Отговори
# 285
И аз не съм повръщала, много ме болеше стомах и не можех да ям,но не повръщах. И мен не ме мерят и теглят на контролите, ама то си е очевадно,че пак не съм мръднала......Обаче,ако продължавам така скоро ще ми се скарат. Дано бебко да си е добре , това ме притеснява, да не би той да не наддава добре заради мен....

# 286
Ето го калкулатора, и с предишната бременност по него си следях теглото.

http://www.kidspot.com.au/weightgain/pregnancyweightgain.asp

Аз пък изобщо не се меря на ЖК, просто и казвам теглото си и това е.

Tова ми става любимия калкулатор! Според него 2.5 кг по-малко от минимума.... Йеее.... Точно това ми трябваше за настроение... Благодаря, Мирама!

# 287
Ето, важно е как гледаш на нещата.. не като мен.....  Mr. Green

# 288
Ами калкулатора си изчислява за минимум 12кг. средно за бременността. Което според стандартите е относително нормалното тегло, което трябва да се наддаде.

# 289
Момичета,а като са минали 2 ехогравски прегледа по ЗК,гледат ли ви докитата.Иначе моя всеки път ми мери килограмите,кръвното,пупата,а последния път разстоянието от срамната кост до края на матката над пъпа(той си я напипва).Утре трябва да ми пусне изследвания за хемоглобина и дано е ок.
А аз съм кзм горната граница по калкулатора Mr. Greenужас Laughing

# 290
  • София
Мечо:) Ами мен още на първите прегледи ми свърши ехото по ЗК и почти на всеки преглед ме гледа и после си плащам.

# 291
Мен до сега ме е гледала само един път на ехограф по ЖК. Но аз си ходя отделно в частна клиника, когато реша. (горе-долу веднъж в месеца).
Иначе споделих вече мнението си за гледането всеки път на ехограф при едни лекари, а при други не....и че това реално си е ощетяване на хората, които не им се предлага и не се възползват от това...но не ми се навлиза пак в спорове.

# 292
Здравейте, първи стрии по гърдите. Мрън-мръъъъъън  Sad

# 293
Аз не мога да разбера какви са тия глупости да имаш право само на два прегледа с ехограф...какво ще им се развали техниката ли ако те гледат повече...айде да не е всеки път,но да е поне през ходене на ЖК....а такива теории,че било вредно са доста измислени!Не знам сигурно е направено с цел да пълниш гушите на докторите като им плащаш за прегледа!!! smile3527

# 294
имаш право само на два прегледа с ехограф...какво ще им се развали техниката ли ако те гледат повече...айде да не е всеки път,но да е поне през ходене на ЖК....
Няма да им се развали техниката, но си е труд за тях - да пуснат ехографа, да огледат бебето и т.н.
Бих се радвала, ако всеки път на ЖК... ме гледат и на ехограф - така ще излезе, че всеки месец ще съм я видяла един път, но това ще си е глезотия за мен. (: Просто, защото вярвам, че бебето е добре и няма от какво да се притеснявам. Но си е радост, когато видиш мъничето. ((:

На мен ми е тъпо, когато съм наясно, че ще си плащам за всеки ехограф, а жените преди мен са минали безплатно.... просто, защото АГ е решила така. Както казват - това си зависи от преценката и желанието на лекаря (след като за едни всеки път може да е безплатно, а за други не). Правят си някакъв подбор.

# 295
kotarache_87, когато е правено това постановление, или каквото там е за броя на ехографите и какво се полага на бременните не е имало във всеки кабинет ехограф.
Включително и сега, в Окръжна болница Плевен, където ходя на ЖК ехографа е 1бр. за цял етаж. И през него минават всякакви хора, не само бременни.
За да ме прегледа лекарката ми на него, трябва да чакаме в повечето случаи поне 1човек преди нас. Това забавя останалите момичета, които също са отишли на преглед, или консултация.

maminka23, ами и на мен ми е тъпо, когато чета как някои ги гледат всеки път на ехограф. А аз също си плащам чинно осигуровки всеки божи месец, но не получавам същото.
За това казах, че тази практика е порочна, ама повечето пак ще се обидят....щото не било така.

# 296
А аз си мислех, че само аз съм на мнение, че има някаква неравнопоставеност.  Blush

# 297
Хо, 1 човек пред мен. Аз редовно чакам поне па 5-6 момичета преди мен, а има поне още 2-3 ехографа на етажа  Laughing
Общо-взето тя си го гледа, на мен не ми го показва, така че и аз не го виждам много често бебето. То и да ми покаже, аз нищо не разбирам, така че не придирям да ми го показват и да изглеждам тъпа, чудейки се какво виждам. На ФМ гледах през цялото време и тя ми казваше това му е еди какво си, ала-бала, а на мен само петна ми се виждат.  Crazy Поне ми казват, че е добре  Grinning

# 298
Ео, е то 1човек в най-добрия случай. )

Аз стига да не увеличават много дадена част, знам всяко нещо кое, какво му е на бебето. ) Може би и защото е 2ро и вече съм натрупала някакъв опит, не знам.

# 299
Както и да е ... не го разбирам това и на мен не ми изглежда честно(аз от моят АГ нямам оплаквания...досега всеки път ме е гледал и не ми е искал никога пари...но съм сигурна,че това е така,защото имам голяма киста и трябва да се наблюдава,иначе 100% щях да се размина с ехограф всеки път)Още по-тъпото е ,че иначе не може да те гледа защото по здравна каса се полагат 2 прегледа,да речем че и техниката е малко и се използва от много лекари,чакат много пациенти и т.н. , а като му/й дадеш пари за прегледа вече няма проблем така ли?Има толкова много мами в България,които не могат да си позволят да си платят за ехограф и си траят милите и се задоволяват с това,което им се полага...абе тъпа държава!!!

Общи условия

Активация на акаунт