Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 528
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
♥ Karamela ♥, все съм свързвала неспокойния сън с хиперактивна жлеза. Помислих, че е възможно да е паднал ТСХ, затова да ти е неспокоен съня, но явно не е при теб, щом хормоните са показателни, за да ти увеличат дозата.

Блонди, би ли споделила референтните стойности, че са различни в различните лаборатории?
Иначе ТСХ е ниско, под долна граница явно, но пък може пак да се провери.
Честно казано, не помня какъв беше твоят проблем с жлезата.

# 256
Merelenda, по време на бременността ми пусна контролни и резултатите бяха следните:

TSH - 1.77  след 2 месеца - 1.01    норми - 0.15 - 4.1
T4 - 11.1                             8.7                  9.5 - 16.2
T3 - 2.5                               2.5                  2.3 - 4.5
Thyroglobuline - 7.9                                    1.4 - 78.0

След първите започнах приема на Еутирокса и си го пия все още.

Имам и липса на вит Д, има ли връзка с щитовидната?

Благодаря  Hug

# 257
Супер са ти изследванията. Малко множко ти идва еутирокса и затова е паднал ТСХ. Вероятно ще ти го намалят на контролния преглед. Другите хормони са ок (говоря за тези на предната страница - тук гледаме само референтните)

За витамин Д, дефицитът му води до редица проблеми в организма.
Има тема във форума за липсата на витамин Д. Според прочетеното мисля, че е възможно (според мен) да има някаква връзка. В смисъл - липса на витамин Д вероятно да играе роля за боледуването на някои органи.
Ето темата, ако те интересува:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.0
Имах някои тревоги за себе си, с хиперактивна жлеза дали мога да пия, но все пак почнах по 1 капка. Реално погледнато, една капка е нищо в сравнение със слънчевите лъчи, които ни огрявят лятото (макар при мен да трябва да се пазя от слънце). Витамин Д не съм изследвала.
Прочети темата, има много инфо.

# 258
Много ти благодаря   bouquet Сега ще прочета темата  Simple Smile

А защо ми го е изписала първоначално лекарството?  Thinking

# 259
Много ти благодаря   bouquet Сега ще прочета темата  Simple Smile

А защо ми го е изписала първоначално лекарството?  Thinking
Ей това вече е въпрос.  Thinking
И аз се учудих след като постна предните резултати. Нормално ТСХ, нормални ФТ4 и ФТ3, а на теб е изписан еутирокс. Thinking
Може би първоначално Т3 и Т4 са клонели към долната граница, но не са били предпоставка за изписване на еутирокс според мен.
На ехограф гледана ли е жлезата?

# 260
Да, нормално всичко.  Rolling Eyes

# 261
Не знам кой е лекуващият ти доктор, но защо не отидеш с цялата история на "заболяването" при Начев за консулт?
Струва ми се, че не се е налагала изобщо терапия в случая, но все пак не съм доктор. Хубаво би било ( даже задължително) да има и изследване на Анти тро - антитела, ако отидеш при него на преглед.

# 262
Ох, аз съм в Белгия  Tired Тук е сложна работата с тия доктори  ooooh! Уж се води тази една от най-добрите ендокриноложки в района, пък то какво излиза... Съжалявам, че не поисках копие от резултатите още тогава. В мен се пораждат два въпроса - при ниски тогава резултати, защо не ми е изписала примерно 25ммг, а директно 50? И сега, при сегашните резултати, по-логично е да го спра (преди не съм имала никакви проблеми) или да го намали наполовина? Не искам да го пия, ако реално няма нужда. Може ли да се спира от раз? Вероятно ще търся друг доктро за консултация, ама на който попадна. Чак лятото мога да отида при Начев, въпросът е какво да правя дотогава?  Thinking
И ако съм го пила без реална нужда, това може ли да даде някакво отражение?

Извинявай, че така те разпитвам, но нямам си никакво понятие от тези проблеми.  Hug

# 263
Ще ти пиша на лични.

# 264
  • София
Аз съм писала и напред в темата,на мен Тодорова ми изписа преди години еутирокс-0.25-при нормално TSH,T3 и Т4,но с ТАТ-1.500,естествено след ехограф!Да ви кажа,освен,че се почуствах доста по добре,за 4 месеца ТАТ-а спадна на 160....
Блонди,не разбрах антителата изследвала ли си ги?
Сега отново не се чуствам добре.....според Начев не трябва да пия нищо,никакви добавки...нищо,при ТАТ-3.200 и отново хормони в норма,но този път и с добавка от възелче Rolling Eyes

Така или иначе съм се записала за Тодорова преди повече от месец и в събота съм при нея...ще ви държа в течение Peace

# 265
Блонди,не разбрах антителата изследвала ли си ги?

Да ти кажа честно - не знам   33uu

Каквото ми е пуснала там, това е било  Rolling Eyes Чакам сега писмо от нея, но междувременно на своя глава тази сутрин започнах да взимам по половинка  Blush

# 266
Здравей те на всички , аз съм Ани на 25 год. съм и от скоро открих ,че боледувам от нарушение на щитовидната жлеза, пия Л-тероксин по 50мг. и глиукофаш 1000 мг (за 6 месеца) , с наднормено тегло съм, от както разбрах съм все на диети почнах 90 дневната преди месец , сега почнах прочистване с Мадал Бал .
Въпроси те са ми, пречи ли ми сиропа на щитовидната? ще отслабна ли някога, тъй като ми е много трудно от 1 месец едва свалям 2-3кг. и до живот ли се пие Л-тероксина , няма ли лечение и можели по някакъв начин просто да оздравея??? Много тежко приемам ситуацията тъй като, не съм бременна и съм твърде млада , наследено ми е от майка ми , пада ми косата и съм постоянно в депресия. Някой ако може да ми отговори или да ми помогне с някой полезен съвет. Ще съм много благодарна.  newsm20

# 267
  • гр. София
Здравей, Ани! Историите ни си приличат - и при мен е по наследство, имам косопад и много променливо настроение, мечтая си за бебе, а още нямам. Разбирам объркването и отчаянието ти, защото се чувствах по същия начин в началото. Обаче трябва да знаеш, че не е толкова страшно, колкото ти се струва сега. Просто трябва да се правят редовно изследвания, за да се контролират нещата, и разбира се, да се провежда адекватно лечение. Какви изследвания си правила досега? Имаш ли изследвани антитела и ехография на жлезата? А иначе за килограмите аз лично се опитвам да огранича малко храната, избягвам сладко и мазно, пия повече течности, за да не огладнявам и това е.  Ако можех и да спортувам, щеше да е супер, ама ме мързи... За косопада може да ползваш домашно приготвени маски с бадемово масло или ампули срещу косопад, както и  да приемаш достатъчно витамини, за да подхраниш косата отвътре! И не се предавай на отчаянието - горе главата!  Hug

# 268
Привет от мен!
Отдавна не съм писала, а виждам че има 2 много радостни новини - честито на двете мами, които са се сдобили със своите съкровища. Да са Ви живи и здрави, а на Вас бързо възстановяване!

Аз да се отчета с моята контрола на TSH - 2,65.
Трябваше миналата седмица да съм при Тодорова, но ми се обадиха от клиниката, и любезно ми отложиха часа за този месец  #Cussing out
Озадачи ме този резултат  newsm78
Нали уж в студеното време се покачвал хормона?! Когато си правих контрола есента, беше над 4 стойността ... Иначе ме водят с "горещ възел" - дали това означава, че в топлото време би трябвало да приемем по-висока доза  ooooh!
Ако някой е като мен "наопаки" нека да сподели  baby_neutral

# 269
Аз съм с хиперфункция и съм наопаки.  Mr. Green
Момичета с хипофункция споделиха, че и те са наопаки.  Laughing Лятото - високо ТСХ, зимата - ниско.
При всеки е различно.
ТСХ ти е малко висок, ама не е тревожен.

Общи условия

Активация на акаунт