На "Нова Година” се празнува обрязването на Христос (8-я ден)

• 16 660
  • 165
  •   1
Отговори
# 30
Славянската цивилизация е процъфтявала на тази планета хиляди векове.
Joy  Joy  Joy
Дори само заради тоя цитат постовете ти не заслужават никакво внимание. Хиляди векове... малиииии... значи още като сме висяли по клоните, вече сме били християни, така ли?  

Как бихме могли да бъдем християне преди хиляди векове? когато този, когото хората наричат Иисус Христос е бил роден през 11 век????

Преди да се роди Иисус е имало гръцка религия - култ на Дионисий, а много преди тях е имало ведическа традиция. Да ведаш означава да знаеш. И не просто си назубрил различни факти и определения, а разбираш това, което знаеш и можеш да построиш от знанията си целна картина  - да можеш да мислиш самостоятелно.

Понякога смешните неща не са толкова смешни.
Ето един филм- бомба за съзнанието на мнозина от днес живущи. Но това не значи, че този филм не е истина. Много оригинали са били изгорени. Много, но не са всички. Има оригинални карти, има Британска енциклопедия 1771г. издание и др. източници в частни колекции и в закрити архиви. Интересно, че в Британската енциклопедия от 1773г.  вече няма информация за Grate Tartar - най-голямата държава на Земята.

Велика Тартария - забравеното име на Русия

Защо изглежда, че пиша едностранно в началото на форума. Защото информацията е нова за повечето хора и това е начин да я споделя с тези, на които тя е интересна и да я обсъдим на форума.

# 31
Аз не празнувам Коляда както и няма да я празнува масулманин. Но живея в социума,който е решил, че всички трябва да я празнуват.

Как точно някой ще те принуди да празнуваш нещо, което не желаеш да празнуваш? Няма как. А и яйцата са предхристиянски, между другото, но не всеки е длъжен да знае и да се вълнува от това. Това не го прави воден за носа.

# 32
Днес разбих коледното настроение на две колежки, съвсем неволно Embarassed

Казах, че Иисус не е роден на 24 декември.
Те бяха в шок, почервеняха и сигурно в главата си ме обявиха за чудовище.

Аз изпаднах в още по-голям шок, защото не предполагах, че има хора, които вярват на това толкова буквално. Shocked Shocked Shocked Shocked

# 33
Аз не празнувам Коляда както и няма да я празнува масулманин. Но живея в социума,който е решил, че всички трябва да я празнуват.

Как точно някой ще те принуди да празнуваш нещо, което не желаеш да празнуваш? Няма как. А и яйцата са предхристиянски, между другото, но не всеки е длъжен да знае и да се вълнува от това. Това не го прави воден за носа.

Обиждат се. Не им се побира в главата, че някой може да не празнува това,  което днес както те мислят празнуват всички. А забравят, че още преди 20 години никой в България не е празнувал  Коляда.

Да, яйцата са предхристиянски. От преди 100 хиляди години. Когато е паднала едната от луните - луна Леля, на която са били направени бази на Кощеи - цивилизация - социален паразит. Те искали да превземат Земята и тогава иерарх Даждбог е унищожил тази луна. Имало е потоп. Загинали са много хора. Континет Даария (на северния полюс) е потънал. Но пък Земята не е била превзета от цивилизация -социален паразит - Кощеи. И това се празнува неосъзнато и до днес - едното яйце символизира луна Леля, другото Земята и хората на нея. И борецът е този, който е победил.

Но пък неосъзнатите празници са опасни. Незабележимо приспиват съзнание. Затова хората се стряскат от информация, дадена от Lucky.me , да не говорим за тази, която е постната по-горе.

Защо са опасни неосъзнатите празници??
Те формират мироглед.
Например подаръци от несъществуващ дядо Коляда-"календар" формира при децата мироглед на потребител и това, че някой нещо ти дължи.  А самата христианска традиция формира мироглед на роб - робска психология. А също така всичко е позволено -  помоли се  за прошка и ок. А предците ни са живеели по СЪВЕСТ - съвместна вест. В английския няма такава дума изобщо. Съвест е когато се съобразяваш с другите и поемаш отговорност за последствия от действията си. Тук вече осъзнаваш, че прошката не променя последствията от неправомерно действие.

За вредата от рабската психология отчасти може да се чуе тук:
"Н. Левашов: Главното ни оръжие е знание (бълг. субтитри)"

За да се появят субтитрите, натисни знак "СС" в долния десен ъгъл на видеото и избери субтитрите.

Последна редакция: пт, 21 дек 2012, 12:28 от Liubo1

# 34
  • Австрия
 newsm65

# 35
 Не е смешно  Laughing

може ли по-подробно за луната и там, преди 100 хиляди години, това откъде се знае?

# 36
Не е смешно  Laughing

може ли по-подробно за луната и там, преди 100 хиляди години, това откъде се знае?

На български за това се споменава във филма "Велика Тартария - забравеното име на Русия", който добавих по-горе, а на руски за това пише Николай Левашов в забранената в Русия книга "Русия в кривите огледала" http://www.levashov.byethost16.com/books.html#09
а също така тази информация има в Славяно-Арийските веди и на сайта "Пища Ра" http://www.peshera.org/khrono/khrono-04.html

Пещера означава пища Ра - храна за просветление със знание (пища на руски е храна). В пещерите влъхви са запазвали книгите и още ги пазят. Само Николай Левашов и Светлана са оставили на хората тези качествени знания в книгите си и са били убити.

# 37
Авторе, обрязан ли си и вярваш ли в Христос?

# 38
Любо, всяка една религия формира мироглед, всяка традиция формира мироглед. Комерсиализацията на празниците е просто част от консуматорската култура, не е единствен виновник за нея. В моето семейство подаръци се даваха за Нова година, за мен като дете имаше и за Коледа нещо дребничко, да не се цепя от колектива. Консуматор не съм станала в патологичния смисъл на думата.

Lucky.me, най-обикновено невежество. Не е толкова трудно да сметнеш колко е времето от Благата вест до Коледа.  Laughing Но да, не всички се занимават с тези сметки. Голям праз. На мен пък любимият ми въпрос е откъде е дошло човечеството, с кого се е съчетал Каин. Отговорът е кръвосмесителен, но на кого му пука.  Grinning

# 39
Любо, аз знам кой е Левашов. Бабата на моя мъж е рускиня и се интерасува от тези неща. Знам и за смъртта му. Тя казва, че в Русия има мощни екстарсенси и от Бялата, и от Черната ложа./най-общо казано/ Аз не  мисля, че е важно в какво вярва човек, а какви са мислите, чувствата и постъпките му. Simple Smile

# 40
На мен пък любимият ми въпрос е откъде е дошло човечеството

Е, как от къде...не знаеш ли, че сме присадени на земята Mr. Green

# 41
Авторът много тромаво се измъкна от въпроса за хилядите векове. Хвърли прах в очите да замаже работата и изобщо не отговори на въпроса. Но то това се и очакваше де.

# 42
На мен пък любимият ми въпрос е откъде е дошло човечеството

Е, как от къде...не знаеш ли, че сме присадени на земята Mr. Green

Не, не, аз от християнска гледна точка го обичам тоя въпрос.  Mr. Green

Дидит, аз понеже съм бяла и добра, ще предположа, че вместо векове е трябвало да бъде години.  Laughing Но това след като чинно се присмях на хилядите векове.

# 43
На мен пък любимият ми въпрос е откъде е дошло човечеството, с кого се е съчетал Каин. Отговорът е кръвосмесителен, но на кого му пука.  Grinning

Каин е евреин, а нито един евреин не смята ГОЙ (така евреите наричат славяне и всички бели хора) за евреин. (Между другото интересно е - ГОЙ - а наобратно е ЙОГ)
Съответно Тората и Библията като съкратен вариант на Тората (за да не се плашат гоите от това, какво ги очеква според евреите и еврейския бог Яхве) са историята на евреите - ИЗ-(с)- ТОРИ-я (his-tory).
Славяните са имали летопис и жизнеописание. На руски още се използва думата "быль" и гугъл превежда думата "быль" като истинска история. Впечатляващо.
Историческите събития на белите хора са записани в Славяно-Арийските веди (на руски език книгата може да бъде свалена оттук http://narod.ru/disk/26855751001.c6dfdc89dc563f9ebd03ea36c329085 … v-Vedy-1.zip.html ) Само че ние изгубихме смисъла на използваната там терминология. Николай Левашов в книгата си "Русия в кривите огледала" ни преоткрива тази терминология.
В Славяно-Арийските веди  са записани истински събития на нашия род. Още Велесова книга, която Миролюбов е снимал през 1942 г. (тогава още е нямало фотошоп). Във Велесова книга са описани събития от преди 20 000 години до преди около хиляда години.

Авторе, обрязан ли си и вярваш ли в Христос?

Славянин съм. Като малък съм израснал в семейство на атеисти. Всички хора тогава са били атеисти. После както повечето хора, започвайки от преди 20 години, започнах да вярвам в господ (християнство). После прочетох книгата "Русия в кривите огледала", 5-та и 6-та глава на книгата на НV Левашов "Огледалото на душата ми", 2 ри том, "Същност и Разум" и др.. След което почнах да търся информация, подтвърждаваща изложеното в книгите. Прочетох Библия, малко Тора (за сравнение), Славяно-Арийските Веди и мн. др . И сега знам, че ако човек получава качественни знания, особенно ако ги получава в нужното време (еволюционен прозорец), то той може да постигне страшно много. Няма предел за ЕВОЛЮЦИОННО РА-З-ВИТИЕ НА РА-З-УМА -  на ПРОСВЕТЛЕНИЕ СЪС ЗНАНИЕ - ВЕ-РА (да ведаш Ра). Можеш да станеш АЗ - Асове(ас - специалист, бог, творец, който има дълбоки познания), живущи на Земята.
Ра е светлина, Ар - отразената светлина - нашата Земя в случая. Оттук и оре (орач). Гласните са взаимазаменяеми - като невен(невян). Оттук и са Арийци - това са хората, които живеят на Земята - Ар.

# 44
  • София
Само не разбрах Перун, кой точно от троицата е.

Общи условия

Активация на акаунт