Трудно ли е да мислиш?

• 12 200
  • 251
  •   1
Отговори
  • Варна
Въобще как се отнасяме към инакомислещите. Тези с различа гледна точка извън постановената от партията, пардон широките народни маси.
Защо одърпваме за ръкава или по-скоро шъткаме на човека, осмелил се да поразсъждава върху даден казус, проблем, ситуация и стигнал до различни възгледи от широко прокламираните за "правилни"?

Дали не е лошо да се въведе отново "Народният съд"?

# 1
  • Стара Загора
Нали доживяхме демокрацията т.е свобода на словото-няма нужда от "Народен съд"

# 2
Мисля, че Шопенхауер отдавна е отговорил на този въпрос в своята книга "Афоризми за житейската мъдрост".

# 3
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не, не е.
Не е и трудно да се сетиш, че и в хейтърството има етикет,
а и да набиваш инакомислието си непрекъснато в муцуните
на другите става банално.
Но когато си мислиш, че само ти мислиш
(а и не само си го мислиш, а нон стоп го прокламираш),
а другите рупат ли рупат - трудно е, да.

# 4
 Laughing

Не е нещо, което те прави мъченик или герой.

# 5
  • Costa Rica
Оказва се, че за доста хора е направо непосилно Mr. Green Къде по-лесно е да рецитираш клишета от свещени книги и селф-хелп бози и да се тупаш в гърдите, че си открил Абсолютната Истина.

# 6
Мисля, че всеки има право да споделя мнение. Интересно защо, когато мнението се припокрива с масовото такова, масата няма нищо против. Но когато не съвпада с 90% от мненията, човекът дразни. Нали и той има право да се изразява, също като останалите?  newsm78 Мисля, че липсва толерантност в това отношение и то доста липсва. Хората винаги са се дразнели от по-различните. Нали все пак човекът е стадно животно и по-различният е просто една черна овца....

# 7
Всеки има свободата да мисли каквото пожелае. И да изказва мнение. Съответно другите имат право да не са съгласни.  Mr. Green Абе демокрация му е майката.

# 8
Да не са съгласни и да се аргументират цивилизовано е едно, но да нападат вече е съвсем друго....

# 9
Оказва се, че за доста хора е направо непосилно Mr. Green Къде по-лесно е да рецитираш клишета от свещени книги и селф-хелп бози и да се тупаш в гърдите, че си открил Абсолютната Истина.
Много си права. Ама колко по-лесно си живеят тези, които не мислят.....

# 10
  • Galaxy 13197853088
Време ви е
за бурките
  Wink ...

# 11
  • Tам през Атлантическия океан
Няма нищо 'ново' за измисляне т.е.  клишето "Нищо ново под слънцето"  Mr. Green

# 12
  • Западен парк
Перифразирам една стара реклама: "Че мисли, де! Кой ти пречи?"
Един мисли едно, друг - друго, а после - "ама аз съм неразбран"! Напротив - разбран си, просто другите не са съгласни с мнението ти и си го казват. А публиката сама да си прави изводите.
Проблемът го виждам другаде. Свободата на разсъжденията и словата е стигнало до измерението като свършат аргументите - да започнат обидите. Там, обаче, мисленето е с различно качество...

# 13
  • Tам през Атлантическия океан
Много си права. Ама колко по-лесно си живеят тези, които не мислят.....
А защо си мислите че те не мислят  Laughing ?!

# 14
И тази тема ще стане поредното доказателство, че всеки си мисли, че той мисли, а другите не мислят.
 Joy

Общи условия

Активация на акаунт