Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 49

• 63 798
  • 772
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Alessia, относно повръщането, ако вземаш Естрофем е възможно да е от него. Аз се късах от повръщане и гадене и се оказа, че е от Естрофема. Дори и под формата на лепенки не ми понася добре и ми се гади страшно.

# 166
Alessia, относно повръщането, ако вземаш Естрофем е възможно да е от него. Аз се късах от повръщане и гадене и се оказа, че е от Естрофема. Дори и под формата на лепенки не ми понася добре и ми се гади страшно.
Лекарствата са ми същите като преди трансфера с изключение на Ass 100 но тях съм ги пила и при първия ни опит но никога съм нямала проблем. Днес се чувствам малко по добре като изключим главоболието но няма как ще стискам зъби!  Flutter

# 167
Aura73 ......не знам какжо да ти кажа.....Днес съм си мислела за теб...говорихме си с мъжа ми по темата.... Пари се събират някак..... Иначе нямаш ли сестра,близка... жена,която да ти даде яйцеклетка? Може да ти се струва шокираща идея,но се случва много често. Аз лично съм се замисляла за една братовчедка на мъжа ми,защото предполагам,че има подобен проблем и е над 40 ,но така и не можах да разбера от нея дали е така наистина.Може би трябваше да й поставя въпроса директно,но не посмях да не я обидя,въпреки,че исках да й помогна. Дойде време за пункция и после за замразяване на ембриони и не можех да й дам вече яйцеклетка. Да й дам ембрионче би ми дошло прекалено,защото тогава това си е чисто и просто нашето дете...с нашите гени.... Но за яйцеклетка щях да й дам....Ако имаш сестра,приятелка... помисли..... Оххххх ,дано не те шокирвам с такива идеи, но тя ситуацията си е такава.....

# 168
Aura73 ......не знам какво да ти кажа.....Днес съм си мислела за теб...говорихме си с мъжа ми по темата.... Пари се събират някак..... Иначе нямаш ли сестра,близка... жена,която да ти даде яйцеклетка? Може да ти се струва шокираща идея,но се случва много често. Аз лично съм се замисляла за една братовчедка на мъжа ми,защото предполагам,че има подобен проблем и е над 40 ,но така и не можах да разбера от нея дали е така наистина.Може би трябваше да й поставя въпроса директно,но не посмях да не я обидя,въпреки,че исках да й помогна. Дойде време за пункция и после за замразяване на ембриони и не можех да й дам вече яйцеклетка. Да й дам ембрионче би ми дошло прекалено,защото тогава това си е чисто и просто нашето дете...с нашите гени.... Но за яйцеклетка щях да й дам....Ако имаш сестра,приятелка... помисли..... Оххххх ,дано не те шокирам с такива идеи, но тя ситуацията си е такава.....

Благодаря ти много...изобщо не ме шокираш...когато вече няма откъде, смятам че това е нормално..Сестра ми живее в Русия пък и мъжа й няма да се съгласи...нямам никой близък на тоя свят...лекарката ми предложи донорска яйцеклетка..обаче трябва да платим за цялата процедура 3000 евро...и без това сме в купища дългове заради всичките процедури...сега мисля какво ценно имам за да го продам и да ги събера...ама надали.... Cry Cry Cry Cry...С донорската клетка-детето изцяло ще е на мъжа ми и мое..само дето няма да е мое генетицки....Аз ще си го износя и ще си го родя...Обаче всичко е пари...нямаш ли пари...те това е...намирам се в дълбока депресия..само плача...аз съм млада жена...защо така стана...защо ...

# 169
Ако решиш нещо аз все още имам останали хормони. Ако аз след година например реша да си прибера някое замразено ембрионче вече ще са с изтекъл срок на годност а са си пари. Мога да ти ги изпратя,ако ще ти свършат работа. Иначе се замислям да ги изпратя по майка ми в България април месец за някоя жена,която се самофинансирва и плаща всичко.
Разбирам ти състоянието, много съм се тръшкала и плакала, но не се отказвай, не спирай. За сестра ти най-малкото можеш да я питаш, не разбирам защо мъжа й пък толкова да не се съгласи, що за егоизъм.....

# 170
Лелее, ако Естрофем подсилва гаденето - кеф, днес глътнах последната таблетка.
При първата процедура четох листовката до някъде и спрях преди да съм се гътнала.
Миналата седмица след прегледа ми казаха да пия по 2 до неделя, по 1 до сряда и стоп ... малко се уплаших да не би на бебчо да му трябва още, но слушам и изпълнявам Simple Smile продължавам да поддържам средата с Утрогестан.

По принцип всичките неприятни усещания с гърдите, корема, гадене и т.н са дълго очакваните от нас симптоми на бременността. Малко мазохистично звучи, но колкото по-зле се чувствам, толкова по-обнадеждена съм за положителния развой на нещата.

Донорството на яйцеклетки е тежък психологически проблем за всички свързани, а и физически не лек за донора, но е благородно, достойно и велико дело. Сигурно за хора, като нас, които се борим повече за създаването на живот е относително по-лесно да го оценим и възприемем, но и ни задължава да говори много по темата и да се борим за подкрепа от цялото общество.

# 171
Да, така е. Ако не си го изпитал просто не го мислиш и да не говорим,че неща като донорство на яйцеклетки ти е още по-трудно да приемеш.
Аз например имах големи проблеми да намеря Прегнил по време на инсеминациите и инвитрото. В момента,в който разбрах,че съм бременна се обадих на една организация и до 16та семица съм събирала в едни специални шишета всяка капка урина и те идват всяка седмица и я взимат.От тази урина се прави Прегнил. За съжаление тази програма за събирането на урината я има само тук в Холандия и в Бразилия.

# 172
denise78 страхотно благородни постъпки от твоя страна newsm51.
Aura  spoko сигурно е много трудно. Опитай се да се успокоиш и ще намерите решение. Примерно в България е доста по евтино. Не знам колко точно излиза примерно за естествен цикъл, но в никакъв случай не е 3000 евро. Дори 1000 май е много. Знам че всичко ти изглежда безсмислено сега, но съм сигурна, че ще намерите решение.  Hug

# 173
Благородни.... не знам,просто като се замислиш колко малко ти струва на теб и колко може да помогнеш на друг с това....Ако на една жена съм помогнала.....какво по-хубаво......

# 174
Да и аз съм си го мислила, че останалите ембриони ще ги даря, но за съжаление ми дойде шока с намелен резерв и нямах за замразяване  Sad Иначе и аз много исках да помогна.

# 175
Като стана върпос обяснете ми как става връщането на замразен ембрион? В смисъл пак ли ще има някакви хормони, спират ли ми моя цикъл, какво правят?

# 176
Доколкото знам дават някакви лекарства(май естроген) за да подготвят лигавицата и няколко дни след деня на овулацията ти ги връщат. И после си знаеш.

# 177
Здравейте, момичета,  Hug
Включвам се и аз при вас.На тези в процедура успех, а на чакащите резултат   Praynig Praynig Praynig
Искам да ви питам нещо - вчера ми биха първата инжекция от стимулацията, но днес имам чувството, че се разболявам.Мога ли да пия нещо за да пресека там каквото се е задало да не сгепва, т.е. нурофен, антибиотик или нещо подобно.Притеснявам се ако си взема антибиотик примерно, дали няма да повлияе нещо на стимулацията.Дано ме разберете  Heart Eyes

# 178
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, момичета,  Hug
Включвам се и аз при вас.На тези в процедура успех, а на чакащите резултат   Praynig Praynig Praynig
Искам да ви питам нещо - вчера ми биха първата инжекция от стимулацията, но днес имам чувството, че се разболявам.Мога ли да пия нещо за да пресека там каквото се е задало да не сгепва, т.е. нурофен, антибиотик или нещо подобно.Притеснявам се ако си взема антибиотик примерно, дали няма да повлияе нещо на стимулацията.Дано ме разберете  Heart Eyes

Да можеш да пиеш всичко по време на стимулацията
Успех   bouquet

# 179
Внимавай с лекарствата! Консултирай се с лекар или акушерка, които следят стимулацията ти. Аз успях да се скопосам в края на стимулацията и не питай как им се изпънаха физиономиите като разбраха. Препоръчаха ми да пия парацетамол (всякакви разтворими на основата на парацетамол), облекчаващи гърлото "бонбони" - прополки, стрепсилс и подобни... слагах си и капки за нос, включително и преди анестезията за пункцията. Голям страх брахме с мъжа ми да не опропастим всичко.
Доколкото разбрах по-страшно е след трансфера, а около пункцията е зор за анестезиолозите, които трябва да те държат спокоен и неподвижен по време на манипулациите.

Общи условия

Активация на акаунт