Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 743
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Момичета, мнооого отдавна не съм сядала да чета и пиша, че ми излизаха все проблеми последните месеци, но я докарах все пак този път до тук. И сега въпросът ми към раждалите с Хашимото е за кърменето. След раждането ще намаля дозата, за да кърмя безопасно, но не знам нито на мен как ще се отрази - да не лудна пак, нито на бебето, макар че уж две лекарки ми казват, че не е опасно.....?

На мен Начев ми каза след раждането да спра напълно еутирокса, 45 дни след раждането да направя контрола и тогава да преценим какво ще се случва с дозата.
Предполагам за всеки си е индивидуално, но аз не би рискувала сама да променям дозата

Напълно подкрепям. Според мен се консултирай задължително с ендокринолога си и не предприемай сама действия.

Аз при Начев съм на контрола средата на януари, кога ще го питам как да процедирам след раждането.

flower88, според мен стойностите са ти добре, моето ФТ4 падна до 9 и нещо и за това Начев последния път ми вдигна дозата на Еутирокса - редувам 125 и 150 мгр. Но все пак лекар трябва да си каже мнението.

# 76
Aз съм се консултирала с ендокриноложката си, получих и отговор от асоциацията по кърмене. Но все пак ми е притеснено. Питах от такава гледна точка - лекарката ми каза да намаля приема на 50 гами ел тироксин след раждането (аз сега съм на 100/100/75 и 4 дни след секциото няма да го взимам докато имам само коластра) и 2 часа след това да не кърмя, докато се усвои. Или да разделя приема на 2х25 гами, което също щяло да е безопасно за бебето. Исках някой да каже от опит, дали все пак не е дало някакви отклонения при неговото бебче приемането на лекарството. Защото си мислея, че бих могла да не кърмя въобще следобяд - вко нощем си изцедя необходимите количества ще ги давам на сутрешните хранения, ако има и най-малък риск.

# 77
  • София
lady_Vi, абе, то това с двата часа е много лесно да ти го кажат, ама после като кърмиш на поискване хич не е лесно да го спазваш, особено в началото. Поне при нас беше зор голям, яде, аз реша, че се е наяла, пия си л-тироксина и тя след малко писне и пак яде, а пиех по 100, не по 25 и цеденето хич не ми се отдаваше. Еми, засега не изглежда с нещо да съм й навредила, вече съм на-доста по ниска доза, а и с кърменето вече сме много по-добре, ама това чак на втория месец. Хич не си го слагай толкова присърце, ако успяваш да ги спазваш - ок, но няколко пъти и да не успееш, недей да откачаш и заради това, и без това ще има хиляда други неща, за които да откачаш  Mr. Green

# 78
Благодаря Светле. Аз уж имам опит с кърменето и цеденето с първото, ама тогава не съм имала Хашимотото. А като се роди малката правиха ли й конкретни изследвания за щитовидна?

# 79
  • София
Благодаря Светле. Аз уж имам опит с кърменето и цеденето с първото, ама тогава не съм имала Хашимотото. А като се роди малката правиха ли й конкретни изследвания за щитовидна?

Това го бяхме обсъждали скоро, на всички бебета в БГ се прави едно изследване за вроден хипотиреоидизъм, свързват се с теб само ако са лоши резултатите. Това обаче няма много общо с Хашимотото,  докато е малко детето няма смисъл да се изследва, но като поотраснат, към пубертета, особено при момиченцата е добре да се пусне изследване на хормоните.

# 80
Запис!!!
от 3 год съм с Автоимунен тиреодит на хашимото....
2010-направих аборт-ниско ЧХГ-вследствие на TSH...
Трудна , и "невярваща""болест-поне моите" домашни любимци "я приемат така....Какво те боли???Все си уморена???Ходи на фитнес???От какво те болят сега краката-днес не си излизала от нас???
Спирам с лошите думи... и Ви пожелавам на Всички ....

Нека се научим да прощава ме,
нека бавно остарява ме,
нека повече да се обича ме ,
на себе си да разчита ме!!!
Весела Коледа!!!

# 81
Трудна , и "невярваща""болест-поне моите" домашни любимци "я приемат така....Какво те боли???Все си уморена???Ходи на фитнес???От какво те болят сега краката-днес не си излизала от нас???
Мдаа, много от нашите оплаквания приличат на голяма доза мързел. Laughing

# 82
  • София
Мдаа, много от нашите оплаквания приличат на голяма доза мързел. Laughing

Хаха, не знам за вас, но моето не прилича, а си е съвсем наистина мързел  hahaha Мога с кеф да карам ски цял ден, да изплувам няколко километра или да си влача сама по скалите тежката водолазна екипировка, но само при мисълта, че трябва да изчистя къщата или да мия купчина тенджери и тигани изпадам в ужас, веднага ми се изпаряват силичките и се чувствам уморена hahaha Не ме питайте сега и с бебе какво ми е като се опитвам да поддържам всичко вкъщи както трябва да е, при положение, че досега не съм го правила  Mr. Green
Това с фитнеса обаче си е добра идея  Peace, поне пробвай, спортът принципно помага да се чувстваш по-добре психически.

Та в тази връзка да попитам другите мами в тази тема, имахте ли следродилна депресия? Аз до скоро бях ужас, по цял ден рев, имам и друга позната с Хашимото, която беше същата история и имам подозрението, че и тук са набъркани "прекрасните" ни хормони.

# 83
Запис!!!

нека бавно остарява ме,
Весела Коледа!!!

Весело изкарване на празниците момичета !
Правила съм 4 инсеминации и на кръвните тестове ЧХГ ми беше ниско под 5 ,сигурно и при мен причина е било високото ТСХ.Тогава още не знаех за болестта .Колко ти беше тогава ТСХ и колко ниско ЧХГ?

# 84
svetla81, и аз известно време след раждането имах един доста ревлив период, ама не знам дали от Хашито или просто, докато се наместят и другите хормони, дето се разбишкват по време на бременност. Не знам дали е следродилна депресия, ама известно време ме заливаха толкова много емоции, от бурна радост, до паника, дали ще се справя и това, като го съчетаеш с физическа преумора и липса на сън, та то няма как да не те избие на рев  Mr. Green
По въпросите за мързела и спорта съм абсолютно съгласна с теб. При мен също умората се появява само, когато имам домакински задължения, иначе по планините съм, като дива коза  Mr. Green.

Сега използвам включването си, за да пожелая на всички весели празници и дано догодина имаме повече поводи да се хвалим, отколкото да се оплакваме  Hug.

# 85
Записвам се за да ви следя  Rolling Eyes. На контрола съм в началото на м.Януари. Преди 20-тина дни пуснах ТСХ, беше в норма, др. Начев иска да повторя след 1 месец. За сега съм без терапия, но на ехографа се видя, че имам няколко възела и възпаление. Защо тогава ТСХ-то е в норма ???  newsm78

# 86
  • София
Запис!!!

нека бавно остарява ме,
Весела Коледа!!!

Весело изкарване на празниците момичета !
Правила съм 4 инсеминации и на кръвните тестове ЧХГ ми беше ниско под 5 ,сигурно и при мен причина е било високото ТСХ.Тогава още не знаех за болестта .Колко ти беше тогава ТСХ и колко ниско ЧХГ?

Момичета, високото ТСХ не е пречка за развитие на ембриона. При високо ТСХ по-скоро трудно става забременяване, а в последствие може да доведе до умствени проблеми в детето, но това въобще не е 100% сигурно. Ниското ЧХГ е поради неправилно развитие/делене на клетките,ембриона най-често поради генетични грешки....извънматочна и прочее. За причина за аборт по-виновен би бил МАТ отколкото ТСХ-ако въобще може да се говори за него като причина.

Весели празници на всички желая и сбъднати мечти,вярвайте и ще стане, вярата е 50% път към успеха.

Сънчи как са нещата при теб,ела сподели Hug

# 87
  • София
Весели празници и от мен, момичета  Hug

Пожелавам на всички здраве и хубави емоции!   bouquet

# 88
Весели коледни и новогодишни празници и от мен момичета  bouquet Нека през новата година  най- лошото да е зад гърба ни и само положителни емоции  Hug 

# 89
Simple Smile Весели празници на всички! Много късмет и здраве ви желая! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт