Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 702
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Без претенции за компетентност, имурана потиска антителата, които атакуват имунната система. По този начин блокират тяхното, разрушително, да го наречем, действие. Peace
Това запомних аз, когато се интересувах за имурана, защото също бях на косъм от това да се възползвам от него заради моите други АИ благинки преди време.
Един вид би помогнало и при Хашимото, така ли?

котенце 1, начална дифузна струма. Вероятно би наложило лечение с елтироксин или еутирокс, което не пречи на кърменето.

# 586
А защо тогава не ни предписват имуран, а само селен (за антителата)  newsm78 Не стига че имаме едно автоимунно дето зор го овладяваме,ами като бонус и второ,че и трето може да получим. Аз от тотото не съм печелила толкова hahaha

# 587
  • до една звездичка
Ами, при АИ заболявания - в общ план. Peace

# 588
Ами, при АИ заболявания - в общ план. Peace
Ясно. Както и Преднизолона, доколкото чета.

# 589
  • София
котенце, щом нямаш антитела, не е Хашимото. Просто имаш хипофункция, която може да се дължи даже и на йоден дефицит, както Merelenda ти е написала, най-вероятно ще пиеш и лекарство известно време, но това изобщо не пречи на кърменето  Peace

Аз да се оплача, че пак съм в хипо, и то много в хипо, докарала съм се до там, че ТСХ-то в момента м ие по-високо от ФТ4  Sad и сега се мъча да го оправям, ама си кърмя и не се притеснявам особено, според най-новите изследвания ТСХ почти не преминава в кърмата.

# 590

Аз да се оплача, че пак съм в хипо, и то много в хипо, докарала съм се до там, че ТСХ-то в момента м ие по-високо от ФТ4  Sad и сега се мъча да го оправям, ама си кърмя и не се притеснявам особено, според най-новите изследвания ТСХ почти не преминава в кърмата.
Нали беше ниско и спря хапчетата?
Ще проверяваш ли пак резултата?
А ти как се чувстваш иначе?

# 591
  • София

Аз да се оплача, че пак съм в хипо, и то много в хипо, докарала съм се до там, че ТСХ-то в момента м ие по-високо от ФТ4  Sad и сега се мъча да го оправям, ама си кърмя и не се притеснявам особено, според най-новите изследвания ТСХ почти не преминава в кърмата.
Нали беше ниско и спря хапчетата?
Ще проверяваш ли пак резултата?
А ти как се чувстваш иначе?

Благодаря, че питаш  Hug
Беше ниско... Спрях ги за повече от  2 месеца, все си беше мнооого ниско и без нищо да пия, все бяха едни резултати започващи с по няколко нули и на последното изследване - ТСХ 13, ФТ4 9  Shocked Аз никаква разлика не чувствам, ни като съм в хипо, ни като съм в хипер, шантава работа. Косопад си имам откак съм родила, май чак сега взе да понамалява, в депресии спрях да изпадам, отдавна ми отмина следродилната  Mr. Green, килограмите са ми вече по-малко и от преди да забременея - качих 14, свалих 16, кърма си имам в задоволителни количества. Сега ще следя пак през 2-3 седмици, ей това бодене взе да ми писва вече, ама явно просто при мен си трябва, с последното изследване реших да изчакам месец и ей го на какво стана.

# 592
Но ще почваш ли хапчета с тези стойности или ще провериш след седмици пак ТСХ и тогава ще решавате с доктора? Hug

# 593
  • София
Но ще почваш ли хапчета с тези стойности или ще провериш след седмици пак ТСХ и тогава ще решавате с доктора? Hug

Оооо, започнах го  пак л-тироксина, засега съм на 50 (на толкова бях и преди да забременея), даже ми се струва, че е много ниска доза, ама ще видим след някоя и друга седмица накъде отива работата и пак ще се чуем с докторката.

# 594

Оооо, започнах го  пак л-тироксина, засега съм на 50 (на толкова бях и преди да забременея), даже ми се струва, че е много ниска доза, ама ще видим след някоя и друга седмица накъде отива работата и пак ще се чуем с докторката.
Да, то не се знае. Току виж след някоя седмица слязло долу.
Мисля че за начална доза е ок. Няма как да се метнеш на висока отначало. Нали с по-малка доза се почва тироксина, или бъркам?

# 595
Мереленда, благодаря ти за отговора....

В момента продължавам да си редувам хомеопатия + Еутирокс....като ще държа ТСХ под 2, а защо на някои им казват, че при Хашимото ТСХ трябва да е над 2....и кога има вероятност да премине в хиперфункция....

Поздрави

# 596
Мереленда, благодаря ти за отговора....

В момента продължавам да си редувам хомеопатия + Еутирокс....като ще държа ТСХ под 2, а защо на някои им казват, че при Хашимото ТСХ трябва да е над 2....и кога има вероятност да премине в хиперфункция....

Поздрави
Ами, те само на Джули са и казали ТСХ над 2.
Иначе опасност да премине пациент в хиперфункция има при предозиране/ висока доза/Божа работа. Laughing
Това последното го казвам в смисъл, че както си пие човек тироксин примерно 75 микрограма и ТСХ не слиза и не слиза надолу примерно под 3, и докторът му увеличи дозата, в един момент може да падне и в хиперфункция (да слезе под 0,20) - примерно.

# 597
  • Бургас
Възможно ли е да вдигам леко кръвно от проблемите с ТСХ и т.н.? Или само на бременността да го отдам  newsm78
То не е кой знае колко високо всъщност, около 125/75 е в по-голямата част от случаите, но аз по принцип съм с ниско и като за мен си е височко ... Изписаха ми днес Допегит, просто се чудех дали има връзка с Хашимотото или не ...

# 598
Не знам честно казано, но аз до преди да се разболея от токсикозата бях с кръвно 120 на 80 откакто се помня.
С Токсикозата вече имам проблем с кръвното. Доста високи стойности вдигам и в хиперфункция и в хипофункция. Е, пия и бетаблокери.

# 599
  • UK
Възможно ли е да вдигам леко кръвно от проблемите с ТСХ и т.н.? Или само на бременността да го отдам  newsm78
То не е кой знае колко високо всъщност, около 125/75 е в по-голямата част от случаите, но аз по принцип съм с ниско и като за мен си е височко ... Изписаха ми днес Допегит, просто се чудех дали има връзка с Хашимотото или не ...

Мон аз си мисля, че е от бременността Crazy
На няколко пъти зачитам преднизолон ooooh!. Момичета, това е кортикостероид и според мен, няма никаква връзка с Хашимотото, еле пък със ст-стите на хормоните на ЩЗ.
Единствено може да ги увеличи/намали (ТСХ-то) и изобщо не е за подценяване приема му, отразява се на самата ЩЗ и на др органи -неблагоприятно. В никакъв случай, не си мислете, че ще ви помогне с нещо Naughty

Общи условия

Активация на акаунт