Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 58 113
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
  • Манчестър
Студентски заем не само,че не се отписва,ами дори не можеш да го банкрутираш. Единствената опция да се заличи е ако не изплатиш нито пени за 25 години.
Ave, а ако изплащаш такъв и решиш да си взимаш ипотека за къща или кола на изплащане това ще повлияе ли на кредит чека ти?

Днес сме на френска вълна, от кога чаках този момент. Забърках тартифлет с реблюшон, който си внесохме от Франция Wink Или по български казано, картофи с лук, бекон и кашкавал на фурна, само където реблюшона умириса яко къщата ни  Mr. Green

Merry, Толумичка ти е отговорила..не оказва влияние...няма особено значение колко кредита имаш(но ако имаш много не е добре), важното е как ги обслужваш...това ти определя кредит реитинга.....ако нямаш закъснели плащания, не плащания и тн...си ок.

# 256
  Знаете ли, къде може да се запише дете на 11 години лятото да говори-учи англ. Племеницата на мъжа ми се чудим дали да не дойде лятото малко да поучи. Не е задължително да е в учебна форма, просто да е с деца. Къде водят работещите родители децата си на тази възраст  newsm78 Ако може и да не е прекалено скъпо  Grinning

# 257
Здравейте момичета, ние ще летим от Манчестър до София ( Юни/ Юли) £335 отиване и вращане за двама с багаж и всичко. Аз съм доволна защото от Нюкасъл много скъпо ми излиза. Сега трябва да измислим как да отидем до Манчестър
Някой да е пътувал с Megabus ?

Megabus са като National Express, но обслужват повече северните линии.
Едно време като живеех в Шотландия с тях пътувахме. Ок са си.
Резервираш он-лайн и принтираш билета или на съобщение на телефона.
Имаха едни хубави цени от по £1, ако хванеш намалението...

# 258
Благодаря  Hug

Наистина са много по-евтини от National Express, много се учудих като видях цените.

# 259
Здравейте отново момичета Simple SmileАз пак с въпрос. EmbarassedСкоро и нашето семейство ще атакува Острова.Аз съм Диабетичка на инсулин.Знае ли някоя от вас как стои въпроса с хронично болните в UK.    В Бг. изготвят Протокол на всеки 6мес. и с него и рцепта от GP. си вземам инсулина от аптеката.Никаде не успях да намеря инфо.по въпроса.БЛАГОДАРЯ ВИ

# 260
Miss Fine  http://www.villyland.com/ знам за това място,но е в Бг  Peace препоръчвам го ,защото познавам жената на която е .Имаше и филм за нея .

# 261
  • Варна
Ето как да се отпишете от тази схема:
http://help.thetrainline.com/app/answers/detail/a_id/4140/~/can- … ngs-membership%3F

Не съм чела подробностите, и дали си струва и как се ползва, но общо взето няма неща тук, от които не може да се откаже човек. Директ дебит се прекъсва от собствената ви сметка.

http://forums.moneysavingexpert.com/showthread.php?t=3622877

Предполагам, че това е отговор на моето питане . Ще се опитам да се "откача" от тях .  newsm51

# 262
Имам чувството че започва кампания в медиите, която настройва англичаните срещу българите и румънците. Днес  по радиото коментираха идеята за пускане на обяви в БГ, с които да правят анти реклама на УК, за да не идват българите тук след отпадане на ограниченията през 2014.

# 263
О, ти да видиш в Сън как се вихрят  Crazy
Четох и аз за тази антиреклама, как тук имало кофти климат, нямало работа и още нещо си.
'ми не е лъжа  Laughing

# 264
  • UK
абе те щом оцеляха след поляците какво ни се страхуват на нас- 8 млн,половината пенсионери  Laughing

при нас миналата година отвориха ново училище и направиха допълнителни паралелки в останалите, и пак не могат да смогнат, като това е само за началното. За понатам е ужасТ, защото има само 2 добри-и двете грамар скуулс. Та очевидно натоварването се усеща, но българите и румънците ще са нещо като последна/поредна капка, понеже сега виждаме ефектите на дългогодишна политика.

# 265
  • Варна
Момичета дайте линк да прочета за тази антибългарска кампания.
И аз пзк с въпрос за ученицте, и ваканцията.
От кога до кога е февруарската ваканция newsm78
Благодаря ву предварително

# 266
Здравейте  Simple SmileАз съм нова,но да изкажа мнение по въпроса с Българите в UK.Mи до някъде ги разбирам.Ние за тях сме като циганите у нас.Ето ние със съпруга ми например,се запознахме когато бяхме по на 18-22г.Работихме за да се издъжаме.Събрахме малко пари и започнахме с дребен бизнес .Работихме само аз и той.Минахме през Жан Виденовата зима и с много труд и лишения отцеляхме.Никога не сме мислили да емигрираме млади-упорити и глупави.Полека лека нещата в бизнеса потръгнаха и решихма на 23г.че можем да си позволим деца.От няколко години имахме двама служители на който имахме доверие и можехме да си отдъхнем.Да да ама не .Оказа се ,че аз не мога да имам деца освен Ин-Витро(тогава не се поемаше от здравната каса).За операциите предхождащи Ин-витрото както и самите опити сме заплащали сами(освен последния).Повярвайте ми и трите пъти сме минавали през Ада.Междувременно аз се разболях и мечтата ни за дете стана още по трудно осъществима .Но с подкрепата на моя съпруг и д-р Стаменов.Май 2007 се роди нашият син .Естествено при нас всичко става много трудно и не ни подминаха и кошмарните дни и нощти свързан със заравето на бебо.Роди се 28г.седмица 890г.Но на пук на някои лекари .не само .че оживя  и  оздравя(ЗА което благодаря на БОГ)............И когато мислиш,че вече всичко си постигнал се връщаш в първи клас. Емигрираш започваки от ЗЕРО..............А господа Циганите си вземат помощите понякога надхвърлящи доходите ти за два месеца . Ти плащаш осигоровки и данъци .............не се ползвш от права които ти се полагат защото те е срам или от тях на можеш да се доредиш и накрая цигането да ти каже. Ама вие Българите сте луди та работите Аз хода на училище с 5лв. а българчетата с по нема и 2................ ...Така момичета ни възприемат в УК.и нас.Защото тези Българи (Цигани) са вече там и се грижат за реномето на всички нас..............Извинявам се предварително на момичетата които четат това и естествено не влизат в тази група Българи.Хайде лек и успешен ден на емигрантите Hug

# 267
uphill, мисля, че инсулина е с рецепта, но безплатен тук. Провери на сайта на NHS за повече информация. Моят брат е диабетик на инсулин и знам какъв кошмар е това заболяване и с колко бюрокрация е свързано в България. Пожелавам на теб и семейството ти здрав и спокоен живот в UK.  Hug

# 268
Имам чувството че започва кампания в медиите, която настройва англичаните срещу българите и румънците. Днес  по радиото коментираха идеята за пускане на обяви в БГ, с които да правят анти реклама на УК, за да не идват българите тук след отпадане на ограниченията през 2014.

Някои медии. Като например Дайли Мейл, които имат силно анти-имиграционен уклон.

Мислещите хора, надявам се, могат да предценят дали една малка страна, с към 6 милиона население, е особена заплаха за социалната система на Острова.

Сега, не всички са мислещи, има хора които лапат като шарани тенденциозните фитили, пуснати от скучаещи журналя. Не знам дали посолството има умения, начини и средства, но няколко добре-написани статии, със статистика от рода на - какъв е процента на имигрантите от Бг (незначителен), какъв тип хора идват (предимно млади, които работят), колко от тях се връщат (доста от гастербайтерите) и т.н, биха били много полезни.

Системата им е такава, каквото е, за нея не са виновни българите. Който дава баницата....

uphill, не съм съгласна с твоите обобщения.

# 269
Алиса може би не се изразих правилно Embarassed Нищо против Циганите -Ромите като цяло.Лично аз познавам една мама от ромски произхот чието детенце също се роди недоносено и тя идваше в болницата да го храни всеки ден .Когато разбра .че има тежко заболяване не се отказа от него започна да разпитва лекарите каво лечение би подобрило състоянието му ...............Исках  да съпоставя нашето  отношение към Циганите като общност и това на Англ.към нас. И колкото и да не ми се иска да го призная понякога наистина имат право  Sad         Може и аз да греша . Но в едно общество не можеш да бъдеш само кнсуматор бля бля...........   Що се отнася до бездеиствието на нашите институции  БЕЗ КОМЕНТАР #Cussing out              ПП.  Благодаря на milada и Peanut butter cookie

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 19:10 от uphill

Общи условия

Активация на акаунт