Мама много се вълнува - НОЕМВРИйче първа Коледа празнува! - тема 1.

• 28 393
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
По този повод имам въпрос към ЛЛЛ и по-опитните майки:
Как да мотивирам бебчо да суче по-усърдно и продължително?  Най-редовно заспива още на първата гърда. Прави си паузичка от 10тина миутки в дрямка и после пак се събужда- давам му другата гърда и продължава да суче мънизко.  Това ме кара да си мисля, че се уморява много и не може да се нахрани добре.... или си въобразявам  newsm78

Здравей //Герито//,
Поведението на повечето бебета при сукане в началото е такова, но с времето отминава. Когато бебето спре да суче активно и започне да се унася на гърдата може да приложи компресия. Потичането на кърмата в устата на бебето го кара да се разсъни и да започне да гълта отново.
Идеите, които coldasice е предложила са помогнали на много майки и е възможно някоя от тях да помогне и на теб  Hug

ELSE Да се похваля и на вас  Simple Smile  За 25 дни сме качили 900грама и 2,5 см!  Heart Eyes  Много съм доволна от малката  Simple Smile  А иначе за изцеждането то си свърши работата да ми увеличи лактацията, ама сега се цедя защото не успява да ме изсучи добре мъника и ме боли ако ми останат гърдите пълни. Сутрин особенно се будя много пълна и днес изцедих 90мл, които ще и дам довечера когато едва ли в мен ще има за цяло ядене. Наблюдавам и още нещо понеже винаги съм била с много чувствителни зърна и очаквах, че ще ми е проблем с кърменето точно това, но не би те зърната свикнаха на 2рия ден и минах и без рани. Да обаче ме болят целите гърди. Нормално ли е дори след цедене след сукането да са твърди? Не са така напращели както когато са пълни, но си остават твърди, а нищо повече не пускат. То моето няма угодия като са пълни ме болят защото са пълни, като ги изцедя защото усещам как слиза кърма след около час..
Благодаря много за всеки един съвет и за вниманието! И искам предварително да ви пожелая на вас и цялото ви семейство едни много светли, топли и приятни празници да изкарате  Simple Smile  Heart Eyes

iiiv, браво на Анна и на теб   bouquet

Дали си опитвала да слагаш студен компрес след като приключиш с кърмене/изцеждане? Много майки споделят, че това им носи облекчение.

Пожелавам на всички весели празници, много здраве и щастие    bouquet

# 136
Здравейте момичета. Весели празници ви пожелавам и утре много подаръци да получите  Heart Eyes

# 137
Здравейте и от мен в празничната вечер  Hug

Изпратихме гостите преди около час и половина и аз докато чакам госпожицата да се събуди за папкане реших да драсна някой ред Simple Smile

Да ви се похваля...реших да сготвя и аз нещо днес...исках Агнески, но видях, че са с яйца и не ставаше за днес и съвсем случайно попаднах на това: http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B5%D0%BB%D0%B0 и ми се получи суперско....  Mr. Green

Успокоявате ме с това хапване на шоколад и цитруси...аз започнах да хапвам по един-два бонбона след като съм я накърмила с надеждата да нямат влияние до следващото хапване...иначе с кафето съм си оправила проблема....пия ИНКА и понеже пия винаги кафето с мляко, а сега не трябва, днес реших да пробвам с кърма (така и така изцеждам в началото за да не се дави малката, поне да не я хвърлям) и съм доволна от резултата...почти като истинско кафе с мляко е  Mr. Green

tanya_t, при нас е същата история - беба като реши да се лиготи и се успокоява само като я дундуркам разхождайки се....седна ли веднага се размрънква....явно детето е решило бързо да ми върне формата  Mr. Green

И по този повод да ви се оплача от мен - докато бях бременна си правих разни планове как ще си възпитавам детето, как няма да я глезя и т.н., обаче сега осъзнах, че не знам как бих отказалато нещо на това съкровище......та може би ще ми е глезличка  Embarassed

Весела Коледа момичета! Hug Hug Hug

# 138
Здравейте мамчета и Честита Коледа
Внимавайте какво си пожелахте защото се сбъдват в най близко време  Party
Да ви се оплача че ние се борим вече 5 ден с млечница и с лекарство не успяваме че ще излезе много упорита та минахме на бабините хитринки със сода.Очаквам да се похваля и със скорощни резултати към по добро.
Имам въпрос към  ЛЛЛ : Бебко ми е почти на два месеца и е изцяло на кърма , възможно ли е да си няма режим на хранене и да си продължава да си иска папита на час два.През ноща най-дългата пауза му е от 4 часа но за сметка на това после е на 1.5-2 до към 12 защото тогава се събужда. Ако има вероятност че не ми е хранителна кърмата по какъв начин мога да я направя.

Исках и да питам мамчетата който имат слинг,кой е по добър според вас слинг шал или слинг с халки Simple Smile

# 139
  • София
Весела Коледа ,мами и малки сладурковци!Весека Коледа ,момичета от ЛЛЛ -благодарим Ви,че сте с нас и ни помагате! Hug

# 140
Весела Коледа момичета  Simple Smile

# 141
Честито Рождество Христово!!!! Пожелавам ви много здраве, щастие, късмет, спокойствие и топлина в домовете ви!!!!!

# 142
Весела Коледа!!! Да сте живи и здрави, много щастливи ,много радост и усмивки да ви носят дечицата и топлината и уюта на този ден да ви съпътства през цялата следваща година!!!

Имам въпрос към ЛЛЛ: от няколко дни бебко ми прави малко проблеми при храненето- сякаш прехапва зърното и то най-вече в началото, когато му тече най-много.Не знам точно как да го обясня,уж захапва добре  и в устичката му го прехапва без да го пуска.Така е от 3-4 дни и не на всяко ядене го прави.Не мога да разбера откъде идва проблема.Може би ще ме посъветвате да пробвам друга поза, но ние се кърмим в поза люлка от самото начало,до сега ни беше много добре,и на мен и на него.Още в началото пробвах и други пози,но така ми е най-удобно.Все пак приемам  предложения за други пози,може и да не съм пробвала всичко Simple Smile
Благодаря предварително

# 143
Понеже много слушкахме през годината Дядо Коледа при нас подрани и ни донесе най-хубавите подаръци - нашите сладки бебчета Simple Smile
До сега празнувахме Коледа като семейство, а днес празнуваме като Истинско Семейство Simple Smile.
Весела Коледа на всички Simple Smile

# 144
Честито Рождество Христово! Нека запазим настроението от тези дни през цялата година, нека топлина и благодат да радват сърцата ни ! Весели светли празници за всички!

# 145
known Аз точно този сминдух ползвам. Верно ти трябва по ситна цедка, ама си става. Сгорещяваш половин литър вода бухаш 2 супени лъжици от подправката захлупваш съда и чакаш чая да изстине. След това прецеждаш и пиеш Simple Smile
Честито Рождоество Христово да са ни живи и здрави младенците!!!!!

# 146
Весела Коледа! Пожелавам на всички ни да сме здрави, щастливи и изпълнени с любов!

# 147
Весела Коледа и от мен! Бъдете здрави и щастливи и вие, и семействата Ви! Само усмивки и радост в домовете Ви bouquet

# 148
Бяла Коледа - бяла магия!
Бяло щастие - бяла любов...
Звън от бялата камбанария
възвещава живот - бял и нов!!!
Честито Рождество момичета

# 149

PiSeTo87
за млечницата купи дактарин от аптеката и с марля или ето такъв накрайник мажиш устата и така.

Общи условия

Активация на акаунт