Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 685
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Възможно ли е да вдигам леко кръвно от проблемите с ТСХ и т.н.? Или само на бременността да го отдам  newsm78
То не е кой знае колко високо всъщност, около 125/75 е в по-голямата част от случаите, но аз по принцип съм с ниско и като за мен си е височко ... Изписаха ми днес Допегит, просто се чудех дали има връзка с Хашимотото или не ...

Мон аз си мисля, че е от бременността Crazy
На няколко пъти зачитам преднизолон ooooh!. Момичета, това е кортикостероид и според мен, няма никаква връзка с Хашимотото, еле пък със ст-стите на хормоните на ЩЗ.
Единствено може да ги увеличи/намали (ТСХ-то) и изобщо не е за подценяване приема му, отразява се на самата ЩЗ и на др органи -неблагоприятно. В никакъв случай, не си мислете, че ще ви помогне с нещо Naughty

На Тони от темата за Базеда и е изписан за възпалена щитовидна жлеза, а тук на Джули за автоимунен хепатит. Зачетох се в описанието на лекарството и видях, че се изписва при много автоимунни заболявания.
Просто го коментирахме като лекарство, а не че някой ще се лекува с него. Simple Smile

# 601
  • UK
Възможно ли е да вдигам леко кръвно от проблемите с ТСХ и т.н.? Или само на бременността да го отдам  newsm78
То не е кой знае колко високо всъщност, около 125/75 е в по-голямата част от случаите, но аз по принцип съм с ниско и като за мен си е височко ... Изписаха ми днес Допегит, просто се чудех дали има връзка с Хашимотото или не ...

Мон аз си мисля, че е от бременността Crazy
На няколко пъти зачитам преднизолон ooooh!. Момичета, това е кортикостероид и според мен, няма никаква връзка с Хашимотото, еле пък със ст-стите на хормоните на ЩЗ.
Единствено може да ги увеличи/намали (ТСХ-то) и изобщо не е за подценяване приема му, отразява се на самата ЩЗ и на др органи -неблагоприятно. В никакъв случай, не си мислете, че ще ви помогне с нещо Naughty

На Тони от темата за Базеда и е изписан за възпалена щитовидна жлеза, а тук на Джули за автоимунен хепатит. Зачетох се в описанието на лекарството и видях, че се изписва при много автоимунни заболявания.
Просто го коментирахме като лекарство, а не че някой ще се лекува с него. Simple Smile

Аз също съм го пила не веднъж, но при мен е изписван като съпътстващо лекарство при инв процедурите, като неведнъж сме коментирали "ефекта" му с ендото Crossing Arms затова попитах, а  и нямах идеята, че ще го вземате с цел лечение Mr. Green Crossing Arms

# 602
  • София
Аз пък сега ида от Начев,бреййй голяма лудница вечер там бре,направо беше фрашкано с пациентки...ццццц, на мен ми вдигна яко дозата,да видим как ще я понеса Whistling

# 603
  • UK
Аз пък сега ида от Начев,бреййй голяма лудница вечер там бре,направо беше фрашкано с пациентки...ццццц, на мен ми вдигна яко дозата,да видим как ще я понеса Whistling
А той сега, къде приема В МД или В МЦ Панацея? И сега със записване ли става или отново отиваш и чакаш да те приеме Crazy

# 604
Merelenda, svetla81, много ви благодаря за отговорите.  Hug  Аз по принцип го отдавам на многото инвитро процедури, но в четвъртък съм на преглед и ще разберем за какво иде реч.  Докторката ме притесни, че ще трябва скорострелно да спра кърменето, но малкия е страстно пристрастен и не знам как ще процедирам, ако трябва от раз да го направя...
Ще пиша след прегледа!
Стискам палци да ви се нормализират стойностите!!!  Praynig

# 605
  • София
А той сега, къде приема В МД или В МЦ Панацея? И сега със записване ли става или отново отиваш и чакаш да те приеме Crazy
Ами каза ми- Ела в МД между 19.30 и 20h. отидох и към 21 си тръгнах Laughing Там ме прие на ет.10 в един кабинет,но няма ехограф-само  за консулт. и доза.

# 606
  • до една звездичка

Не се засягай, но коментара ти за преднизолона е малко... повърхностен, бих казала.

Едва ли в тази тема има някой, който да не е чувал, че преднизолона е кортикостероид, също толкова голяма е вероятността да намериш някого, който би "подценил приема му".

В правилното си съчетание с други лекарства, обаче, той има точно този ефект върху АИ заболявания, включително хипотиреоидизъм, за които е предназначен.

# 607

На мен пък ми каза да ходя в Панацея миналата седмица, а досега винаги съм ходила само в МД.. В Панацеята в с предварително записан час, в МД - по коридорите на 10ти ет., тъй като ендокринологията долу в сутерена е в ремонт. Така или иначе прегледа е задължително с предварителна уговорка с него, така че като се чуете по тел. той ще ти каже как е удобно и къде и кога да отидеш Simple Smile  Peace

# 608
  • София
А по коридорите...в кабинет  на 10-тия етаж беше, 10лв ми взе.

# 609
  • UK

Не се засягай, но коментара ти за преднизолона е малко... повърхностен, бих казала.

Едва ли в тази тема има някой, който да не е чувал, че преднизолона е кортикостероид, също толкова голяма е вероятността да намериш някого, който би "подценил приема му".

В правилното си съчетание с други лекарства, обаче, той има точно този ефект върху АИ заболявания, включително хипотиреоидизъм, за които е предназначен.
Не, не съм се засегнала, макар да не ми допада Тона ви!
Аз писах и за какво на мен, ми е предписван Peace

magnet_for_happiness  bouquet  благодаря за инфото, не съм го посещавала отдавна  Crazy и чета, че вече не е в подземията на МД Laughing

# 610
  • софия
Здравейте момичета моля за помощ, взех си резултатите и те са:
фт4 0,973, фт3 3, 11, тсх-4.42.
Гледам че тсх ми е високо, чак утре има кой да ги коментира, Моля ви да ми кажете, много ли е високо Sad и какво значи.
Благодаря ви, не знам къде да попитам в този момент.

# 611
  • UK
Здравейте момичета моля за помощ, взех си резултатите и те са:
фт4 0,973, фт3 3, 11, тсх-4.42.
Гледам че тсх ми е високо, чак утре има кой да ги коментира, Моля ви да ми кажете, много ли е високо Sad и какво значи.
Благодаря ви, не знам къде да попитам в този момент.
Да височко е. С подходяща доза на Еутирокс ще го вкарате в норма Hug Сложи и референтните ст-сти да ги видим Crazy

# 612
  • до една звездичка
Е, хайде сега, чак пък толкова не е високо! Stop
Обикновено горната гранична на ТСХ-то е 5, 5.5, така че резултат 4.42 не е причина за драматизация.
Дайте да се плашим и стресираме излишно, моля ви.

# 613
  • София
Не е чак толкова високо ако не целят бебе Peace
И все пак си височко за млад човек.

# 614
  • UK
Не е чак толкова високо ако не целят бебе Peace
И все пак си височко за млад човек.
Ми, то на мен, само бебета ми в главата Joy и затова, все казвам, че е високо Rolling Eyes Всъщност, ако е в референтните си граници и целта, не е бебе, си е добре Crazy

Общи условия

Активация на акаунт