Тийнейджърите и джобните пари

• 21 591
  • 130
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Така дъщеря на 15г за училище 3лв и след училище за кафе още 2-3лв.Значи следно около 40лв на седмица като включвам и събота и неделя.
Нормално ли е да пият кафе на тази възраст и да ходят по кафета(14-15г.)?Не се заяждам,питам сериозно.Моята е на 14г. и все още не ходи.

# 61
Аз деца нямам, но се надявам да мога да се впиша в темата. Имам братовчед, на 18г., родителите му дават парите на месец, 300лв. Аз като тийн разполагах с доста пари, баща ми оставяше в една касичка и аз си взимах. Като видеше, че свършват пак ми зареждаше касичката. Не ме е питал къде ги харча, пък аз тогава и за какво ли ги давах, де.. 2-3 шоколада на ден Laughing .
След като пропуших отиваха повече пари и най-често оставях пари за цигари, вместо за храна. Вече не пуша, ама и джобни не получавам.

# 62
  • София
Според мен е нормално, стига наистина да е кафене, пицария или нещо подобно, а не кръчма. Все някъде трябва да се събират младежите, на 14 са 7-8 клас, не ходят само по люлки и пързалки или да ритат топка. Мен не ме кефи това, че най-често местата за събиране са веригите за бързо хранене, но от друга страна, те са по-приемливи от кръчмите. Като гледам тийновете, не правят нищо особено - излизат, мотаят се по магазините, ходят на кино или по споменатите от мен кафенета и заведения, хапнат, пийнат, поприказват си и се приберат. По-добре от пиенето на бира в градинките или ходене по нощни заведения.

# 63
  • Sofia
Почти на 14год.е сина ми и давам по 2,50 на ден,ако излиза в почивните дни или след у-ще допълнително ....От него разбрах,че с  група съученици на 13-14год.ходили в някакво заведение и пушили наргиле,какво да предприема...знам къде е заведението,да информирам ли органите...

# 64
Проблем ли е за теб, че е пушил наргиле?
В много заведения се предлага като "екстра", даже съм виждала и в междучасията много подрастващи на по чайче и си взимат наргиле. Mr. Green
Ама те са едни леки, плодови. Само аромат в тях Laughing Аз съм пушила, но и дим не мога да го нарека (по-скоро парата, която излиза от водата), понеже го няма това кофти чувство, когато покрай теб се пуши цигара.
Все пак не е много малък, нека опита. Един съученик за първи път пробва марихуана с майка си. Дала му жената, да пробва, да знаел Crazy Та, ти за едно наргиле се притесняваш. Това е в кръга на шегата, естествено, ама мисълта ми беше, че е добре, че те усведомява, а не че крие от теб, което е по-лошо Hug

# 65
Почти на 14год.е сина ми и давам по 2,50 на ден,ако излиза в почивните дни или след у-ще допълнително ....От него разбрах,че с  група съученици на 13-14год.ходили в някакво заведение и пушили наргиле,какво да предприема...знам къде е заведението,да информирам ли органите...

Е, глупости, кои органи! Бъди доволна, че ти е казал. Всички пушат наргиле.

# 66
  • София
Кои са тези "всички"?  newsm78 Защо така наедро-наедро? Също като "всички пушат, всички пият, всички правят секс".

# 67
Кои са тези "всички"?  newsm78 Защо така наедро-наедро? Също като "всички пушат, всички пият, всички правят секс".

Поинтересувай се! Модерно е, не казвам, че не е вредно! Младите хора са любопитни, правят го. Да, поразпитай, всеки в тази или около тази възраст го е правил. Както ще прави секс, нормално, ще пуши или ще пие...

# 68
  • София
е, кой е този "всеки", дето го е правил? И то около тази възраст. Говорим за деца в седми-осми клас, все пак! Има деца, които го правят, и те са с големите усти и си умират да се похвалят, и по немагичен път се оказва, че тяхната врестливост прави "всички" го правят. А далеч не всички го правят или правили.

# 69
е, кой е този "всеки", дето го е правил? И то около тази възраст. Говорим за деца в седми-осми клас, все пак! Има деца, които го правят, и те са с големите усти и си умират да се похвалят, и по немагичен път се оказва, че тяхната врестливост прави "всички" го правят. А далеч не всички го правят или правили.

ooooh! Точно заради тези коментари някои от тях си мълчат и създават впечатление вкъщи, че цял живот ще останат свети води ненапити. 

# 70
  • София
Виж сега, зная повече, отколкото си мислиш, и отколкото казвам. Все пак, ми е гласувано доверие и няма да се раздрънкам като радиоточка, само и само да убедя някого, че имам информация какво и как правят тийновете.

# 71
Уау, коя съм аз да участвам в тази конспирация при така гласуваното ти доверие! Я си дръж здраво информацията за това "какво и как правят тийновете"

# 72
  • София
Няма конспирация. Просто тийновете не са така "масово" и "всички". Повечето деца са свестни и имат някакви задръжки. В седми-осми клас, в свестните училища има по няколко човека, които да пушат или да пият, има и някои момичета, които вече са се загаджили, но като по правило с доста по-големи или с някой от нехранимайковците на училището, и те се хвалят наляво и надясно. Повечето са доста "загубени" на практика, а се ограничават с приказки от сорта на жаргон, малко провокативни клипчета  и пр.

# 73
Няма конспирация. Просто тийновете не са така "масово" и "всички". Повечето деца са свестни и имат някакви задръжки. В седми-осми клас, в свестните училища има по няколко човека, които да пушат или да пият, има и някои момичета, които вече са се загаджили, но като по правило с доста по-големи или с някой от нехранимайковците на училището, и те се хвалят наляво и надясно. Повечето са доста "загубени" на практика, а се ограничават с приказки от сорта на жаргон, малко провокативни клипчета  и пр.

Какво не им е свестното на момчета и момичета, които са пушили наргиле?! В кой свят живееш, колко престъпно е да опиташ нещо ново и да прецениш сам за себе си дали ти харесва или не. Светът се опознава по този начин! В седми-осми клас е най-нормално и да се "загаджат"!!! Какво значи нехранимайковци на училището? Отдавна не живеем във времето, в което са се развявали чаршафи след първата брачна нощ.

# 74
  • София
А ти откъде знаеш какво точно има в наргилето? Аз не знам как изобщо допускат непълнолетни до подобни заведения. Предполагам, че ако човек се поразрови, ще се окаже, че заведението е в нарушение.
Има разлика между загаджване и загаджване, и то не е винаги във вулгарния смисъл на сърбеж за секс, както се представя за "всички". В друга тема вече съм писала - всъщност тийновете са доста крехки откъм емоции и копнеят за близост, а не за секс, нищо че някои тийнове се правят на много печени. Седмикласниците се чувстват на върха на хранителната верига, и като отидат в гимназия и се окажат зайци, и веднага им се изпарява самочувствието на любовчии.

Общи условия

Активация на акаунт