Боя за коса - Вlondе 31 - Клуб на блондинките

• 89 664
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
Belloslava, успех! Дано този път стане, каквото желаеш.
Иначе се сетих, че фризьорката ме правеше с 12% окислител, но с най-светлото русо. Цветът ставаше нормално на естествено кестенявата ми коса без обезцветяване и без изрусители, ставаше най-светлото русо - може би 10 номер, не някакво гадно патешко жълто, но пак жълтееше и не ми отиваше. Мисля обаче, че ти не търсиш чак толкова светъл цвят. А и някъде четох, че с по-голям % окислител става по-жълто.  newsm78

# 316
  • В мечтите
Иначе се сетих, че фризьорката ме правеше с 12% окислител, но с най-светлото русо. Цветът ставаше нормално на естествено кестенявата ми коса без обезцветяване и без изрусители, ставаше най-светлото русо - може би 10 номер, не някакво гадно патешко жълто, но пак жълтееше и не ми отиваше. Мисля обаче, че ти не търсиш чак толкова светъл цвят. А и някъде четох, че с по-голям % окислител става по-жълто.  newsm78
Да,именно и мен ме притеснява това "жълтеещо русо".Дано се получи!Една приятелка се боядисва в комбинация 9.23 и 10.2 и цвета й е супер.Нито светло русо,нито жълто..не знам с какъв окислител е правен обаче и каква е боята,като марка  Rolling Eyes.

# 317
Иначе се сетих, че фризьорката ме правеше с 12% окислител, но с най-светлото русо. Цветът ставаше нормално на естествено кестенявата ми коса без обезцветяване и без изрусители, ставаше най-светлото русо - може би 10 номер, не някакво гадно патешко жълто, но пак жълтееше и не ми отиваше. Мисля обаче, че ти не търсиш чак толкова светъл цвят. А и някъде четох, че с по-голям % окислител става по-жълто.  newsm78
Да,именно и мен ме притеснява това "жълтеещо русо".Дано се получи!Една приятелка се боядисва в комбинация 9.23 и 10.2 и цвета й е супер.Нито светло русо,нито жълто..не знам с какъв окислител е правен обаче и каква е боята,като марка  Rolling Eyes.

Днес изглежда ще си пишем двете. Питай твоята приятелка къде и как се прави. А при мен не стана гадно жълто, просто светло русо, което по принцип леко жълтее, но тъй като кожата ми е жълтеникава, напълно се сливаше с нея и ме правеше безлична. Този светло рус цвят отива повече на жени с лек тен или с розов цвят на кожата, на жени със светло жълтеникав цвят не стои добре.  Naughty Иначе ако ти отива толкова светъл цвят, лесно може да се матира. Друг е въпроса, че при мен матираната версия стоеше още по-зле.  Stop Доколкото знам ти търсиш топли вариации на цвета и не се страхуваш от медни и златисти оттенъци. Мисля, че не би било трудно да се получат, освен ако естествения ти пигмент бие на сиво, примерно. Иначе мисля, че най-добри топли нюанси имат по-тъмните цветове - 7,8 или 6. Но 6 е вече много тъмно, а 9 е по-светло и там вероятността да стане жълто е по-голяма. Може и да греша. Пробвай и кажи как е станало. А имай предвид, че всеки цвят на различните хора стои различно. Може това дето стои страхотно на твоята приятелка да не изглежда добре на теб. Примерно това дето на мен не ми отиваше, на една моя приятелка стоеше много добре, но тя имаше лек тен. Друга пък е със сини очи, не топло пъстри като моите и пак й отиваха такива светло руси нюанси с лек жълтеникав оттенък или матирани. И така според цветотипа на всеки отиват различни цветове.  Wink

# 318
  • Варна
здравейте , имам въпросче   33uu последно се боядисвах с макадамия 6.1 което е тъмно русо пепелно ,което беше с около тон по-светло от косата ми , но ми се получи червен отенък.Момичетата от една друга тема ме посъветваха да взема зелен мат за да туширам червеното,но аз искам да си взема този път средно русо.Въпросът ми е мога ли да си взема направо 7/2 или трябва първо да взема 6/2 за да неутралиризам червеното и чак следващото ми боядисване да е със седмица.  newsm78

# 319
  • София
здравейте , имам въпросче   33uu последно се боядисвах с макадамия 6.1 което е тъмно русо пепелно ,което беше с около тон по-светло от косата ми , но ми се получи червен отенък.Момичетата от една друга тема ме посъветваха да взема зелен мат за да туширам червеното,но аз искам да си взема този път средно русо.Въпросът ми е мога ли да си взема направо 7/2 или трябва първо да взема 6/2 за да неутралиризам червеното и чак следващото ми боядисване да е със седмица.  newsm78
Слагай смело 7-цата, един тон разлика не е фрапиращ, просто добави коректор към боята Peace

# 320
  • Варна
Слагай смело 7-цата, един тон разлика не е фрапиращ, просто добави коректор към боята Peace
как да добавям , тя си е боята направо средно русо мат 7/2 , нали така  newsm78 извинявам се че задавам глупави въпроси , ама съм наистина гола вода по тая тема ,пък не ми се ще да осъмна със странна коса  Blush

# 321
  • София
Коректорът се купува отделно (може и да не е същата марка като боята). Той е за убиване на нежелани оттенъци по схемата от първата страница на темата. Слага се съвсем мъничко към боята и после се боядисваш както обикновено  Peace

# 322
Alien, тук ще те поправя. Hug
Боята на Макадамия 7/2 и 8/2 си е със зелен мат и може да не се купува отделно. Тя самата си съдържа зелен мат.

# 323
  • София
Alien, тук ще те поправя. Hug
Боята на Макадамия 7/2 и 8/2 си е със зелен мат и може да не се купува отделно. Тя самата си съдържа зелен мат.
Да, разбрахме се на лични с didi bidi  Peace  Hug

# 324
Здравейте, блондита!
Отдавна не съм писала, защото се бях установила на една боя и така си карах спокойно и доволна, докато не опитах вчера при фризьорката ми Кюн и по-точно Тинка Колор 10.25 - това е новият цвят светло русо на Кюн. Страхотен цвят, страхотна боя - с блясък и супер щадяща косата. Много съм доволна и щастлива. Преди бях с Бес 900.82 - добре изсветлява, хубав цвят, но след всяко боядисване умирах от сърбеж на скалпа, докато от вчера няма такова нещо.
Така че с две ръце за Кюн  Peace!!!
Само едно ме притеснява от къде ще се снабдявам с нея, тъй като я има само по салоните, а аз съм свикнала първо боядисване на фризьор, а после у дома с боята и се справям добре, но уви ... от къде в Пловдив мога да си я купувам, ако някоя от вас знае ще съм благодарна на всякаква информация!!!  Hug

# 325
Гледам, че пак се обсъждат боите на Макадамия. Главната причина, поради която се отказах от тази боя е, че попаднах на много мнения в предни теми, където ползващите я се оплакват именно от медни тонове в косата си след боядисване с боя Макадамия и доколкото видях, пепеливите цветове не се получават много добре с тази боя.

Относно коректора на Макадамия изпратих запитване чрез сайта на Златна рибка и от там бяха много любезни да ми отговорят. Ето какво ми казаха за коректорите:
За по-тъмните бои номера 6,7 и може би 8 се слага около 5 см коректор. За по-светлите 3 см, но това е условно според зависи какъв ефект се търси. Основното, което ме интересуваше беше дали се слага допълнително количество окислител спрямо количеството на коректора и от там ми казаха, че ако количеството коректор е до 5 см няма нужда да се слага допълнително окислител. НАдявам се тази информация да е полезна за някой.
Аз мисля да сложа 3 см коректор на следващото боядисване, но ще изчакам малко да ми падне тониращия балсам и най-вероятно ще забавя боядисването заради балсама. Иначе много интересно се получи понеже всеки ден си слагам балсам без отмиване на косата и се оказа, че сивото се е отмило от балсама. Не си го обяснявам по друг начин.  newsm78 Много ме учуди, но сега цветът не е сивеещ, а много приятен и много добре е станало. Тъкмо мислех да хвърля тониращия балсам, но сигурно ще го запазя.

# 326
Аз ползвах веднъж боята Макадамия и няма да я повторя. Толкова изсушена коса не бях имала от доста време, хем ползвах 6% окислител.
Всичко друго на марката харесвам и ползвам, но боята не ми пасна никак.

# 327
  • Варна
Здравейте, момичета! Откъде във Варна мога да си купувам боя на Keune и да се правя в домашни условия?
Нека, ако някоя от варненките в темата знае да ми пише на лични... Много ще съм благодарна!

Ps:Благодаря за чудесната тема и за всички съвети и опит, които споделяте!   bouquet

# 328
Здравейте, момичета! Откъде във Варна мога да си купувам боя на Keune и да се правя в домашни условия?
Нека, ако някоя от варненките в темата знае да ми пише на лични... Много ще съм благодарна!

Ps:Благодаря за чудесната тема и за всички съвети и опит, които споделяте!   bouquet
Аз знам един салон до стоматологията в който работят с Кюн, но дали ще ти продадът не знам Rolling Eyes

# 329
  • Варна
Благодаря ти, Елинор!   bouquet
Знам за кой салон става въпрос...

Общи условия

Активация на акаунт