Мама много се вълнува - НОЕМВРИйче първа Коледа празнува! - тема 1.

• 28 393
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте дами  Wink

Моля спешно за съвет, само на кърма сме,дори капки за колики не давам от известно време,че ни поминаха,но Радинка ми се запече,не е акала от повече от 3денонощия  Sad Ядох круши,намаше ефект,правех и масаж на коремчето и гимнастика,не съм убедена,че съм ги равила както трябва,но ефект няма,кажете какво да правя? Sad

# 256
nadinkapl и аз днес ще питам педиатърката дали да сменя САБ....

иначе ние си акаме,но защото сме на фризовом предполагам...,той регулира

# 257
  • Варна
Искам съвети от ЛЛЛ: Как да върна детето да сучи от мен? До сега не е имало едно пълно хранене от мен, Винаги е било от шише с изцедена кърма. Зърната ми са плоски. Детето все още има инстинкт да търси да суче. Снощи засука за кратко, но нямах много кърма, тъй като половин час по-рано се бях изцедила. Имам силиконови зърна на авент. Можете ли да ме посъветвате с тях ли да остана или има и по-добри.

# 258
Хетера, аЗ на Мишо почнах да му слагам свещичка easylax. Пъреият път, когато му сложих беше 1/2 свещичка, разрязана по дължина. След час и 30 мин максимум малкия се изака. Втория път, когато му сложих беше 1/4 свещичка и пак след час и 30 мин се изака. Ние с това акане имахме голям зор. Свещичките са за деца, иначе има и за възрастни. Ако искаш се посъветвай все пак с педиатърката ви, да видиш тя какво ще каже.
Иначе ми се струва, че Мишо вече е добре. Днес сме на лекар, та да видим какво ще каже. Благодаря за подкрепата и стиснятите палчета!

# 259
  • На брега на морето
Хетера, Вики не беше акала 2 денонощия и говорих с педиатърката. Тя ми обясни, че за кърмачетата било напълно нормално да не акат до 4, дори 5 денонощия. Което на мен също ми се вижда много, но знам ли. Иначе от тези свещички и аз купих, но досега не съм ги ползвала. Оставила съм ги засега.

За кг вчера щях да казвам. Аз бях свалила 14 или 15 като се прибрах от болницата. Общо май бях качила към 18. В момента само 2 кг ме делят от позицията на забременяването. Но далеч не изглеждам както преди  Sad сякаш бедрата ми са по-големи, коремът е ясен, почти се прибра, но е ужасно мек и един такъв като увиснал ми стои. Целулит не е като да нямам, абе.....отделно искам още да свалям, поне още 10. И аз търся добра алтернатива. На Дюкан съм била преди 3-4 години, бях свалила 15-16 кг и ги задържах, но не ми се занимава с него.

# 260
angels_zg честити ви два месеца на патерици
шушулче честита месечинка и на вас на патерица
да са ви живи и здрави бебчетата
sun_smile_  радвам се, че всичко с малчо е наред

# 261
  • В къщурката на хълма на феите
mecani, аз давам Деавит и Еличка няма запек, но доста газове изпуска,но едва ли е от тези капки.

най-вероятно и аз ще пробвам с Деавит-а след като говоря с педито, но в общи линии, ако пак стигнем до същите екстри, ще си купя кварцова лампа и ще я нагрявам с нея .. нямам никакво намерение да си тормозя детето .. не мога да разбера как ги правят тия лекарства за бебета с толкова странични ефекти Crossing Arms

Ангелче дано да си пръцкате от нещо друго, при нас е 100% от вигантола всичкото тва чудо, защото откакто не го давам, стомаха на Ема се орегулира долу горе, все още е нервна, но да чукна на дърво е далеч по-различно от преди - сега след обяд след 5 пак е нервак, но има озъптяване, за разлика от преди

По колко вигантол даваш, та мислиш, че си го предозирала.

по предписанието на педито или иначе казано 2 капки дневно .. аз се зачудих защо по 2, след като на опаковката пише, че по 2 пият недоносените бебета, ама знам ли .. засега няма да давам докато коремчето на Ема не влезе тотално в ред и като това стане ще видим какво ще правим ..

Мецани, честито ви християнче! И малко оффтопик, ама за твое инфо- знаеш ли го магазин Па Па в Ст.Загора? Сестра ми каза, че е много доволна от цените и асортимента там- АМ и пюретата били доста по-евтини.

аааа знам го знам гоо, редовен съм посетител, даже вчера от там купихме на Ема кенгуру за 34лв., а преди няколко дена това същото го гледах на цена от 40лв. в друг магазин ..

Охххххххххххххххххх ooooh! момичета!!!
Да ви се оплача......... или имаме много силни колики или си имам една ревла вкъщи.
Ужас!!! Не спим, вечно някой трябва да я разнася, не че това я успокоява де. Днес следобяд плаче, заспива за малко и пак почва, не е спокойна милата ми...

да не и при вас да има проблем с вигантола? защото като те чета, все едно описваш Ема Whistling

aniiiiiii, и нас като ни хванат коликите ставаме лилави като плачка, после се уморява и заспива, но и аз в началото много се шашках. И ние сме на Саб симплекс, ама не ни помага, даже не е акала вече четвърти ден, последно ще пробвам с този Колийф, днес спрях Саб-а.
Мами, аз дохранвам с Аптамил, педито ми беше препоръчала Нан, но малката не го пиеше въобще, после една приятелка ми каза че Аптамила най се доближавал до майчината кърма и аз го купих на своя глава, чудя се дали може от него да се е запекла, иначе си пръцка, мирише много Laughing, да видим утре какво ще стане.

по принцип е възможно да е от АМ .. тази марка наистина е много хранителна, но и от нея най-много се запичат бебетата .. мога да ти препоръчам Лактана да изпозваш .. аз сега така храня Ема - 1 хранене Аптамил, 1 хранене Лактана, 1 хранене кърма и т.н. .. оня ден ни изписаха на нас Фризо-Вом, ама от него Ема хич не се чувстваше добре, та го оставих за в кафето да си го слагаме .. между другото по повод капките, да ти кажа, че четох нещо много интересно, а именно, че коликите може да имат различни причинители, т.е. един път може да са причинени от липса на ензим, който да разгражда млякото, друг път заради кофти усвояемост или пък лоша перисталтика на червата и в общи линии трябва да на принципа на пробата и грешката да се установи какъв тип са точно коликите, за да се дават точните капки, които да помогнат .. примерно колийф капките са с активно вещество лактулоза, което е практически за бебчета, при които има недостиг на храносмилателен ензим, саб-симплекс, еспумизан и всички други с активно вещество симетикон са предназначени за коремчета с по-пасивна перисталтика и т.н. .. ние ползваме Ентерокинд - хомеопатични са, не можах да разбера обаче кое точно е активното вещество в тях и за какъв точно тип колики са, ама на Ема й помагат и ги давам, ако искаш пробвай .. много са икономични по 3 капчици само се дават, а опаковката е 40мл. Peace

Здравейте дами  Wink

Моля спешно за съвет, само на кърма сме,дори капки за колики не давам от известно време,че ни поминаха,но Радинка ми се запече,не е акала от повече от 3денонощия  Sad Ядох круши,намаше ефект,правех и масаж на коремчето и гимнастика,не съм убедена,че съм ги равила както трябва,но ефект няма,кажете какво да правя? Sad

на нас ни изписаха дуфалак-сироп по 2.5мл. през 8 часа за 3 дни, обаче Ема почна да ака още след 24 часа прием, та след това продължих да й го давам профилактично по предписанието, за да съм спокойна, че ще й се оправи стомахчето .. от снощи примерно Ема е акала вече 3-4 пъти и все има какво да пусне в памперса Mr. Green

# 262
Здравейте Момичета!  Hug Отдавна не съм писала, нямах интернет. Но си следях де...  Simple Smile
Ние с бебко преди 2 дена бяхме на консултация и се оказа, че не е имал страшни колики,а е бил гладен.... качил е само 300 грама  за 1 месец.... newsm45  Педито каза да опитам да се цедя два,три дена и да го храня само от шише за да видя дали имам достатъчно кърма.Каза че на всяко хранене бебко трябва да изяжда по 110 мл, а аз изцедих толкова от двете гърди само първия път.След това успявах да изцедя 50-60грама и от двете гърди. Супер гадно се чувствам защото си мислех,че имам достатъчно кърма, бебко си сучеше по един час и си мислех,че се храни добре и че ще е качил....  cry   За съжаление ще му давам добавка,педито каза задължително да го храня на 3 часа.Първо да суче от едната гърда после от другата и после 30 мл. от добавката ( Педито ни каза да вземем НАН). Проблема е обаче,че докато стигне до добавката бебко заспива на гърдата ми и  го будя доста време и не изяжда всичките 30 мл от добавката, а педито каза че задължително трябва да си ги изяжда.....Ама детето не иска и това е.... Много ми е болно,защото се роди 4,200, изписаха ни 4,000, а месец по-късно е 4,300 .... cry cry cry
Иначе разликата се вижда- детето е спокойно и не почти не е плакал така както преди...
Дано да качва,че сърцето ми се сви като ми каза педито, че детето седи гладно,а на такова голямо бебе му е нужно да се храни и да наддава доста.

# 263
здравейте! Чета ви, но нямам много време да пиша. Подготвям се за 31, ще празнуваме със сестра ми, а тяхното бебче още няма месец и мисля че ще е голям купон Crazy
мецани това, което описваш са си чисти колики според мен.След като пръцка Ема си освобождава коремчето от въздуха. И Маги пръцка а и давам деавит. Просо има дни , в които коликите са по-силно изразени.
Интересно ми е по колко време сучат мъниците ви, когато правят 3-4 часова пауза.Маги суче по 3-4 минути през 2 часа.Най-много 10 минути и прави  пауза 3,30 часа. Чудя се успява ли да изяде 110мл за 10мин?

# 264
  • На брега на морето
Деиза, при нас активното сучене трае около 15 мин. другото са лигавщини и то не всеки път е така.
Понякога са 5, тогава яде през 2 часа....случвало се е по повече време да се храним, но тогава и спим, и пръцкаме, абе цяла програма.

# 265
Мами, аз дохранвам с Аптамил, педито ми беше препоръчала Нан, но малката не го пиеше въобще, после една приятелка ми каза че Аптамила най се доближавал до майчината кърма и аз го купих на своя глава, чудя се дали може от него да се е запекла, иначе си пръцка, мирише много Laughing, да видим утре какво ще стане.
Тъй като това има отношение към въпроса ти, удобно ли е да попитам колко често дохранваш, колко кърмения имате за денонощие и по колко добавка приема бебето и с какво?

Разбира се, че е удобно да попитате, благодаря за вниманието, да си кажа честно не знам колко хранения се събират, нямаме режим още, Мира се храни през 3-4 часа, понякога заспива на гърдата и се събужда след 2 часа, тогава разбирам че е останала гладничка и давам 30гр АМ и тя си заспива пак. През ноща спинка по 5-6 часа. Например снощи заспа нахранена само с кърма в 21.30ч и се събуди да яде към 3ч, пак само кърма, после се събуди в 7.30ч, яде към 8ч, отново само кърма,  ооо, ама аз забравих да се похваля, че тя се изака днес обилно-течно и жълтичко и потърси да яде, малко мързелашката при което се изтисках едвам 20гр и после дохраних с 30гр АМ в 11.30ч, и заспа. Сега очаквам да се събуди към 14ч за следващото хранене, ще я накърмя, колкото мога и ако преценя ще дам пак 30гр АМ, общо взето дохранвам най вече през деня и почти винаги с 30гр само.

# 266
hetera, понеже при нас го имаме същия проблем и снощи доста четох, че ако бебето е спокойно, не плаче много и не се напъва, т.е видимо си е добре бебето, значи няма повод за притеснение. Ние днес се изакахме - 5ден, но всичко си е наред, беше жълтичко и течно, явно ще си ака по рядко но пък обилно.

# 267
lorito0o При нас положението беше същото, само че аз се усетих навреме, защото беба ядеше 5 минути и заспиваше, след половин-един час пак искаше да яде.... и аз взех да се цедя още преди. Изцеждах по малко, едва събирах за две хранения. Накрая се отказах, стегнах си гърдите, защото вече имах само по 10мл., а то е безсмислено......
От 20 и някой си ден сме на Фризовом, беба расте видимо, наддава и не плаче от глад поне..., стигат ни коликите..... ooooh!

Мецани Аз давам по 1 капка вигантол, едва ли да има проблем с това... Thinking Thinking Thinking

# 268

Марито, привет!
Чудесно е, че продължаваш да търсиш допълнителна информация за да удовлетвориш нуждите на бебето си. Hug

Възможно е бебето да преминава през някакъв скок в растежа – това обичайно се случва с описаното от теб поведение на бебето. Ако се откликва на нуждата му от сукане на по-кратки интервали от време и се приложи тъй нареченото „пинг-понг“ кърмене може и да се нормализират нещата до няколко дни.  В същността си „пинг-понг“ кърменето означава, че след като бебето е изсукало млякото в едната гърда /като междувременно може да приложиш и компресия на гърдата - ето нагледно как се прави това: http://www.youtube.com/watch?v=Wj9tLgYn-bA/, да му предложиш да суче от другата гърда. След като е изсукала млякото и във втората гърда, отново би могла да приложиш компресия на гърдата и ако бебето отново има нужда от още мляко да я върнеш на първата гърда, за да изсуче междувременно образувалото се мляко в нея. Отново би могла да направиш компресия и след това да предложиш пак втората гърда. Това редуване от една страна заявява на организма ти, че бебето се нуждае от допълнителни количества мляко, а от друга самото бебе може да изсуква млякото образуващо се в гърдите в самият процес на кърмене. По този начин бебето би изсукало всичкото налично мляко в гърдите и е напълно възможно да не е необходимо да се дава допълнителна добавка мляко. Тук е мястото да те попитам, ако е удобно, по колко пъти се дохранвате в денонощие и как предлагаш добавката?  Може да е подходящо да предлагаш допълнителните количаства мляко с пипета, или чашка. Много майки споделят, че до няколко дни организмът им откликва със завишени количества на кърма и бебета се успокояват и влизат в познатият ритъм.

За да съм максимално полезна с информация бих искала да те попитам дали освен добавката предлагаш вода на дъщеря си, или залъгалка? Понякога бебетата се объркват от сукането на залъгалка и може да е подходящо да не ѝ я предлагаш за известно време, докато премине този  период и бебето започне да суче от гърда пак с желание.

Възможно е в подобна ситуация да помогне спокойната обстановка и кърменето в притъмнено помещение, което би могло да успи бебето и то естествено да си суче. Може да опиташ също докато кърмиш да сложиш шарен шал, или гердан на врата си - така бебето би имало възможност да се заглежда в него и да забави дърпането си от гърдата.

Ще се радвам да споделиш как се случват нещата при вас и се надявам да съм ти била полезна. Peace
Практикувам точно кактоме съветваш - редувам постоянно гърдите когато започне да се изнервя на едната, слагам на другата, правя компресия, след това сменям гърдите и редувам така. Добавка давам вечер, когато след всичко описано тя изпада в състояние, в което се засинява и не признава друго освен да яде.
Добавката е макс 60-70 мл като после пак я поставям на гърдата.
Вода не давам.Залъгалка пробвах, но тя така и не пожела нито един модел, който предложих Grinning
Благодаря за съветите!

# 269
Здравейте Момичета!  Hug Отдавна не съм писала, нямах интернет. Но си следях де...  Simple Smile
Ние с бебко преди 2 дена бяхме на консултация и се оказа, че не е имал страшни колики,а е бил гладен.... качил е само 300 грама  за 1 месец.... newsm45  Педито каза да опитам да се цедя два,три дена и да го храня само от шише за да видя дали имам достатъчно кърма.Каза че на всяко хранене бебко трябва да изяжда по 110 мл, а аз изцедих толкова от двете гърди само първия път.След това успявах да изцедя 50-60грама и от двете гърди. Супер гадно се чувствам защото си мислех,че имам достатъчно кърма, бебко си сучеше по един час и си мислех,че се храни добре и че ще е качил....  cry   За съжаление ще му давам добавка,педито каза задължително да го храня на 3 часа.Първо да суче от едната гърда после от другата и после 30 мл. от добавката ( Педито ни каза да вземем НАН). Проблема е обаче,че докато стигне до добавката бебко заспива на гърдата ми и  го будя доста време и не изяжда всичките 30 мл от добавката, а педито каза че задължително трябва да си ги изяжда.....Ама детето не иска и това е.... Много ми е болно,защото се роди 4,200, изписаха ни 4,000, а месец по-късно е 4,300 .... cry cry cry
Иначе разликата се вижда- детето е спокойно и не почти не е плакал така както преди...
Дано да качва,че сърцето ми се сви като ми каза педито, че детето седи гладно,а на такова голямо бебе му е нужно да се храни и да наддава доста.
Защо да храниш на 3 часа newsm78? Педиатърът/ката  не знае ли, че кърмата се усвоява за час-час и половина? Нали знаеш, че като започнеш да даваш добавка, кърмата намалява още повече? Аз бих хранила детето на макс 2 часа, ако трябва и да го будя, но само с кърма! А щом заспива на гърда, защо не пробваш някои от триковете, с които да го държиш буден? Преди 2-3 странички една от консуЛЛЛтантките даде линк към съвети, които наша съфорумка сподели и били подходящи за сънливи бебета. Peace
Стискам палци всичко да се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт