Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 519
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте и от нас  Simple Smile
След раждането жлезата ми съвсем се побърка, миналия месец с л-тироксин в доза 25 го бях докарала до ТСХ 0.09, спрях всичко, вече близо месец изобщо не съм пила и очаквах, че ТСХ вече ще ми е някъде в небесата, и познайте, ТСХ 0.04  Shocked Поне ФТ4 ми е нормално, ще се ходи тази седмица на ендо, то се е видяло. И само да попитам, понеже за пръв път ми се случва да съм в хипер функция, тиреостатиците съвместими ли са с кърменето? Имам някаква бегла идея, че не са  newsm78 Ще видим какво ще трябва да предприемем де, надявам се след още известно време без л-тироксин всичко да си дойде на мястото.

# 271
  • София
Голямото чакане свърши,минах през Тодорава:)
ей,тази жена е златна да знаете..само от разговора ни се почуствах по добре.няма да изпадам сега в подробности,само ще кажа,че според нея трябва да приемам бая добавки-не лекарства, и също да кажа,че се ужаси от толкова високите Тат и дори не можа да я опипа жлезата...толкова е възпалена!Отдаде всичките ми оплаквания на нея и ми изписа 2 рецепти от двете страни,сега съм доволна,купих си илачите и ги започнах.Така че,когато не се  чувстачвате добре ви съветвам да потърсите второ мнение...нищо не искам да кажа,но според Начев ми нямаше нищо и нищо от моите оплаквания не беше от жлезата.
Мига само да се радвам,че навремето-бременна,попаднах на тази прекрасна жена Hug

# 272
  • София
Здравейте, аз си записах час при Доц. Каменов  чак за 06,03 и ще чакам това е. Ще видим какво ще излезе накрая, като се има в пред вид, че имам и други ендокринни оплаквания не знам какво ще се окаже.

# 273
Здравейте момичета! Simple Smile
Минавам само да ви се похваля, че вчера си пуснах ТСХ само за свое успокоение - да видя как вървят нещата - и ТСХ за две седмици от 6,8 е паднало на 2,27!!! Simple Smile Не мога да ви опиша колко ми олекна! Дано само с бебчо всичко е наред и да няма повече проблеми  Praynig
След още две семици - към 15ти съм на контрола и при Начев, ще видим ако още ми е паднало може и да ми намали дозата, че съм на 150мкг. Ще пиша после как е минало Simple Smile
Поздрави на всички  Hug

# 274
Здравейте и от нас  Simple Smile
След раждането жлезата ми съвсем се побърка, миналия месец с л-тироксин в доза 25 го бях докарала до ТСХ 0.09, спрях всичко, вече близо месец изобщо не съм пила и очаквах, че ТСХ вече ще ми е някъде в небесата, и познайте, ТСХ 0.04  Shocked Поне ФТ4 ми е нормално, ще се ходи тази седмица на ендо, то се е видяло. И само да попитам, понеже за пръв път ми се случва да съм в хипер функция, тиреостатиците съвместими ли са с кърменето? Имам някаква бегла идея, че не са  newsm78 Ще видим какво ще трябва да предприемем де, надявам се след още известно време без л-тироксин всичко да си дойде на мястото.
Светле, виж какво ще ти каже първо докторът. Според мен е рано все още след спиране на тироксина ТСХ да се регулира. Дай му още малко време. Още 10-15- 20 дена да видиш как ще е.
След спиране на дневната доза изцяло, има рязка промяна в хормоните. Според мен би било добре да се изчака още малко. Всъщност, докторът си знае най-добре.
Иначе, по последни данни, с прием на пропицил може да се кърми, като трябва да се спазва разлика в часовете от прием на лекарството и кърменето. Колко да е тя, доктор ще каже, ако се наложи да се приема тиреостатик. При бременност и кърмене при хиперактивна жлеза се изписва пропицил.

# 275
Здравейте и от нас  Simple Smile
След раждането жлезата ми съвсем се побърка, миналия месец с л-тироксин в доза 25 го бях докарала до ТСХ 0.09, спрях всичко, вече близо месец изобщо не съм пила и очаквах, че ТСХ вече ще ми е някъде в небесата, и познайте, ТСХ 0.04  Shocked Поне ФТ4 ми е нормално, ще се ходи тази седмица на ендо, то се е видяло. И само да попитам, понеже за пръв път ми се случва да съм в хипер функция, тиреостатиците съвместими ли са с кърменето? Имам някаква бегла идея, че не са  newsm78 Ще видим какво ще трябва да предприемем де, надявам се след още известно време без л-тироксин всичко да си дойде на мястото.
Светле, виж какво ще ти каже първо докторът. След раждане се случва често, пациенти които са приемали тироксин, да нямат нужда от него. Според мен е рано все още след спиране на тироксина ТСХ да се регулира. Дай му още малко време. Още 10-15- 20 дена да видиш как ще е.
След спиране на дневната доза изцяло, има рязка промяна в хормоните. Според мен би било добре да се изчака още малко. Всъщност, докторът си знае най-добре.
Иначе, по последни данни, с прием на пропицил може да се кърми, като трябва да се спазва разлика в часовете от прием на лекарството и кърменето. Колко да е тя, доктор ще каже, ако се наложи да се приема тиреостатик. При бременност и кърмене при хиперактивна жлеза се изписва пропицил.

# 276
Чудя се и аз при кое от светилата да се запиша на опашката...
За Каменов ми казаха най-рано на 27.03  Crazy

k@li , къде преглежда Тодорова и колко време чака за прегледа?

Ще звъня и за Начев...

TSH-то ми е 2.00 , но това, което ме мъчи е, че съм много емоционална. Непрекъснато се безпокоя от нещо и не мога да се отпусна  Tired

# 277
  • София
Тодорова ще е в София на 7,8,9 март... но не съм сигурна,че има часове:(
питай:029523600

# 278
  • София
Merelenda, благодаря  Hug

forest_veil, Каменов преглежда и на свободен прием в ендокринологията в Александровска всеки понеделник и четвъртък след 16:00 и дори не се чака много, но ако ще ходиш при него най-добре му се обади предварително да каже дали ще е там защото много често пътува извън БГ.

# 279
Кали, Светла - благодаря  Hug

Някой да е чувал/ходил при д-р Виткина ? Преглежда в МЦ Панацея, но и в Младост Мед 1 (което на мен ми е много близо и удобно)

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 09:26 от forest_veil

# 280
  • Бургас
Здравейте Hug
Все още нямам точна и сигурна диагноза, преди време ТСХ ми беше нормално, забременях бързо и без проблем и днес изведнъж се оказа 6,68 на изследване, което аз сама съвсем случайно реших да си пусна.
Ходих на ендокринолог, назначи ми от утре терапия.
Нищо не знам за проблема и съм доста объркана в момента.
Предполагам, че темата ще ми бъде от полза, макар и да не е сигурно дали става дума за Хашимото със сигурност.
Възнамерявам и утре да си пусна още едно изследване в друга лаборатория, за да съм сигурна, колко е ТСХ.

# 281
  • София
Е няма как да не се похваля с ТСХ 1.23 Whistling сега само се чудя,да звъня ли на Начев, дали би променил дозата...сега съм на 100 Whistling или да изчакам да стане пролет-март-април някъде,тогава пак да изследвам и тогава... newsm78

# 282
Е няма как да не се похваля с ТСХ 1.23 Whistling сега само се чудя,да звъня ли на Начев, дали би променил дозата...сега съм на 100 Whistling или да изчакам да стане пролет-март-април някъде,тогава пак да изследвам и тогава... newsm78
smile3501

# 283
Здравейте мили дами Simple Smile!Имам едно въпросче и не съм много сигурна къде трябва да го задам,така че ако не съм за тука ,моля да ме извините,а ако знаете да ми отговорите.
Днес си правих изследвания на щит.жлеза и резултатите са:
TSH-1.81/ref.s.0.34-5.6/
MAT-412.8/ref.s.do 9/
Prolactin-21.23/ref.s.3.34-26.72/
FT4-14.32/ref.s.7.5-21/
TAT-1.1/ref.s.do 4/
Притеснена съм от високите нива на МАТ!Какво ли означава това?Ако някои е запознат,нека сподели!

Лека вечер!

# 284
Мон..., добре дошла!  Hug
Каква терапия ти изписаха>? Друго освен ТСХ изследва ли? Ехограф? Питам, защото ми стана странно, че не са ти поставили диагноза newsm78 Иначе ще си следиш ТСХ всеки месец, щом си бременна и това е! Ако имаш въпроси, не се притеснявай да питаш. Успех!
El_Vel, МАТ обикновено щом веднъж излезе от норма (както и ТАТ) после трудно се нормализира. Това говори, че има някакъв автоимунен процес. Хубаво е, че ТСХ и ФТ4 са ти в граници и това всъщност е по-важното  Peace

Общи условия

Активация на акаунт