Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 20

• 70 826
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
Ритъм терапевт представя книга в Бургас
Цитат
Мартин Иванов ще проведе и барабанна терапия за деца с аутизъм по време на събитието.

АЛХИМИЯ НА РИТЪМА - ИНТЕРАКТИВНО ПРЕДСТАВЯНЕ В 10 ГРАДА НА СТРАНАТА

По повод линка:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=alternhealt&Numbe … amp;sb=&part=

dorka14/svinia007, нито съм "дофтор", нито "баце". Аз съм Хамелеон. Joy

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 16:19 от Хамелеон

# 406
Госпожо swine 007,
Нямам Вашата мотивация, време и your probable bipolarity, за да влизам в разговор с Вас. Имам симпатия към участниците в темата и от време на време надничам в нея, за да кажа нещо, което знам и което ме интересува по не толкова лични причини, колкото са Вашите и техните.

Дами,
това е  нещо, казано от Stephen Barrett, M.D., психиатър, водещ от години сайта „Quackwatch” в интервю с  ASAT (Association for Science in Autism Treatment) http://www.asatonline.org/resources/interviews/barrett

There are several lessons to be learned: 1) Quacks never sleep; 2) Most people do not see quackery as a serious threat; 3) Most professionals are too busy (or too nervous about being attacked) to get involved; and 4) Unfortunately, the Internet makes it possible for anyone to publicize misinformation.

Мили господине, моята биполярност, ако изобщо има такава, не прави текста, който пуснах
по-малко актуален и интересен. Този текст обобщава и обяснява причините за аутизма. Знам, че
текста е труден и е интелектуално предизвикателство, но все пак, опитайте да го прочетете
поне под диагинал, ако нямате време за подробно четене и преглеждане на изредените 374
изследвания на които се базира.

Party

http://www.feingold.org/Research/PDFstudies/Blaylock2007-open.pdf

Приятно четене на тези, които се интересуват от медицина и обичат да надникват в
международните журнали и следят новостите. 374-те изследвания са находка, защото
са изредени на едно място от автора на текста, така че тези References в текста биха ви
спестили време, ако решите да търсите какво е писано по медицинските журнали и PubMed за аутизма.

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 16:51 от svinia007

# 407
Ритъм терапевт представя книга в Бургас
Цитат
Мартин Иванов ще проведе и барабанна терапия за деца с аутизъм по време на събитието.

АЛХИМИЯ НА РИТЪМА - ИНТЕРАКТИВНО ПРЕДСТАВЯНЕ В 10 ГРАДА НА СТРАНАТА

По повод линка:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=alternhealt&Numbe … amp;sb=&part=

dorka14/svinia007, нито съм "дофтор", нито "баце". Аз съм Хамелеон. Joy

Прочете ли, видя ли какви са лихвите за жилище зад океана Laughing Все още живота там има
някои предимства, въпреки че в много отношения, не е за предпочитане пред България.
Дянков ги знае тези неща и не вярвам в България да не може да се измисли някаква програма,
която да помага на семейства с малки и средни доходи да вземат заеми за жилище на приеливи
лихвени проценти. Това не е откъсната тема от аутизма, защото тук много семейства с аутисти
рефинансират къщите си  за да могат да си платят за терапиите и другите медицински сметки
свързани с аутизма.

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 17:16 от svinia007

# 408
Svinia, вижда се, че като един агент 007 сте се запознали с текста още от 2007г.  Със сигурност не сте го чели под диагонал, нито по диагонал както се казва на бг език. Четенето предполага преди всичко разбиране и логически умозаключения. Разбира се аспартам, алуминиеви съдове, амалгамата са изключително вредни. Хората преди нас са имали само такива пломби и са се хранели от тези съдове и аутизма не е бил в мащабите на съвременността. Умозаключенията та д-р Blaylock напомнят доста на "леченията", които се проповядват тук  от псевдо лекаритe водени от Тацитус, които сразяват аутизма сега. Да се надяваме, че текста ви е помогнал да се освободите от тежки метали, вредите от тимеросал, който отдавна го няма във ваксините и ако пък ли не може да пийнете едно ММС-че и да не четете вече толкова медицински references особено с гугъл преводач Wink, както и нездрави идеи за световната конспирация, която е обсебила главата на поредния доктор. Но това разбира се не му пречи да е продавач на надежда за хора болни от рак и паркинсон и търговец на добавки.
http://www.skepdic.com/blaylock.html

# 409
Д-р Божанова,

изкуших се да преведа на български цитата от интервюто с  д-р  Стивън Берит, даден от DoctorAl, тъй като ми се струва, че точка 3 се отнася за много от нас, включително за него, може би в известна степен и за Вас и донякъде за мен в последно време.

„Има няколко урока за научаване: 1) Шарлатаните никога не спят; 2) Повечето хора не гледат на шарлатанството като на сериозна заплаха; 3) Повечето професионалисти са твърде заети (или твърде опасяващи се от атаки), за да участват [в разобличаването му] и 4) За съжаление, интернет дава възможност на всеки да публикува невярна информация. "

Помислих си го малко преди да вляза в темата и видях, че сте се включила. Вярвам, че участието Ви в тази тема ще е полезно за майките.  Simple Smile

# 410
Напротив, ангажира много хора, защото се лекува и рак...и много родители на деца с аутизъм, близки на онкоболни, биха и залагат много надежда...
Няма за какво да спорим...
Въпроса е отворен вече и не се ограничава в затворените групи само, защото засяга много хора..., така че открития дебат е важен...
защото темата не в въпрос на субективно мнение- кой какво мисли за този и онзи цвят...
а касае здраве, човешко благополучие и човешки живот...включително детски..., затова не е затворен..
Уважаема Кезая, пътувах 10-на дни извън страната и не съм чела темата. Аз съм за провеждане на публичен диспут. Ще дойда. Нека се отзоват експерти,  ТВ, институции, здравно министерство. Може би г-н Стаматов ще дойде да види своя гуру и да даде някой друг финансов документ за покупките на ММС, а идва време и за данъчни декларации. Нека да се произнесат компетентните агенции, които контролират здравето  и лекарствата. ХЕИ разполагат с лаборатории, които да кажат полезно ли е или вредно пиенето на хлордиоксид. Паразитолозите може да изяснат на родителите, че червеи по 30 см и с очи освен в анимациите другаде няма. Но това, което ми споделят пациенти прилича на покриване. Г-н Стаматов е отказал диспут, както ми сподели майка от форума за пиещи ММС. Но по-обезпокояващо е,  че се зарибяват и включват много деца под давлението на центрове в тази конференция. Може би това се включва в разрешенията за социални дейности на Организаторите - Асоциация Аутизъм и  подкрепяните в кампании Тацитус? Хайде те са родители, но има дори специалисти, били на водещи позиции, които в същата група препоръчват чудотворното чудо дори бившата шефка на отдела деца със спец. нужди в РИО - Светла Бенина.

# 411
За мен беше много голям шок, когато видях, че организатори са асоциация "Аутизъм". Уважавам тази асоциация, но не знам, дали, ако сега трябваше да потърся помощта им, бих го направила.

# 412
Напротив, ангажира много хора, защото се лекува и рак...и много родители на деца с аутизъм, близки на онкоболни, биха и залагат много надежда...
Няма за какво да спорим...
Въпроса е отворен вече и не се ограничава в затворените групи само, защото засяга много хора..., така че открития дебат е важен...
защото темата не в въпрос на субективно мнение- кой какво мисли за този и онзи цвят...
а касае здраве, човешко благополучие и човешки живот...включително детски..., затова не е затворен..
Уважаема Кезая, пътувах 10-на дни извън страната и не съм чела темата. Аз съм за провеждане на публичен диспут. Ще дойда. Нека се отзоват експерти,  ТВ, институции, здравно министерство. Може би г-н Стаматов ще дойде да види своя гуру и да даде някой друг финансов документ за покупките на ММС, а идва време и за данъчни декларации. Нека да се произнесат компетентните агенции, които контролират здравето  и лекарствата. ХЕИ разполагат с лаборатории, които да кажат полезно ли е или вредно пиенето на хлордиоксид. Паразитолозите може да изяснат на родителите, че червеи по 30 см и с очи освен в анимациите другаде няма. Но това, което ми споделят пациенти прилича на покриване. Г-н Стаматов е отказал диспут, както ми сподели майка от форума за пиещи ММС. Но по-обезпокояващо е,  че се зарибяват и включват много деца под давлението на центрове в тази конференция. Може би това се включва в разрешенията за социални дейности на Организаторите - Асоциация Аутизъм и  подкрепяните в кампании Тацитус? Хайде те са родители, но има дори специалисти, били на водещи позиции, които в същата група препоръчват чудотворното чудо дори бившата шефка на отдела деца със спец. нужди в РИО - Светла Бенина.

Доктор Божанова, честно казано личността на доктор Блейлок, изобщо не ме интересува Wink
Интересна ми е частта с неговите References Whistling

http://www.feingold.org/Research/PDFstudies/Blaylock2007-open.pdf

Sunglasses
Прочела съм за Блейлок различни мнения, но независмо какво се пише за него - добро,
лошо или неутрално, този човек е изредил 374 изследвания свързани с аутизма в неговия текст
и това е заради което ценя тази връзка, която вече няколко пъти пуснах.

Към MMS нямам отношене, но ще ми е интересно да изгледам диспута за обща култура и за
да науча повече по химия и за избелващите вещества, ще бъде интересно и образователно
за всички.

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 19:33 от svinia007

# 413
Д-р Божанова,
изкуших се да преведа на български цитата от интервюто с  д-р  Стивън Берит, даден от DoctorAl, тъй като ми се струва, че точка 3 се отнася за много от нас, включително за него, може би в известна степен и за Вас и донякъде за мен в последно време.
„Има няколко урока за научаване: 1) Шарлатаните никога не спят; 2) Повечето хора не гледат на шарлатанството като на сериозна заплаха; 3) Повечето професионалисти са твърде заети (или твърде опасяващи се от атаки), за да участват [в разобличаването му] и 4) За съжаление, интернет дава възможност на всеки да публикува невярна информация. "
Помислих си го малко преди да вляза в темата и видях, че сте се включила. Вярвам, че участието Ви в тази тема ще е полезно за майките.  Simple Smile

Права сте Констанца, истина e, че по-активните печелят. Нама на какво да се сърди човек, просто много лекари, психолози и др. специалисти не се занимават изобщо да четат форуми, а и не са въвлечени в темата, както родителите. Със сигурност дори в един американски град има лекари, които са излекували доста повече хора с аутизъм от Кери Ривера, доколкото става изобщо въпрос за лекуване, но те знаят, че това е процес, че стоят доста други хора освен тях и все пак имат възпитание и бариери, за да го кажат и да се филмират в ю тюб или да пускат смехотворни въпросници с които се проверява лечението като в сайта на  autism research на d-r Rimland. Действително има  центрове и институти, с подобни имена, но не с  водещи идеи в DAN "лечението".
Тъжното, е че се случва с истински деца и не само умишлено се лишават от възможности за развитие, но и им се причиняват и болки и проблеми на подсъзнателно ниво в резултат на всички интервенции като инжектирания на витамини по време на сън, клизми и подобни. Затова поведението на доста деца е деструктивно и агресивно. Какво друго ти остава ако не можеш да се изразяваш, освен да хвърлиш нещо по този, който те посреща периодично с чаша хлор, клизма или друго неприятно.

# 414
Малко да изместя темата с нещо по-приятно и забавно.
Вече страстта към пъзелите отшумява.Сега сме на тема оцветяване и Winx.
Аз не бих ипотекирала имот за терапии, за да пълня гушата на някой "продавач на надежда". Crossing Arms
Смятам, че най-добрата терапия за моето дете е детската градина.Контактите с децата нямат сравнение.И разбира се нашата безгранична любов и подкрепа.  
Предпочитам работата с логопед, психолог и алтернативните терапии /барабанотерапия, хипотерапия/.

Канистерапия - терапия с куче по света и в България

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 19:37 от n_alex76

# 415
Малко да изместя темата с нещо по-приятно и забавно.
Вече страстта към пъзелите отшумява.Сега сме на тема оцветяване и Winx.
Аз не бих ипотекирала имот за терапии, за да пълня гушата на някой "продавач на надежда". Crossing Arms
Смятам, че най-добрата терапия за моето дете е детската градина.Контактите с децата нямат сравнение.И разбира се нашата безгранична любов и подкрепа.  
Предпочитам работата с логопед, психолог и алтернативните терапии /барабанотерапия, хипотерапия/.

Американците имат "по-безотговорно" отношение към имотите по редица причини - нямат
корени като нас, деца са на емигранти, сменят работа в различни щати, имат добри комплекси
с апартаменти под наем с достъчно удобства за непридирчивите. Много често къщата за тях е
начин да си платят дълговете по кердитни карти, ако имат такива, като си рефинансират
ипотеката, въобще понятието недвижим "имот" има различно измерение в САЩ и в България.

# 416
# 417
Много обичам големи литературни справки и често ги чета с не по-малък интерес от статията, към която е справката. Не рядко попадам на по-стойности материали от този, който ги е цитирал. Но литературен източник не е равно на изследване.  Simple Smile

# 418
Много обичам големи литературни справки и често ги чета с не по-малък интерес от статията, към която е справката. Не рядко попадам на по-стойности материали от този, който ги е цитирал. Но литературен източник не е равно на изследване.  Simple Smile

Да, има нещо гнило в Дания, не били изследвания, а литературни източници, ОК така да бъде,
ето литаратурен източник номер 300 -

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12673834

Whistling

# 419
Д-р Божанова,
изкуших се да преведа на български цитата от интервюто с  д-р  Стивън Берит, даден от DoctorAl, тъй като ми се струва, че точка 3 се отнася за много от нас, включително за него, може би в известна степен и за Вас и донякъде за мен в последно време.
Помислих си го малко преди да вляза в темата и видях, че сте се включила. Вярвам, че участието Ви в тази тема ще е полезно за майките.  Simple Smile

Права сте Констанца, истина e, че по-активните печелят. Нама на какво да се сърди човек, просто много лекари, психолози и др. специалисти не се занимават изобщо да четат форуми, а и не са въвлечени в темата, както родителите. Със сигурност дори в един американски град има лекари, които са излекували доста повече хора с аутизъм от Кери Ривера, доколкото става изобщо въпрос за лекуване, но те знаят, че това е процес, че стоят доста други хора освен тях и все пак имат възпитание и бариери, за да го кажат и да се филмират в ю тюб или да пускат смехотворни въпросници с които се проверява лечението като в сайта на  autism research на d-r Rimland. Действително има  центрове и институти, с подобни имена, но не с  водещи идеи в DAN "лечението".
Тъжното, е че се случва с истински деца и не само умишлено се лишават от възможности за развитие, но и им се причиняват и болки и проблеми на подсъзнателно ниво в резултат на всички интервенции като инжектирания на витамини по време на сън, клизми и подобни. Затова поведението на доста деца е деструктивно и агресивно. Какво друго ти остава ако не можеш да се изразяваш, освен да хвърлиш нещо по този, който те посреща периодично с чаша хлор, клизма или друго неприятно.

Нека направим един опит за "пътуване в бъдещето" Party
Предположение - след 28 години гръмва скандала с това, че ваксините причиняват аутизъм,
а през това време доктор Божинова е била на страната на хората, които прикриват, че
ваксините причиняват аутизъм при генетично предразположените индивиди. Доктор
Божинова става известна с позицията си и след 28 години тя няма къде да се дене от срам,
защото хората я сочат с пръст по улиците Laughing

Още една репутация зад борда, аве хора, вие не се ли притеснявате, че сте инвестирали много
да учите и вземете дипломи, че сте готови с толкова лека ръка да станете, не само за смях, но и за
резил? Докторке, ай моето момиче да прочетеш връзката от дясно на ляво и от долу нагоре,
и после по диагонал и под диагонал, като ще е най-добре да започнеш от ляво на дясно
и от горе надолу, защото сигурно така ще ти е най-удобно, обърни внимание на литературната
справка, защото Блейлок повтаря само това, което е прочел в PubMed Whistling

Докторке, къде са тези американски градове, че ми стана интересно Laughing

Със сигурност дори в един американски град има лекари, които са излекували доста повече хора с аутизъм от Кери Ривера

Тъжното, е че се случва с истински деца и не само умишлено се лишават от възможности за развитие, но и им се причиняват и болки и проблеми на подсъзнателно ниво в резултат на всички интервенции като инжектирания на витамини по време на сън, клизми и подобни.

Идват да ни ограмотяват за подсъзнателното ниво ... Инжекции по време на сън, казваш,
ти сигурна ли си, че 100% от хората, които дават витамини на децата си им ги
инжектират на сън! Инжектиране по време на сън може да причини далеч по-големи
поражения от ... пораженията на "подсъзнателно ниво" ... Ужас, кви ги плещиш,
опитваш се да изкараш хората, които дават добавки на децата си едни необразовани,
жестоки зверове? Същото ли би казала за някоя майка, която купува Омега 3 за
детето си или масло от супера? Вярвай ми това правя - купувам масло и Омега 3 от
хранителния магазин, това жестоко ли е?

Няма да си правя повече гаргара, не си струва, трябва да внимавам за душата си,
някои са си тъпички, а на такива трябва да им се помага, подсказва, насърчава,
а не да си правим гаргара с тях, защото ако на нас ни падне утре тухла на главата,
ще станем по-зле и от тях ...

Blush

Да се надяваме, че текста ви е помогнал да се освободите от тежки метали, вредите от тимеросал, който отдавна го няма във ваксините и ако пък ли не може да пийнете едно ММС-че и да не четете вече толкова медицински references особено с гугъл преводач Wink,

Тя ще ни обясни докторката за американските градове и гугъл преводач, хайде сега
да се насочим към google map, покажете ми американските градове на google map, че аз
нищо не знам за тях, много ще ми интересно също така да видя американски доктор,
хеле пък да слушам американски доктор, ще е истинска симфония за мене ....

Докторке, и аз Wink

Друго нещо - когато един американски доктор казва, че ваксините не причиняват аутизъм го
казва от лицемерие, страх за работното място и политическа коректност, а ти изглежда го
казваш, защото си вярваш, което означава, че американските доктори са хитри, а
нашата доктор Божанова е проста. Не знам какъв доктор предпочитам - прост или хитър,
защото ефекта и от двата вида е един и същ.

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 01:42 от svinia007

Общи условия

Активация на акаунт