Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 58 147
  • 726
  •   1
Отговори
# 195
Ave, точно това имам в предвид. Аз също оставям да имат свободно време, работят до 18.00 и събота и неделя са им свободни. Налага се и да готвят, защото все пак живеем заедно. Ако се налага и ще пуснат една прахосмукачка. И точно затова се чудя, какво още искат. Имат отделна стая с телевизор, Булсатком, пуснат заради тях, интернет. Не плащат НИКАКВИ консумативи.
Аз проблемът който установих от моят горчив опит е, че те не искат по никакъв начин да извадят някой паунда за себе си, за да им е добре поне малко тук в УК. Всичко събират за БГ. ОК , те така са си решили. Но по този начин изпадат в изолация, започват едни депресии, скучно им било, тъпо им било и т.н. Ами аз какво да направя?

Не знаят език, ами аз не съм виновна, не мога и за техните забавления да мисля. Знаят, че са временно, знаят на какви условия са се съгласили, и все ние виновни. Плащам и самолетни билети и пак не са доволни. Не искам да "връзвам" някой, ама все пак се съгласете, че за по-малко от 6 месеца не си заслужава инвестицията от наша страна.Самолетни билети, здравни застраховки и т.н. И не се минат и 2-3 месеца, изкарат някой лев и ми казват-ами аз си тръгвам. Ами добре, ама какво правим с детето. Тъкмо свикне и хайде чао. Ами , ако работя, как ще се оправям , докато намеря друг човек, аз нямам агенция за набиране на персонал.

# 196
Future 74, моля те, успокой се, защото продължаваш с лошия тон на писане. Не те знам на какви хора попадаш, не те познавам, не знам какво си препатила, просто прави ужасно впечатление как с настървение тръгваш като към плячка.

Знаеш ли, аз излизам от тази дискусия, ако си искала да ми разбереш думите за това, че детето трябва да е на първо място и с добрина и грижа се постига повече, щяла си да разбереш. Цитирам ти само твоите собствени думи от ситуация, в която ти не беше разбрана и оценена. На тебе също ти "скимна" да си тръгнеш и сигурно те също си мислят, че се "прецакаха" с теб. Ако тръгваш на война с цялото детегледаческо воинство, не знам защо очакваш друго. Просто си представи, че точно твоята детегледачка каже за теб, работодателката, дето плаща "много пари" и остава "МНОГО прецакана" (цитирам те до големина на буквите даже) това:
Цитат
И да, имам очаквания. Защо да нямам???? Напълно съм наясно, че ще има моменти на адаптация, на напасване, знам че трябва да правя компромиси, но не на всяка цена и за сметка на достойнството ми.

Тръгни с добро към новата си жена, дето ще я търсиш, и съм сигурна, че ще ти отвърнат с добро.  Peace

Ave, нямам и намерение да прогнозирам. Мненията ни се припокриват - младите момичета бягат при първа възможност, по-възрастните жени страдат и не се чувстват на място. За парите, които цитираме, да са живи и здрави, поне да си отварят очите за сигурността на детето. А за вдъхновение, образование и истински качествено прекарани дни, сме си отговорни ние, родителите.

Толумби, честит ви дом! Да го напълните с уют и детски усмивки!  Hug

Мис Файн, само така!  Hug Чудя се кога ли и аз ще попадна в подобна дискусия, че каквато съм мълчалива, оооххх...  ooooh!

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 00:32 от Маpи

# 197
Мари, с никакво настървение не говоря. Просто споделям какво съм преживяла. Имам в предвид една съвсем малка част. И въпросът ми беше и е - как въпреки НАШАТА добрина, можем поне малко да бъдем сигурни, че хората, които са в дома ми ще си спазят уговорката.
И ми е интересно как оценяваш дали сме били подходили или не сме били подходили с добро към хората. Смяташ ли, че имам интерес да не се отнасям с хората с добро, които първо гледат моето дете и второ живеят в нас?
И ти наистина НЕ ме познаваш, затова ще те помоля да не ме квалифицираш като "настървена" и за каква плячка става дума въобще????
И ако не си разбрала, това , че се отнасяш с хората с добро, това никак не означава, че и те ще ти отвърнат с добро.
И за да не бъдеш голословна, би ли цитирала част от лошият ми тон на писане и с какво точно правя лошо впечатление- може би с реалните ситуации на които сън попадала? И после споделила тук във форума? Аз освен , че съм споделила, нищо лошо не виждам.
И най- не харесвам такива като теб, които пускат лош коментар към друг във форума и после се изнизват с обяснението, че прекъсват дискусията.Ако сме те разбрали-ОК, ако не ....край на дискусията.
И не ми копирай стари постове, за които наистина си нямаш и най-малка идея какво се е случило. Ама наистина нямаш идея.

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 00:52 от future74

# 198
Ааа, чакай сега, значи, първо изясняваме, че не говориш за "тях" (онези, дето се чудиш "какво още искат"), а говориш за една, две или евентуално три жени, на които ти си попаднала. После, явно е ясно, че не говорим и за чак толкова "много пари", както тръгна да се префърцунваш в началото....

Виж, аз наистина ти съчувствам и ти пожелавам да си намериш прекрасна жена, с която да плачете после като се разделяте и да си ходите на гости по ваканции и т.н. Просто твоят първи пост, пък и на моменти в следващите ти постове, беше много унизителен към едно цяло поколение жени, които тръгнаха да слугуват по Гърция, Италия, Испания, Англия, на разни баби, дядовци, бебета, прохождащи деца и тийнейджъри. И които с колкото сърце имат и колкото кураж имат някак си успяват да издържат на чуждо място без подкрепа, без език, без близки хора. Дори в последния си постинг унижаваш, като подчертаваш с големи букви, че "не плащат НИКАКВИ консумативи". Какво искаш да кажеш? Че не си плащат да говорят по скайп, който и без това ти е пуснат, със собствените си деца? Или че не искаш детегледачката да има мобилен на улицата, докато ти разхожда детето? Или че трябва да не се къпе, да не седи на топло с детето, да има един рафт в хладилника с нейни храни и да не пипа вашите? Но това е просто грозно да се изрича дори!

Може би просто ти се е насъбрало и така е излязло написано. Надявам се да е това. Не искам да си мисля, че сме станали като кучетата - като надушат едно по-слабо и тръгват да го изядат. Момичетата са ти дали съвети - агенции, о пер, регистрации. И пак да повторя моят съвет- към всеки паунд добавяй обилно уважение. Към човека.

ПС Редактирала си. А аз пиша бавно, гледам да си меря приказките по принцип. Мисля, че съм ти отговорила преди да си си дописвала.

# 199
Не обичам да влизам в подобни дискусии, но директно на въпроса на future74 не можеш да имаш такава гаранция, след като с дадената жена не сте сключвали договор. Тя е свободна във всеки един момент когато реши да напусне. Както и ти можеш по всяко време да се откажеш от нея. Ако това не те устройва,търсиш други варианти. А защо след като ти трябва само до 18 часа трябва да е жена от България. Има толкова много момичета (българки) които живеят тук и работят. Може даже да ти излезе по евтино, няма да плащаш консумативи и билети до БГ. Само предложение е това.

# 200
Trollipen, , аз също си мисля вече да е от УК, но ние не живеем в Лондон. Българите, които аз познавам в нашият град си имат работа. Затова попитах тук във форума за някакви идеи.

Ако жената, която ще гледа детето не е от нашият град, не знам дали ще иска да пътува всеки ден.

Ако знаете как се казват агенциите за детегледачки в УК, моля споделете.Всеки град ли си има? И къде да ги намеря тези българки в УК-не ми се смейте, но който и да питах, все ми отговаряха, че ако сме били в Лондон, щели да ми намерят.Е, да , ама ние не сме:)

# 201
  future74 щом не ти трябва след 6 и събота и неделя разгледай за Childminder в твоя град, напиши го в гугъла. Това са жени, който гледат деца в къщата си, но са по-малко. Може да има и само едно две в къщата и няколко да взима и води на училище. Минали са курсове и разни обучения повечето. Във вашия град, ако няма БГ едва ли ще пътува някоя от далече. В гугъл има всичко, порови се и ще намериш всичко за вашия град. Но имаи в предвид, че под 700 паунда едва ли ще е, няма да чисти и готви и имат 20 дена отпуска, която ти плащаш. Тези Childminder са една от най-евтините опции за тукашно гледане, ако се свържеш с агенция, за детогледачка, на която се плаща на час с голям късмет ще е под 7-8 паунда на час. И за това аз предпочитам градината   Simple Smile

# 202
Future, според мен трябва да решиш за себе си няколко неща:
-колко спешно ти трябва детегледачка т.е. можеш ли да си позвалиш да търсиш по-дълго.
-на всяка цена ли държиш да е българка. Ако за теб това е задължително условие, най-вероятно ще трябва да поемеш риска момичето/жената да напусне в даден момент, давайки съвсем кратко предизвестие.

Аз си признавам,че идеята чужд човек да живее при мен (дори да е най-прекрасният на света) ме побърква и бих предпочела варианта с детска градина или childminder.

# 203
По повод така наречения сноупокалипс

# 204
Здравейте, моми англичанки  Hug

Пропуснах няколко теми, но ми е интересно да ви чета и да съм в крак с "новините" Wink А и отговорихте на много от въпросите ми преди да дойда тук, така че   bouquet

Да се представя отново  Blush от година и половина съм в Лондон, уча счетоводство, от няколко месеца работя като анализатор. В свободното си време поработвам допълнително като сервитьорка  Crazy  Laughing Започва да ми звучи като профил в сайт за запознанства  Joy Но тук сте като семейство и добрият етикет задължава  Wink

Днес за първи път се почувствах леко засрамена, че съм българка - колегите ми бяха гледали клип с "покушението" над Доган и ме разпитваха леко с шеговит тон дали ние в България така се саморазправяме с престъпниците (визирайки побоя над Октай)  Confused Знам, че не целяха да ме обидят, но ми докривя, че така и не научиха нещо хубаво за България...

# 205
  • Лондон
Здрасти, то и аз това исках да кажа, не съм се засрамила, но направо идва момент, в който аргументите ти свършват и няма какво много още да кажеш... Продължавам да чета мазохистично бг новини всеки ден, и не мога да спра да се изумявам... За теб се радвам, че си добре Simple Smile
Доволна съм, че в ежедневието не ми се налага да обсъждам новини и политически моменти, свързани с БГ, иначе сигурно нямаше да имам съсвсем нерви Confused

# 206
Здравейте момичета. След всичко прочетено, реших и аз да  се включа в дискусията за детегледачките от България.  Моя  роднина  чрез агенция си намери работа като детегледачка в  Лондон. Плати си самолетния билет, разни такси на агенцията и пристигна. Беше много щастлива като разбра, че ще работи за българка- омъжена за британски гражданин.  Работният и ден беше от 7 сутринта, до 7 вечерта. Освен грижите за детето...переше, чистеше, готвеше.  Видяхме се известно време ,след като бе почнала работа и ми сподели, че детето я обиждало, а майката  не е направила нищо по въпроса. Постоянно недоволствала и все повтаряла, че детегледачката не плаща нито за храна, нито за ток и т.н. Веднъж дори ми се обади разплакана.... била нахранила и приспала детето, изчистила, оставали и още 15 мин. докато сушилнята спре и да  се заеме с гладенето и решила да пийне чай. А българската работодателка едва ли не , се е разкрещяла, че не и плаща по 120 паунда за да седи и да пие чай.  Братовчедка ми едва изчака да минат 6-те месеца от подписаното от нея споразумение и се махна от къщата.
Намери си работа при друго семейство. Нигерийско. Бях много притеснена, защото съм  чела какви ли не истории на детегледачки,  работещи за нигерийски семейства. Но изненадата ми беше огромна, когато тя ми се обади много щастлива и доволна от новия дом, в който работи. Задълженията и са същите, заплащането също....но когато  детето се е заинатило за нещо и посегнало да я удари, майката веднага му направила забележка. Това не се повторило повече. Когато семейството в неделя посещавало паркове или музеи винаги  я канели с тях. Ако се е случело понякога да гледа детенцето по-дълго време и се заплащало малко в повечко. Когато са се събирали с техни приятели, тя се грижела и за децата на другите майки и пак е  заработвала по някой и друг паунд.
А за нея най-важното беше, че вместо : " Изчисти! Изпери! Изглади! "   чуваше : "Моля" и "Благодаря"

Братовчедка ми вече 2 години работи за това семейство и не иска и да чуе за работа при българи.
Не всички българи са такива....просто тя попадна на такава...
Всеки сам решава за себе си.

# 207
  • Bristol
tzvetak, успя ли да излетиш в понеделника?

При нас още вали. Не е студено и се топи, не трупа много, но достатъчно, за да се обърка графика и да допринесе за повече напрежение и стрес. Тази седмица са GCSEтата по химия, физика и биология. Днес спешно изхвъчах от офиса да карам сина, защото училищния автобус закъснявал, а изпитът им беше в 9 сутринта. Подбрах още 3 деца от спирката, които имаха изпит. Трафикът беше ужасен, но минах по един по-заобиколен път из едни полета... добре че го бяха изчистили. В четвъртък изпитът пак е сутринта и пак ще съм готова на старта Sad за сега шефката ми влиза в положението, та си влизам и излизам от офиса по всяко време.

# 208
  • Варна

Намери си работа при друго семейство. Нигерийско. Бях много притеснена, защото съм  чела какви ли не истории на детегледачки,  работещи за нигерийски семейства.
Много ми е интересно ,какво си чувала за нигерийските семейства. Wink
Може да ми отговориш и на лични,
А по въпроса за детегледачкит,е ще си прималча и само ще кажа ,че и аз не бих работила за българско семейство.

# 209
Merry,

стискам палци да се представи добре синковеца  Peace

Следващият път някой, ако ви заяжда на тема какви са българите,
му кажете, че заради нас алкохолът им няма да се вдига,
каквито са намеренията на тяхното правителство  Wink

Какво им има на нигерийските и българските семейства, обяснете моля?
Що за обобщения  Tired

Общи условия

Активация на акаунт