Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 511
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
Моят хормон уж е в долната гранца, а ми е ускорен пулса...а и напоследък се чувствам все едно някой ме е хванал за гърлото Sad
Като е в долната граница, така се получават нещата. Чак въздух сякаш не достига.

Ами TSH 0.920. Днес Начев каза да намаля от 50 на 25 еутирокса и че нямало нищо общо това стягане в гърлото Sad.

# 301
  • София
Докато се сетя да надникна и сте изписали 5 теми  ooooh!

# 302
Здравейте! Да се включа и аз вече в темата - благодаря на всички за споделените мнения - полезни са!
С ТСХ 3,14 имам регистрирана бременност посетих и аз Начев - отнесох едно конско какви са тия рискове дето предприемам, ама то биологичният часовник си тиктака...
В крайна сметка увеличаваме дозата и сега остава да си стискам палци този път всичко да е наред!

# 303
  • София
Йонка, моето ТСХ беше 4 и малко когато забременях. Важно е, че си пиеш еутирокс. Аз съвсем интуитивно и случайно си направих изследване когато забременях. Сега слава Богу всичко е наред. Имам си едно прекрасно момченце, което ме радва. Вярвам, че и при теб всичко ще е в норма и когато дойде момента ще гушкаш едно хубаво и здраво бебе! Успех!

# 304
Хайде и аз да се запиша тук, защото вече 4 години официално си живея с този господин Хашимото... Открих го около 4 месеца след раждането, бях стигнала до състояние, че не можех да си нося мощите, ка моли да си гледам детето. Оказах се с напълно неработеща жлеза, явто твърде късно съм я открила. Сега два пъти седмично съм на фитнес и наблягам на протеините, макар, че от време на време не ми издържа душицата и се набълбуквам с някой топъл хляб  tooth или торта и става страшно. Но като цяло, ще следя темата с интерес, току науча, че има нещо, което може да помогне да се борим успешно и занапред.

# 305
  • Бургас
Грахче, това значи ли, че си го имала и по време на бременността без да знаеш? Или е станало след раждането? То няма как да се знае със сигурност, но ... Докато си била бременна ТСХ изследвала ли си?

На мен ми поставиха диагнозата официално днес Mr. Green Според лекаря преди бременността не съм го имала /може би и заради това забременях много лесно, само за 1 месец/, отключило се е сега през зимата и от бременността.

Притеснявам се има ли рискове за бебката и какви. Според ендокринолога - не. Преди малко бях на трета ФМ и там ми казаха, че няма проблем за бебето.
Но все пак да питам и тук.
Разбрах, че след раждането трябва да изследвам ТСХ и ФТ4 и на бебето, за да може ако и тя има нужда от Л-тироксин да се почне навреме.
Друго трябва ли да правя не знам.
Ако някой е по-наясно с този въпрос, ще съм благодарна да сподели.

# 306
Здравейте момичета!
Минавам да споделя мнението на лекарите относно моите изследвания.Според ендокриноложката място за притеснение няма при положение че ТСХ ми е под 2.Изписа ми да пия Цефасел по 1 на ден.След това при консултация при лекуващата ми гинеколожка,мнението отново е същото...да си пия Цефасела и ще наблюдаваме нивата на ТСХ от тук на сетне.За сега не се налага да правя ехография на жлезата,и каквото и да било,само при евентуално покачване на ТСХ ще се взимат допълнителни мерки.Еми това е за сега...дано да нямам бъдещи проблеми.

# 307
Грахче, това значи ли, че си го имала и по време на бременността без да знаеш? Или е станало след раждането? То няма как да се знае със сигурност, но ... Докато си била бременна ТСХ изследвала ли си?

Явно е било така, защото не може да остана без жлеза за 4 месеца. Имам подозрение, че процесът е започнал даже доста преди да забременея, че тогава водех страшно динамичен, но същевременно нервен живот, с който малко се поолях. Аз имах ужасна бременност, последния месец, изобщо не можех да ходя. И не съм се сещала изобщо да ходя на такова изследване, щом останалите изследвания ми бяха ок. Хубаво е, че си наясно с положението. Не е огромна драма, живее се и то без особена разлика освен, че трябва да се внимава с манджата и да се спортува повече.

# 308
rotfImao

El_Vel , скоро и антителата в норми да влязат. Simple Smile

Останалите мацки, стискайте зъби. Господин Хашимото да си гледа работата. Mr. Green
Моят е Господин  Тиреотоксикозис Хашитоксикоза М Базедов / Нодозна струма.   (последният да затвори вратата)  rotfImbo

сори, ама ме изби яко hahaha

# 309
джуджанка, благодаря много! надявам се и аз всичко да е наред този път.... явно трудно се компенсира ТСХ в това състояние, ама в крайна сметка пиенето на конска доза също не ми се видя привлекателно... Направо откачам при смяна на дозата - все едно някой ми скача върху гърдите. Естествено, сега не се усеща нищо въпреки удвояването Simple Smile

# 310
  • Бургас
Имам въпрос към тези от вас, които приемат Л-тироксин от дълго време и са наясно - понеже се пие на гладно, дразни ли стомаха при хора с хронични проблеми в това отношение /аз имам гастрит, който периодично се обостря и затихва/, имам и слаби болки в жлъчката.
И има ли взаимодействие между Л-тироксин и лекарствата за стомах от рода на Ланзул? Ако има такова, колко часа трябва да е отстоянието?

# 311
  • София
Мон...    лтироксина не дразни стомаха, а как трябва да се пие с конкретните лекарства за които питаш,най-добре еднокринологът ти да ти каже, не форума. Peace

# 312
  • Бургас
Благодаря, добре е, че не дразни, че иначе не знам какво щях да правя.
Да, естествено, но ендокринологът в Бс ми каза и че няма никакъв проблем да пия желязо и магнезий заедно с Л-тироксина, добре че от форума разбрах, че трябва да има няколко часа разстояние между тях...
Затова предпочитам, освен да питам лекар, да попитам и хора, вече минали по този път, понякога те са по-наясно и поне не ги мързи толкова да обяснят.
Просто в момента заради бременността не мога да пътувам и докато родя и отида при читав лекар /в друг град както се очертава/, ми се налага да си търся информация и да си помагам и по други начини, а не само сляпо да се доверявам на лекарите тук в Бс. Peace

п.п. Апропо, от прочетеното във форума, ми скимна и да си пусна съвсем случайно ТСХ, оплаквания нямах никакви. Според лекарите тук и това нямаше нужда да правя. И ако не бях чела и не го бях направила на своя глава, изобщо даже нямаше да знам за Хашимотото ...

Заради тези и доста други неща /за други проблеми/ имам доста едно наум към много лекари и предпочитам и сама да си проверявам нещата.

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 10:08 от Мон...

# 313
  • София
Ами Мон, в такъв случай, аз бих изчакала да има поне час-два разлика ..за всеки случай.
Аз витамина и неофолика пия да има разлика след хормона...не че е нужно,но все пак..

# 314
Мон Начев казва, че желязото се взима 8 часа след Л-тирокса и 10 часа преди следващия му прием, а м/у магнезия и Л-тирокса следва да има 2 часа разлика, тези 2 часа важат и между желязото и магнезия

Общи условия

Активация на акаунт