Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 544
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Момичета, припомнете ми моля кога беше най-добре да се направи  изследване на TSH спрямо цикъла.

Няма значение кой ден.

# 706
  • SOFIA
Момичета, припомнете ми моля кога беше най-добре да се направи  изследване на TSH спрямо цикъла.

Няма значение кой ден.

Благодаря!   bouquet
Бях останала с впечатление че се е коментиpало някъде нещо такова.

# 707
  • до една звездичка
Добро утро!
Не се сещам дали сме коментирали в някоя от предните теми, нямам спомен, затова искам да попитам пак: имала ли някоя от вас реален спад на антителата, следствие от прием на Селен, или Цефазел?Интересно ми е, като ги пия сега вече седми месец, какъв, и дали ще имам ефект?

# 708
Dega, за съжаление при мен не оказаха никакъв ефект, вземала съм и С. и Ц.,но продължаваха да се покачват антителата. А и доколкото съм чела назад в темитеи на други момичета не е повлияло кой знае колко. Но пък това не значи че при теб ще стане същото. Защо не пуснеш контрола да видиш как стоят нещата Peace

# 709
Добро утро!
Не се сещам дали сме коментирали в някоя от предните теми, нямам спомен, затова искам да попитам пак: имала ли някоя от вас реален спад на антителата, следствие от прием на Селен, или Цефазел?Интересно ми е, като ги пия сега вече седми месец, какъв, и дали ще имам ефект?
Моите бяха спаднали от 600 на близо 200 с прием само на основното лекарство за жлезата.
А ти пуска ли изследване да видиш дали има спад след 7 месеца прием, или не си?
Най-рано след 6 месеца от започване на приема може да провериш антителата. Принципно на годината проверяват, но може да пуснеш да видиш как са. Моите за 8 месеца спаднаха в тези норми, които писах.  Simple Smile

Да се включа и аз по другите теми, които сте коментирали.  Simple Smile

magnet_for_happiness, какъв е рискът от предозиране с фолиева киселина?
Чувала съм, че при бременни с анемия след изследвания може да се приема повече, но четох и че често се маскира липсата на Б12 с прием на фолиева киселина. Има ли отделно изследване с което да се докаже точно липса на кой витамин има?

За Хашимото и наследственост - не знам дали има, но с поставяне на диагнозата, докторът ме пита до първо коляно има ли някой болен в родата. Е, имаме. Аз и първа братовчедка - за сега.
Долу-горе на едни години го отключихме. Тя на 30-ет, аз на 33.
Доцент Пандев с София и той ме попита, също и с каква диагноза е тя.

slan4ize_76, за изследването е нужна венозна кръв, заради количеството взета кръв, която от пръста не може да се вземе, или доста трябва да източат. Нужно е по-голямо количество за самото изследване, а от пръстчето най-често се взима за ПКК и някои изследвания. По-голямото количество го слагат в епруветки, които завъртат в едни центрофуги и там се утаява нещо си на дъното. С кръв от пръстчето не би било достатъчно. Отделно капилярната кръв има по-различен състав от венозната. Това намерих като инфо.
Но щом казват, че може, значи вероятно е така. Simple Smile Мисля, че е рано да се тревожиш. Доста години ще са нужни, ако изобщо се отключи щитовидно заболяване, пък дори и антителата да са били по-високи, то те не налагат лечение.  Simple Smile
Един неискан съвет. Ако някога в близко време решиш пак да боцкаш малката, давай само ТСХ, ако видимо няма симптомите, за които са писали момичетата. Hug

Аз имам следния въпрос към всички дами, които имат дечица (да са ви живи и здрави) Embarassed
Какъв е риска за плода, ако ТСХ е високо и си с поставена диагноза Хашимото, защото и антителата са много над нормата?
На мен не ми дадоха особено задоволително обяснение защо да не пробвам да забременея!
Доколкото разбрах има опасност да не задържа плода, или да не родя здраво бебче  #Cussing out
Това ли е, или аз съм останала с грешни впечатления?
И ако е така, за бременните жени с тази диагноза правят ли се някакви допълнителни изследвания за установяване дали на ембриона всичко му е наред?
Благодаря предварително  Hug
Колко е високо това ТСХ, че не ти препоръчват забременяване?
То принципно ако е високо рядко се случва бременност, но при всеки е индивидуално.
magnet_for_happiness е права. Риск има дори да няма човек Хашимото.

# 710
magnet_for_happiness,  rendence, Merelenda  благодаря за отговорите   bouquet
Каза ми го една докторка, която посещавах.
По нейните думи ТСХ трябва да е 1-1.5 , а моето тогава беше малко над 5!

# 711
  • UK
Добро утро!

Dega,
аз Селен (този на Валмарк) приемам повече от година сигурно, като съвсем първоначално имах малко над референтна ст-ст на МАТ мисля, че беше newsm78
 Впоследствие си ги изследвах и двете антитела (ТАТ, МАТ) и бяха в норми Crazy
Незнам, дали да отдам този факт на Селена  Hug

# 712
  • София
За бебе ТСХ трябва да е около и под 2.5 не повече.

# 713
  • UK

Аз вчера се посъветвах и с denis_d  от форума, според нея с моята ст-ст на ТСХ 2,18 се намирам в лека хипофункция и ТСХ трябвало да бъде 1,00-1,5 Rolling Eyes Така ме отчая ooooh!

# 714
  • до една звездичка
Хм...
Моят МАТ при диагностицирането беше 225, година по-късно 256, без селен и подобните му.
После, по настояване на ендото, взех да го пия, след втората контрола.
Абе, като я знам моята как се запетайчи за тези направления ми се отщява да си искам даже преди дае минала година.
Ще изчакам май до октомви, че не ми се дават 15 лв. Embarassed

Благодаря за споделеното!  bouquet

# 715
  • UK
Оооо да с тези направления си е жива мъка ooooh! Вчера едвам, едвам си измолих за ендокринолог Rolling Eyes

# 716
kokona, не мога да разбера защо се допитваш до Денис, а не до лекар?

# 717
Кокона, мярнах те във варненска тема. При кой лекар ендокринолог ходиш? Нямаме си д-р Начев /но пък и той много ги стресира май бременните/, но пак си имаме специалисти. А иначе 2.18 ТСХ съвсем не е за стресиране.

# 718
  • София

Аз вчера се посъветвах и с denis_d  от форума, според нея с моята ст-ст на ТСХ 2,18 се намирам в лека хипофункция и ТСХ трябвало да бъде 1,00-1,5 Rolling Eyes Така ме отчая ooooh!
Това би би идеалния вариант,но до 2.5 също не е проблем!

# 719
  • UK
Незнам, Магнитче Rolling Eyes може би, за да чуя и нейното мнение по въпроса Rolling Eyes Но не съм съгласна с нейните констатации, незнам дали е мед лице или не, но за някои неща е в грешка Naughty И друг път съм я хващала в грешки, но няма да коментирам!

kokona, не мога да разбера защо се допитваш до Денис, а не до лекар?

Оооо разбира се, че се консултирам с лекар! Всъщност, всеки го и прави за проблемите си, но не му пречи и да си почеше езика малко из форумите Crazy

Кокона, мярнах те във варненска тема. При кой лекар ендокринолог ходиш? Нямаме си д-р Начев /но пък и той много ги стресира май бременните/, но пак си имаме специалисти. А иначе 2.18 ТСХ съвсем не е за стресиране.

Сега имам записан час за д-р Райков(Варна), иначе се разхождам ту до Плевен- д-р Катя Тодорова, ту до София д-р Начев Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 11:02 от kokona20

Общи условия

Активация на акаунт