Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 49

• 63 981
  • 772
  •   1
Отговори
# 255
  • UK
Здравейте момичета,
имам питане  Crazy Преди време в някоя тема, може би и тук newsm78 прочетох за кодовете за изследвания поемани от НЗОК които се пускат преди процедура , става въпрос за Хепатите, Спин и пр.?
Издирвам ги, но не се сещам, кой и в коя тема ги беше написал

Допълвам се дадоха ми ги от друга тема Crazy  за някой също може да са полезни, в случай, че л.л не му откаже ooooh!

02.07 - Васерман
05.01 - СПИН
05.05 - Хепатит В
05.06 - Хепатит С

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 11:33 от kokona20

# 256
  • близо до Кресненското дефиле

Допълвам се дадоха ми ги от друга тема Crazy  за някой също може да са полезни, в случай, че л.л не му откаже ooooh!

02.07 - Васерман
05.01 - СПИН
05.05 - Хепатит В
05.06 - Хепатит С
[/color]
Всеки път си ги пускам в Районната здравна инспекция(бившото ХЕИ) напълно безплатно. Peace

# 257
  • UK

02.07 - Васерман
05.01 - СПИН
05.05 - Хепатит В
05.06 - Хепатит С
[/color]
Всеки път си ги пускам в Районната здравна инспекция(бившото ХЕИ) напълно безплатно. Peace
  bouquet
Там не са ли анонимни? И нещо като за кампании ми се върти, че когато има newsm78

# 258

02.07 - Васерман
05.01 - СПИН
05.05 - Хепатит В
05.06 - Хепатит С
[/color]
  bouquet
Там не са ли анонимни? И нещо като за кампании ми се върти, че когато има newsm78

Обаждала съм се в РЗИ - Пловдив. Изследват само ХИВ безплатно и може ако искам да ми напишат името. Хепатит В се заплаща, Хепатит С не изследват.

# 259
  • близо до Кресненското дефиле
В РЗИ-Благоевград, изследват всичко в кабинета за анонимно изследване.Тъй като аз искам да бъдат с име,най-отдолу на документа пиша,че съм съгласна да бъда изследвана под име и готово.И моите, и на мъжо ги пускаме така.5 опита имам,проблеми не съм имала.Успех!

# 260
И ние ги пуснахме в РЗИ както и в София в център по сексуално и репродуктивно здраве. Кажете, че са ви за ИН витро и ще ви сложат името, егн-то и ще ви ударят печата.

Относно направления, аз имах много сериозна дискусия със здравната каса....ние правихме опита Декември месец и аз исках направление но личният ми лекар отказа, тъй като здравната каса нямало да му уважи основанието за отпускане на направление и ще го санкционира, демек няма да признае и плати. Това се пускало само на бременни. Ходих до районната здравна касаи от там ми казаха- основание само на бременност. Ама аз викам не мога да стигна до това основание, защото без ин витрото- не мога да забременея,, съответно ми трябват тези изледвания преди да забременея, щото пък иначе няма да забременея/  Laughing Laughing Crazy параграф 13/ НЕ МОЖЕ.

От там звънях на националният телефон и ми казаха, че програмата ин витро си била на министерството на здравеопазването и то трябвало да плаща, здравната каса, нямала такава програма и съответно нямало пътека и основание да заплаща подготвителните изследвания преди ин витро и при стерилитет ......И тогава вече ми кипна и зададох въпроса/тогава се заформи и тази вихрушка по преместването/

та попитах, ако програмата ин витро се премести, както се подготвя в момента към здравната каса, ще имате ли основание да покривате тези изследвания....те еми....мрън дрън, ще видим какво ще стане

та питам сега, не е ли редно да започнем кампания да се заплащат изследванията за стерилитет и пдоготовка на ин витрото? Вече имат основание да ги покриват......

# 261
  • UK
rumibumy, Звезден^Прах   bouquet Благодаря ви!
Ще атакувам л.л Crazy ако получа отказ, ще проверя в нашето ХЕИ (от Варна съм), колкото до ФАР и поемането и на тези изследвания, то тези, които не се ползваме от него, значи посмъртно няма да се ползваме от никакви права, ако се постигне и такова споразумение
ooooh!

# 262
Кокона, ако имаш новини , ще те помоля да споделиш. Аз имам позната която работи в ХЕИ Варна а аз м. ноември имах ЗЕТ и ми трябваше вирусологията, но тя ми каза че нямало вариант. Ако ти намериш вратичка ще се радвам. Ние може би към март - април пак ще пробваме с последните замразени ембриони които имаме и ще е хубаво ако можем да си спестим някой лев Simple Smile

# 263
stefka.1982 можеш ли да ми опишеш как минава процедурата с връщането на замразени ембриони? Аз не ,че сега ще правя, но ще ми ги пазятмоите 3  до другата година юли и може до тогава да реша да пробвам. Само идея нямам каква е процедурата. Пак ли хормони.... ала бала...?

# 264
stefka.1982 можеш ли да ми опишеш как минава процедурата с връщането на замразени ембриони? Аз не ,че сега ще правя, но ще ми ги пазятмоите 3  до другата година юли и може до тогава да реша да пробвам. Само идея нямам каква е процедурата. Пак ли хормони.... ала бала...?

Разбира се  Hug. При мен от втори или трети ден започнах естрофем/естрадиол/ по схема за подготовка на лигавица. Всичко на всичко съм имала само 3 прегледа като през цялото време само и единствено лигавица сме следили, като доки си правеше някакви справки от пресният трансфер и май спрямо него насрочи и този/ в смисъл че брои дните от започване на стимулацията при предният опит/. След трансфера обичайните неща - аспирин, фраксипарин, дуфастон, утрогестан, медрол, фолиева киселина и витамини. Друга не се сещам. Ако имаш други въпроси питай Grinning

# 265
  • UK
Кокона, ако имаш новини , ще те помоля да споделиш. Аз имам позната която работи в ХЕИ Варна а аз м. ноември имах ЗЕТ и ми трябваше вирусологията, но тя ми каза че нямало вариант. Ако ти намериш вратичка ще се радвам. Ние може би към март - април пак ще пробваме с последните замразени ембриони които имаме и ще е хубаво ако можем да си спестим някой лев Simple Smile

Разбира се, ще споделя  Hug  bouquet

# 266
Момичета, помагайте загазих. Преди да започна нов опит си пуснах микробиология и ми излезе бактериална вагиноза. Лекарят ми изписа Флажил (орално и вагинално) като не трябваше да пия никакъв алкохол.Но тия дни имахме гости и забравих за предопреждението и в момента имам обрив по ръцете. Случвало ли му се е на някоя от вас? И не знам от самосебе си ли ще изчезне или да си ида на кожен?

# 267
Аз имам три замразени и искам да пробвам всеки път по едничко. Ама по едно ли ги размразяват?  newsm78 Оххх, горкиятми мъж пак ще е медицинска сестра.  Laughing Аз предния път 4 инседминации сама си биех инжекциите и на последните две като казах НЕ,НЕ МОГА и мъжа ми трябваше да се учи как, та той и цялото инвитро ми ги би. Е, първите няколко пъти ми излезнаха искри от очите,защото си мислеше че трябвало много бавно да вкарва иглата.  Mr. Green Но после стана много добър.Ако не беше той......

# 268
Относно размразяването зависи как са замразени. Нашите бяха на две групички по 3 бр.. и в този случай размразяват цялата тайфа/3бр./ Laughing. При теб не знам как ще е . По едничко ли са замразени ???

# 269
  • UK
Относно размразяването зависи как са замразени. Нашите бяха на две групички по 3 бр.. и в този случай размразяват цялата тайфа/3бр./ Laughing. При теб не знам как ще е . По едничко ли са замразени ???

По въпросите за замразяването и размразяването и аз имам питанка  Crazy
Като се замразяват по 3 или под определена бройка, проблем ли е да се размразяват по едно?
Четох някъде, че в чужбина се практикувало и така се давал шанс на всеки един ембрион да се имплантира и развие като бебе Thinking Но незнам в тази връзка, дали ще може, така да се размразяват и връщат по едничко newsm78

Общи условия

Активация на акаунт