Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 58 140
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
  • На село (близо до Лондон)
Мери, успех на детето да се представи добре на изпитите.
И аз излизам/влизам на работа тези дни, като училищата свършват по-рано и тн. Не е идеално хич, но какво да се прави.

За детегледачките, аз ползвам childminder в последните, хм 8 години и детски градини съм ползвала. Доволна съм много от моята, тя и български научи докато поотраснат моите три, но ми омръзна да плащам  Rolling Eyes

# 211

Merry, успех и от мен  Peace

zlatnata tolumba, за това не се бях сещала! При следващ техен порив ще ги парирам  Mr. Green Цените на алкохола са им чувствителна тема  Mr. Green

Не ми се искаше да влизам в спора за детегледачките, но... Имам скромен опит от 4 дни  Laughing като детегледачка в едно индийско семейство и само ще кажа - националността няма никакво значение. Ценностната система е доста по-важна.

# 212

Намери си работа при друго семейство. Нигерийско. Бях много притеснена, защото съм  чела какви ли не истории на детегледачки,  работещи за нигерийски семейства.
Много ми е интересно ,какво си чувала за нигерийските семейства. Wink
Може да ми отговориш и на лични,
А по въпроса за детегледачкит,е ще си прималча и само ще кажа ,че и аз не бих работила за българско семейство.

Здравей Ивка.
Чела съм истории как в нигерийските семейства, храната  била ограничена, работата изтощителна, обиди, крещене и други такива.
Затова се изненадах, когато разбрах, че  в семейството при което работи моята братовчедка няма нищо подобно. Тя е изключително доволна от тези хора. Понеже не  и харесва нигерийската кухня- била прекалено люта според нея  и отпускат малко пари за да си готви тя.
Вероятно си е до късмет...

# 213
  • Варна
Ами да така си е, явно е извадила късмет.
Да културата, възпитанието, ценностната система , ако ги няма ,където и да попаднеш дали в българско или друго семейство, винаги ще има проблеми. Hug

# 214
Моля, ако някой има пресна информация дали вече пасаван за бебе е валиден 3-4 месеца да сподели Това е информация която чух преди малко от позната в Лондон, било  влезло в сила от началото на годината  Rolling Eyes. Питам тук, защото телефона в  посолството  работи до 13 часа а половинчо вече си е взел почивен ден в петък  Rolling Eyes  все пак утре ще се обади, но вие може по бързо да ми кажете  Joy Ако да,  да си ходи хайванчето на работа, какво да ми се мота из краката  Joy Mr. Green

# 215
Аз пак да питам нещо за доизясняване - ако малката ходи на ясла/градина или childminder, какво правим когато се разболее (а това се случва, знаете).
 Идеята ми е кой я гледа? Защото мъжът ми може да си вземе отпуска, ако предупреди 6 седмици по-рано, а аз ако съм на работа, как няма да ме има 1 седмица докато тя се оправи?Кой ще ме пусне?

Как сте го решили този проблем?

# 216
  • Манчестър
Аз пак да питам нещо за доизясняване - ако малката ходи на ясла/градина или childminder, какво правим когато се разболее (а това се случва, знаете).
 Идеята ми е кой я гледа? Защото мъжът ми може да си вземе отпуска, ако предупреди 6 седмици по-рано, а аз ако съм на работа, как няма да ме има 1 седмица докато тя се оправи?Кой ще ме пусне?

Ами аз съм го решила кардинално с детегледачка.имам голямото неудобство,че чужд човек живее в къщи,но от друга страна пък нямам напрежението какво ще правя ако сина ми е болен,училището е затворено както онзи ден и т.н. Работата ми налага работа до по късно почти всеки ден....не мога да разчитам на клуб (затваря в 17.45), и май нямам много алтернативи.
Един път още навремето ми се наложи да поискам чайлдминдер за една вечер и точно тогава се оказа,че била заета. Това и определи решението ми за детегледачка.

А и зависи какво слагаш под разболяване....кихане,кашляне,течащ нос,до 38.5 темп не спадат в тази категория.

# 217
Моля, ако някой има пресна информация дали вече пасаван за бебе е валиден 3-4 месеца да сподели Това е информация която чух преди малко от позната в Лондон, било  влезло в сила от началото на годината  Rolling Eyes. Питам тук, защото телефона в  посолството  работи до 13 часа а половинчо вече си е взел почивен ден в петък  Rolling Eyes  все пак утре ще се обади, но вие може по бързо да ми кажете  Joy Ако да,  да си ходи хайванчето на работа, какво да ми се мота из краката  Joy Mr. Green

Ева, аз говорих с тях миналата седмица и доколкото разбрах си важи за една година. Издаването е без запазване на час, могат да ти изпратят готовия документ по пощата.

Декларацията е £14 и също могат да я пратят по пощата ако не я дадат веднага.

# 218
Момичета, аз съм новичка тук в темата и най-вероятно ми е рано да искам услуги, но се надявам някой да откликне ако има взъможност. Искам да си направя поръчка от ASOS и до утре сутрин в 9 има 25% намаление ако си студент, но аз от няколко години вече не съм...

Много бих била благодарна ако някой със стдуентски статус отдели няколко минути да ми генерира код за намаление от тук https://www.myunidays.com/, напълно безплатно е, само трябва да имаш валиден студентски имейл адрес и да имаш достъп до него, за да ти пратят кода до колкото разбирам.

Страшно ще съм благодарна ако някой ми асистира Hug  bouquet Hug  bouquet

# 219
  • На село (близо до Лондон)

Случва се да са болни, тогава или аз или мъжа ми си взимаме от годишия отпуск или работя от къщи с болно дете и така ...

# 220
  • Cyprus, Пловдив
Здравейте, момичета, извинявам се за нахлуването във темичката ви  Embarassed

Искам да помогна на приятелка с информация, затова се обръщам към вас, ако може да ме насочите поне къде да търся информация. Тя и съпругът й са българи, сключили брак в Англия, питането й е: тъй като и двамата са self employ при евентуална бременност и майчинство какви са условията да получават помощи и имат ли право на такива?

Благодаря предварително на отзовалите се и хубав ден на всички   bouquet  bouquet  bouquet

# 221
Благодаря на откликната студентка в редиците ни Hug Кодът беше успешно ползван, а аз съм много признателна!

# 222

Ева, аз говорих с тях миналата седмица и доколкото разбрах си важи за една година. Издаването е без запазване на час, могат да ти изпратят готовия документ по пощата.

Благодаря  Simple Smile Преди малко звънях и ми отговориха същото  Simple Smile утре сме там  Crazy Бяхме се засилили да купуваме билети за края на август до средата на септември с Бритиш, но се сетих, че без пасаван най-вероятно няма да стане  #Silly

# 223

Благодаря  Simple Smile Преди малко звънях и ми отговориха същото  Simple Smile утре сме там  Crazy Бяхме се засилили да купуваме билети за края на август до средата на септември с Бритиш, но се сетих, че без пасаван най-вероятно няма да стане  #Silly
Ние сме далеч от Лондон и ще го оставим за след снеготопенето, но смятам да пътувам началото на май с Балкан холидейс и в БГ ще му направим постоянен паспорт. Ти не си ли в майчинство? Няма ли да оставаш за по-дълго?

# 224
А, ние само за три седмици ще се приберем  Simple Smile Мисля да празнуваме там първия и рожден ден и да е кръстим. Цените тогава са ужасни, но намерих за 320£ в двете посоки и исках по отрано да ги купим.
А за паспорта още не съм решила къде да го изкараме, тук или в бг баща ми с палномощното..  Rolling Eyes
Цените с Балкан холидей как са?
Половинчо утре е рожденник, скапа му се телефона и намаза нов  Grinning, но за негова изненада получи и друг подарък - 90£ глоба, че не е изкарал на време билет за паркинг, да му е честито  Money
Лека вечер от мен и гласовитата Емма  Joy

Общи условия

Активация на акаунт