Гримиране - идеи, продукти  и предизвикателства - 23

• 49 546
  • 724
  •   1
Отговори
# 660
Аз също съм с чувствителни очи...и мисля, че харесаш ли по-скъп продукт /доста често и по-икономичен/, трудно ще ти хареса някой по-евтин продукт.
Aбсолютно   Peace
То с всички неща е така, не само гримове.

# 661
Аз също съм с чувствителни очи...и мисля, че харесаш ли по-скъп продукт /доста често и по-икономичен/, трудно ще ти хареса някой по-евтин продукт.
Aбсолютно   Peace
То с всички неща е така, не само гримове.
Хм, не винаги. Имам наистина скъпи неща и в същото време харесвам и продукти на най-обикновени марки.  Peace

# 662
Има и такива разбира се. Но не са особено много Simple Smile

# 663
  • София
Това е по-скоро до нагласа. АКо нямаш навика да влизаш в малки и евтини квартални магазинчета, дори и от чисто любопитство, то просто няма как да попаднеш на интересни находки от ниския клас. Виж, ако имаше Флормар и Руби Роуз в Дъглас и Сефора, то тогава щеше да е друго  Laughing

Аз самата се улавям, че напоследък купувам основно скъпи неща, но то не е за друго, а защото е студено и повечето ми излизания са с колата до мола или до някое заведение. Не се шляя безцелно по улиците  Laughing

# 664
Влизам и в малки магазинчета. Това с/у Центъра по хигиена (Тити) ми е любимо.
Но нищо не ми грабва окото. Ползвала съм им почти целият асортимент и за това тези неща не са ми на сърце.
Преди като не ползвах MAC и други "по-така" неща ми харесваха. Но след като се качиш на Ауди е трудно да се кара Лада нали Grinning

Освен ако Ладата не се казва Блекбери и е на AVON Joy

# 665
Аз започнах да купувам по-евтини неща като Мейбълин и ГР откакто направиха Лили и Дм, от които пък аз се снабдявам с памперси за чавето  Laughing

# 666
  • София, Лагера
Хайде отчет  Simple Smile
Купих си Здрач!  Heart Eyes Party Party Party Много е бляскава, точно такова нещо ми трябваше! Heart Eyes
Гледах и трите на Радиант, но те определено бяха с цвят - 2 ми бяха светли, третата - тъмна  Rolling Eyes Laughing
На Катрис гледах 6, но нито едната не беше бляскава Thinking.
Намерих много приятна такава пудра на Севънтийн, но пък беше доста твърда.
До МАК не смогнах да отида, но това, което купих, напълно ме задоволява  Party
Още веднъж благодаря за съветите! Hug

Специално погледнах сега сенките на Флормар. Мазнички са, което според мен е добре.
А относно марките - тези от по-високия клас рядко предлагат крещящите и наситени цветове, които харесвам и които имат Инглот и Севънтийн. Пък и на моята кожа като сложа база след нея сянка за 10 лв стои толкова трайно, колкото за 100  Peace
И последно по темата - Флормар ми харесват повече от Мейбълин, Лореал, Римел, Манхатън, Есенс, Буржоа и другите от средния клас.

# 667
В Sephora видях да се продава козметика, която я има и в дрогериите, но не помня на коя марка бяха продуктите. Аз се въртях през цялото време около UD с надеждата да намеря тестер  Mr. Green Laughing  ooooh!
От DM и BIPA си купувам прах за пране, омекотител, препарати за почистване, свещи, но козметиката не ми харесва, а съм пробвала доста неща и наистина човек като пробва нещо по-хубаво и то му е по джоба, малко трудно ще се върне назад.
Сенките на МАС за мен са страхотни - и при тях има цветове, които са по-силно пигментирани и такива, които са по-слабо пигментирани, но нито един цвят не се рони и разпрашава. Когато се гримирам с техните сенки никога не ми се е налагало да почиствам областта под окото, никога не съм имала попадали частички по бузите и никога очите ми не са се възпалявали. Цената им не е евтина, но за качеството и количеството си заслужават парите.
Исках да пиша и за Maybelline, но се налага да ставам  Blush

# 668
Moмичета, грандиозно откритие

Нанесох пигмента на Инглот супер гладко на клепача. И ще паднете просто с какво стана след всичките неща, които ползвах преди.....чиста вода! Седи просто убийствено
Той нали е малко като на мазни парцали и като го смесих с вода се получи най-готината и гладка, кадифена текстура.

# 669

За човек свикнал с качество и то много високо е адски трудно да се върне отново надолу по стълбичката.

С риск да прозвучи снобарско, напълно съм съгласна с Жаки тук. Аз ходя и до квартални магазинчета, дори онзи ден специално гледах тези прословути продукти на Флормар в едно магазинче, където имаха целия асортимент техни продукти... Има интересни цветове, но матовите сенки са ужасно тебеширени... Много е трудно евтина марка да направи качествена матова сянка! А аз за съжаление такива обичам... Мисля, че когато става дума за пигментирани продукти, който е свикнал с MAC, трудно ще се впечатли от нещо от по-ниско ниво. Между другото, този бронзант имаше 3 цвята като тестер в това магазинче. Вие кой ползвате? На мен ми се стори, че има фини частички в тях, не са напълно матови. Ако ще е за такъв, аз съм много доволна от този на Estee Lauder.
Иска ми се да дам шанс на Инглот след безбройните положителни отзиви тук, но огромното разнообразие и политиката им да не пробват върху окото на клиента (освен ако не е за грим със заплащане, както ме беше просветлила някоя от вас), както и ужасното отношение, на което неведнъж попадам в Мол Сердика, ме объркват и отблъскват. На пръв поглед ми харесват много цветове, но не съм с толкова богато въображение, че да си представя как стоят на окото, а не върху ръката ми...все пак, има съществена разлика. Може би на някоя от срещите ще имам по-голяма възможност да разгледам продуктите в по-приятелска среда и да получа компетентни съвети от вас  Hug

# 670
В Инглот няколко пъти продавачки са пробвали сенки в/у очите на майка ми. И не си е плащала за грим. Ако не го правят вече значи е пак нещо ново.

Ти нали щеше да идваш на предишната среща да ти правим палитра Flutter

# 671
Да, но се наложи да пътувам извън София по работа в този уикенд.
За януарската има ли вече дати? Имам твърди намерения да дойда  Embarassed Hug Flutter

# 672
  • София, Лагера
Аз няма да споря за качеството на евтините и скъпите марки, но предлагам когато задаваме въпроси предварително да уточняваме в кой ценови (и качествен) клас търсим продукт. Това се отнася и за момичетата, които са скептични към евтините гримове, така и за тези, които не могат да си позволят да дадат по-голяма сума за продукт  Peace

# 673
Да, но се наложи да пътувам извън София по работа в този уикенд.
За януарската има ли вече дати? Имам твърди намерения да дойда  Embarassed Hug Flutter
Няма. Нека дойде януари живот и здраве и ще пусна предложения

Дойде момента в който се сбогувах с тъмните цветове и всичко боровинково и червено.
И уж бях решила да правя още една палитра Инглот, но няма да я бъде.
Носи ми се само неутрален, светъл грим. Матови, студени кафяви тонове, много бяло и ванилия. Очни линии и по-свежи ружове.
Много рязко идват тези промени при мен. До вчера тъмно, сега точно обратното
Ще се концентрирам пак към палитрата на MAC. Може да започна дори една нова ако докарат тези с прозрачният капак.

# 674
Аз не обичам да ме гримират и за това първо мажа сенките върху ръцете ми и така проверявам дали са добре пигментирани. След като съм си омазала и двете ръце, отивам до някое огледало и слагам ръцете си в близост до лицето и виждам кой цвят ми харесва  и би ми стоял добре.
А и човек като пробва повечко цветове, започва да се ориентира кое би му стояло добре и кое не.
При последното ми посещение на The Body Shop бях с грим и една от продавачките реши да ме нагримира с пръсти  Shocked Laughing  Аз тъкмо се бях спряла пред една палитра и жената дойде, взе я и ми каза: много е хубава, а и на вас много ще ви отиват тези цветове, чакайте да ви покажа....бръкна с пръст в тестера и тръгна да ми слага от сенките по очите  Crazy В последния момент се дръпнах назад и успях да кажа НЕЕЕЕ. Голям шок преживях с тази продавачка  ooooh!

Всичките ми пигменти, които имам са на МАС и лимитираните ми харесват много повече, когато са нанесени с мокра четка. Четката я пръскам с термална вода. При другите не ползвам термална вода и ги нанасям със суха четка.

Maybelline Color Tattoo - не са лош и върху тях сенките не мърдат, но цветовете изобщо не ми харесват - прекалено са ми лъскави и каквито и сенки да нанеса върху тях, не ми харесват.  Rolling Eyes
В Австрия не съм виждала Tough as Taupe, но този цвят не е от цветовете, които биха стояли добре на всяко око ....на моите очи ще стои ужасно. Pomegranate Punk също не съм го виждала, но сега като го видях в България ми хареса и си мисля, че на мен би ми стоял добре....и все пак не го купих, но може и да размисля. 

Жаки°, и аз ги чакам тези с прозрачния капак  Grinning Но ще има още доста да почакам.  Rolling Eyes
До тогава ще си купувам сенки, а после, като ги пуснат, ще ги прехвърлям и редя в новите палитри.  Grinning
Как така се сбогува с тъмните цветове и с всичко боровинково и червено?  newsm78 Изхвърли ги, прибра ги, подари ги?  newsm78
Малко ми е трудно да си те представя само със светъл и неутрален грим  Blush  Crazy
Аз до сега не съм преживявала такива тотални промени.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт