Тийнейджърите и джобните пари

• 21 586
  • 130
  •   1
Отговори
# 45
  • София
На 14г-по 4 лева на ден.

# 46
Моят опит до момента.
Две деца - първи и трети клас. Слагам им филийка с нещо + сезонни плодове в кутията (нарязани особено заради малката  tooth - кьорав зъб няма горката), имат осигурен обяд и по 1.50лв. Каквото им остане от деня си го пускат в касичките, аз пълня наново. От джобните спестяват от дъжд на вятър, по-големи суми получени по рождените дни се пазят ревностно   Laughing

Цял ден са на училище, не закусват вкъщи.

# 47
"Когато пораснаха и се включиха в семейния бизнес - започнаха да получават "заплата". Получават я септември... и я харчат през цялата учебна година . В момента мога да се похваля със две здравомислещи деца - хем знаят цената на парите, хем се научиха да си разпределят бюджета.
Аз се включвам вече само за по-едрите проекти: самолетни билети, лагери, турнета, курс по английски, шофьорски курс и други подобни. А когато пътува по-голямата в чужбина винаги е с моята кредитна карта. И нямам проблеми . Peace"

inadd, много интересно! Поздравления! Като си помисля, дори аз не бих могла да разпределя добре парите си за година напред! Е, след хиляди маневри, ще скалъпя бюджета сигурно...
Би ли споделила все пак за каква сума става въпрос? Разбирам, че финансирането на по-големи проекти е от теб, а те освен, че разпределят парите си за джобни, за излизане предполагам, за какво друго харчат? Например за козметика, дрехи, фризьор, маникюр? Нормални неща за момичета в тази възраст.

# 48
Направо ме плашите с тези цифри  #CrazyАко трябва да даваме на двамата по 25 лв. на седмица, това прави половината ми заплата  Shocked За кредитни карти и други екстри изобщо не мисля. 
 Като се замисля - аз не харча 5 лв. на ден.  Rolling Eyes А как се обяснява на дете, че искаш да дадеш повече, но нямаш възможност Sad Много е хубаво да не му казваш , че няма пари, а да изтъкнеш друга причина, но когато причината наистина е точно тази  newsm78
Много ми е плашещо това голямо различие в социалния статус на децата отсега, а са само първи клас  Confused

# 49
  • София
Аз нямаше да давам храна плюс пари. Давам пари за закуска за училище. Не че понякога не си вземат от къщи.

# 50
  • Варна
Темата ми е много интересна, въпреки, че дъщеря ми още не е тийнейджър. Почти на 10 г. е, даваме й по 1 лв. на ден, като храната й в училище е осигурена (все още е целодневно). Купува си закуски или разни неща за "гризане".

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 08:55 от chockolina

# 51
  • Под Сините камъни
Така дъщеря на 15г за училище 3лв и след училище за кафе още 2-3лв.Значи следно около 40лв на седмица като включвам и събота и неделя.Не и стигат иска повече пари.Син на 7г първи клас джобни не му се дават.Сутрин му се купува кроасан или нещо друго защото е цял ден на училище.Обяда е осигурен като  за него даваме около 40лв на месец

# 52
Тези тинейджъри на 14 - 15 г , на дискотека пускате ли ги ? И ако да , за диско е от джобните или отделно ?

# 53
  • София
Синът ми е почти на 18.Носи сандвич от вкъщи(както и съучениците му) и 5лв.в джоба за всеки случай ако реши да си купи нещо.В повечето случаи изкарва с тези пари цяла седмица,но се случва да ги изхарчи и за един ден....

# 54
Дъщеря на 15 и половина вече - 5 лв. на ден, което прави 25 на седмица. Излиза сутрин рано без да закусва и се прибира следобед, такава й е програмата. Яде навън поне веднъж на ден. Отделно има карта за транспорт. Има дни, в които ги харчи всичките, има дни, в които й остават. Спестява и не ме занимава с искания от рода - дай пари за нова блуза или дънки от МОЛ-а. Общо взето напоследък всичко си купува сама и то от спестени пари. Допълнително давам за рождени дни, излизания в събота и неделя, кино или нещо такова. Ако излиза вечер също понякога давам 5 лв. Това е.

# 55
  • Под Сините камъни
Тези тинейджъри на 14 - 15 г , на дискотека пускате ли ги ? И ако да , за диско е от джобните или отделно ?
Тц не е любителка на дискотеките все още  Mr. Green

# 56
  • София

Дискотека? Никакви такива! Няма дискотеки за непълнолетни, а и тези,дето ги имаше доскоро, бяха неприятна гледка и много добре зная какво се случва.

Парите за училище са си пари за училище. Отделно давам за излизане.

# 57
Аз давам колкото ми поискат.
100лв на ден 100  Peace
Но всеки си приценява  Peace Аз имам големи възможности и и задоволявам на 16годишната си дъщеря всички прищевки  Peace

# 58

Дискотека? Никакви такива! Няма дискотеки за непълнолетни, а и тези,дето ги имаше доскоро, бяха неприятна гледка и много добре зная какво се случва.

Парите за училище са си пари за училище. Отделно давам за излизане.
И по малки се пускат стига да имаш някой близък там  Peace

# 59
Аз давам колкото ми поискат.
100лв на ден 100  Peace
Но всеки си приценява  Peace Аз имам големи възможности и и задоволявам на 16годишната си дъщеря всички прищевки  Peace

ТОЧНО ТАКА!

Общи условия

Активация на акаунт