Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)

• 190 853
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
И на мен ми предстои раждане и обмислям къде да се случи това. Вече доста се ентусиазирам от идеята да родя в тази болница  Laughing

nani_, имате ли информация дали болницата предвижда да сключи договор с Евроинс?

Прочетох поста ви, в който казвате, че на регистратурата дават информация за нещата, които трябва да си носим, но може ли все пак и тук да напишете какво да носим за себе си и за бебето, в случай, че раждането ни изненада и не съм успяла да дойда предварително и да се поинтересувам на място  Simple Smile

# 106
Това, че след секцио дават бебето още в реанимация е най-големият плюс за мен, защото не ме интересуват нито условия, нито нищо....само да съм си с бебето, като си спомня колко плаках предния път, че не мога да я видя. И едва се измолих да стана по-рано, не издържах в тази реанимация, на мен секциото ми беше в 16ч следобяд, на другия ден сутринта станах заедно с плановите, които лежаха от предния ден сутринта...както и да е, отклоних се, но това, че ги дават наистина е много много хубаво!

# 107
Все още няма договор с частните осигурителни/застрахователни фондове, но при заплащане могат да ви издадат фактура, която да осребрите в Евроинс. За целта е нужно да проверите каква сума точно ви покриват и какъв трябва да е видът на фактурата (някой компании искат точно и детайлно изброяване на всичко напр. кръвни показатели, анестезия и т.н. и ксерокопие на изследванията, други искат амбулаторен лист..) - правили сме го за други процедури и изследвания. В началото на месец март ще започне и работа с здр. каса и в счетоводството ни се пресмята колко е възможно да падне цената за здравно осигурени пациентки.
Обсъди се и изборът на екип, защото някой от лекарите ни си имат техни пациенти, които държат да раждат при тях. Възможен е изборът на лекар при изрично настояване на пациентката и съгласие на лекаря без да се доплаща за това.
За раждането е необходимо да си носите лични документи (лична карта, обменна карта, като започнем работа със здр. каса ви трябва и направление за хоспитализация), дамски превръзки, ако искате да взимате душ по време на самото раждане ви трябва и хавлия за баня. Нощница и чехли - има болнични, но може да ползвате и ваши. Разполагаме и с болнични халати за пациентите.
За престоя след раждането - лична козметика (шампоан, сапун/душ гел, паста за зъби, четка за зъби, четка за коса, ластик за дългите коси, разтвор за лещи ако имате такива, грим), подплънки за кърма, бельо (сутиен, бикини), кърпа за баня, чаша за чай, тефтерче за записки, книга, зарядно за мобилен телефон, дребни пари (за кафе /сок автомат във фоайето на болницата), дамски превръзки, акт за граждански брак/декларация за припознаване ако нямате брак, амбулаторна карта за записване на болничния лист.
За изписването си пригответе дрехи, връхна дреха и обувки за вас и комплект за изписване на бебето.
За престоя на бебето не ви трябват памперси, мокри кърпи, козметика или дрехи - ползват се от болницата. В болницата се ползва козметиката на Биодерма за бебетата, шишета и помпи на Авент, адаптирано мляко Хипп. Вода на новородените не се дава, ако не желаете детето да се захранва с адаптирано мляко го заявете и няма да му се дава!
За естествено активно раждане - диск с любима музика, ароматни свещи, в момента се обсъжда допускането на дули..
При цезарово сечение ако искате по-чести посещения на бебето при вас не е проблем, просто уведомете акушерката да ви води по-често бебето.
Бебешките легла са 33 , от тях 9 са интензивни - за недоносени деца или с проблеми. Детското отделение има интензивен сектор и ще се грижим и за по-малките бебета.
При необходимост от престой в сектор Патология на бременността се заплаща 70 лв. на денонощие.
Свижданията не са ограничени като време, извършват се в трапезарията на отделението и е желателно близките да се съобразяват с часовете за хранене за да не се притесняват другите родилки (т.е. ако таткото работи до 19.00 спокойно може да дойде в 20.00 часа да си види любимата).
При планово приемане на раждаща цената се заплаща при приемането, при спешно приемане ( напр. през нощта) се заплаща в първия работен ден.
При раждане в МБАЛ Надежда и замразяване на стволови клетки в Биорегенерация ползвате отстъпка в размер на 500 лв от цената на стволовите клетки. Предстои сключване на договор и с други банки за стволови клетки. Биорегенерация се помещава в болницата и стволовите клетки се съхраняват при нас.

# 108
И още нещо - не е необходимо да се измислят индикации за цезарово сечение или обезболяване - всичко, което майката поиска се прилага. При желание за раждане без медицинска намеса(стимулиране с лекарства или упойки) само се проследява напредването на раждането и състоянието на бебето.

# 109
Браво на Nani_!!!

Предоставяш ни много полезна информация, за което лично ти благодаря!
Моля, ако има и занапред някои новости, да ни ги споделиш.
Хубава и спокойна неделя!

# 110
  • София
Благодаря на Nani  за информацията  bouquet

Аз съм пациентка на клиниката и мисля да родя там. Много искам да родя естествено, ако разбира се не се появят показания за секцио. Интересувам се от училището за бременни: стартира ли, кога са занятията, каква е програмата, платено ли е?

# 111
И още нещо - не е необходимо да се измислят индикации за цезарово сечение или обезболяване - всичко, което майката поиска се прилага. При желание за раждане без медицинска намеса(стимулиране с лекарства или упойки) само се проследява напредването на раждането и състоянието на бебето.
nani_ , мислиш ли, че лекарите в болницата биха се съгласили за нормално раждане след цезарово сечение? Ще се радвам, ако болницата подкрепя и това желание на майката.

# 112
 N.M.W. , не съм Нани, нито лекар от болницата, но съм убедена, че няма как да ти се отговори така на въпроса....всеки случай е индивидуален и докторите, които следят бременността ти и които ще те израждат би трябвал да преценят спрямо теб и състоянието ти. Казвам го защото и аз съм така и мен ме интересуват тези въпроси обикновено това е отговора  Peace
Иначе Нани и аз лично благодаря за времето и усилията да ни отговаряш тук! А пък за всичко около раждането, просто нямам думи, перфектно е, най-накрая цивилизована болница с нормално отношение към родилката и бебето.
Само дето да ви кажа и аз като някои дето беше изразил притеснение по-рано тук (или в другата тема), се чудя какво ще стане ако в един момент поради прекаления интерес няма места....все пак 33 легла за бебоци не ми се виждат чак толкова много, не знам по другите болници колко места имат и дали се е срещал този проблем, но тук ми се вижда реален....знам ли!?

# 113
За нормално раждане след цезарово сечение - необходимо е да има достатъчно време от първото (поне две години), и да ви прегледа лекар, който ще поеме риска. Решението е индивидуално, това раждане носи рискове по-големи от обичайното нормално раждане, в повечето случаи не е възможно да се прилага стимулиране с окситоцин и е много трудно да ви отговоря еднозначно. Така че, решението за това раждане ще е строго индивидуално.
Училището за бременни стартира, първата група е преполовила курса. Нова група стартира на 20.02, завършва на 04.03, местата са ограничени, платено е и струва 300 лева. Занятията се провеждат през ден по два часа. Общо 12 астрономически часа, 6 часа са посветени на раждането и останалите 6 на новороденото и кърменето. Записване за училището за бременни може да направите на регистратура лично, по телефона или на 0889489768.
Разглеждането на болницата е с предварително записване, защото има засилен интерес, а е нередно хаотичното разхождане.
Преди два дни се направиха снимки и клипове за новия сайт на болницата, който се изработва в момента. Там ще може да разгледате виртуално залите, операционните , стаите, детско отделение, ще се публикува ценоразпис, указания, информирани съгласия и др.

# 114
За да се напълни бебешкото отделение до край и да няма място за нови бебета трябва всеки ден вкл. и събота и неделя да има по 5 новородени, и всички майки и бебета да стоят по седем пълни дни. При планово изписване на 5 ден (четири денонощия престой) трябва всеки ден да има по 7 нови бебета. Това значи 210 бебета за месец, което прави 2520 за година, каквато е приблизителната раждаемост в най-големите родилни домове. Не забравяйте - това е частна болница, в която се плаща и едва ли всички бъдещи майки могат да си я позволят. Надяваме се да имаме много раждания, още повече се надяваме на много НОРМАЛНИ раждания,( лично аз не съм любител на цезаровото сечение, защото го смятам за по-лошият вариант и за мама, и за бебе), но чак пък да няма места за нови бебета... newsm78
Можете да си изберете ден и час на цезаровото сечение!! п.п. родените в неделя са с късмет...

# 115
  • София
мда, има 3 родилни зали за нормално раждане и само една за секцио  Crazy
ако постъпят 5 жени обаче къде ще се сместят  newsm78
в моя списък за болницата има и памперси, мокри кърпи и залъгалки за бебето, оттук разбирам, че не трябват  Rolling Eyes

# 116
  • София
Благодаря за изчерпателния отговор Simple Smile

# 117
мда, има 3 родилни зали за нормално раждане и само една за секцио  Crazy
ако постъпят 5 жени обаче къде ще се сместят  newsm78
в моя списък за болницата има и памперси, мокри кърпи и залъгалки за бебето, оттук разбирам, че не трябват  Rolling Eyes
Родилните зали за нормално раждане са три,една операционна  специално за цезарови сечения, но освен нея има още три операционни зали - две големи и една по-малка спешна зала. Т.е. общо три родилни зали и четири операционни. Пък и едно цезарово сечение продължава около 40 минути, с почистването и дезинфекцията общо час и половина максимум.  В една операционна за едно дежурство могат да бъдат направени 8 цезарови сечения, не е проблем залите/операционните. Всяка родилна стая може да се превърне в родилна зала, защото разполагат с източник на кислород и вакуум. В най-активните ми времена в Майчин дом сме имали по 7 цезарови сечения дневно на една операционна зала, по 12 раждания за едно дежурство - средно по едно раждане на час ... Това беше във времето на бейбибум-а .. Сега - в държавна болница имат средно по три цезарови сечения и едно-две нормални раждания за едно дежурство. При голям наплив от раждащи едновременно има как да се поемат всички, сметките за брой раждания дневно не се отнасят до това колко жени могат да раждат едновременно, а колко бебета трябва да се приемат/изписват ежедневно при максимален престой. Не се тревожете с тези сметки, за нас важното е жените ни да родят щастливо, да са добре и бебето и майката и престоят им в болница да е максимално приятен.
В стария списък има биберони, памперси и мокри кърпи. Вече бебетата ни ползват наши памперси, мокри кърпи, а разполагаме и със залъгалки, които се стерилизират както шишетата и помпите за кърма. Ако държите да се ползват за вашето бебе ваши собствени - не е проблем. Надявам се в най-скоро време да не трябва и дамски превръзки да се носят..

# 118
nani_, много ти благодаря за изчерпателната информация!!!! За избора на лекар съм съгласна, защото аз не съм пациентка на клиниката (или поне до сега не бях, но още в сряда съм при вас за 2 ФМ), но искам да родя при моя си доктор - д-р Ташков! Бих отишла във всяка болница с него, имам му 100% доверие и знам, че никога за нищо не би ме подвел!

# 119
Нани, в ТК има списък какво й трябва на майката докато е в реанимация след секцио - 5-6 бутилки от 500 мл вода и 1 литър сок от ябълка. И в Надежда ли е така? Ако всичко е ок с мама и бебе и донесете бебето в реанимацията, дали не трябва и някакви кърпички за почистване на гърдите да имаме? Предварително ти благодаря за отговора!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт