Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 6

• 38 171
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
  • густо майна Филибето
И аз влязох тук заради статията. Старомодна съм Simple Smile Дано съм жива да разбера след 20г какви имена ще се появат Grinning Лично аз имам много странно име,включително бащино и старо фамилно, по тази причина смятам , че към избора на име трябва да се подходи много много отговорно.

# 106
# 107
  • Shumen, Bulgaria
Даааа тая статия е много интересна.....

"Различия при именуването съществуват и между отделните градове. В София едно от най-харесваните мъжки имена е Калоян, в Пловдив – Ивайло, а във Варна – Марина", каза още Димитрова.

не съм чула , някое майче от Варна да е кръстило сина си Марина...., тогава таткото и свекъра със
сигурност щяха да се чудят дали да си я приберат.

А Жара ми беше от фаворитите за женско име преди три години.

# 108
Едни познати си кръстиха детето Нео, а след това го снимаха до микровълновата, която също беше NEO... нямам думи  Laughing

# 109
 Joy   Нека се радват хората! Вероятно името има друга история, но това с микровълновата е просто чувство за хумор.

# 110
Нео е от Матрицата.  Mr. Green
Готино са го орисали - да спасява света.
Къде е Нео, къде е Спас?  Mr. Green
Брат му ще е Морфей, а сестра му - Тринити.

# 111

Да, това и аз щях да напиша.
Познавам един Нео - от Матрицата е името му.

# 112
Joy   Нека се радват хората! Вероятно името има друга история, но това с микровълновата е просто чувство за хумор.

хаха да, дано и детето има, че голяма забава ще падне с др. деца Simple Smile

# 113
Сред другите име от статията Нео и Жара ги приемам за нормални и съвсем нелоши. Е, други са ми фаворитите със съответните букви. Всъщност с "ж" е Жарина. Но едно е име просто да ти хареса и съвсем друго да го избереш за свое дете.

# 114
Двама мои клиенти - Пейка и Валериян. Пейка допускам,че е женското на Пейо.

Учителката ми по физика Петрушка. Казвали са ми, че означава "магнаноз" от руски.

А аз се измъчвам силно от един въпрос: предпочитам класическите, утвърдени и широко разпространени български имена. Но свекърва ми - Неда- горещо се надява второто дете да я поднови с име. За момче сме единодушни - Никола. Но за момиче нямаме фаворит, даже откровено казано, нито едно дамско име с Н не ни харесва. И преди време бях чела нещо за една австралийка Нейда - въобще не помня историята,но името ми хареса. Викам си, тва ще е, ако някой ден отново родя момиче.
Какво ще кажете вие? Ок ли е или напротив?

P.S Даже го намерих в един именник - хубаво значение има Simple Smile http://babynamesworld.parentsconnect.com/meaning_of_Neida.html

# 115
Нейда ти харесва повече от Неда, така ли?

# 116
Надийн
Надин

Неда не е чак толкова лошо.

# 117
Нейда ти харесва повече от Неда, така ли?

Да, странно ли е? Неда ми зучи много рязко, твърдо и сопнато, а "й" в Нейда ми се струва,че го омекотява, дава му по-нежно и женствено звучене. (Всеки луд с номера си, поне уцелих темата  Laughing)

# 118
  • The point of no return
На мен ми е странно Нейда, нещо не ми допада. Надя по-сладко ми звучи примерно  Simple Smile

# 119
  • София
Неда ми е архаично и не ми харесва. Нейда ми е доста странно.

Наталия ми харесва много. Надя също е подходящо според мен.

Общи условия

Активация на акаунт