Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 58 168
  • 726
  •   2
Отговори
# 150
  • Bristol
GoldFish, прясно инфо от днес, колега се развежда по взаимно съгласие с жената, мирно и тихо, само за адвокати и разни разноски по документите 1600 паунда. Ако има усложнения, просто не си представям колко ще струва. Ако нямаш разрешително за работа, ще ти е много по-лесно да си вързана към разрешителното на мъжа си. Мен ако питаш, ако не ти е голям зор и не искаш за друг да се омъжваш, по-добре отложи този развод.

В нашето училище са въвели някаква нова схема за домашни. Няма да ви казвам що домашни дадоха на щерката за тази седмица. Отделно ни дадоха безплатно един учебник по математика и две учебни тетрадки и от там имаме домашни. Малката не е свикнала на такива натоварвания и малко протестира, но пък на мен ми харесва повече, защото имам по-добра представа какво правят в училище Wink Дано да не е временно явление.
Синът най-накрая можа да се похвали с резултат А на втория модул GCSE по математика, която така не я долюбва и така не му върви. Сега остана само още един модул да избута там. Ще залягаме и двамата яко над учебниците, защото този трети модул и на мен ми е непознат  Laughing
Аз съм с нов контракт от тази година, да видим до кога. Работя от 8ам до 3пм  Mr. Green Щерката е на седмото небе, защото сутрин ходи с чайлдмайндерката, а там са една групичка деца и става купон, а след училище мама я прибира и имала повече време за игри, както и по-често може да си кани гостенчета  Heart Eyes Още миналия петък отбеляза тази промяна, като си покани един съученик на гости с преспиване  Laughing

Аз чета за този сняг в Англия, а при нас няма, само яко замръзнала ми беше колата сутринта, едвам отворих вратите. Кофите за боклук също бяха замръзнали, не можах да си изхвърля боклука  Crazy

# 151
Честит ти нов договор, супер работно време  Grinning

При нас вчера имаше много хубав сняг. Училището затворихме само за следобед.

На мен ми стана интересен този казус с развода и се поразрових.
Ами можело да те разведе и местен съд.
Пък после пак се подава молба и в БГ,да се признае тукашното решение.
Обаче, това ще си трува цяло състояние, защото разводът трябва да се води по БГ законите.
На мен не ми стана много ясно от темата на  GoldFish  кой и кога ще занимава.
Споменава май и родителите си...
Аз лично се развеждам в БГ и започвам на чисто. Както и всъщност направих..

# 152
  • Манчестър
Аз съм помагала на двама човека да се разведат......и се разведоха. С бракове сключени в БГ...няма проблем да се разведеш тук,разбира се ако си резидент.

Мери,не знам твоя колега за какво е платил 1600 лири,но ако развода е без намеса на адвокати, се плаща само таксата за петиция,мисля,че е около 300 лири в момента.
Иначе ако брака е в БГ ,преведено и с апостил акт за брак,попълва се петиция,която се изпраща на другата половинка да подпише, след което съда постановява развода и издава degree nisi (хем си разведен ,хем не си), след него имаш 6 седмици,в които всеки които смята,че има причина да не се разведеш,може да изложи това до съда.ако няма такива препятствия,съда издава degree absolute,което дефакто вече е официалния документ за развод.

# 153
  • Манчестър
Честит ти нов договор, супер работно време  Grinning

При нас вчера имаше много хубав сняг. Училището затворихме само за следобед.

На мен ми стана интересен този казус с развода и се поразрових.
Ами можело да те разведе и местен съд.
Пък после пак се подава молба и в БГ,да се признае тукашното решение.
Обаче, това ще си трува цяло състояние, защото разводът трябва да се води по БГ законите.
На мен не ми стана много ясно от темата на  GoldFish  кой и кога ще занимава.
Споменава май и родителите си...
Аз лично се развеждам в БГ и започвам на чисто. Както и всъщност направих..

С документа за развод оттук ,слага се апостил,преведен и т.н се подава в Софийски градски съд за екзекватура,т.е. минава се през кратко дело в български съд,за да признае решението на английския съд. Не струва много,прави се само и единствено в Софиийски Градски съд и трябва адвокат да го направи.след което съда издава БГ решение за развод.

Аз лично мисля,че е по евтино и бързо да се разведеш в УК.

Една много важна подробност - Англииски съд няма права да се разпорежда с имоти на територията на БГ.Ако такова се дискутира и е част от решението БГ съд няма да го зачете.

# 154
ЗДРАВЕЙТЕ, искам да попитам има ли майке чието дете да е в Секундари скул от тази година....имам малко въпроси.Благодаря!

# 155
  • ...на брега на голямата река....и близо до морето
Здравейте! Искам да попитам някой ползвал ли е услугите на транспортна фирма за превоз на багаж от Бг до UK. Колко ви излезе като сума и за колко време го докараха?
Благодаря ви предварително!

# 156
Честита Нова година, момичета! Simple Smile

Пожелавам ви много здраве, щастие и усмивки през 2013-та!

Аз малко поизчезнах, но покрай празниците решихме да се отдадем на повече разходки, а след това започнах отново училище и сега съм доста заета с десертите  Crazy Ако на някой му е интересно, може да прочете за първите ми впечатления от Le Cordon Bleu в блога ми .

А иначе не сме правили нищо кой знае колко интересно през изминалия месец, освен че обядвахме в Maze by Gordon Ramsay - първия ресторант с Мишлен, в който съм ходила. Беше невероятно! Пренасяш се в друга атмосфера, обсужването е на ниво, както може да се предполага, а за храната дори нямам думи Simple Smile

Ходихме и на първия си мюзикъл тук - The Lion king. Много ни хареса и се забавлявахме страшно много. Толкова хубави емоции ми останаха след представлението, че сега си мисля за следващия мюзикъл, на който да отидем. Можете ли да ми препоръчате? Чувам хубави отзиви за Wicked. Иска ми се да гледам и Les Miserables, макар да знам, че е доста тежък и тъжен.

Исках да ви питам дали можете да ми препоръчате фризьор в Лондон? Общо взето ме устройва първа зона на метрото (по възможност около централната линия) или пък близо до Willesden green или Kilburn. Но ако се наложи може и да пътувам по-далеч. Нямам претенции и за националността на фризьора, стига да е добър Simple Smile

# 157
Добро утро мили мами! Ето ме и мен вече във вашите редици. С моето семейство решихме от лятото да заминем и да живеем и работим в УК. Прочетох и разучих доста от нещата, но все пак ще имам нужда от вашите съвети и напътствия, и най-вече съвети за детенцето ми.
За нас всичко е горе-долу ясно относно подаване да документи за работа, учене на език и т.н. Но за детенце изобщо не знам от къде да започна .......Тя сега е първи клас, това означава, че като отидем там лятото би трябвало да започне във втори клас, но ......тя не знае език. Как ще се справи с този проблем, как ще може да разбира и как ще навакса като наборите си?!? Ето това ми е много притеснено. И още какви документи от училище трябва да нося и с какви документи се записват в техните училища. И в какво у-ще да я запиша.

Благодаря ви предварително на всички включили се по моя въпрос.   bouquet
И се извинявам ако въпросите ми се повтарят /в което съм сигурна/   bouquet Heart Eyes

# 158
Благодаря ви за отговорите.

Баща ми се върна от Лондон за Коледа.Беше там 3 месеца,имаше работа.Сега чака да вземат мн.голям обект и пак да го извикат март месец.Ще е за доста дълъг период и майка ми също смята да иде с него.Там имаме познати и роднини,които могат да помогнат както на майка ми,така и на мен с намирането на работа,а също и квартира.За гледането на малкия не е невъзможно...3 възрастни в едно домакинство все ще съчетаваме работата с грижите покрай детето.Няма да отида в Англия съвсем сама с детето,ще има на кого да разчитам в началото и финансово и с грижите.

Ave ,като пишеш помагала,с какво си им помогнала на твоите познати с разводите?Да не работиш в тази област,защото си доста запозната?И аз така знам,че както и тук в Бг,така и в Англия е възможно да се разведеш без наемането на адвокати и плащането на хонорари.Както тук, така и там предполагам има някакви такси за разглеждане на молбата за развод.
Понеже пишеш ,че тамошният съд не може да вземе отношение в делбата на имущество,как стои въпроса с решаването на родителските права? Rolling Eyes

Момичета,благодаря ви за отделеното внимание да ми отговорите  Hug аз продължавам ежедневно да чета и да се интересувам.От година и половина (откакто съм разделена  с мъжа ми) в живота ми настъпиха доста промени,а тази крачка,която смятам да предприема ще е най-голямата,която съм правила през живота си и искам да е много добре обмислена кога и как е най-добре да се случи.

# 159
Eli-Nora, аз използвах Speedy. Голям кашон до 30 кг ми струва 67 лв от врата до врата. Мисля, че това е добра цена, все пак е куриерска фирма, може да се проследи пратката и ми ги доставиха за 1 седмица в ЮК.

# 160
Здравейте момичета.
Искам да ви попитам откъде си взехте списък с необходимите неща за болницата при раждане?

# 161
На уеб страницата на моята болница имаше примерен списък.

# 162
  • UK

Ходихме и на първия си мюзикъл тук - The Lion king. Много ни хареса и се забавлявахме страшно много. Толкова хубави емоции ми останаха след представлението, че сега си мисля за следващия мюзикъл, на който да отидем. Можете ли да ми препоръчате? Чувам хубави отзиви за Wicked. Иска ми се да гледам и Les Miserables, макар да знам, че е доста тежък и тъжен.

Ако харесвате рок музика, аз с две ръце, че и два крака препоръчвам Rock Of Ages!!! Бих го гледала още 100 пъти ако е възможно  Mr. Green Иначе за Wicked и Les Miserables и аз чух страхотни отзиви, но за съжаление още не съм гледала.

За нас всичко е горе-долу ясно относно подаване да документи за работа, учене на език и т.н. Но за детенце изобщо не знам от къде да започна .......Тя сега е първи клас, това означава, че като отидем там лятото би трябвало да започне във втори клас, но ......тя не знае език. Как ще се справи с този проблем, как ще може да разбира и как ще навакса като наборите си?!? Ето това ми е много притеснено. И още какви документи от училище трябва да нося и с какви документи се записват в техните училища. И в какво у-ще да я запиша.

Благодаря ви предварително на всички включили се по моя въпрос.   bouquet
И се извинявам ако въпросите ми се повтарят /в което съм сигурна/   bouquet Heart Eyes
Аз веднага ще ти отговоря, понеже ми е прясно - моята дъщеря почна училище тук само преди 2 месеца. Първо, ако вашето детенце е първи клас в БГ, тук няма да е втори наесен Simple Smile Тук почват уч-ще на 5 - т.е. по моите изчисления трябва да почне Year 3 ... ако бъркам да ме поправят мамите  Mr. Green С езика - не се притеснявай, ако ти кажа колко много английски вече знае мойта сега, само след 2 месеца, чак аз още се чудя. Не знаеше думичка като почна, но тук е нормално това, чужденци има много и учителите имат опит. В нейния клас, сутрин една от асистентките се занимава с нея и още едно дете - едно поляче, с което почнаха по едно и също време, да ги учи на азбуката - фонетично, на думички с едни карти с картинки Simple Smile Абе давам и на мойта още 2-3 месеца и ще е огън  Mr. Green
За документите - ние почнахме по-късно, годината вече беше почнала, та беше по-различно, но на нас ни искаха proof of address, защото избират училището да е в района, в който живееш. Но все пак да отбележа, ние не сме в Лондон Wink А и акта и за раждане и искаха като я записвахме.
Ох, много дълго стана, ако имаш въпроси, ако искаш на лични  Peace

Извинявайте за фермана  Mr. Green Аз съм с гаден грип, цяла нощ не съм спала от болки в гърлото. Понеже тук беше -10С сутринта, реших, че ще вземем автобуса, че все пак 20-25мин ни е пътя до училище, а нали съм болна  Mr. Green Чакахме 40мин на спирката, автобус така и не дойде, нашия де, други си минаваха и понеже малката и без това беше страшно закъсняла, а мисълта за още половин час в студа до училище просто ме довърши, се врътнахме и се прибрахме на топло в къщи  Mr. Green И сега сме се увили двете с одеяло на дивана, пием горещ шоколад и гледаме Спонджбоб  Laughing Краката ни още не могат да се стоплят, честно, голям студ събрахме.

Айде край вече, че ужасно дълго стана. .. А, имаме и сняг от 2-3 дни  Mr. Green

# 163
Малкият ми син изкара 1 клас в България, тук го записаха в year 4. Не знам дали има значение кога е родено детето - т.е. първата или втората част на годината.

# 164
Дикенсън - благодаря ти, ще ти пиша на лични да не занимаваме и другите с моите въпроси   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт