Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 58 109
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
  Едва ли ни имат за цигани, но определено не сме добре дошли и ги разбирам защо. България и Румъния са едно за повечето хора тук и като цяло сме доста мильони, като сложим и факта, че сме на крайните места по бедност в Европа е нормално да не ни искат. Оплашени са от Поляците и не искат да се повтори същото. Около нас е индустриална зона, почти всички фабрики са *полски*, мениджмънт, персонал и тн. Всичко е на полски в тях. И в най-дивото село около нас има полски магазин, друг дори и да няма полски има. Англичаните в тези фабрики са *леко* дискриминарани и не са от най-търсената работна ръка. За помощи и тн е ясно, няма какво да се коментира, но като цяло не познавам нито един поляк, който да живее на помощи.
   Според мен най-правилното решение е да се спрат помощите за новодошли. Да го направят например, ако си работил 3 години и тогава да имаш право да кандидатсваш. Това според мен ще успокои страстите малко. Това са си мой разсъждения, но определено не искам една година да слушам, какви са Българите и да ми е неудобно да кажа, че съм Българка, защото анти БГ кампанията тепърва започва....

# 271
  • UK
Аз само ще кажа: всяко чудо за 3 дни.
Иначе съм против всякакви обобщения. Българи има всякакви, като и англичани.
Както не всички българи са готованци, така и не всички англичани са пияници. Понякога не съм много сигурна за второто обаче  Joy

# 272
Че то и сега не се вземат помощи със слизането от самолета, не знам защо хората продължават да си мислят обратното.  Rolling Eyes

Една полякиня едва не ми се скара по телефона в петък, когато звънна в бюрото и и казах, че не попада под никакъв критерии за еднократна помощ за новородено. На заплатата на мъжа си и помощи съответно, бременна с пето дете. И как можело да не и се полага при положение, че другите не били раждани тук?!  Shocked ooooh! За първи път ми идваше да кажа на който и да е, като не може да ги гледате защо ги раждате.  Confused По нагла клиентка не съм имала за повече от година в ситизена.

Преди няколко месеца писах, че работата на моят мъж е под въпрос тъй като предстоят съкращения и намалено работно време. Е, той не "изгоря" напълно, но резултата е 4 хиляди по-малко на година. За нас това е сериозен спад в дохода, още повече тук където и допълнително не може да се намери нищо. Съкратиха 27 човека, за съжаление и много близък приятел, който работи за фабриката от 2004-та. В моите очи няма никаква анти кампания. Напротив, крайно време е да спре да се изкарва живота и работата в УК нещо което не е. И работа няма, не говоря за тесни специалисти а шматки като мен и много други, и ако има тя е ниско платена, и времето е лошо. Кое от това не е вярно? Да не говоря, че и бенефитите не са това което бяха, а реформата е в самото си начало.

# 273
  • Нотингам/Пловдив
Лично на нашето семейство, за сега по никакъв начин не сме почувствали дискриминация но ми е супер неприятно като гледам или чета за анти българската/руманската кампания. Чудя се сега като се преместим и децата тръгнат в новите училища дали няма да има негативни реакции, силно се надявам да няма подобно нещо и да не срещаме англичани които слагат всички под общ знаменател.
 Момичета стискайте палци днес  Praynig Най-голямата ми дъщеря е на интервю за Нин, да видим какво ще стане. Отиваме със синя карта и всички документи които са изредили в писмото и, но да видим все пак.
 Аз май бях пропуснала да кажа че синята и карта дойде на 18 януари след точно 7 месеца чакане. През цялото това време нито сме получавали писмо или обаждане,абсолютно нищо и най накрая донесоха всички изпратени документи и синята карта с тях.

# 274
  • На село (близо до Лондон)
uphill, доста глупости си написала Confused

Miss Fine беше питала за племеничка за лятото да дойде да учи английски. Може да провериш към някое близко училище, дали не правят групи за игри през лятото. Там обикновенно малко се плаща (към £50-60 на ден), но незнам доколко ще се оправя с езика детето.

# 275
Здравейте на всички Simple Smile изписали сте пак доста, но ще чета по-късно.

Ние миналия Петък се върнахме от Полша и, като излочим кучешкия студ, си изкарахме добре (на мен даже много ми дойде почивката) Simple Smile

Мислех да се връщам на работа в хотела, но ще го отложа за по-нататък. Днес бяхме на преглед при педиатър с малката хала и от това което разбрах се съмняват, че е аутист. След 5 месеца сме на друг преглед, за да могат да ни кажат със сигурност дали е така или не ... и меко казано ми се пръска главата .... забучила съм нос в разни статии за деца аутисти и разбирам защо се съмняват, че Криси е, но мозъка ми отхвърля идеята. Блокирах отвсякъде. А да седя 5 месеца и да мисля само за това без да имам точен отговор и потвърдена диагноза ми се вижда неизпълнимо. Педиатъра днес каза, че на 2 годинки и 5 месеца е малък все още и за това иска да го види на по-късен етап. На мен ми се иска да отидем и при друг педиатър, но ме съмнява. че ще е същия резултат ... ох и аз не знам какво да мисля вече.

Ще се върна назад да си наваксам с четенето.

# 276
направо настръхнах  Hug Силно се надявам да е грешна диагноза  Hug Защо смятат така, почети в интернет, има доста информация и дано грешат. Малък е още за диагнози, доколкото знам след 3 се слагат по-конкретни. Почети и виж и в БГ може да отидете, ако си ходите тази година или друго мнение тук  Hug
GI и Didi mum мерси за инфото, ще поогледам наоколо. Но ми се ще да е под 60 паунда на ден, че и за малката плащам толкова и малко нанагорно ще ми дойде  Crazy
cocko успех  Simple Smile Щом има синя карта, НИН-а  въпрос на време, не се притеснявай, като почне работа ще и го дадат така или иначе.

# 277
nana_cool ,  съжалявам за понижението на заплатата  Confused, много лошо наистина, важното обаче е че е останал на работа  Hug
Положението  не е никак розово и тук, много фирми фалират... Confused
Ев, настръхнах  Sad дано не е вярно предположението! Бъди силна!  Hug
Толумба, Коко, честити ви нови домове   bouquet
Аз съм се развихрила в кухнята днес  Flutter
Ставам, Емма си събу чорапа и го лапа  настървено  Crazy

# 278
Ев, много съжалявам. Прочети за  Asperger syndrome http://en.wikipedia.org/wiki/Asperger_syndrome
Доколкото си спомням от студентските години, една от теориите за аутизма е нарушаване на нормалния brain harvest, който обикновенно е около 18 месечна възраст на детето.

# 279
Има теория за връзката  ваксини - аутизъм, и че аутизъм се среща по често при момчета заради   тестоостерона  Crazy  Rolling Eyes
Много от децата аутисти при изследване на тежки метали е установено наличие на такива в човешкия организъм  доста над нормалната норма.
Чела съм, че симптомите на деца аутисти и деца натровени с живак имат много сходни симптоми да не кажа еднакви симптоми...
Не ми се влиза в спорове, споделям каквото знам от доста четене.

# 280
Eva, теории има МНОГО, смята се че в повечето случаи се наблюдава комбинация от различни фактори.
На мен също не ми се задълбава в спорове. За жалост популярност намират "интересните" и шокиращи теории, защото те са тези които осигуряват голям тираж на вестниците. По-сериозните теории, които се базират на генетични изследвания обикновенно са скучни и съответно не се знае много за тях.
Не мисля, че е нужно да обсъждаме повече тази тема, на Ев надали й е до това в момента.

# 281
Няма да коментирам.
Стиснати палци на Ев  за Криси Praynig

# 282
  • Нотингам/Пловдив
Ев стискам палци  Hug  Praynig

# 283
ev:) на тази възраст е невъзможно да се постави такава диагноза. Не познавам детето лично,но съм 99 % сигурна че НЕ е аутист. Не мога да повярвам как е възможно да казват подобно нещо на една майка. Изживяла съм го, и те разбирам през какво преминаваш. На мен се опитаха да ми пробутат подобни изявления,аз бях категорична че познавам детето си. Вгледай се добре в него, една майка няма как да обърка. Ако искаш ми пиши на лични. Дано съм права и ще видиш след години как всичко ще е забравено. Сега ти е много тежко знам,но бъди силна. Детето ти има нужда от твоята подкрепа. Hug
Не мога да си обясня как така ги съобщават тези диагнози все едно ти казват че май имаш вирус  Thinking

# 284
  • UK/София

За първи път виждам посланикът ни в Лондон, или който е да е от българското правителство да вземе страна в медийното пространство.Мога да кажа само едно голямо браво, преди всички се криеха като мишки!Президентът се намеси с гаврата от македонска страна, сега отзив и от посолството ни.Няма да спрат медиите напълно, но все пак е някакъв отзив.
ev:) , напълно заставам зад думите на trollipen!Каквото и да напиша само ти си знаеш какво ти е!Все пак имаш предимството, че имаш възможност да се консултираш с лекари в БГ и Полша.Успех!

Общи условия

Активация на акаунт