Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 20

• 70 854
  • 746
  •   2
Отговори
# 375
Едва ли е ММС, защото липсват призиви като това на Джим Хъмбъл:)

"И ето каква е нашата единствена молба. Това е моя лична молба. Моля Ви, дарете каквото и колкото можете – а парите, които не отидат пряко за този процес, аз ще върна. Ако битката се приключи в този момент, ще върнем всички пари, които не са похарчени, в същото съотношение – т.е., ако 50% от парите не се изхарчат, ние ще Ви предоставим да решите дали да ви се върнат 50%, или да ни ги оставите да ги запазим за следващата битка с FDA. Изборът ще бъде Ваш. Надявам се, разбирате, че и битката е Ваша.
Аз никога не съм получил и стотинка от продажбите на ММС. Доброволно съм посветил времето си за лечение на хората и отговаряне на въпросите. Сега моля за вашата помощ, за да спечелим тази битка. Моля Ви, помогнете, заради себе си и любимите си хора! Ако
съберем достатъчно средства, много е възможно да спечелим. Тогава ще Ви разкажа цялата история и за това как игрището напълно се е променило в САЩ, доколкото става дума за хранене и вещества като ММС и дори лекарства. Ще имаме нови Съединени Щати много по-бързо и по-скоро, отколкото някога се е смятало за възможно!
Сигурен съм, че знаете, че ако не успея да ви го доставя, или да ви върна парите, с репутацията ми ще се свърши завинаги! В такъв случай това няма как да е измама. Няма начин да не е истина."

ами аз нищо лошо не виждам. Тиопично по американски е.Simple Smile
МАрги, шегуваш се и това е добър знак:)

Няма лошо, само дето звучи сектантски.

Всички такива "изцерявания" действат на принципа на сектите. Появяват се там, където има ниша и масова психоза- необходимост от надежда. И те я продават, като проповядват "само това помага, лекува всичко, само това е бога, всичко е бог и само за това трябва да четеш и да говориш".., след  това следва "Ако вярвате, дайте каквото имате, защото само това е истината. Истината е една. Вярвайте сляпо на водача. Следвайте водача. Правете, каквото той ви каже. Само така ще се изцерите. И помагайте, като давате, каквото ви остана.." Придържайте се към затвореното общество, стойте в затворени групи, защото вие сте привилегировани само вие да имате информацията и да знаете истината.., а всъщност- истината е, че сектите призовават и придържат поклонниците си в затворени общности, за да ги държат по- лесно в мъглата и да не би да се намери някой "външен", който да им отвори очите и ги светне за истинската цел на пасторите...и някой от поклониците да вземе, че се събуди...

Ако не беше секта, щях дори да се замисля, дали да не му дам и аз, че да се бори с FDA Федералната Агенция по храните на Америка:)

Предупрежденето на Федералната Агенция по храните на Америка за опасността от продукта, наречен с търговското наименование MMS, който е подходящ да се използва за пречистване на басейни и чистене на тоалетни, но не и за орална употреба:
http://www.fda.gov/Safety/MedWatch/SafetyInformation/SafetyAlert … cts/ucm220756.htm

И аз това казвам, да се чуди човек на кого на вярва, на Федералната Агнеция по храните на Америка или на пастора Джим Хъмбъл newsm78 Money

Чудя се точно като Михал Мишкоед. Той се чудеше на кого да вярва- на огледалото или на Вичо?!
"Като се гледам в огледалото, не съм хич хубав, даже съм грозен, ама като слушам Вичо, че Радка е влюбена в мен. Е, аз на кого да вярвам, на огледалото или на Радка?!

На Радка ще вярвам, разбира се, тя..щеше ли да се смее, като паднах в калта, ако не беше влюбена в мен?"

то е ясно, че на Пастора ще вярвам и аз, разбира се:)

А, и не е сложен за разгадаване Пастора, не случайно 14 годишен тийнейджър го разконспирира и откри измамата преди години.
В Щатите, Канада и къде ли още не, темата се бистри от 2007, във форумите родители пишат, че минали месеци, след като давали отровата на детето си, преди да осъзнаят, че е отрова и каква е единствената цел на Пастора.

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 02:18 от Kezaja

# 376
  • София, Борово
Kezaja, аз това изобщо не го отричам.Да ти кажа, на мен този човек дори ми е неприятен, но, забелязала съм, че в Америка това някак е нормално. Повечето обръщения от американци ми приличат на сектантски Simple Smile
Далече съм от мисълта, че ММС ще излекува аутизма на Дари. ММС не лекува аутизъм.Аз залагам на терапиите.  Всичко останало е на заден план. Виждам обаче хората какви неща изкарват от себе си и децата им. Като филм на ужасите е. Не вярвам, че и ваксините са причина за аутизъм.
Вярвам също, че аутизма може да се коригира, колкото и наивно да звучи.

# 377
Диана,

Според специалистите вероятно MMS  е следващата вълна медикаметн-чудо по света и съответно и в България.
Според специалистите- лекарите, професионалисти в областта,  мнението им е категорично против този вид лечение- това казват на родителите.

Аз не мога да си представя, че лекар, специалист в дадена област е категоричен, че нещо е вредно за детето ми и аз да го давам.

Както и не го побира представата ми за родителство, че Институции с репутация сигнализират, че един препарат е подходящ да пречиства вода в басейни и да чисти тоалетни, но не и за орална употреба и аз да го давам насила на детето си.
Защото децата отказват да го пият, поради силната миризма на белина.
И терапевти, които работят с деца, на които се дава препарата насила, споделят че децата са като дрогирани и с влошено цялостно състояние, но родителите се оказват по- дрогирани...

В някои случаи, родителите със самообвинение, с искрено съжаление и болка, споделят каква вина чувстват, задето няколко месеца са давали на детето си отрова, преди да си дадат сметка, че се влошава и какво му причиняват.

За излекуване изобщо не говорим, нито за мита с червеите, които излизали от всички- здрави, нездрави..., какво и на кого доказват тези червеи?

Разбира се, че търпят корекция аутистичните симтоми и дефицитите, в зависимост от тежестта на увреждането, потенциала в конкретния случай, интензивността на терапията (основно на ABA, за която разказвах и с примери как работи и върху какво), отношението на семейството и на малкия кръг общество, а и на по- големия дори, дефицитите в комуникационната и когнитивна област в по- малка или по- голяма степен се преодоляват.

Няма дете, върху което да не оказва положително влияние ABA, но в зависимост от тежестта и етапа, на който е започната корекционата работа, е и ефекта.

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 09:50 от Kezaja

# 378
# 379
  • София, Борово
Диана,

Според специалистите вероятно MMS  е следващата вълна медикаметн-чудо по света и съответно и в България.
Според специалистите- лекарите, професионалисти в областта,  мнението им е категорично против този вид лечение- това казват на родителите.

Аз не мога да си представя, че лекар, специалист в дадена област е категоричен, че нещо е вредно за детето ми и аз да го давам.

Както и не го побира представата ми за родителство, че Институции с репутация сигнализират, че един препарат е подходящ да пречиства вода в басейни и да чисти тоалетни, но не и за орална употреба и аз да го давам насила на детето си.
Защото децата отказват да го пият, поради силната миризма на белина.
И терапевти, които работят с деца, на които се дава препарата насила, споделят че децата са като дрогирани и с влошено цялостно състояние, но родителите се оказват по- дрогирани...

В някои случаи, родителите със самообвинение, с искрено съжаление и болка, споделят каква вина чувстват, задето няколко месеца са давали на детето си отрова, преди да си дадат сметка, че се влошава и какво му причиняват.

За излекуване изобщо не говорим, нито за мита с червеите, които излизали от всички- здрави, нездрави..., какво и на кого доказват тези червеи?

Разбира се, че търпят корекция аутистичните симтоми и дефицитите, в зависимост от тежестта на увреждането, потенциала в конкретния случай, интензивността на терапията (основно на ABA, за която разказвах и с примери как работи и върху какво), отношението на семейството и на малкия кръг общество, а и на по- големия дори, дефицитите в комуникационната и когнитивна област в по- малка или по- голяма степен се преодоляват.

Няма дете, върху което да не оказва положително влияние ABA, но в зависимост от тежестта и етапа, на който е започната корекционата работа, е и ефекта.
Напълно те подкрепям за АBA терапията!
За ММС обаче не всички лекари са против. Мен лично повече ме е страх да давам Вермокс от колкото ММС.
За миризмата на белина мисля, че не  е така, защото ммс не мирише на белина. Имам го при мен - за сега само се гледаме... същност миризмите са нещо незначително.
Преди време за цитросепт се изписаха много лоши неща също, но да ти кажа на мен цитросепт ми помогна да не боледувам 7 години.
ММС основно съм го взела за себе си, и от това как действа на мен ще преценя дали да давам на Дари.
Родителите сме различни, и нищо лошо в това някои да не влизат в твоята представа за такива.
Понеже в семейството ми се борим и с рядко онкологично заболяване, за което в  няма специалисти и се налага да чета много по темата, и оказва се, че много хора са излекувани с керосин. Той да не е по-малко опасен?
Ясно ми е, че ще за всичко има хора "против" и такива, които са "ЗА"

# 380
Виждам обаче хората какви неща изкарват от себе си и децата им. Като филм на ужасите е.

Къде ги видя - на снимка ли? Вече писах за тези "снимки", на които виждащото се може да е всичко (парченца обелена лигавица, слуз от възпалено черво, силикон и какво ли още не) и дори да е някакъв паразит, кой ти гарантира, че е изкаран от тези деца? Ами, ако наистина някоя майка е намерила нещо подобно в червата на детето си, защо не го сложи в шишенце със спирт и не го занесе в паразитологична лаборатория или ако не може в момента да го запази?!

Това не е конкретно към никоя майка. Но тази история прилича на много други мистификации, част от които с драматични последици за хората.  Mr. Green

# 381
  • София
Хайде да смекчим тона - днес е празник Simple Smile Черпя ви за мое здраве, че съм именячка Simple Smile Честито и на други празнуващи, ако има в темата Simple Smile

# 382
Честит празник, Дони!

Съгласна!:)

Нека останем с респекта към родителите, които не се изморяват да се борят и опитват всичко!

# 383
  • София, Борово
Констанца, има майки, които са носили. Една от майките беше показала и не ветеринар. Не всички изглеждат, като червеи.
Ако аз изкарам нещо задължително ще го занеса Simple Smile
Скоро си мислех, че домашните кучета ги обезпаразитяваме на 3 месеца или 6. При хората също би било добре да се прави.
Всъщнонст, Констанца, точно ми се искаше д ате питам дали е възможно да имаш паразити, а изследванията да казват, че не изолират такива? Благодаря! Hug

ПП: тона ми надявам се не звучи грубо. Embarassed Просто приветствам всякакви мнения, предположения и т.н.

Честит имен ден, Дони! Здраве и сбъднати мечти!  bouquet

# 384
Констанца, има майки, които са носили. Една от майките беше показала и не ветеринар. Не всички изглеждат, като червеи.
Ако аз изкарам нещо задължително ще го занеса Simple Smile
Скоро си мислех, че домашните кучета ги обезпаразитяваме на 3 месеца или 6. При хората също би било добре да се прави.
Всъщнонст, Констанца, точно ми се искаше д ате питам дали е възможно да имаш паразити, а изследванията да казват, че не изолират такива? Благодаря! Hug

ПП: тона ми надявам се не звучи грубо. Embarassed Просто приветствам всякакви мнения, предположения и т.н.

Честит имен ден, Дони! Здраве и сбъднати мечти!  bouquet

Това обезпаразитяане супер много им уврежда черния дроб. Е те живеят малко, така че това не е чак толкова страшно. Само че ако от сега увредиш детето, не е ясно какво ще стане.
Мисля че имате фобия с паразити.

# 385
  • София
Доника, честит имен ден! Много здраве и късмет!!!

Diana, и аз четох това за домашните кучета и че в миналото хората са си правели обезпаразитяване. Но все си мисля, че тогава са живели в по-близък контакт с животните. Може би и сега е нужно за хора с домашни любимци или ако си позволяват да играят с непознати кучета. Но като цяло сега не сме в такъв досег. А теб защо те е страх от Вермокса, на мен ми се видя изпитан препарат, дава се на много деца.

За изследванията - мисля, че Констанца беше писала за нивото на Еозинофили в кръвта, моите са нормални и предполагам няма паразити newsm78 Това е част от кръвната картина. Аз си направих едни изследвания, каквито лекаря е препоръчал на майка ми, като ходя с нея по лаборатории, си пуснах същите. Не знам дали си правила кръвни изследвания.

И аз искам тона ми да се възприема като спокоен, като дискутираме може да си спестим много време от четене, което да вложим в децата или други неща Simple Smile

Да поздравя Констанца за успехите на пианиста! Много се радвам.   bouquet

Аз също съм на мнение, че на децата трябва да се осигуряват разнообразни занимания, за да имат те за какво да се хванат като интереси след време. Ако не ги занимаваме с нещо - те се пристрастяват към компютрите или може да изпаднат в други депресии. Мисля, че такива занимания ще им помогнат да преодоляват пубертета по лесно и с повече доверие на родителите. Аз също се занимавам много с детето, тя има различни успехи. Не ги пиша, защото може да звучат малко натруфено. Вярно е и че доста я храня по различни начини, но усилията на качествен учител в училище и двама допълнителни възрастни, отдадени на детето са доста важни.

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 11:28 от TanyaMG

# 386
Диана,

Имах прекрасно, красиво и голямо куче, което малкият ми син прибра от улицата като кутре. Скоро след като го взехме, аз заминах за месец и  предупредих, момчетата да не му позволяват да се качва по леглата. Когато се върнах, то спеше между тях на спалнята. Така че в продължение на 13 години го обезпаразитявах редовно и следях какво изкарва.

Но кучетата са едно, а хората друго. Помисли, ако нямаш личен опит. Душат се под опашките, душат всичко в градинките, а някои дори си похапват и екскременти от други кучета.

Начините за заразяване са различни, но винаги има съмнителни симптоми и начини да се установи, дали човек ива паразити. При остриците - сърбеж около ануса, особено нощем, когато женските излизат да снасят яйца и скръцане със зъби. При по-едрите - глисти, тении - отслабване на тегло или не наддаване, бледост, болки в корема, понякога анемия и почти винаги - повишен брой еозиинофили в кръвната картина (рутинно изследване във всяка клинична лаборатория). При тениите е възможно да не се видят в изпражненията, въпреки че от време на време се изхвърлят частици от тях.

Между другото, момченцето ни поживя с това куче, когато беше на около 1,5 години и не се страхуваше от него. Спеше върху кучето, дърпаше го за опашката, надничаше в устата му. А сега  участва в канистерапия (преодолява страха си от кучета). Но съм сигурна, че никога не е имало никакви паразити.

Можеш да ми пишеш на "лични", ако изкараш нещо и се колебаеш, къде да отидеш. И все пак, бъди предпазлива. Не те агитирам, решила си, голям човек си.  Simple Smile

# 387
  • София
Извинявам се за лаишкия въпрос, но при прием за ясла/градина изследванията върху плочка за острици ли са и до колко са достоверни? Гого в периода 1 -2г е изял огромно количество пясък и кал Rolling Eyes Замисляте ме...или се превръщам в параноичка. Мисълта ми беше, че тези изследвания при него не показаха нищо. Острици няма, защото искам не искам имам постоянен досег с изпражненията му - споменавала съм как ака Rolling Eyes Аз съм имала острици на неговата възраст или най-много 5г. да съм била и все още имам ясни спомени от неприятния сърбеж и подскачането вечер Grinning

# 388
  • София
Доника, когато приемаха дъщеря ми за градина носих части от ако в МЦ Лора. И там правеха изследвания - нейните бяха отрицателни. Но като четох миналата седмица, видях една стара тема на Валенцето, че при малката й дъщеря са открили преди години, когато е правила изследванията за ДГ. Пила е 3 хапчета Вермокс и се е оправила. Т.е с едни почти стандартни изследвания се виждат паразитите.
Може би не е лошо да се направят на Гого, а и на други деца, които ядат много от земята. Но традиционните изследвания и лечение ми се струват достатъчни newsm78

# 389
  • София
А понеже споменахте Вермокс. В предни страници бях споменала как мен с бабина рецепта ме излекуваха от остриците. Дават се на детето тиквени семки, сурови. В гърне се сипва горещо топло мляко и гадините излизат сами, като седне на гърнето детето. Брррр. Настръхвам само като се сетя как изглеждаха Sick Бих пробвала Гого така, но той върху гърне не сяда Sad

Общи условия

Активация на акаунт