Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 20

• 70 863
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=alternhealt&Numbe … amp;sb=&part=
Цитат
Малоумниците в момента бистрят разликата между мелтдаун и темпъ тантрум,
представяш ли си! Иди ги виж в темата, направо са малоумни! Достатъчно
цинична съм за да ми стане смешно ... иди се посмей, няма да ревем за тях сега,
все пак са големи хора, нъл тъй!

Като сме малоумни, защо и ти си тук? hahaha
Не ми отговаряй.Няма да разбера. Wink

# 346
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=alternhealt&Numbe … amp;sb=&part=
Цитат
Малоумниците в момента бистрят разликата между мелтдаун и темпъ тантрум,
представяш ли си! Иди ги виж в темата, направо са малоумни! Достатъчно
цинична съм за да ми стане смешно ... иди се посмей, няма да ревем за тях сега,
все пак са големи хора, нъл тъй!

Като сме малоумни, защо и ти си тук? hahaha
Не ми отговаряй.Няма да разбера. Wink

Има разлика м/у мелтдаун и темпъ тантрум, виждала съм и двете, добре е, че някакво момиче - българче
при това, е написало някакъв труд да ни осветли още повече за приликите и разликите между
двете. Но, едно дете може толкова бързо да се излекува с ДАН метода, че няма даже да остане
време на родителите му да се замислят толкова дълбоко каква е разликата между мелтдаун и темпъ тантрум! Това ми беше мисълта - едно детенце хванато рано, изследвано за някои
основни неща за които споменах - витамин D, TSH,  blood differential test, Iron panel и лекувано, така че
да се разрешат или облекчат реалните му медицински проблеми за две - три години се
оправя и се забравя и за мелтдауни, и за темпъ тантруми - easy! Всъщност, никога не е късно да се
започне да се рови какви точно са медицинските проблеми на детето, но наистина ранната
био-химична и терапевтична интервенция нямат цена! Тук съм защото Доника беше писала,
че детето е спряло да говори, защото е паднало в басейн! Аз се съмнявам, че това може да е
причината и изпитах нужда да и го кажа.

А вие след като сте в сферата на медицината, защо не прочетете линка - http://www.feingold.org/Research/PDFstudies/Blaylock2007-open.pdf и се изкажете Whistling

Сърказмът ви при мене не върви, аз боравя с факти и данни, макар че понякога се
обърквам като пате в кълчища, защото съм допуснала неточности, грешки или
не съм успяла нещо да разбера поради липса на медицински бекграунд.

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 10:14 от svinia007

# 347
Гледам, че детето са го отписали и не се опитват. "Толкова са му силичките". "То просто си е болно".
На близка приятелка и двете деца са се развили по подобен начин, едното е проговорило чак на 6, в първи, втори клас не е можело още само да си облече дрехите. В момента е гимназия и ходи на олимпиади по информатика. С други думи, не само е наваксал - изпреварил е останалите.

Margi_Z_Margi_Z на сина ти дори не му трябват кой знае какви специалисти. Най-важното е ти да си до него, да си сложиш в ред собствените нерви (независимо дали имаш други проблеми) и да се забавлявате заедно.

Ако се сетиш как практически можем да помогнем аз съм на среща. Съжалявам, че не съм в София, бих предложила да го водя в Слънчогледи или някъде другаде за работа и игра.

# 348
  • София, Борово

Ако се сетиш как практически можем да помогнем аз съм на среща. Съжалявам, че не съм в София, бих предложила да го водя в Слънчогледи или някъде другаде за работа и игра.
Детето ходи в Слънчогледи. С Марги от там се познаваме. Детето там изглежда щастливо.
Понякога обаче, парите са силен водещ фактор...

# 349
Мами,
мисля, че много рядко съм се похвалвала с нещо. Сега ще го направя, за да демонстрирам постигнатото чрез нашия подход. От няколко месеца нашето момче свири на пиано и с всеки ден все по-добре и с желание. Пианото и синтезаторът вече започват да изместват плейстейшъна, компютъра и телевизора. Баща му, който е музикален педагог, му пише музикални пиески специално за него по същия начин, по който го учи да разбира прочетеното, да разказва, да осмисля граматическите правила, да добива представа за историята, да разбира езика на тялото и дори някои афоризми. Детето започна "от раз" да чете гладко почти със самото си проговаряне, но осмислянето е нещо различно. Както повечето от вас знаят, той е в трети клас. В подготвителната група и в първи клас беше най-добре четящият, послушен, весел и т.н.  Преодоляхме кризата във втори клас, когато му стана трудно и стана сръдлив. Сега отново ходи с желание на училище.

Казвам го не, за да убеждавам някого в предимствата на подхода, който прилагаме ние със сина ми, а за това, че има различни подходи и докато наистина се открият причините за аутизма, ще има и сблъсъци на подходи. А, че причината /причините все още не са известни го казваме не само аз, Кезая и Марк, а най-големите учени по света, работещи в тази област.

Но всяко семейство решава само за себе си в какво да повярва и какво да приложи. Ще го кажа още веднъж за последен път - всичко, което сме постигнали от 4,5 годишната възраст на нашето дете, сме го постигнали без нито ден диета и никакви добавки, с изключение на флаконче - две мултивитамини годишно и няколко флакончета Омеги преди година, които едва ли са помогнали съществено.

Но не отварям дискусия. Мисля, че дорка 14 може да отвори отново биохимичната тема, която е в застой от май миналата година и да бъде по-полезна на майките, които се интересуват от този подход

# 350
  • София

Защо мислиш детето ти е паднало в басейна, моето беше с регресивен аутизъм и също
падаше - падат защото преди да се отключи регресията тялото започва да губи баланс,
координация, губят чувство за страх и децата падат, откъде ли не. Той бил паднал, я не се излагай!

Той бил паднал и заради това бил спрял да говори, ама това как можа да го измислиш?

Ако му направиш снимка на главата или ядрено магнитен резонанс, ще ти кажат дали
има "следа" от падане.

Понеже това са камъни в моята градина - да ти отговоря, сдържам се да не е в товоя тон. Детето мипадна в басейна на година и половина. Какъв баланс търсиш в толкова малко дете?А детето при падането дори не беше право - лежал е и си е "цапкал" с ръце във водата или може би ще искаш снимков материал.
Не съм правила досега ЯМР, защото не искам да го тъпча с упойки - достатъчна му беше тази от аудиограмата.
Смени малко тона - пък пиши тук. Виждаш, съгласни сме с много твои мнения...Обаче най-мразя да ме обижда някой, който в интернетпростраството се представя за някой, а на живо...знае ли човек.

# 351
Мами,
мисля, че много рядко съм се похвалвала с нещо. Сега ще го направя, за да демонстрирам постигнатото чрез нашия подход. От няколко месеца нашето момче свири на пиано и с всеки ден все по-добре и с желание. Пианото и синтезаторът вече започват да изместват плейстейшъна, компютъра и телевизора. Баща му, който е музикален педагог, му пише музикални пиески специално за него по същия начин, по който го учи да разбира прочетеното, да разказва, да осмисля граматическите правила, да добива представа за историята, да разбира езика на тялото и дори някои афоризми. Детето започна "от раз" да чете гладко почти със самото си проговаряне, но осмислянето е нещо различно. Както повечето от вас знаят, той е в трети клас. В подготвителната група и в първи клас беше най-добре четящият, послушен, весел и т.н.  Преодоляхме кризата във втори клас, когато му стана трудно и стана сръдлив. Сега отново ходи с желание на училище.

Казвам го не, за да убеждавам някого в предимствата на подхода, който прилагаме ние със сина ми, а за това, че има различни подходи и докато наистина се открият причините за аутизма, ще има и сблъсъци на подходи. А, че причината /причините все още не са известни го казваме не само аз, Кезая и Марк, а най-големите учени по света, работещи в тази област.

Но всяко семейство решава само за себе си в какво да повярва и какво да приложи. Ще го кажа още веднъж за последен път - всичко, което сме постигнали от 4,5 годишната възраст на нашето дете, сме го постигнали без нито ден диета и никакви добавки, с изключение на флаконче - две мултивитамини годишно и няколко флакончета Омеги преди година, които едва ли са помогнали съществено.

Но не отварям дискусия. Мисля, че дорка 14 може да отвори отново биохимичната тема, която е в застой от май миналата година и да бъде по-полезна на майките, които се интересуват от този подход

Чети Age of Autism редовно и ще разбереш за какви големи учени става въпрос. Аутизмът
няма нищо общо с науката, не е имал и няма да има по причини за които всички сме чели,
слушали и т.н., а в Age of Autism редовно се пише за разни безобразия и за това как  
аутизма е man made epidemic - http://www.ageofautism.com/

Само флаконче - две, а! Ама то нищо не е! Ваща мама лицемерна! Флаконче - 180 броя,
+ още едно - общо 360 броя. Ау, и Омега 3 давали, ама тя не помогнала, изясних си ситуацията,
благодаря! Кефирче две години и просвири на пияно, аха! Ами онова хомеопатичното?
Ама то е "помощна субстанция" само, според Марк!

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 12:01 от svinia007

# 352

Защо мислиш детето ти е паднало в басейна, моето беше с регресивен аутизъм и също
падаше - падат защото преди да се отключи регресията тялото започва да губи баланс,
координация, губят чувство за страх и децата падат, откъде ли не. Той бил паднал, я не се излагай!

Той бил паднал и заради това бил спрял да говори, ама това как можа да го измислиш?

Ако му направиш снимка на главата или ядрено магнитен резонанс, ще ти кажат дали
има "следа" от падане.

Понеже това са камъни в моята градина - да ти отговоря, сдържам се да не е в товоя тон. Детето мипадна в басейна на година и половина. Какъв баланс търсиш в толкова малко дете?А детето при падането дори не беше право - лежал е и си е "цапкал" с ръце във водата или може би ще искаш снимков материал.
Не съм правила досега ЯМР, защото не искам да го тъпча с упойки - достатъчна му беше тази от аудиограмата.
Смени малко тона - пък пиши тук. Виждаш, съгласни сме с много твои мнения...Обаче най-мразя да ме обижда някой, който в интернетпростраството се представя за някой, а на живо...знае ли човек.

Как ще се представям за някой, наричам се свиня, какво ли не за да не ме сбъркате с някой,
защото съм само dust in the wind. Изясних си ситуацията, аутизма причинен от ваксини
започва да си проличава на 18 месеца, благодаря! Беше гнусно любопитство от моя страна, извинявай! Баланс май не беше много точно да кажа, а по-скоро чувството за страх им намалява
и хиперактивността им се увеличава и стават едни падания - където ги оставиш там падат,
ако е до басейн, ще падне в басейн, аз моя го оставях на едно високо легло и колкото пъти
го оставях без надзор на него, толкова пъти падаше от леглото.

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 11:36 от svinia007

# 353
  • София

има "следа" от падане.

Как ще се представям за някой, наричам се свиня, какво ли не за да не ме сбъркате с някой,
защото съм само dust in the wind. Изясних си ситуацията, аутизма причинен от ваксини
започва да си проличава на 18 месеца, благодаря! Беше гнусно любопитство от моя страна, извинявай!

не го отричам  Wink Затова вече не имунизирам и реимунизирам, но късно...пораженията са налице. За да подкрепя предположението ти - Пентаксима му е бит дори по-рано - не помня поради каква причина. ЛЛ каза, че за месец по-рано нямало проблем, а аз наивно се доверих. Хомеопатът ни даде антидот (май така беше терминът) на ваксината. Не съм изследвала за живак и тн, но вече се омотах тотално кое къде се изследва.
На тренинга някой спомена клиника в Турция и ако някой има информация ще съм благодарна за информацията. Ставаше въпрос за изследване, което тук в България е хиляди левове, а там бе на поносима цена.

# 354
  • София, Борово
Доника, аз споменах клиниката. Става дума за изследването на стомаха, което тук се прави в Токуда и само от Д-р. Кригсман. Той знам, че идва 2 пъти годишно.  Ако те интересува ще взема координати на болницата в Турция.

# 355
Стига бе , Дорка се появи  hahaha
Свинке , можеш и по-възпитано ,ако поискаш ,знам те ,чета те в Дира ,можеш и с друг изказ ,не нападай различното мнение на другите така просташки ,не ставай и ти като Мая ква беше ,с онзи блог платения  Grinning  Wink
Интересно ми е да прочета мнението ти за ММС-а /дано другите майки ,не ме пустосват много / , М ?
И за твърдението на Кери Ривера и на Андреас Калкър ,че точно тези скъпарските добавки , хранят всички паразити ,които са в организма ни и точно те /паразитите / изсмукват витамините в организма на децата с аутизъм и заради това при тях вит.Б са далеч под нормата ,за възстановените деца с ММС ? Сподели моля  Simple Smile

# 356
  • София
/дано другите майки ,не ме пустосват много / , М ?

Напротив. Добре е да има много и различни мнения. Така се извлича ползата от всички. Моя позната започва днес ММС - ще го прилага върху нея първо. Аз лично и пожелавам успех и ако има промяна в детето ще е още по-добре Hug Така като имам информация от първа ръка е друго. Ане някой прочел, че някой казал че еди какво си. Аз лично на този етап не бих пробвала дори и върху себе си. Ако има достатъчно доказателства ЗА метода - защо не Wink

Не разказах за срещата днес - присъстваха логопед и психолог. За късмет Гого вдигна температура снощи, но така е - който яде сняг Laughing Питаха ме баналните неща. Като дойде моя ред да питам попитах относно посещенията. Психологът пое ангажимент, ако разреши директорката (не разбрах на ДГ или РЦ) да го посещава 3 пъти седмично, защото имал часове в съседното училище и няма да му е проблем. Дано не остане само на думи. Аз за логопед от РЦ не съм и настоявала. Коментирахме ресурсната учителка и споменахаха, че си я знаели що за стока е...Ще се мъча да я сменя. Ядосвам се и ще питам не се ли степенува по важност ресурсната помощ? Като се започне от възраст и обучителна трудност. Защото много  деца ползват ресурсна помощ от мързел и родителско безхаберие, какво се случва с техните деца...

# 357
Доника, аз изследвах Хриси за цинк, алуминий и живак.Всичко е в нормата.
Нашите проблеми започнаха със записването ни в детската кухня.Пробвах храната и се обривах по краката.Детето след 2 месеца получи атопичен дерматит.Лекувах я след посещение при детски алерголог от Плевен, защото ЛЛ не можа да ни помогне.Един месец след това бихме МПР.
От алерголога мъжа ми взе спъсък с неща, които да избягваме:
подсладители, оцветители, конверванти, консерви, яйца, соя, риба, шоколад...
Цитат
витамин D, TSH,  blood differential test, Iron panel
Заинтригувахте ме с новите изследвания.Къде могат да се направят?

За витамин Д:
Лаборатория Бодимед
Лаборатория на болница Токуда

# 358
  • София, Борово
/дано другите майки ,не ме пустосват много / , М ?

Напротив. Добре е да има много и различни мнения. Така се извлича ползата от всички. Моя позната започва днес ММС - ще го прилага върху нея първо.

Аз също ще го пробвам. Вчера ми го доставиха.

# 359

Да, тези деца, които сега се лекуват по този начин са един вид опитни мишленца, но ако ги няма първите опитни мишлета няма да има и новооткрити лекарства.

Доника:
[/quote]Напротив. Добре е да има много и различни мнения. Така се извлича ползата от всички. Моя позната започва днес ММС - ще го прилага върху нея първо. Аз лично и пожелавам успех и ако има промяна в детето ще е още по-добре Hug Така като имам информация от първа ръка е друго. Ане някой прочел, че някой казал че еди какво си. Аз лично на този етап не бих пробвала дори и върху себе си. Ако има достатъчно доказателства ЗА метода - защо не Wink

[/quote]

Успех на мишките, мишлетата, изпитателите, вярващите и не вярващите, на наблюдаваните и наблюдателите!  Simple Smile А какво ли мисли д-р Кригсман за новото чудо?! Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 15:46 от констанца

Общи условия

Активация на акаунт