с хашимото имам две стимулации и нито една не ми повлия на стойността на ТСХ, но аз не мисля, че съм показателен пример, тъй като аз с една и съща доза Л-тироксин зимата съм с по-ниско ТСХ /около 1/, а лятото по-високо /около 2/. Та моят организъм явно е по-особен Rolling Eyes Mr. Green

# 68
Мереленда не чувствам разлика от преди и сега ,затова не очаквах и такъв резултат  Sad Не е критичен резултат. Все пак не е 0,001
Възможно ли е да продължава да пада още докато съм на тази доза?50 ми е малко ,а 75 много  ooooh! И да и не Много относително и индивидуално. Няма как да отговоря.
Не знам вече кое е добре и кое не ,не може ли да е един нормален резултат .Резултатът може и да е нормален. Аз не съм доктор, просто изказвам мнение. Аз бях с резултат 0,162 и на следващия ден го повторих и беше 0,058. Докторът отчете рецидив на заболяването и започнах пак лечение. Но при всеки е ИНДИВИДУАЛНО. Не е казано, че при теб няма да е различно, защото принципно си с хипофункция.
Този  резултат хиперфункция ли е на жлезата ,не можа да ми стане ясно . Изкуствена хиперфункция предизвикана от лекарство. Има разлика и не е опасен резултат, но не е добре и да стои ниско, но това е мое мнение. Както писах, докторите са на друго, а и момичетата тук споделиха, че не опасно и резултата е подходящ. И все пак, докторът ще ти каже най-добре.
Hug

# 69
Момичета,а имали забременели инвитро и стигнали до успешен край със стойност като моята tsh 0,131 ?Задавам си въпроса дали да не изчакам малко да се повиши стойноста на ТСХ за по голяма успеваемост . newsm78

Последна редакция: чт, 20 дек 2012, 21:00 от Titanka

# 70
Момичета, мнооого отдавна не съм сядала да чета и пиша, че ми излизаха все проблеми последните месеци, но я докарах все пак този път до тук. И сега въпросът ми към раждалите с Хашимото е за кърменето. След раждането ще намаля дозата, за да кърмя безопасно, но не знам нито на мен как ще се отрази - да не лудна пак, нито на бебето, макар че уж две лекарки ми казват, че не е опасно.....?

# 71
  • Пловдив
Момичета,а имали забременели инвитро и стигнали до успешен край със стойност като моята tsh 0,131 ?Задавам си въпроса дали да не изчакам малко да се повиши стойноста на ТСХ за по голяма успеваемост . newsm78
Titanka,когато ще има стимулация,винаги е по-добре стойността на ТСХ да е към долна граница.Според мен ще имаш "зелена светлина"от ендокринолога.Успех!

# 72
Момичета, мнооого отдавна не съм сядала да чета и пиша, че ми излизаха все проблеми последните месеци, но я докарах все пак този път до тук. И сега въпросът ми към раждалите с Хашимото е за кърменето. След раждането ще намаля дозата, за да кърмя безопасно, но не знам нито на мен как ще се отрази - да не лудна пак, нито на бебето, макар че уж две лекарки ми казват, че не е опасно.....?

На мен Начев ми каза след раждането да спра напълно еутирокса, 45 дни след раждането да направя контрола и тогава да преценим какво ще се случва с дозата.
Предполагам за всеки си е индивидуално, но аз не би рискувала сама да променям дозата

# 73
Добро утро. Hug

Момичета, можете ли да препоръчате детски ендокринолог от София или Пловдив. Дъщеря ми е на 3м и според педиатърката има начален стадий на рахит. Бих искала да се консултирам и със специалст?

Лейди Ви, посъветвай се с ендокринолог относно дозата на еутирокс при кърмене. Ако е по голяма доза, може да се раздели на два приема през деня...Има тънкости кога се пие, по колко се пие и т.н.

# 74
Здравейте момичета   bouquet! Аз съм бременна в 30 г.с. и съм диагностицирана с хипофункция на щитовидната жлеза.Приемам Еутирокс 100 мг дневно. Искам да ви попитам за следните стойности на ТСХ И ФТ4, според вас добре ли са:ТСХ-1 ,103 ( референтни граници 0,38-4,31), ФТ4 12,43 (референтни граници 10,6-21,0). Мен лично малко ме притеснява ФТ4 и не мога да разбера защо щом ТСХ е добре, ФТ4 е почти на долна граница, нали уж ТСХ показва дали жлезата е затруднена с производството на тироидни хормони..Благпдаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт