Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 514
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Магнитче, какво реши? Ще се обаждаш ли на Начев, или ще изчакаш?
За мен ТСХ ти е идеално, ама ти си знаеш как би процедирал той. Hug

Мон..., бих ти препоръчала да пуснеш като изследване и Анти тро.
Така или иначе резултатът от ТСХ налага терапия, а Анти тро би показал, дали се касае за автоимунен процес, или за някакво друго заболяване на щитовидната, макар понякога спонтанно при автоимунно заболяване антителата да влизат в норма и да се постига ремисия.

El_Vel , по какъв повод са правени изследванията? Някакви симптоми ли имаше или поради друга причина пусна изследванията?
Налага се консулт с ендокринолог и ехография на жлезата. На база тези резултати вероятно няма да се изпише лечение, а проследяване, но трябва да се консултираш с ендокринолог.

Аз края на месеца ще правя контрола. Усещам се в хипофункция, но ще видим.
Адски ми се спи постоянно, уморена съм, запека ме гони, все нетипични за хиперактивната ми жлеза симптоми. Ще видим края на месеца.

# 286
  • Бургас
Мон..., добре дошла!  Hug
Каква терапия ти изписаха>? Друго освен ТСХ изследва ли? Ехограф?

Благодаря  Hug
Изписаха ми  L-Thyroxin 50 Berlin-Chemie 50 mg, два дни по 25 и после по 1т от 50мг на ден.
Днес си пуснах и ФТ3, ФТ4, наново ТСХ, Anti TPO и Anti TG.
Вчера ходих и на ехограф: десен дял - норм.размери. Срединно се скенира възел с изоехогенна структура и хипоехогенен периферен вал с размери 9/4мм. Ляв дял- нормални размери и ехоструктура. Истмус - нормален.
Имам ехограф и от февруари 2012, няколко месеца преди да забременея, на него всичко беше наред.

# 287
Благодаря ви момичета за отговорите Hug.
Merelenda ,изследванията са правени по повод предстояща ин витро процедура.Нямам никакви симптоми за нищо,и затова се притесних много както видях този резултат.Мисля си дали е възможно да е лабораторна грешка newsm78,и най вероятно ще си пусна само МАТ отново но на друго място.А иначе днес имам час за преглед при лекуващата ме гинеколожка,която всъщност ми назначи изследването ,та ще видя тя какво ще каже.Ако прецени ще отида на консултация с ендокринолог.

# 288
Благодаря ви момичета за отговорите Hug.
Merelenda ,изследванията са правени по повод предстояща ин витро процедура.Нямам никакви симптоми за нищо,и затова се притесних много както видях този резултат.Мисля си дали е възможно да е лабораторна грешка newsm78,и най вероятно ще си пусна само МАТ отново но на друго място.А иначе днес имам час за преглед при лекуващата ме гинеколожка,която всъщност ми назначи изследването ,та ще видя тя какво ще каже.Ако прецени ще отида на консултация с ендокринолог.
Не се притеснявай. Hug Вероятно не е лабораторна грешка, но хубаво е да се провери, щом ти предстои процедура.
Докторката ти ще ти каже най-добре и вероятно ще се консултираш и с ендокринолог. Ако не друго, то вероятно след процедурата ще трябва да проследяваш хормоните, ако нещо се разбута да се предприемат адекватни и навременни мерки, а ако е нужно ендокринолог ще предпише някои добавки за антителата или ще действат заедно с докторите провеждащи процедурата за понижаване на антителата.   bouquet
Антителата сами по себе си са показател, за наченки на автоимунен процес. Но пак сами по себе си увеличени не предполагат започване на терапия, а проследяване. Вече при предстоящо ин витро, не знам как процедират. Има момичета в темата, които са запознати и ще дадат отговор предполагам.
И ендокринологът ще се изкаже най-ясно по въпроса след преглед на жлезата на ехограф.

# 289
Merelenda Hug
Ще изчакам днешния преглед,ще видя какво ще каже доки и ще споделя.И да се притеснявам това няма да ми помогне.
Ще съм благодарна ако и друг се включи с мнение Hug

# 290
Merelenda Hug
Ще изчакам днешния преглед,ще видя какво ще каже доки и ще споделя.И да се притеснявам това няма да ми помогне.
Ще съм благодарна ако и друг се включи с мнение Hug

Да, сподели после. Hug

И дано се включат и други с мнение, минали по този път имаше доста в темата.
Аз като неспециалист, мисля че нямаш поводи за тревога на база тези резултати. Виж се първо с докторката, ако се налага с ендокринолог и дано всичко е ок с жлезата.

# 291
El_Vel, не вярвам да съм ти от кой знае каква помощ, но все пак ще се изкажа. Доколкото съм чела само в КИРМ Плевен назначават терапия за антителата. Естествено може и да греша... просто не съм попадала на мнение на момиче от друга клиника за някаква терапия.
Относно ТСХ - може би е добре да пуснеш пак контрола към края на стимулацията. Възможно е да скочи нагоре.

# 292
El_Vel, не вярвам да съм ти от кой знае каква помощ, но все пак ще се изкажа. Доколкото съм чела само в КИРМ Плевен назначават терапия за антителата. Естествено може и да греша... просто не съм попадала на мнение на момиче от друга клиника за някаква терапия.
Относно ТСХ - може би е добре да пуснеш пак контрола към края на стимулацията. Възможно е да скочи нагоре.

Сънчи - Пънчи,аз съм в клиника Надежда при д-р Персенска,тя ми назначи изследванията.Няма да започвам процедура веднага,така че имам време да проведа лечение ако се налага.Просто ми е много странно как може всичко друго да ми е в норма,а само този показател(МАТ) да е около 50 пъти над нормата.Както и да е,много съм благодарна за това,че се включи с мнение Hug

# 293
  • София
A в Надежда,на мен за антителата ми предписаха кортикостероиди до 16 г.с,отделно вливания ,но не заради антителата! Simple Smile))/ да уточня- не беше асистирано забременяване/

# 294
  • Бургас
Момичета, някой в състояние ли е да коментира тези резултати:

Показател           Резултат   Референтни
fT4   12.88           12 - 22 pmol/l
FT-3   4.18                    3.1 - 6.8 pmol/l
Аnti TG - Ab 31.00   от 0 до 115 U/ml
Anti TPO - Ab   >600   от 0 до 34 U/ml
TSH   5.50                    0.27 - 4.2 mIU/l

Благодаря  Hug

Хашимото ли е това в комбинация с възела от ехографа или друго?

# 295
# 296
  • София
И на мен на Хашимото ми прилича, но най- добре да се изкаже ендокринолог.

Аз пък съм с ускорен пулс. Май ще трябва да посетя Начев, хем и ехография да си направя.  Thinking

# 297
# 298
Моят хормон уж е в долната гранца, а ми е ускорен пулса...а и напоследък се чувствам все едно някой ме е хванал за гърлото Sad

# 299
Моят хормон уж е в долната гранца, а ми е ускорен пулса...а и напоследък се чувствам все едно някой ме е хванал за гърлото Sad
Като е в долната граница, така се получават нещата. Чак въздух сякаш не достига.

Общи условия

Активация на акаунт