Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)

• 190 770
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
nani бих искала да те попитам, разбрах, че ако решим да раждаме в клиниката трябва да дойдем на преглед около 35-36 г.с. трябва ли от сега да си запиша час за преглед или когато дойде времето тогава. И друг въпрос имам, ако раждането тръгне преди 35-36 г.с. и все още лекар от екипа на болницата не е извършил никакъв преглед, как се процедира, пак ли можем да си дойдем в клиниката за спешно раждане?Благодаря предварително.

# 91
Прегледът при наш лекар преди раждането не е задължителен, а препоръчителен. И без него ще може да родите в МБАЛ Надежда. Ако все пак идвате на такъв преглед е редно да се запишете предварително  - за сега няма нужда от час, но интересът към болницата е голям и е възможно да се изчерпат възможностите за тези прегледи преди раждане, затова е по-добре да се запишете по от рано. Сега ако дойдете на място  и се обадите на регистратура за какво сте дошли (за преглед профилактичен и за обсъждане на раждането - само следобяд се правят по график) просто ще повикат лекар от дежурните в момента и ще ви прегледат. Но след няколко седмици може и да няма такава възможност..

# 92
Здравейте момичета, имам въпрос щом е МБАЛ би трябвало да минават някои процедури и изследвания по здравната каса , нали ?? Аз имам час при д-р Персенска през май и се надявам дотогава нещата да се напаснат , да качат ценоразпис. Това е много важно за нас , които тепърва стартираме.

# 93
Здравейте момичета, имам въпрос щом е МБАЛ би трябвало да минават някои процедури и изследвания по здравната каса , нали ?? Аз имам час при д-р Персенска през май и се надявам дотогава нещата да се напаснат , да качат ценоразпис. Това е много важно за нас , които тепърва стартираме.
МБАЛ = многопрофилна болница за активно лечение. Може да си е МБАЛ без да работи с касата. МБАЛ Надежда се очаква да започне работа с касата през март.

# 94
Присъединявам се и аз в новата тема-пациентка на д-р Сигридов,преминала през грижовните ръце на д-р Стаменов и д-р Персенска.
   Предстой ми раждане скоро там -може ли да попитам Nani-може ли да избереш кой д-р да те изражда или който ти се падне ,и това отразява ли се на цената?И лабораторията работи ли с направления за изследвания?
  Препоръчвам горещо МБАЛ Надежда - екип от специалисти,които вършат работата си с любов и желание.Изключително човечни,преживяващи всяка история и случай индивидуално.

# 95
Всички лекари, които в момента работят в родилна зала в МБАЛ Надежда са тези, при които преди съществуването на болницата пращахме бременните  ни за раждане, т.е. те са доказали професионализма си и имат доверието ни . С оглед на избягване и не стимулиране на порочни практики избор на конкретен екип/лекар не е приложимо. Цената е една и съща за нормално раждане/раждане с епидурална/спинална аналгезия/цезарово сечение. Договор със здравната каса се очаква да имаме в началото на месец март и след като той стане факт, ще е възможно ползването на направления. За сега не работим с направления и съответно нямаме финасиране от здравната каса. Цената за раждане включва 3 дни престой за нормално раждане и четири дни престой при цезарово сечение. Бебетата се отглеждат приоритетно при майките независимо от начина на раждане! По време на престоя на майката в реанимация след цезарово сечение ако мама/бебе са добре и нямат нужда от специални грижи бебето се носи в реанимация за да се погушка/кърми в мама. След превеждане от реанимация в послеродова клиника при желание на майката бебето си отива при нея.
Днес родените в болницата бебета станаха общо 14! От тях има две двойки близнаци - първите близнаци вече са си в къщи, а тази сутрин се родиха едно момиченце и едно момченце!

# 96
  • София
Страхотно:) Да са живи и здрави-аз май видях първите на обиколката-2 момченца-големи сладури Simple Smile
Надявам се до май месец условията да останат същите, за да може живот и здраве и нашите принцеси се родят там, където бяха и "заченати" Simple Smile Има ли шанс да има толкова бебета, че да не може да се приемат повече родилки, или засега още няма как да се знае...

# 97
  • София
да връщат ли имаш предвид   newsm78
ще е много странно  Shocked

# 98
  • София
Ми да,но ако интересът наистина нарасне,може да се окаже,че няма часове за лекарите,които израждат.

# 99
Благодаря ти Nani за точната и бърза информация.

# 100
Аз съм раждала секцио и двата пъти, като си видях бебетата на следващия ден след реанимация. Това което прочетох, че се носят там е много хубаво. Не знам защо и другите болници не го правят.

# 101
Аз имам 2 секции в токуда, и там няма реанимация, а те водят в стаята и като се посъвземеш и бебето ти носят  Hug

# 102
Аз бях в Тина Киркова и нямаха такава практика. Новите болници явно са осъзнали този недосатък.

# 103
  • София
...по-скоро частните...аз чувам,че само в държавните се пънат...

# 104
И мен много ме зарадва това, че ако всичко е точно ще мога да си видя бебата още в реанимация! Супер е това!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт