Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 487
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
  • до една звездичка
Нека и другите изкажат мнение все пак.

А защо е нужно? Rolling Eyes
Във форума ли ще се лекуваме вече?

П.С. Някой може ли да пусне нова тема?

# 736
  • В сърцето на любимия човек

В отговора си съм посъветвала потребителката да посети лекар.

"Нека и другите изкажат мнение все пак." го написах, защото не съм диагностицирана с Хашимото, а потребителката попита дали оплакванията и може да са свързани с него:
... Вече втори месец ми идва твърде често (на ок.2 седм.) и искам да попитам дали и това може да е от Хашимотото? ...

Според мен форума е пространство за взаимопомощ, но в никакъв случай не заменя лекарския кабинет.

Надявам се да съм била полезна.

# 737
Болят ме мускулите на ръцете, краката, кръста ме боли, а косата ми се омазнява като за световно... Да го отдам ли на хипофункцията или да търся други причини?   bouquet

Аз не мисля, че това, което описваш се дължи на хипофункцията.
Дори напротив - за хипо-състояния обикновено е точно обратното, суха, чак чупеща се коса и кожа (особено на лактите). Спомням си, че когато ходих при проф. Коева, едно от първите неща, които поиска да види, бяха лактите ми. А моите понякога са толкова сухи, че чак ме болят. Косата също е суха при хипото, понякога и пада.
А тези болки по цялото тяло, както и сама си предположила, съвсем вероятно могат да се дължат и на неудобната поза (освен ако не пазиш някаква диета?).
То така, ама при някои като е обратно. Rolling Eyes
Явно от лутане на хормоните, че при мен често се сменят, а други хора с месеци не могат да смъкнат или качат, та при тях са по-проявени дадени симптоми.

Лаленцето май се появява само за нова тема, а дали ще се появи сега?!

П.С. Някой може ли да пусне нова тема?
Laughing
Между другото, без да визирам мненията, срещам все повече хора, които се лекуват по интернет.
Старая се всеки път да добавям, че не съм медицинско лице и че си има доктори за тая работа. Тук само изказваме мнения, а не даваме лечения.
Но пък забелязвам доста ясни и категорични мнения на неспециалисти, които са твърди в заключенията си и могат да ти докарат инфаркт, ако нямаш и ни най-малка представа, за какво иде реч, и решиш да се допиташ до форум.
Пускаш едно изследване, влиза някой - прасне ти с две думи - "Имаш Хашимото", или "Имаш Базед" , или ти каже, че нямаш такива, без да е медицинско лице ( да не говорим, че и на ендокринолозите им е трудно и с месеци проследяват преди да сложат окончателна диагноза), и т.н.
И, човекът в шах и мат. Simple Smile Може така да се ошашка, че!
Друго е вече като е минал през доктор и се появи тук, друго е да пусне хормони и да влезе да му ги разчитат и поставят диагнози форумци.

Извинете за спама, но мисля, че беше нужен.

Тук всички предполагаме, лечение не даваме. Нали така?  Laughing

# 738
  • София
Не се джавкайте, който иска да чете форума да го чете,който не иска да чете-да не го прави,който иска да вярва на мнения- да вярва,който не иска- да не вярва, т. е всеки има право на избор дали да влиза въобще тук. Както и се предполага,че всеки влезнал във форума е наясно,че постингите не могат да заменят лекарска консултация, както и че масово пишещите тук са просто лаици и пишат от гледна точка на собствената си камбанария.

На въпроса на момичето за цикъла-на мен никога не ми е е случвало подобно нещо, за моето Хашимото знам от 2010г. Бих отшила на лекар.

На въпроса на момичето за гърдите-преди да родя винаги след овуалция преди датата на М гърдите ме спукваха от болки, след идването на цикъла спираха и така наново следващия месец.

# 739
  • UK
Абсолютно съм съгласна с Магнитче Peace
Аз преди менструация/овулация, също си имам болежки в гърдите и на др места, де Mr. Green
Но знаем, че една болка в гърдите, може да означава много неща (свързани или не, с дядо Хаши Joy)затова най-добре на лекар Hug

# 740
  • до една звездичка
Не се джавкайте, който иска да чете форума да го чете,който не иска да чете-да не го прави,който иска да вярва на мнения- да вярва,който не иска- да не вярва...

Не споделям това мнение.

Лично аз, когато изказвам мнение, или правя коментар, го съобразявам с личната си компетентност по коментирания въпрос и винаги допускам, че съществува, макар и в малка степен, риск, някой от четящите да приеме конкретно мнение за меродавно и да му се довери.

И тъй като това е моето мислене по въпроса, очаквам (което си е мой проблем, естествено), всички останали да мислят и правят така.

Не искам ни най-малко да засегна конкретните потребителки Mimitootvr и пънче-мънче. Нямам нищо против нито зададения въпрос, нито към отговора към него, взех ги просто като илюстрация на това, което обясних по-горе.

Склонността да се отдава едно, или друго физическо неразположение, или симптом на Хашимотото/Базеда и пр. ми се струва твърде удобна непоследък. Това, обаче, според мен крие риск да се подцени друг проблем, който може би се корени в нещо съвсем различно.
И отсичането с лека ръка с реплики като: "да, аз имах това", или "о, да, това е типично", "това е ниско/високо/предозирано", вместо търсенето на наистина компетентно мнение не прави никому услуга.

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 16:20 от ٠•● Dega ●•٠

# 741
  • София
Dega вадиш думи от контекста,не целият им смисъл.

И не пиша това, за да споделяш моето мнение.

Освен това, никъде не виждам тук да се дава някаква конкретика на проблемите на момичетата и всеки потребител е съветван да се консултира с лекар. Peace

Форума е за споделяне на мнения-грешни или не-има риск.
Когато на някой не му се отговаря на зададен въпрос,то нека не го прави, но и да не пречи на другите да го правят.

Единствено МОДЕРАТОР има право да решава дали дадено мнение е за публикуване или не е. А те са доста зорки!

Цитат
Лично аз, когато изказвам мнение, или правя коментар, го съобразявам с личната си компетентност по коментирания въпрос и винаги допускам, че съществува, макар и в малка степен, риск, някой от четящите да приеме конкретно мнение за меродавно и да му се довери.

Интересно как реши,че другите не правят същото. Peace

# 742
  • до една звездичка

По броя на категоричните мнения, които се раздават с лека ръка.

И не пиша това, за да споделяш моето мнение.

Не съм и предполагала, че е така. Просто споделям, че моето е различно.

# 743
  • София

По броя на категоричните мнения, които се раздават с лека ръка.

А аз мислех,че вместо на броим мненията сме тук за да сме си полезни.

Убу де, всеки си има глава на раменете.
Но спирайки да споделяме мнения, то по-добре форумът да бъде закрит, така излиза от твоите думи...не е лекарски форум, няма как да е иначе.

# 744
Момичета, моля ви не се карайте! Моя въпрос не беше с цел да предизвика някакви полемики и драматизации. Както всяко състояние, така и Хаши си има специфики, и понеже отскоро се срещам с тях (или поне се замислям за тях) исках да разбера дали и моят проблем(ако е такъв) е свързан по някакъв начин. Тук сме големи жени и всеки знае, че лекаря не може да се замени!

# 745
Позволих си да пусна НОВАТА ТЕМА.

Преместих родилите мамчета в горният списък, добавих бременните, за които се сетих. Ако съм изпуснала нещо - свиркайте.
П.П. Не открих инфо за PIPILOTE, затова е още в списъка с бременни. Rolling Eyes

# 746
  • до една звездичка
А аз мислех,че вместо на броим мненията сме тук за да сме си полезни.

Не ги броя, бе жена, натрапчиво много са. Laughing

А полезни можем да бъдем, когато пишем отговорно.

И аз спирам.
Така или иначе, в темата съм доста отнавна, и отдавна съм се научила да отсявам стойностните за мен мнения и информация.
Останалите ги прескачам. Ще продължа така, няма проблем.

# 747
Здравейте ! Peace

Ето две много полезни неща за четене Simple Smile

Диета при Хашимото    http://fitnesinstruktor.com/dieta-pri-hashimoto/
Хашимото Лечение  http://fitnesinstruktor.com/hashimoto-lechenie/

Има информация, която много лекари пропускат да дадат ... Simple Smile

# 748
Здравейте ! Peace

Ето две много полезни неща за четене Simple Smile

Диета при Хашимото    http://fitnesinstruktor.com/dieta-pri-hashimoto/
Хашимото Лечение  http://fitnesinstruktor.com/hashimoto-lechenie/

Има информация, която много лекари пропускат да дадат ... Simple Smile
Виж малко по-горе, Сънчи Пънчи е пуснала линк към новата тема.
Пусни информацията там. Simple Smile

# 749
Здравейте, момичета, как сте? Отдавна не съм писала в темичката. Да се похваля, че си правих изследвание и Ft4 вече ми е в нормата, TSH още никъв го няма, стойността му все още е нула ама нищо ще се оправи сигурно. И пооправих си храненето и се опитвам да отслабна от 1 май до днес съм смъкнала около 3-4 кг, бавно става ама пак става нещо. И искам да ви попитам за личен лекар във Варна, ако можете да ми препоръчате, че моята лекарка е в Шумен, още не съм я сменила. Иначе цигарите не ми се получава да ги спра, особено сега като не ям повечето храни, които обичам и се залъгвам с цигари Grinning . При вас как са нещата, подобряват ли се?

Общи условия

Активация на акаунт