Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 20

• 70 688
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Diana, и аз прочетох материала. При вашите еозофили на горна граница, може би е добре да се свържете с Цибалаб, жената е посочила лекар от тази лаборатория. Малко и се издразних, че не е посочила лекаря, от който е доволна, но може би, ако й пишеш ще ти го каже. Може би е добре да задълбаете на тази тема. Разгледах и изследванията, за доста от тях пише, че се взима капилярна кръв, надявам се това да е от пръста.

Подсетена от Селма, направих търсене на хомеопатичното лекарство и излезе този статия и се споменава универсално хомеопатично лекарство

Аз през декември месец ядох доста пастърма, не знам какво ми беше станало, реших, че е нискокалорична и сега се чудя дали не съм хванала от нея нещо.

А има и масло от тиквено семе и мисля, че то ще се пробута на децата. Четох и тази тема преди време и се споменава за отвара от ленено семе. Аз успявам да пробутам по малко в супата. Може би и лененото масло ще действа добре.

Имам предвид, че ако дете има сериозно опаразитяване, такова, че да стигне до средни форми на забавено развитие, трябва да се действа медицински. И се събраха доста данни за възможни изследвания. Ако има нещо, трябва да се лекува с медицински препарати. Това със семките, карамфила и лена децата няма да го приемат в достатъчно количество. А и да гониш по цял ден детето с гадни отвари, има някаква вероятност да изгубиш доверието.

Предполагам същата жена е написала подобен пост и в тази тема под името  invicta . Копирам края от нейн пост и още имена на лекари.

Скрит текст:
5. д-р Димова - работи във ВМА и в Цибалаб, може да се свържете чрез централата на лабораторията: Телефони : (02) 920-00-11, 0889-43-74-03 e-mail: office@cibalab.com

6. д-р Желева - работи в Цибалаб. Може да питате в лабораторията. През 1975 защитила дисертация на тема Ларва Мигранс.

7. Д-р Бучкова, работи в Люлин 2, 12 ДКЦ, GSM: 0888 419 330

P.S. В Цибалаб цените на изследванията са най-ниски, работи се най-бързо. Трикратна проба за чревни паразити е 28 лв. ELIZA e по 17.90 за всяко изследване - примерно Кучешка тения, Ларва мигранс и т. н.

# 511
Не знам как става точно заразяването...Братовчедка на баща ми беше оперирана от кучешка тения. Разрезът беше по цялото тяло, а гадта в опънат вид над 1метър Sick

Е там е проблема с българсктие лекари. Много лъжат.
Кучешката тения на дължина става макс 1 см, изглежда като ориз. Това са възрастните. Кистите са кръгли топки пълни с течност и няма как да са 1 м.
Това от което са я оперирали е свинска тения предполагаемо, т.е това което предпочитам да наричам човешка тения защото човек ядящ сурово месо я пренася. Кучета нямат нищо общо в случая. Може да прочетеш информация за тези паразити в английската версия на уикипедия.
За да има възрастна форма в корема, значи обича да похапва сурово месо. И всъщност е била опасна за всички свои близки в контакт.

# 512
   TanyaMG, точно това беше лекарството .  Peace

# 513
  • София, Борово
Не знам как става точно заразяването...Братовчедка на баща ми беше оперирана от кучешка тения. Разрезът беше по цялото тяло, а гадта в опънат вид над 1метър Sick

Кучешката тения на дължина става макс 1 см, изглежда като ориз. Това са възрастните. Кистите са кръгли топки пълни с течност и няма как да са 1 м.
Това от което са я оперирали е свинска тения предполагаемо, т.е това което предпочитам да наричам човешка тения защото човек ядящ сурово месо я пренася. Кучета нямат нищо общо в случая. Може да прочетеш информация за тези паразити в английската версия на уикипедия.
За да има възрастна форма в корема, значи обича да похапва сурово месо. И всъщност е била опасна за всички свои близки в контакт.
Всъщност не е точно така. Уличните кучета също се хранят със сурово месо, ядат си изптажненията и т.н. Яйцето на паразита може да се вдигне до метър от земята. Пред нашия блок има хранителни стоки, а отпред детска площадка с пясъчник. Редовно виждам плъхове там, а моето дете ядеше големи количества пясък. Тогава не се замислях за паразити. За паразитите започнах да чета, когато майка се разболя преди близо 3 г. и първото нещо, което я попитаха лекарите в Германия е дали сме гледали куче...
Паразита до колкото знам се капсулира, когато умре и тогава става на киста и изпуска много токсини. В самата капсула той може да не е разложен и да е достигнал огромни размери.
Аз съм сигурна, че Дари има паразити, бях писала, че тя е с гъбички по ноктите, за които лекарите казват че е малка и янам как да я лекуват в момента.
Както и да, ще пусна изследвания и ще видим какво ще покажат. Сега разбирам, че чревните не съм ги пуснала както трябва. Всех матерял от едно място и то по хубост си го избрах, а то трябвало да е от няколко места:))) ама каква тема само отворих.. Embarassed
TanyaMG, благодаря ти! и за блога съм ти безкрайно благодарна - много е полезен!

# 514

Всъщност не е точно така. Уличните кучета също се хранят със сурово месо, ядат си изптажненията и т.н. Яйцето на паразита може да се вдигне до метър от земята. Пред нашия блок има хранителни стоки, а отпред детска площадка с пясъчник. Редовно виждам плъхове там, а моето дете ядеше големи количества пясък. Тогава не се замислях за паразити. За паразитите започнах да чета, когато майка се разболя преди близо 3 г. и първото нещо, което я попитаха лекарите в Германия е дали сме гледали куче...
Паразита до колкото знам се капсулира, когато умре и тогава става на киста и изпуска много токсини. В самата капсула той може да не е разложен и да е достигнал огромни размери.
Аз съм сигурна, че Дари има паразити, бях писала, че тя е с гъбички по ноктите, за които лекарите казват че е малка и янам как да я лекуват в момента.
Както и да, ще пусна изследвания и ще видим какво ще покажат. Сега разбирам, че чревните не съм ги пуснала както трябва. Всех матерял от едно място и то по хубост си го избрах, а то трябвало да е от няколко места:))) ама каква тема само отворих.. Embarassed
TanyaMG, благодаря ти! и за блога съм ти безкрайно благодарна - много е полезен!

Хайде пак в час по биология а?

# 515
  • София, Борово

понеже?
с кое не си съгласна?

# 516

понеже?
с кое не си съгласна?

Кучешка тения:
яйце->киста(в която няма никакви червеи)->възрастни индивиди(около 1 см)

Свинска/човешка тения
яйце->киста(без червеи както предната)->възрастни индивиди - дълги

От мъртъв възрастен индивид останал в организма не може да се развие киста. От изядена киста във сурово месо може да се развие възрастен индивид. Това което са извадили над 1 метър няма как да е кучешка тения, може да е всичко друго. Сега да питам, защо го наричат така и каква е целта?

Ако се съмнявате в думите ми -> който и да е учебник или уикипедия

Кучешката тения е опасна, думи няма. Опасни са кистите които остават в тялото. Но свинската е много по-често срещана и по някаква причина лекарите крият тази информация. Наша близка също имаше такова нещо и я оперираха, това ме накара да се замисля и да търся инфо. Тя обожаваше да яде сурова кайма, по 1 пакетче на ден направо.

# 517

http://nauka.bg/a/%D0%B5%D1%85%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0% … D0%BD%D0%B8%D1%8F

Не се наемам да коментирам историята, за която изпрати линк Диана - може да е абсълютно истинска, но може да е и хипохондрия у една очевидно образована и интелигентна жена. По-важно за мамите е какво представлява и още повече, как може да се прихване ларва мигранс.

http://www.srzi.bg/documents/Profilaktika/Bolesti/Toksokaroza.pdf

Права е ednakaka за дължината на полово зрялата кучешка тения, както и за почти всичко, което казва за нея. Аз не искам да се намесвам в този разговор. Линковете, които ви пуснах са към силно информативни материали. Ако някои от вас наистина са разтревожени или искат да научат повече за тези два паразита, просто трябва да отделят 15-20 минути и да прочетат материалите.

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 16:53 от констанца

# 518
  • София, Борово

понеже?
с кое не си съгласна?

Кучешка тения:
яйце->киста(в която няма никакви червеи)->възрастни индивиди(около 1 см)

Свинска/човешка тения
яйце->киста(без червеи както предната)->възрастни индивиди - дълги

От мъртъв възрастен индивид останал в организма не може да се развие киста. От изядена киста във сурово месо може да се развие възрастен индивид. Това което са извадили над 1 метър няма как да е кучешка тения, може да е всичко друго. Сега да питам, защо го наричат така и каква е целта?

Ако се съмнявате в думите ми -> който и да е учебник или уикипедия

Кучешката тения е опасна, думи няма. Опасни са кистите които остават в тялото. Но свинската е много по-често срещана и по някаква причина лекарите крият тази информация. Наша близка също имаше такова нещо и я оперираха, това ме накара да се замисля и да търся инфо. Тя обожаваше да яде сурова кайма, по 1 пакетче на ден направо.

ако си обърнала внимание не съм писала за тения, а паразити по принцип.  Да, някои паразити образуват т. нар. кисти.

# 519
  • София
И аз си мисля, че общо на опасност от паразити сме изложени много повече. Не знам в подробности терминологията. Считам, че големи тении е трудно да прихванеш, но си спомням за епидемията от е.коли в Германия от преди година и колко хора загинаха...
Днес за обяд в офиса си купих готова салата от магазин - дали са измили добре зеленчука, дали работничката си е измила ръцете, какви паразити има не е ясно.

Хайде намерих Cina 9ch в аптеката, т.е екстракт от пелин, очаквам да е приятно за консумация, плюс семки, лен, бял равнец и т.н.. На всяко действие трябва да има  обратно по сила противодействие - физичен закон Simple Smile

Да допълня, че си спомням д-р Крисман говореше за еозинофили и увеличените стойности. Предполагам ако няма такива увеличени стойности е доста вероятно детето да няма паразити.

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 17:12 от TanyaMG

# 520
И аз си мисля, че общо на опасност от паразити сме изложени много повече. Не знам в подробности терминологията. Считам, че големи тении е трудно да прихванеш, но си спомням за епидемията от е.коли в Германия от преди година и колко хора загинаха...
Днес за обяд в офиса си купих готова салата от магазин - дали са измили добре зеленчука, дали работничката си е измила ръцете, какви паразити има не е ясно.

Хайде намерих Cina 9ch в аптеката, т.е екстракт от пелин, очаквам да е приятно за консумация, плюс семки, лен, бял равнец и т.н.. На всяко действие трябва да има  обратно по сила противодействие - физичен закон Simple Smile

Да допълня, че си спомням д-р Крисман говореше за еозинофили и увеличените стойности. Предполагам ако няма такива увеличени стойности е доста вероятно детето да няма паразити.

TanyaMG, искам да постна нещо, което не е точно във връзка с паразитите, но е много интересно.
Открих в този форум - http://www.autismwebsite.org/forum/viewforum.php?f=4&sid=e86 … f7b4fdb52e47f8f4f
една много интересна тема с много постинги, която се казва: What Are Your Top Six Interventions - Biomed or Otherwise. Отговорили са над 100 човека кои са техните
топ 6 био-медицински интервенции
. Много е интересно, защото хората просто изброяват
в списък от едно до шест нещата, които са помогнали на децата им и няма излишни приказки.

Ето връзката към темата:

What Are Your Top Six Interventions - Biomed or Otherwise -

http://www.autismwebsite.org/forum/viewtopic.php?f=4&t=18276 … f7b4fdb52e47f8f4f

Whistling

# 521
  Диана , благодаря за материала ....   bouquet

Да споделя ,че моят син беше много слаб и имаше огромни сенки под очите ,допреди миналото лято ,когато хомеопатът му предписа лек-во ,което се дава при паразити . След него детето постепенно се промени . Напълня (не надебеля ,просто са престанали да му стърчат кокалите) ,придоби свеж вид  ,апетита му се подобри чувствително .... Не ,не се излекува от ГРР-то ,но чисто физически е станал по-здрав .
   И той нямаше доказани паразити ,макар че сме го изследвали ,както се прави с всичките деца ,които посещават ДГ . Обаче ,ето хомеопатичното лекарство за такива се оказа точно за него .  Peace

Ако се замислиш, причината за физическото подобрение на детето може да не е само в хомеопатичното лекарство. Нашето дете отговаряше на описанието на твоето докато ходеше на ДГ. След това така се разяде и толкова скоростно започна да расте, че човек трудно може да направи връзка между разплаканото дете с дълбоки сенки от снимките в ДГ за календарчетата, които правеха и днешния весел бабаит.  Simple Smile

# 522
ждите /дано да няма при никой/. А без изследвания започваш да си мислиш разни работи...

А всъщност имаме един малко плаващ показател - лимфоцити - бр.  3, 080 /норма до 3,8/ , при процентното определяне е  над нормата лимфоцитите са 49,60 % при норма до 48, съответно при ДКК Ly 0.57 при норма до 0,48. Като попрочетох за лимфоцитите има си и притеснителни симптоми, ще видим.

Ех, защо ли ми трябваше да се зачитам в тези резултати по нощите Simple Smile Видях, че неутрофили са близо до долната граница 2,6 /норма 2,1 - 6,4/ И като пуснах едно бързо търсене попаднах на този линк и пише, че заболявания при този симпом са нарушена резорбция в червата и умствена изостаналост newsm78
Танче, накара ме да погледна на Дари изследванията и същия показател е точно на долна граница 2.2 дори в соби е дадено (L) че е под норма. Бях го показала на личната лекарка и тя каза, че не било проблем...
На Кандиларов реф. стойност е 2.2 - 4.8 за неутрофили.
Също така еозинифили са също точно на горна граница, което знам, че е показател за паразити

Иска ми се да ви обърна внимание върху един текст над таблицата за референтните стойности на кръвните показатели по възраст и пол , която бях ви пуснала. Написаното там е много важно и гласи:
„Референтните интервали и мерните единици могат да варират по лаборатории. Също така, „нормалното” може да варира при отделните хора и раси. Ако вашите лабораторни резултати са извън нормалния интервал, предлагаме ви да обсъдите това с вашия лекар.  Често по-показателен е не самият резултат, а промяната в следващия тест. За по-добра сравняемост на лабораторните резултати, тестовете трябва да бъдат направени в една и съща лаборатория
http://www.lymphomation.org/peripheral-blood-ref.pdf

Ако някой иска да узнае как се стига до определяне на референтни интервали и как се тълкуват редултатите в светлината на тези интервали, може да погледне тези линкове:

http://en.wikipedia.org/wiki/Reference_range
http://ucsdlabmed.wikidot.com/chapter-1
http://labtestsonline.org/understanding/features/ref-ranges/start/1 Simple Smile

# 523
  Констанца , детето ми продължава да ходи на градина Simple Smile ,но засега не си е връщало онзи силно болезнен вид ....... Praynig

# 524
Селма,
в никакъв случай не твърдя, че при всички деца стресът се отразява така, както при нашето, а само, че може да има и други причини за една позитивна промяна. Ние се стремим по пътя на изключването на различни неща да правим заключение за добрите влияния и да ги засилваме.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт