Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 671
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
nana_cool   аз съм ги ползвала веднъж в Англия, доволна съм  Simple Smile
Ев, Бързо оздравяване на всички! За бащати лека и усмешна операция!

Jenirn, казваш, че си прочела на първа страница линковете  а питаш за квартира колко ще струва,  учение за детето  също....Върни се пак и прочети първа страница има доста инфо което ще ти е от полза и ще добиеш  представа, кое, как и колко струва.
Английски разбираш ли? Ако да, ще ти е много лесно и с малко четене ще ти се изяснят доста неща ако не , си превеждаш с Google translate  и ако има нещо което не ти е ясно заповядай и ни попитай с каквото можем ще помогнем.
За работата линк няма на първа страница, затова заповадай: https://www.gov.uk/jobsearch

# 466
nana_cool   аз съм ги ползвала веднъж в Англия, доволна съм  Simple Smile
Ев, Бързо оздравяване на всички! За бащати лека и усмешна операция!

Jenirn, казваш, че си прочела на първа страница линковете  а питаш за квартира колко ще струва,  учение за детето  също....Върни се пак и прочети първа страница има доста инфо което ще ти е от полза и ще добиеш  представа, кое, как и колко струва.
Английски разбираш ли? Ако да, ще ти е много лесно и с малко четене ще ти се изяснят доста неща ако не , си превеждаш с Google translate  и ако има нещо което не ти е ясно заповядай и ни попитай с каквото можем ще помогнем.
За работата линк няма на първа страница, затова заповадай: https://www.gov.uk/jobsearch

Много благодаря!!! Не знам дали е up to date infoto! Исках някой от личен опит да сподели Simple Smile За това питам Simple Smile ..ще поровя пак. Да, английският ми е на добро ниво. Ще погледна пак, явно съм пропуснала... мерси за сайта за работа!  Hug
Живот и здраве ни предстои местене...колебаем се все още между Иралндия и Англия..вие как мислите? Къде има повече възможности, мами? За работа най -вече, защото social i  medical care са почти на едно ниво Simple Smile. ..от това, което гледам...  newsm78
Мерси на всички и на Eva_82 за полезното инфо... едно наздраве от мен  Wine Glass

# 467
  • ENGLAND
nana_cool ние сме ползвали няколко пъти услугите на ситизен адвайз бюрото в нашето градче и в съседния голям град. Отношението е по английски внимателно и усмихнато. За съветите нищо не знаеха, даже не си направиха труда да проверят на компа. Последния път мъжа ми се обажда по телефона да ги пита нещо, по мое настояване. След това коментара беше, тия не само не знаят, ама защо слагат и деца да отговарят, гласа определено звучал детски.
Става въпрос за централна Англия.

# 468
Момичета,извинявам се но никъде не успях да открия нещо за детските надбавки?малко инфо може ли?

# 469
Пристигам в Лондон на 23 март, колко време преди това да започна да си търся квартира? 1 месец, две седмици? Мерси  Hug

# 470
  • Нотингам/Пловдив
Здравейте момичета  Wink Ние все още сме в процес на местене. Влизам много набарзо с въпрос,защото се оказа че за малката няма място в училището което исках. Та въпроса ми е ,какво точно е voluntary aided schools. Аз доколкото разбрах просто финансите не идват само от държавата,но дали съм разбрала правилно  newsm78. Когато имам повече време ще седна да прочета пропуснатите страници  Hug Хубав и успешен ден за сега.

# 471
Пристигам в Лондон на 23 март, колко време преди това да започна да си търся квартира? 1 месец, две седмици? Мерси  Hug

Всичко е въпрос на късмет - от личен опит, може да отнеме 2 дни, може да отнеме и месец. Зависи какво търсиш, къде го търсиш, за какви пари. В повечето случаи искат да се нанесеш "веднага".
Можеш да си потърсиш някакъв хостел, където да се настаниш първите няколко дни и така да си търсиш. От България ще ти е трудно. Ако намериш квартира, която ти харесва, трябва да отидеш на оглед иначе някой друг ще я вземе преди теб  Peace

# 472
Момичета,извинявам се но никъде не успях да открия нещо за детските надбавки?малко инфо може ли?

Люси -
http://www.hmrc.gov.uk/childbenefit/index.htm

# 473
Ell, благодаря!

# 474

Всичко е въпрос на късмет - от личен опит, може да отнеме 2 дни, може да отнеме и месец. Зависи какво търсиш, къде го търсиш, за какви пари. В повечето случаи искат да се нанесеш "веднага".
Можеш да си потърсиш някакъв хостел, където да се настаниш първите няколко дни и така да си търсиш. От България ще ти е трудно. Ако намериш квартира, която ти харесва, трябва да отидеш на оглед иначе някой друг ще я вземе преди теб  Peace

Благодаря много. Това ме устройва.  Hug

# 475

Люси -
http://www.hmrc.gov.uk/childbenefit/index.htm

Благодаря ти много  Heart Eyes

# 476
Какво мислите за политическите събития през последните дни?

# 477
Какво мислите за политическите събития през последните дни?
   Ще избегна дълбоките разсъждения, само ще кажа, че мисля, че не е за добро и ми е мъчно....
  Ев дано всичко е наред  Hug

# 478
  • UK
че Бойко стартира  успешно предизборната си кампания  Laughing
жалко,че ще остане в политиката,защото днес като го гледах в новините как позира си помислих,че от него ще стане страхотен актьор в "Под прикритие"  Mr. Green

# 479
И на мен ми е страшно криво.... да вметна, че не съм фен на ГЕРБ, просто цялата ситуация е много ш****а  и не вярвам да излезе нищо добро.

Общи условия

Активация на акаунт