Боя за коса - Вlondе 31 - Клуб на блондинките

• 89 666
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
аз мога да кажа точно обратното за боята Макадамия.Червеният ми отенък го получавам защото от известно време се боядисвам на няколко месеца с по тон по-светло тъй като не искам да използвам изсветлители.Причината да си взимам тази боя е ,че белите коси ми избиват след не по-малко от 4 седмици и освен това косата ми е супер мека и не ми е паднал и косъм след нея ... Поръчах вчера 7/2 , утре ще видим какво ще стане , стискайте палци    Peace

# 331
Здравейте, момичета! Не съм от вашия клуб, но бих искала да се доближа до него Simple Smile)) Дълго време се боядисвах с червена боя. От 2-3 години преминах към кестеняво, но доста тъмно. От близо година слагам светло кестеняви тонове. Естествения ми цвят е тъмно пепеливо кестеняв. Хубавото е, че косата ми (естествената) е много податлива на боя и хваща веднага. Но това е само в корените, където е моят цвят. По дължина се наслагва и е тъмно.
Та на въпроса:)) В момента косата ми си е еднакъв цвят, сравнително светла(мисля), избива и червеникав оттенък. Иска ми се постепенно да става светла, като с всеки следващ път слагам по-светла боя. Така поне ме посъветва фризьорката ми. Не искам да я обезцветявам, нито бързам Simple Smile Просто съвет дали така както го мисля ще се получи. Слагам ви снимки на косата и ще чакам професионалните ви съвети  bouquet
http://prikachi.com/images/416/5836416H.jpg
http://prikachi.com/images/418/5836418N.jpg

# 332
Здравейте на всички Simple Smile, от скоро и съм от вашия клуб, който ми помогна доста, но и аз съм с подобен случей като на Амая.
Също бях червена и после кестенява и сега най-накрая го докарах до средно русо, и в отговор на горния пост мога да кажа, че това е трудна задача, без супри става трудно и то най-вече заради тъмния цвят боя, който сме ползвали преди.
Пробвах с най-различни бои (гарние, палете)  да се изсветля постепенно, но не се получаваше особенно, накрая се наклепах с синия прах на СЕРИ, благодарение на който стигнах до средно русо. От 3 месеца се боядисвам със Еко на фарком 10.9 Много светло бежово рус.
Това е цвета който искам http://www.schwarzkopf.de/dam/sk/de/home/haarfarbe/blondes_haar/ … 270_134593850.jpg,  но не се получава просто си стои същия срендно рус бежов цвят, аз го отдавам на това, че имам още остатъци от бои явно, но вече незнам какво да правя, моля за съвет някой да препоръча боя с която ще мога да постигна светло бежово русо, може и да е професионална, стига да е достъпна, защото изчетох много теми и се обърках тотално, дайте предложение прилагам и снимка http://i45.tinypic.com/210ewxx.jpg на косата ми прясно боядисна, виждат се и леки жълтеникави оттенъци, които също бих искала да премахна.(естествения ми цвят е 4 тъмно кестеняв)
Ще съм много благодарна ако получа малко помощ. Simple Smile)
Поздрави на всички Блондита Wink

# 333
fastu4kа хубав цвят ти се е получил, според мен. Ще чакаме по-компетентни мнения Flutter

# 334
Момичета fastu4ka и Амая, аз от скоро влизам в темата, но от дълги години съм руса.  Laughing И съм пробвала какво ли не и само като информация мога да кажа, че ако косата не е боядисвана, изсветляването става много лесно само с боя, но при фризьор. В домашни условия резултатът не е задоволяващ, особено ако се цели по-светло русо.

Амая, при теб специално си мисля, че няма да стане само с боя заради дългогодишното потъмняване и червената боя. НО можеш да си дръпнеш едни кичури при фризьор. Обикновено се отразява по-добре и на косата, и на възприятието. Ако искаш пробвай и в домашни условия да се боядисаш, но за да стане добре вероятно трябва да пробваш висок процент окислител, да кажем 12% и може да си изгориш косата. Не знам дали си струва да се рискува. А от рижавия оттенък сигурно няма да избягаш.

Наскоро разбрах и за един иновативен продукт за сваляне на боя от коса, наричат го римувър и го водят по-щадящ от обезцветяването и изрусяването. Но трябва да се приложи вероятно няколко пъти и да се спазват точно инструкциите. Доколкото разбрах има евтин български вариант за около 5-6 лв, но ако косата  е по-дълга може да трябват 2 опаковки и е възможно да има нужда да се нанесе повече пъти. Водят го, че не хаби косата, не знам дали е така. Казват, че сваля боята от косата.

Мисля, че постепенното изсветляване е добро, но директно да се започне с по-светли бои, защото ако се сложи по-тъмна боя (да кажем 5 или 6 номер), тя се наслагва като по-тъмно и после по-трудно ще стане цвят номер 9 или 10, към който се стремите. Имайте предвид, че боите стават по-тъмни отколкото е на кутията и 6-ца примерно става кестеняво, а не русо. Та под постепенното изсветляване го виждам като постепенно наслагване на светла боя като първото боядисване не е много сполучливо, а следващите стават по-сполучливи. Имайте предвид, че при всяко изсветляване се получават нежелани оттенъци, които трябва да се тушират по някакъв начин. Обикновено по-тъмните цветове рижавеят, а по-светлите жълтеят. За да се тушира този проблем се използват коректори към боите или специални тониращи балсами.

Амая, специално при теб си мисля, че трудно ще се отървеш от рижавото. Моят съвет е да пробваш римувър и после да нанесеш светла боя. Ако нанесеш по-тъмна отколкото искаш, ще станеш много тъмна. ДОри се казва да се нанася боя с 1-2 тона по-светла от тази, която желаем, защото резултатът е винаги с 1-2 тона по-тъмен от този на опаковката, да не говорим и за нежеланите оттенъци. Може би битката  с тях е най-трудоемка. Но без римувър и само с боя мисля, че няма да стане, щом не искаш да се обезцветяваш или изрусяваш. Единственият вариант е да чакаш да ти израсте естествената коса и само нея да боядисваш. Ако не те притеснява разликата, може и от сега да почнеш.

fastu4ka, цветът ти е доста сполучлив и мисля, че ще ти е сравнително лесно да постигнеш по-светъл цвят само с по-светла боя. Но коя да е тя, не мога да ти дам съвет. Тук момичетата са по-вещи откъм професионални бои за коси. За премахване на жълти оттенъци ползвай или виолетов коректор към боята, или матирай с някой балсам на Престиж. Е, това вероятно го знаеш, но на мен една фризьорка ми каза, че ако пигмента ти е такъв, че рижавее или жълтее, каквото и да го правиш, все ще си стои. Може само временно да се тушира.

# 335
И на мен много ми харесват последните снимки. Да не ви изброявам по никове. Хубави цветове имате, момичета, много хубави!

# 336
HAPPY_QUEEN благодаря за дългия пост  bouquet  bouquet  bouquet
Това, което забравих да спомена е, че не се стремя към бяло рус, много светъл цвят. По-скоро естествено изглеждащ тъмно рус. Чела съм за римуувърите и доста се чудех около тях. Тъй като не ми се съсипва косата като цяло, не съм го решила твърдо Simple Smile) Като ми омръзне и това ще стане. Засега ще пробвам с все по светли, пък ще ви споделям резултата Flutter Hug

# 337
  • В полите на Пирин планина
HAPPY_QUEEN благодаря за дългия пост  bouquet  bouquet  bouquet
Това, което забравих да спомена е, че не се стремя към бяло рус, много светъл цвят. По-скоро естествено изглеждащ тъмно рус. Чела съм за римуувърите и доста се чудех около тях. Тъй като не ми се съсипва косата като цяло, не съм го решила твърдо Simple Smile) Като ми омръзне и това ще стане. Засега ще пробвам с все по светли, пък ще ви споделям резултата Flutter Hug

Ако е бавно и полека може и да стане. Зависи как ще успееш да поддържаш сравнително еднакви корените и дължините, защото на естествена коса хваща по-лесно. Друг момент е, че трябва да помислиш за грижите за косата и да не я съсипеш от постоянното боядисване. Ще трябва да внесеш вероятно протеинови продукти и хидратиращи такива, в комбинация. За коригиране на нежелани отенъци - тониращи балсами и/или коректор към боята, според това, което трябва да се коригира.

# 338
Ами аз се боядисвам, когато корените са поникнали много малко, именно затова, за да няма разлика Wink А иначе се боядисвам веднъж на месец-месец и половина, както и преди. Постоянно правя маски, балсами тъй като обичам косата ми да е "жива", т.е мека и подвижна, да няма сухи краища Laughing
Само не съм наясно с тониращи балсами и коректори Blush Кога трябва да ги използвам и какви?  Hug

# 339
Ми аз преди време бях така червена, после черна и после исках да стана руса и пробвах само с бои, но се боядисваше само израсналата ми естествена коса. Другата коса не мърдаше. Та затова съм малко скептична, но пробвай. Всяка коса е различна. Да не я изтощиш с боядисване обаче, че и само боядисването не е много щадящо, особено ако се прави по-често.  Peace

За коректорите и аз съм в процес на разучаването им в момента.
Иначе балсами на Престиж съм ползвала сивкави, но сега мисля да взема (ако намеря) не сивкав, а капучино, който е по-топъл кафеникав и мисля, че за себе си ще постигна по-топъл и подходящ цвят, тъй като съм топъл тип и студените цветове не ми вървят особено. Иначе тъмно русото също е трудно за постигане без рижави нюанси.

# 340
  • В полите на Пирин планина
Само не съм наясно с тониращи балсами и коректори Blush Кога трябва да ги използвам и какви?  Hug

Най-достъпен вариант на тониращ балсам са тези на Престиж, а освен това са и доста сполучливи, поне за мен. Прилагат след боядисване, например като се поотмие тона на боята или ако има има нежелани отенъци при самото боядисване.
Коректорите по принцип се слагат в боята при боядисване, по малко количество. В първия пост на темата има таблица, кой какво тушира.

# 341
  • София
Ми аз преди време бях така червена, после черна и после исках да стана руса и пробвах само с бои, но се боядисваше само израсналата ми естествена коса. Другата коса не мърдаше.
Според мен е удачно тогава да пробваш с ремуувър (видях, че си писала по-нагоре, че още не си), защото така трудно ще уеднаквиш цвета, а пък и постоянното наслагване на боя не би било по-малко щадящо от един ремуувър  Peace Ефасор на Лореал е хвален във форума

# 342
Ми аз преди време бях така червена, после черна и после исках да стана руса и пробвах само с бои, но се боядисваше само израсналата ми естествена коса. Другата коса не мърдаше.
Според мен е удачно тогава да пробваш с ремуувър (видях, че си писала по-нагоре, че още не си), защото така трудно ще уеднаквиш цвета, а пък и постоянното наслагване на боя не би било по-малко щадящо от един ремуувър  Peace Ефасор на Лореал е хвален във форума

Надявам се си отговорила на Амая, защото за мен това е старо инфо - от около 10 години.  Laughing Та и аз така почнах със желание да се оправя вкъщи и след като не стана, прибегнах до услугите на фризьорските салони. Но обезцветяването съсипва косата. После пак се наложи да стана брюнетка и след като си пуснах естествената коса, ходих да ме изсветлят само с боя. Номерът се получи, но се оказа, че цветът не ми отива.  Laughing После пак брюнетка - кичури и сега съм на по-тъмно русо. Та моята история е дълга, не съм я описвала от началото, но за "новобранци" в сферата мисля, че опитът ми може да е от полза.
Иначе с римувър съм чула, че е по-добър и щадящ вариант от обезцветяване и изрусяване, но по моето време нямаше все още римувъри. Сега не ми се налага да ползвам, но който върви по тези стъпки - от боядисана тъмна към светла коса, вероятно ще му се наложи да използва.  Simple Smile

# 343
Момичета, благодаря за помощта. Ще споделям с вас бъдещи резултати   bouquet

# 344
  • София

Наскоро разбрах и за един иновативен продукт за сваляне на боя от коса, наричат го римувър и го водят по-щадящ от обезцветяването и изрусяването. Но трябва да се приложи вероятно няколко пъти и да се спазват точно инструкциите. Доколкото разбрах има евтин български вариант за около 5-6 лв, но ако косата  е по-дълга може да трябват 2 опаковки и е възможно да има нужда да се нанесе повече пъти. Водят го, че не хаби косата, не знам дали е така. Казват, че сваля боята от косата.

Ух, ама много съм зле напоследък  Blush  ooooh! Аз оттук се обърках и затова, извинявай   bouquet

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 15:33 от -Alien-

Общи условия

Активация на акаунт