Отговори
# 660
Прекраснотийки, Весела Коледа.БЪДЕТЕ ЗДРАВИ  И МНОГО ЩАСТЛИВИ. Hug Hug Hug
Честити зъбчета на всички:)
Софи, пожелавам ти за НГ апартамента да е готов.Друго си е да си си вкъщи Praynig Peace
При нас мина добре, счупих се от готвене, но всичко стана както го исках и много се хареса.Подаръците побъркаха и превъзбудиха Дара, а Йони се радваше на всичкото внимание..аз просто бях щастлива Heart Eyes
Всички джудженца са прекрасниии..много красиви деца имаме, еййй Simple Smile
Блонди, добре дошла:)

# 661
Влизам само малко да кажа едно огромно благодаря на мама Михи за най-невероятната изненада, която получи бебе Ради. Имаме снимчици с подаръка, но още не съм имала време да ги сваля. Само мога да кажа, че специални коледен колаж със снимки на бебчо безкрайно ме изненада, защото откакто се е родил не съм имала време да извадя нито една снимка, затова този подарък беше най-ценния който получихме за това Рождество. Ще правим утре и гипсовата отливка и ще публикуваме веднага резултата. Благодаря Михи за грижовно и великолепно опакования подарък, за картичката и цялото внимание, което си ни отделила.
А на всички честито рождество христово, вярвам, че топлината, която е запалила този празник в домовете ни ще сгрява всеки ден сърцата ни и новината за родилия се Спасител ще ни носи надежда през цялата година.
Мен за капак утре ме чакат два прегледа - мамолог /май с това цедене запуших каналче/ и офтомолог /още виждам замъглено след този вирусен конюктивит вече трета седмица/.
Блонди за пресните плодове може и да си права, но мисля, че на пара витамините в по-голямата си част се запазват. Все пак зеленчуците нали също се приготвят на пара. Мисля, че в плодовите пюре също плодовете не са в суров вариант, затова мисля, че се въвеждат към 8 м. Поне такъв спомен имам от гастроентеролога, който следеше баткото. Той ми препоръча сок и пресни плодове да въвеждам последни /8м-10м, защото са най-дръзки към стомаха/. Но моя батко си беше с проблем - раздразнено дебело черво. Като цяло от всичко, което съм чела помня, че в зеленчуците има повече витамини от плодовете. в плодовете основни C и A.
Нашето захранване върви бавно и очевидно малко си харесва повече кърмата. Все още сме на 2-3 лъжички картофено пюре с кърма /без други добавки/.

Последна редакция: ср, 26 дек 2012, 18:33 от mariaemanouilova

# 662
  • Стара Загора
Честито Рождество Христово  bouquet
Бъдете здрави,най-обичаните мами и съпруги  Hug А на всички сладки бебенца и техните братчета/ сестричета желая нестихващи усмивки,здраве и послушни майки и татковци  Party
mariaemanouilova и аз винаги ги заглеждам тези отливки,много ще ми е интересен резултата и дали става лесно,дано да споделиш после  Hug

# 663
Честита Коледа и от нас Heart Eyes Да сте здрави и щастливи Hug

При нас Коледа мина идеално, бяхме на гости при родителите ми.Хапване, пийване спокойна атмосфера, с една дума релакс Grinning Ето ги моите деца :
Скрит текст:
Скрит текст:
Блонди, добре дошла Hug
Софи, много тъпо така, ние по тази причина сме на квартира и като ни е кеф ходим на гости или си каним.Като не ни изнася си отиваме в нашия дом /щото си го приемаме за наш, като нямаме сумата на куп и като не смеем да теглим кредит сме така/ и сме си рахат Grinning
Муки, свекърва ти е много проста жена Rolling Eyes

Аз захраних с тиква, но нещо не се кефи Ивайлето на тиквата.Но не я насилвам давам и да пробва и да свиква с вкуса.Няма да я насилвам колкото толкова.Много бавно ще въвеждам храните няма за къде да бързам GrinningПосле я дохранвам с мляко и така.Всички сме щастливи Grinning

Последна редакция: ср, 26 дек 2012, 22:13 от Кашпичка

# 664
  • София
Честита Коледа и от мен  Hug
Изчетох всичко най-накрая, да видим какво съм запомнила Laughing
Васето, Захариева - честити зъбчета Flutter
Муки, ама вярно е много тъпа  ooooh! А би ли споделила рецептата за сладките на майка си, защото и аз имам такава форма за котлон от моята майка, и се чудех с каква ли смес да я пълня  Laughing
Отпечатъци и ние направихме, всъщност това ни е един от подаръците - тя е доста големичка дървена рамка и в нея има място за два отпечатъка (краче и ръчичка) и за снимка. Много е изискана, направих отпечатъците, като ги сложа в рамката - ще снимам да покажа Flutter
Галка, страхотни са ти момиченцата, Димето прилича много на теб Simple Smile
Страхотни са и всички дечица, които видях - на Кашпичка, на Екзо, Ния, а бе всички, да не изброявам, че ще изпусна някой Flutter
Блонди, за по-малко от 24 часа си се сблъскала с чудните български стоки  ooooh! За книжката - и на мен ми направи впечатление за захарта, но не мисля да ги слушам Grinning
Бюти, наистина имаш страхотни приятелки, и наистина изглеждаш много щастлива, но на този жест, който са направили - как да не си  Simple Smile
Диди24, оздравяхте ли?
mariaemanouilova , значи си доволна от Бакалията, аз я знам още от миналата година, но не съм взимала още нищо  Simple Smile А знаеш ли от къде е продукцията (къде се отглежда) картофите примерно ме интересуват.
Лека нощ от мен  Hug

# 665
  • Обетованата земя
Весела Коледа на всички!  Hug
Ние преди малко се върнахме от Ямбол, от маса на маса, както си му е редът. Бъдни вечер бяхме традиционно у нас със бабите, беше много хубаво-с много подаръци и смях. Grinning На 24ти през деня успя да ни посети и белобрадият старец, баткото се уплаши и разплака като миналата година, а малката се сгуши в брадата му и го оскуба.  hahaha Програмата беше пълна и героите са изморени.  Mr. Green
Ивка, Белверде, благодаря че питате за малката!  Hug Тя всъщност не успя да се разболее тогава, размина се с леко покашляне за ден-два, обаче снощи у майка ми й бяха ледени ръчичките през нощта, а уж беше топло, и от толкова разнасяне напред-назад и срещи с хора сега съм малко на тръни да не я разболеем. Confused Преди малко си поплака, че в повече й дойдоха емоциите и подсмърчаше, и се чудя нормално ли е? Вашите бебета като плачат подсмърчат ли, в смисъл появяват ли се сополки в нослето от рев? Иначе толкова добре се представи пред всички  Heart Eyes, както се казва-циганско бебе, който и да я вземе кротува, оглежда се, гък не казва, гласът й не се чу 2-3 дни, пу-пу.
От питката на бъдни вечер парата се падна на Матеа. Simple Smile
Засега това е от мен, ще се връщам да ви чета.  Grinning
Ето малко снимки и от нас  Grinning (като се щракне на снимката се виждат в по-голям размер):
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
С нетърпение чакам и снимките с дядко Коледа, ама те са на фотоапарата на сестра ми. Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 дек 2012, 23:38 от didi24

# 666
Честита Коледа и от мен!Бъдете здрави,щастливи и заобиколени от любов! Simple Smile Hug

# 667
Всички бебоци са чудесни Heart Eyes Ния, Борко, Теа, Ивайло, Емма, Гоги и Анди и Андиту на Бютката, всички Heart Eyes

Забравих да благодаря на Ани Захаф, която не ни е забравила Heart Eyes Ани, разтопих се Hug

# 668
Честита Коледа и от нас:)))  Hug

Много хубави бебоци и всичките едни джуджанковци и джуджанки  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Като ви чета и виждам себе си във вашите разкази за роднини, свекървища и т.н. Crazy
Софи: Оффф и аз си мислех, че като сме отделно, ще си имаме наша си Коледа, ама на...... свекърите не могат без нас.Само един съвет: тоя вашият апартамент да е по-надалече от роднините, че ние сме врата до врата Peace
Блонди:О, сватооо, ааа добре дошла  Hug И моите бебоци плачат като идем в  свекървата, бе усещат си децата негативната енергия  Hug Виж, Камито няма да има такива проблеми един ден  Heart Eyes  hahaha Joy И какво сега, викаш дойде си в Бг се почна с гадорията, изтекъл срок, кофти памперси  Mr. Green  Столчето ви е хубаво, със здраве да си го ползва снахата Heart Eyes Няма ли да наминеш към ПазарджикЪЪЪ Rolling Eyes Да ударим по едно вино? Laughing
Муки: Тя Бллонди е написала де, следващият път като дойде свеки с точилката по главата hahaha Joy
Иначе и аз се сцепих от готвене, вдигане и прибиране на маси Laughing, корема ми стана още по-голям Embarassed Аз в Неделя си празнувах и РЖД с приятелите, та от там ми дойде много яко настроение и ме заредиха с много положителна енергия  Heart Eyes Изпапаха си всичко и бях много доволна и те също  Heart Eyes
Диди: Моите не подсмърчат. Обаче от днес Гого ми е със сополки и се притеснявам. Вие какво правите когато бебетата ви имат хрема и не могат да дишат хубаво?
Белверде: Да си носиш хубавите подаръци със здраве  Hug
Пожелавам ви сладки сънища и да се пазите момичета. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 669
  • Добрич
Диони, при нас избора на столче за кола си беше обоснован, както от безопасността на детето, така и от многото минуси на първия стол, които понесе моя мъж. Първо решихме, че със сигурност ще сложим в колата на мъжа ми, с която пътуваме на дълги разстояния, столче с Изофикс база и харесах Макси кози Пърл. Да, ама отделно трябваше тепърва да си купим базата, както и стола. Понеже моя мъж много мрази да мести столчетата от едната кола в другата заради горчивия опит, който натрупа с коланите на Стоке стола, тоя път реши, че ще купи стола който като го сложи в колата и няма да го маха от нея докато на Камен не му отеснее. Гледахме и други столчета, сравнявахме коланите - имаше мисля и един Сайбекс ако не се лъжа, който изглеждаше много примамлив с един борд, който минаваше пред детето и изглеждаше лесен за поставяне и сигурен откъм безопасност, обаче наживо въобще не ми хареса. Изобщо много дълго избирах въобще на коя марка да се доверим и накрая Бритакс/Рьомер ме спечелиха с един модел, който има Изофикс вграден в самото столче. Ето това е http://babycity.bg/index.php?route=product/product&path=61_7 … p;product_id=3291 Захваща се освен  с Изофикса, така и с коланите на колата и стои много стабилно в колата. Сваля се лесно, има полегнало положение и въобще е много комфортно като цяло. Въобще съм много впечатлена като цяло от тази марка и мисля, че със сигурност пак ще заложа на нея за в бъдеще.
За другата кола избрахме Макси кози Приори СПС, но с тази кола така или инъче движа предимно градско. Пак е много сполучливо, като цяло съм доволна.

Блонди, весело изкарване на всичко, което сте запланували! Да имате спокойни и усмихнати деца!  Simple Smile

Лошичке, да не те мислим, имате памперси за черни дни.  Mr. Green За чувалчето кофти, а дали няма да ти свърши работа някое от универсалните? Слагай го малкия в другия кош на легнала позиция и да си гледка света. Ще го пробваш в мола и съм сигурна, че много ще му хареса. Simple Smile Ние утре минаваме на седящия кош, тая вечер ще я сглобя и утре ще видим каква ще я свършим. Simple Smile Аз пък от кашите му дадох първо елда, оризова много по-късно съм давала и винаги със сини сливи или круша пюренца, че запича малко. А елдата пък е перфектна за набавянето на желязо и за добър хемоглобин, който при кърмените бебета често се занижава към шестия месец и съм я давала още в пети месец. Simple Smile

Диди, много са сладки децата! Иво направо сияе под елхата  Heart Eyes Дано се размине Матеа с разболяването, а сополките да са били заради плача. Не ми се е случвало да му тече носа на Матей като плаче, но той всъщност само е насълзявал очите досега, сълзички не е пускал още.

Кашпи, и твоите гарджета са чудни! Ивайличка ми е слабост на мен  Heart Eyes

# 670
  • София
Привет мацки  Hug
Много сладки коледни джуджета и Дядо Коледовци  Hug Hug Hug
Софиааа тя Емма си има шише за вода и не ги смесвам,значи и от това не е зацапването.Сега ги пуснах да се стерилизират всички шишета и да видим дали пак ще има проблем.Може да се окаже,че не са добре измити,защото ги мием само с Бочко под топла вода и да се окаже,че се е наслоило нещо  newsm78
Блонди много премеждия сте имали  Hug Либеро наистина ги няма навсякъде,затова и ние сега сме с Памперс,но и от двата вида памперси съм доволна.Явно Ками е по-чувствителна.Иначе столчето е почти същото като нашето само където нашето е на Кангару.Много е удобно  Mr. Green
Момичета,да се оплача колко съм тъпа  Sad Днес бяхме на гости на един приятел и малката се вкисна и си тръгвахме и да я облека и тя се одра с нокътя ми и както си плачеше,още толкова се разрева и после да я сложа в столчето за кола,което беше сложено на бар плота и се джасна малката в шкафа  smile3518 smile3511 Добре че беше с качулките на главата,та й няма нищо но стабилно си поплака.Много жал ми стана колко съм зле.Е оплаках ви се и сега ще си лягам,че малката не ме оставя напоследък да спа през нощта и после спи през деня и вече едвам гледам  Crazy

# 671
Здравейте,за сядането и аз щях да ви питам,все още не го слагам да сяда ,най много 30гр.,но той вече не изка да лежи по гръб и по корем мрънка,надига се да сяда и от едно не ревящо бебе си имам сега мрънкащо бебе,толкова е енергичен и силен,че вече незнам какво да го правя  Tired да ми е жив и здрав,много му се радвам,че е такъв,но силите ми взима.Преди си играеше на активната гимнастика и беше супер спокоен сега и тя не помага,изка седнал да вижда всичко.Опитва се да си върне нощното хранене,преди се хранехме в 12ч.най късно и после в 6,7ч.яде и спим до 11ч.,сега се буди понякога ж 3ч или в 5ч.и после до 8,9ч.,няма вече сън до11ч.за мое съжаление а тази нощ през 3ч.сме се будили.Дали не му достига храна и е гладен,до преди 15 дена беше 8кг69см на 28 дек. сме на консултация и ще видим колко сме пораснали,но как ще издържим до  захранването в края на януари,ако не му достига храната ,аз мисля да започна с зеленчуково пюре.За отливката на краченцето и ние сме си купили от 1мес.комплект с 3 рамки в средата за снимка и от 1та страна за краченце от другата за ръчичка отливки,но все не остава време да ги направим.За книжката и на мен ми хареса и ще ми бъде полезна.БЛОНДИ,добре дошла на родна земя,завиждам ти благородно аз не съм си празнувала коледните празници от 9год.в БГ,но се надявам догодина да се приберем за празниците.Момичета изках да ви попитам,как ви започват ЕГН на дечицата,защото на нас ни дойде акта за раждане и ЕГН ни започва с 124818,Антонио се роди на 18.08 и ние с моят мъж се чудим дали нее объркано ЕГН не трябва ли да бъде 120818 ?Момичета,снимките на всичките дечица са прекрасни имаме си най хубавите  джудженца и джуджанки,пожелавам ви лека нощ  Hug

# 672
  • Пловдив
Честита Коледа момичета , много здраве и късмет в семействата Ви  Heart Eyes

# 673
  • София
Деситка никитка, не е объркано ЕГН-то, към месеца се прибавя 40. Това е с цел да не се дублират ЕГН-та на хора, които са родени през 1912 г., но не знам защо 40 се прибавя.
Ивайлето много сладко, Кашпи. А Никито изглежда едно добричко дете. И какво, не й се нравят много пюретата, а? А тиквата не е ли сладичка, аз мислех, че точно затова я харесват децата. По колко мляко й даваш след тиквата и колко лъжички досега си дала тиква? Аз засега му давам да свиква с миризмите, той винаги си отваря устата да го лапне, ама няма още да го почвам, чак след 10.01.
Диди, радвам се, че сте добре и дано Матеа устиска. Много са ти сладки дечицата  Hug
Гунди, Нийката си е разкошотийка   Grinning
Анита, джуджанката ти е истинска госпойца Wink
Мукиии, мукиии, не знам какво да кажа за подаръка, много ми правят впечатление подобни простотии, очевидно е с цел подарена. Ти оправи ли се със схемата на залата, поръча ли билети?
Месечинке, Борко е голям сладур Wink
Днес свекърва ми ще гледа Сашко, а ние тримата ще отидем на кино, много ми е странно и в същото време гузно.

# 674
Добро утро  Hug
Ние сме си със сополките и звъннах на доки да го питам какво да го правя Гогито, че ме притеснява, много трудно диша:( Той каза да му купя едни капки, които не са за бебета(понеже нямало за бебета) и каза някакав разтвор да купя да ги разредя и да му слагам в носа, ама аз се чудя дали да купувам. Имам в нас  някаква морска вода ли какво е, та от него му пръснах и сега му е отпушено нослето, ама ще видим до кога. Наистина искам съвет, какво правите вие в такива случаи???Приемем и бабини съвети Hug
И искам отдавна да ви питам. Няколко мами споменаха, че са им запушени каналчетата на очичките. И нашето беше запушено на Анди, но се оправи. Но като го гледам, едното му оченце(това което беше запушено) е леко по затворено от другото, не е много забележимо, ама аз го виждам, че е по-затворено? При вас така ли е? То нали на 6 месеца се ходеше на очен newsm78 или се бъркам??
Ммм и аз съм леко хремава от днес, направо ще лудна Sad
Деситка, би би ти го е обяснила много добре Peace И  нашите ЕГН-та са така Hug А колкото за яденето и моите юнаци така си объркаха режима, но не се тревожи, те сега бебетата изразходват много енергия, имат нужда да си хапват Hug
Би би Аз на моите им давах АМ с лъжичка Crazy Исках да видя дали ще плюят, но си гълтаха като пуйчета hahaha JoyВече са готови за захранване, но аз ще изчакам да мине НГ и тогава Laughing А Гогито вчера докато си гризках ябълка и ми дръпна ръката и си натика ябълката в неговата уста Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Лек ден момичета Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт