Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 20

• 70 685
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
   Да споделя ,че моят син беше много слаб и имаше огромни сенки под очите ,допреди миналото лято ,когато хомеопатът му предписа лек-во ,което се дава при паразити . След него детето постепенно се промени . Напълня (не надебеля ,просто са престанали да му стърчат кокалите) ,придоби свеж вид  ,апетита му се подобри чувствително .... Не ,не се излекува от ГРР-то ,но чисто физически е станал по-здрав .

Селма
да разбирам ли че това е лекарството хомеопатичното линк към което е дала Таня МГ ?
Ако има наистина такова действие искам да го опитаме.

Три дена след началото на новия период на пиене наноотропила синът ми отново е различен. Вчера го чувам докато играе да си приказва- ще сменя ТОЗИ ЧАСТ. поправям го- казва се Тази ЧАСТ , Една част. Той ми казва- грешиш мамо , нали за  ЕДНА думичката  трябва да завършва на широко отворена уста ( т.е. гласна ). Това е нещо което дъвчем месеци и все още всички думи са му  женски род. А всички жени - ТОЙ.

# 526
Мами,
това е линк към огромна информация за всички болести, лекарствени средства и здравни политики, наречена  "Националната  библиотека по медицина на САЩ". Party

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/medlineplus.html

Ще намерите всичко, за което си помислите - от анатомия и физиология до дефиниции, лечение и профилактика.

Не искам да връщам тази тема към началото й, но тъй като това е официален линк на Националните здравни институти на САЩ, се изкушавам да цитирам първия ред от главата "аутизъм": "Autism spectrum disorder (ASD) is a range of complex neurodevelopment disorders".  Grinning

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 08:18 от констанца

# 527
# 528
Селма,
в никакъв случай не твърдя, че при всички деца стресът се отразява така, както при нашето, а само, че може да има и други причини за една позитивна промяна. Ние се стремим по пътя на изключването на различни неща да правим заключение за добрите влияния и да ги засилваме.  Simple Smile
  Да ,Констанца , аз ,както и ти ,просто споделяме личния опит (в конкретния случай) .  Peace Hug

_re_ge, става въпрос за Цина ,точно така . Обаче искам да подчертая ,че това лекарство е било изписано на детето ми от опитен хомеопат ,който е И с медицинско образование . Било е изписано ,защото детето ми отговаряше на картината на лекарството ,а това се преценява с много прецизни наблюдения и разпити .
    Горещо ви препоръчвам да взимате каквито и да било лекарства само след консултация със специалист .  Peace
     С това ,което споделям за нашия случай ,не правя препоръка на хомеопатичното лекарство ,както и не поемам отговорност за действието му в/у някой друг .  Peace
     Моля за разбиране !  Hug

# 529
  • София
svinia007, и твоят линк е интересен. Аз много харесах линка на констанца от този пост с обобщенията на професор Адамс. Изчела съм го до минерали Simple Smile Той е подобен на твоя линк но е по мненията на много хора, средно 1500-2000 души са участвали в проучванията. Има и много интересни професорски съвети и споменаване на различни изследвания Simple Smile

За хомеопатията - всеки си решава, но това са много разредени субстанции - Cina е разреден пелин . Предполагам, че 3-4 гранулки са равнозначни на половин чаена лъжичка отвара от пелин.  Аз ще го слагам в чай с още няколко билки /мащерка, мурсалски чай, лайка, бял равнец, бъз и чай от боровинка/, всичко става розово и подсладено с мед се пие. Между другото попаднах и на China, което е хининово дърво, пише че е за острици. С хининово дърво в супер разредени дози е малко вероятно да си навредиш. Преди години имаше аналгин-хинин и го пиехме при простуда. На хомеопатията й нямам много вяра, но сигирно ако пиеш 5-6 неща, все едно си изпил няколко чая и ако не си много зле, ще се подобриш newsm78 Нищо не очаквам да излекувам.

За ноотропила - нещо важно според мен, което четох преди време. Активната му съставка е пирацетам и за нея в уики пише - http://en.wikipedia.org/wiki/Piracetam - "Piracetam is a cyclic derivative of GABA" . Аз го разбирам, че Пирацетам е производно на ГАБА - една добре позната и силна аминокиселина, която ДАН я изписват и някои деца я понасят доста добре. Също баба ми и дядо ми пиеха пирамем със същата активна съставка и мисля, че си отложиха скрелозите с по няколко години. Така, че препарата може би не е лош. Аз се опитах да пия GABA самостоятелно, но не ми понесе, но си е до човек.

_re_ge, за пръв път виждам такъв начин за учене на съгласуване на род и число и съм  озадачена. Не съм изучавала специалните техники, но не знам този подход с учене на правила от малко дете доколко е правилен, губи се спонтанността и желанието. Дъщеря ми не е имала проблеми с граматика, но аз прилагах подхода от учене на английски. Съвременните системи са с много разговори, учене на словосъчетания. Същото е и при българския - при системите в ДГ има разговори и обобщения, най-нормални приказки - един петел, една кокошка, едно пиле, тази принцеса, този принц. Не знам дали го правите поне по 40 мин. да му четеш приказки и от там децата научават . А и за някои неща зреят по бавно. Можеш да питаш и учителки как се преодолява този проблем.

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 19:37 от TanyaMG

# 530
# 531
Аз лично пих от тези витамини преди 3-4 месеца.
Не забелязах никаква промяна в организма ми.Изпих една цяла опаковка.
Всъщност какво трябва да забележа?
Абсолютно нищо не съм забелязала.
Нито съм станала с по-красива или по-грозна кожа.Нито ноктите ми се заздравиха,нито косата......

Тя пише за тези витамини:

http://apteka.framar.bg/30022647/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%81% … 0-%D0%BC%D0%B3-30

# 532
  • София, Борово
констанца и svinia007, благодаря за хубавите линкове! Hug
Мами, някой давал ли е кандида клир?

# 533
Като човек , който има известен опит ще кажа, че.... Хомеопатията е второто нещо след диетата без глутен и казеин, които бяха от определящо значение за развитието на сина ми. От 7-8 г. се лекуваме само с хомеопатични лекарства и искам да  отбележа, че хомеопатичното лекарство се определя от хомеопат, който разглежда цялостното състояние на организма и индивидуалните симптоми. Лекарствата не са симптоматични. Няма точно опрделено лекарство против, кашлица, главоболие, гърлобол  или аутизъм... Още по-важно е лекарството да се съхранява и  приема правилно иначе просто няма никакъв ефект. Както Таня е описала, че може да се сложи в чай.. особено мащерка, мента и други ароматни билки.... изключително неправилно. Разбира се , че може да го разтворите в каквото и да е за да е добро на вкус, но т ще се антидотира. Лекарството освен далеч от излъчващи уреди не трябва дори да е в шкаф с парфюми, прахове за пране, подправки и т.н, дори не трябва да се пипа с ръка , защото се разваля. И се чуват после неща от рода на;'Хомеопатията е голяма глупост , не действа ..."

# 534
  • София
Аз също лекувам моите Убавци с хомеопатия.Големият от вчера ми е с шарка. Чудя се обаче, дали не пресякох опъпването на малкия миналата седмица. Имаше висока температура изачервено гърло. Хомеопата каза какво да дам. Температурата падна...Сега ми се иска да се изрива по-бързо и той, че да не се проточва във времето ooooh!

# 535
  • София, Борово
Аз също лекувам моите Убавци с хомеопатия.Големият от вчера ми е с шарка. Чудя се обаче, дали не пресякох опъпването на малкия миналата седмица. Имаше висока температура изачервено гърло. Хомеопата каза какво да дам. Температурата падна...Сега ми се иска да се изрива по-бързо и той, че да не се проточва във времето ooooh!
Дони, аз съм карала варицела само с 1 пъпка:)

# 536

Виж какво пише д-р Марио. С изключение на това, че варицелата е "лещенка", а не "едра шарка" (която е ликвидирана в края на 70-те години) и нещо по отношение на херпес зостер (което едва ли интересува мамите в момента), инфото е доста добро. http://www.d-rmario.com/statii_detail.php?id=812

С колко пъпки/мехурчета ще изкара човек зависи от две неща: (1) колко вирулентен е циркулиращия в момента щам и (2) индивидуалните здравни характеристики. Големият ми син изкара със страшно много пъпки/мехурчета по цялото тяло, вкл. петите и скротума, а малкият - с няколко пъпчици.

Доника,
оглеждай детето голичко, за да не пропуснеш началото. От това зависи продължителността на "карантината" и гледай другият да не се чеше, защото могат за останат белези по кожата. Много важно е да не си пипа очите, а ако има мехурчета по лицето, да го миеш и подсушаваш внимателно (с попиващи движения) най-добре с еднократни салфетки.  Simple Smile

Ето и нещо за приложението на билки/хомеопатични средства при варицела. Прочетох материала с интерес. Предоставям линка за тези от вас, които се интересуват от алтернативна медицина.  http://www.herbs2000.com/disorders/chickenpox.htm

В тази епидемия от варицела и на мен ми се иска нашето дете да я прекара, но засега няма признаци. Нашият беше болен два дни и това, което му дадох беше един "Тайлол хот" и един Нурофен (той е вече с ръст и тегло почти на възрастен).  Предполагам, че с това ще приключи. Така се лекуваме и аз, и синовете ми. Доктор "дървена глава" смята, че така се помага на имунната система да изработи напрегнат и дълготраен имунитет. Но разбира се всичко зависи от организма на всекиго поотделно.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 14:50 от констанца

# 537
Преди около месец малкия имаше 4 червени пъпки върху себе си. Без температура или други симптоми. В момента в градината имат варицела и аз не го пускам заради бебето. Чудя се все пак дали не я е преболедувал без да разберем.

# 538
_re_ge, за пръв път виждам такъв начин за учене на съгласуване на род и число и съм  озадачена. Не съм изучавала специалните техники, но не знам този подход с учене на правила от малко дете доколко е правилен, губи се спонтанността и желанието. Дъщеря ми не е имала проблеми с граматика, но аз прилагах подхода от учене на английски. Съвременните системи са с много разговори, учене на словосъчетания. Същото е и при българския - при системите в ДГ има разговори и обобщения, най-нормални приказки - един петел, една кокошка, едно пиле, тази принцеса, този принц. Не знам дали го правите поне по 40 мин. да му четеш приказки и от там децата научават . А и за някои неща зреят по бавно. Можеш да питаш и учителки как се преодолява този проблем.

Таня
тази специфика на научаване е единствено и само следствие от състоянието с което е диагностирано последно синът ни от логопед-невролог. За мен след всички години мъкнене по лекари това е " най-обяснителното  обяснение" защо всичко с детето се случва по този начин. и какво съотвено причинява това ГРР. Много е сложно за проумяване но примерът който ни даде доцентката е чудесен. детето ни учи български все едно ние учим чужд език. Само че при него за усложнение го няма матерния който при нас е база за сравнение и анализ. Причината е вероятно пренатална. Мозъкът работи по различен начин. Пълната и цялостна образботка  на информация постъпваща само по слуховия канал е невъзможна - съотвено четене с разбиране няма този ефект както при другите деца. Според въпросната доцентка детето  ни учи езика все едно е чужд, синтетично а не естествено аналитично както се случва с другите деца. При него е както в математиката трябва да е основано на логика съчетано с заучаване- буквално наизуст. Четенето с разбиране не помага. Правим го постоянно - прикази, интересни списания ( насекомици, дребосъчета ) повече от година се мъчим докато стигнахме до извода че няма как да стане естествено . Ако слуша приказка която не четем ние в къщи ( бавно с добра артикулация обяснение на непознати суми )   има неразбиране едно 30-40 процента което рязко се подобрява ако има визуален материал или учителката внимава за добрата си артикулация и пояснения .Логопедката ни беше много ентусиазирана преди година че има начин но дори тя в момента признава че естественото научаване няма как да се получи. Всички с които работим и на 4-те места стигнаха до този извод. Количественото натрупване не води към качествено. Трябва правило което да му каже дали да е този или тази- ужасно нали? Учителките и те забелязват че се успява с наличие на правила затоваи на тях им се налага са подчертават края на думата з ада може той да изпозлва правилото. иначе всичко е женски род. Ако чуеш как говори когато не мисли за правила- като арабин - без никакво съгласуване. Голям проблем са и предлозите. Там си има други правила... Доцентката казва че ако работим така ще стане на едно задоволително ниво. но трябва да се работи.Съжалявам за дългото пояснение.

Пирацетама наистина се пиеше иот моите бяба и дядо- за спомагане на мозъчната дейсност. дозата която се дава сега е 5мл и ми казаха че е направо символична, но пък явно върши работа. Що страх беше в началото с това лекарство- да даваме или не ...

хомеоптаията- ние никога не сме опитвали с класически хомеопат. Мои две приятелки бяха пощурели да водят децата си и с едни пакетчета с глобулки натам насам - е , някакъв особен ефект не видяха ни едната ни другата. Аз мисля че този тип лечение няма как да навреди а ако помогне само добре. Сега много педиатри а и хомеопати - къде класически къде не. Целта е да си избегнат лекарствените препарати , поне аз така го анализирам.

Селма благодаря.
Няма да предприемам нищо без да се посъветвам с хомеопат. въпросът ми за класически такъв ли става въпрос? Предполагам че да, защото забелязах че при тях всичко е въпрос на характер и наблюдение за поведението на детето..

Синът ми кара варицела на 4 години и няколко месеца в градината карантина - изключително тежко не заради температурата а заради обрива. Беше изринат където ви дойде на ум - дори на лигавиацата на очите и други деликатни органи . Беше трудно да се удържи да не се чеше. Помогна ни много едно кремче което се приготвяше. Първо се мажеха пъпките с ментолов спирт а после кремчето- беше като вълшебно веднага премахваше дразненето. От фенистила нямаше никаква помощ. Първата пъпка остана като белег- на лицето е, но като порасне ще се скрие от брад-а- това да му е кусура.

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 23:17 от _re_ge

# 539
....Предполагам, че 3-4 гранулки са равнозначни на половин чаена лъжичка отвара от пелин. .....

Не. Не е същото ,Таня !  Naughty
   Извинявай за размахването на пръст .....
   Хомеопатията действа много по-различно от алопатичните лекарства . И дозите се определят по съвсем различна система ....

Защо не опиташ просто с билкова отвара Пелин ,щом нямаш сериозно отношение към хомеопатията ?  Simple Smile

_re_ge, класически хомеопат най-добре .  Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт