Мама много се вълнува - НОЕМВРИйче първа Коледа празнува! - тема 1.

• 28 393
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
  • София
здравейте,ние днес ставаме на цели 2м. Grinning,кога минаха толкова бързо.Честито и на другите месечинковци. Hug

Аз с Дюкан отслабнах адски много след първото рждане,даже свалих и 10кг. от теглото ,на което забременях - хем и сладко похапвах всеки ден по мъничко и нискомаслени кашкавали и т. сирена хапвах ,абе много бях доволна.С нея не става да се кърми обаче.Макар че,май имаше и той за кърмачки оликотен варянт,трябва да потърся.
За 90-дневната - май разликата е само водният ден,който не се прави.
Сега разгледах и попаднах на мнение от ЛЛЛ,че е подходяща,но до обяд освен плод,да се хапват и овесени ядки,а в плодовият ден да се хапват и ядки.

танче,нормално е да помрънка след ваксина.А за спането по корем - то си е до дете.Баткото ни не искаше и да чуе,а го сложа по корем и рееев.Сега дреби пък само така спи-основно върху мен.

Последна редакция: сб, 29 дек 2012, 11:08 от angels_zg

# 226
Мили мамчета, задравейте и от мен.

Малката като че ли е по-добре с коликите, започнах да редувам инфакол с биогая и колиЕф и май дава резултат, защото ние сме с много лоши колики все още. Но от два дни някак си се получи процедурата. Сега малката е по-спокойна. Даже нощно време започна да спи по 6-7 часа, което направо се изумява. И то това откакто намаляха коликите.

За кърменето да се оплача - ние все още се борим и нямаме много подобрение. Цедя се често, слагам я малката на гърда преди всяко хранене, но понеже вече й е по-лесно със шишето, суче много слабо и надава татъв рев, че ми се къса сърцето и й давам шишето. Днес се бях заинатила, че ще е само на гърда, обаче такъв рев от глад нададе, че не можах да издържа и пак на шише. И чай от сминдух пия, и лактогонен и нощно време ставам да цедя и едва успявам по 60 мл да изцедя на цедене от двете гърди. Направо не знам какво да правя вече!

Искам да поздрвя всички, които успяха да се преборят и се кърмят успешно - БРАВО НА ВАС!

# 227
Ivaneliq, на мен ЛЛ на детето ми каза, че не е много хубаво да се пие парацетамол до 2-рия месец, ако се кърми детето. Но пък с тази температура... Може да се обадиш на педиатъра да питаш.
Аз пък пих по препоръка на ЛЛ на детето, когато бях развила мастит. Thinking
Да почерпя за месечинката на дъщеричката ни:
Честити месечинки и на по-големите бебешондели Hug.

# 228
  • Варна
Честити две месечинки, Еинджълс!

Синапова, дано малчо скоро се оправи и пка да може да плува- много се лефя на деца, които спортуват, а плуването ми е фавоит!

За 90 дневната диета ето тук има темичка за кърмачки: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=645715.0

Ето и повече информация (в линоквете под текста) : http://nameridieta.com/90-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B0-% … 1%87%D0%BA%D0%B8/

Искам да ви се оплача- имаме нападение от мравки. Лятото бях писала, че имаме този проблем, но сега с бебето съм направо на тръни. Смятам да викам фирма да ги треби- те не се понасят вече! От къде идват никой не знае- не можем да им видим пътечките, но понеже явно обичат сладки неща вечно нападат я помпата ми , я шишетата с кърма, а онзи ден една беше влязла в биберона  на бебо.  Sick . Чувствам се като прокажена- постоянно бърша подове, прах, поддържаме изрядна хигиена, а да ни нападат мравки все едно сме в гората  Cry . Мислех си, че като се появи бебето котарака ще е проблем, а той се оказа доста незаинтересуван от новия човек- дори бяга като чуе рев. Не съм и предполагала, че тези ситни гадини ще ми изпилят нервичките така.

И да ви питам вие какво ги правите бебетата като будуват? Нашия герой през деня вече не иска да спи след като се наяде или обикновено придрямва за по 30-40 мин. За сега го слагам на спалнята да си зяпа и смуче биберон, говоря му и му пея песнички, но все пак не мога да съм лепната нон стоп за него. Дали  ще е добре ако го оставям да си седи самичък и да размишлява върху живота  Laughing в смисъл нали няма да се чувства изоставен? Щото и мама иска да посвърши нещо, но сега като го знам, че е буден и сам ми е съвестно.....

# 229
Здравейте мами,
влизам малко да споделя, че скоро ще се побъркам. Малчо онзи ден през нощта вдигна температура. Съответно се свързахме с педиатърката, която ни гледа на частно и тя ни каза да дадем Панадол. Едвам след 4 часа докарахме температурата до 37. Малкия си спеше, видимо му беше лошо. Будихме го да хапва, храна не отказва, което мен ме успокоява. Като отидохме при личната тя му пусна кръвни изследвания. Излезнаха много лоша кръвна картина. Личната искаше да влизаме в болница, понеже идвали почивни дни и тя не била на работа и нямало кой да го наблюдава. Свързахме личната лекарка и тази на частно и те се разбраха в крайна сметка малчо да не влиза за сега вя болница. Хубавото беше, че вечерта дребосъчето смъкна температурата и не е качвал до днес. Пуснахме и урина, понеже личната смяташе, че е някакво възпаление на пикочните пътища....Е урината е на 6. Даваме и антибиотик. И сега вече не знам, дали от антибиотика е по-изнервен, дали са колики, дали от аянтибиотика го приболява коремчето....Направо ще лудна. Утре пак сме на преглед при частната докторка, да каже какво и е нейното мнение....Много съм благодарна на мъжа ми...милия ми е голяма подкрепа и  не ни е оставил и 1 минута сами и без внимание.
Знам, че сега трябва да съм много силна заради Мишето, опитвам се... Моля ви за стиснати палчета, в момента се нуждаем много от тях  Cry

# 230
angels_zg, честита ви месечинка и на вас Hug Честита и на всички други месечинки  bouquet
sun_smile_ , кураж Hug Praynig Бързо да се оправи детето и да откриете причината Praynig

# 231
  • На брега на морето
Дойде време и аз да се оплача  Laughing
Моята температура мина за по-малко от 2 часа. Пих 1 парацетомол, напарих краката, много горещ чай, завита с 3 одеала и се потих около 5 часа. Включително и през нощта. Та днес съм добре де.

Бабата си тръгна още миналата неделя. Ама накрая малко остана да й купя билет. Толкова ми изпили нервите тази жена. Надявам се да не реши да дойде скоро пак.

Говорите си кой колко се справя. Аз правя всичко съвсем сама. Майка ми докато беше тук много ми помагаше, обаче свекито не. На нея даже й слагах и да яде  Shocked все едно е малко дете. Чистене, готвене, пране, простиране, гладене и детето, че и кучето всичко си е за мен. Ами не знам доколко се справям, старая се. Общо взето всичко го правя на интервали. Сгъвам дрехи, малката реве, отивам при нея, след малко продължавам и така, един безкраен цикъл е. Всички ми казват да съм спяла когато тя спи, ами ако го правя, кога точно ще свърша всичко...предстои ми сесия и местене  #Crazy ме знам как ще се справя.
Моят мъж не ми помага за нищо, освен за детето, когато е тук. Домакинството не го вълнува, ама вече разбрах защо като видях навиците на майка му  ooooh!
Повече ме притеснява, че все съм си сама. Вечер къпя сама, пазарувам сама, разхождам сама. бе всичко сама. Но....и с това някакси ще се справя.

Гледам проблемите при бебчовците са еднакви. Моята докато не спираше да дриска, сега го прави по веднъж на 2-3 дни. Само на кърма е и на чай от копър, но не вярвам той да я запича. Инфакола го спрях, смисъл от даването му не виждам. Лекарката каза, че до 4 дни било нормалнода не се изходи. На мен много ми се вижда.

Иииии последно. Донесоха ми, по-скоро ми подариха една помпа на медела. Ръчна е, уж нов модел бла бла бла. Аз обаче не се справям с нея. Цедя по около 10 мл и дотам. А стисна ли гърдата излизат силни струи, според мен не е от липса на кърма...някой ползва ли медела и ако да моля да ми обясни как точно се цеди...

И още едно последно, малката е голяма кривотия тия дни. Яде, кротува 30 мин максимум и се почва едно сърцераздирателно виене, което прераства в писъци. Не спи през деня, или ако спи надали  й се събира повече от час.  Или яде 10 мин заспива на цицата, любимият й номер и след час пак крещи, че е гладна. И пак на цицата  ooooh! направо не знам...

# 232
Герито,аз много бх се радвала моето бебе спокойно да си лежи и размишлява за живота,но само да го оставя и започва да мрънка.Добре,че мъжът ми е тук иначе нищо няма да мога да свърша вкъщи и много ще се изнервя.Аз чакам да попорасне малко,да започне да се заглежда,да може да върти грачки,но това ще стане след около 2 месеца.
Аз за панадола се чудя,не е ли малко бебето за лекарства?На опаковката за Калпол пише да не се дава на бебета под 2 месеца.Но пък като е вдигнал температура...
А за парацетамол нали е безвредно да се пие за бременни жени,не знам как е за кърмачки.По тази логика може би може да се пие.Аз съм пила веднъж ,но само за главоболие.Даже днес смятам да пия,боли ме главата от безсъние.Снощи малчо реши да не спи от 3 до 6.
А днес пък,май ми дойде цикъла,аз се надявах 6 месеца да не ми идва,защото бебо е изцяло на кърма.

# 233
  • София
благодаря ви! Hug

sun_smile,дано се оправи бързо беб. PraynigМоже от АБ да му се раздразва коремчето.

гери и ние сме така с гадните мравки.Свекърва ми ми даде един тебешир,дето го хвалели много ,да видим ще помогне ли.То и ние не знам от къде идват,та не знам и къде да обработваме с него.
Твоят бебо ако си седи без да иска внимание супер,оставяй си го и си върши работа.Никола ако не спи иска основно носене из стаята да разглежда и говорене. CrazyТака на легло да лежи само не желае и реве.Аз слагам по малко в шезлонга,после на люлката,на въртележката над леглото и на активната гимнастика.Всичко го забавлява за кратко и пак ме търси.Най - голям успех имаме на люлката,там най се задържа-тя сама го люлее,сменят се 15 мелодии,има играчки и аз съм закачила още .Мята ръце и ги удря и им се смее,та чак глас се чува като се смее.Но пак макс. 30мин. е това.За това гледам всеки ден да сме на вън,че иначе яко носене ме чака. Crazy

# 234
Привет и аз да се разпиша, че скоро не съм писала.

Вчера бяхме на ортопед, нали на 1 мес. било добре да се мине контролен преглед. Не ни се разминаха ортопедичните гащи за жалост. С каката носихме малко и сега пак. Нямаме луксация, но има лека дисплазия на лявото краче е повече. Тъй като крачетата са му много стегнати, ако не носим ортопедични гащи на 4-тия месец има вероятност да стане много по зле. Доктора при който бяхме направи много обстоен преглед и съм много доволна. На контролен преглед сме след 15 дни, дано да има ефект от носенето на гащите.
Доволна съм че поне засега лечението,което проведохме с пъпките е успешно. Изчезнаха гадните пъпки, сега се мажем с един омазняващ крем и след 10 дни на контролен преглед, дано повече да не се сблъсквам с това. Чудя се че като до вчера сме мазали крем на кортикостероидна основа и ще давам още 3 дни фенистил дали трябва да се бие ваксина, която на 3.01 би трябвало да ни поставят.

Гледам че за смъкване на кг си говорите. Аз въобще не разбрах колко кг качих на края и съответно колко ми останахa за сваляне. Определено като че ли изглеждам като преди само дето ми остана коремчето и гадния целулит. Е да и че съм се разширила. Доволна съм че ми казват че съм изглеждала все едно не съм раждала.

За парацетамола док. ми каза че може, но чистия не под формата на прах - Фервекс и др. подобни.

Честита месечинка на всички!

Sun_Smile_ fingerscrossed fingerscrossed Praynig  Hug

//Герито// от това по - хубаво да си стои само бебето и да мълчи няма. Щом е спокоен спокойно го оставяй сам да си се забавлява - да гледа в точка, да си гука, и други.

# 235
Мимка, при Хазбун ли ходихте? Мисля, че той пробутваше ортопедични гащи, независимо дали има нужда детето, или не.
Ние ще водим Смърфовинка на 3, когато сме и на консултация, та да съчетаем излизанията.
Моля да ми препоръчате музикално килимче. Ейнджълс–зг, на теб разчитам най-вече!

# 236
Здравейте и от мен.
Честити месечивки на малчовците.
sun_smile_ дано малкото човече се оправи бързо  Praynig
angels_zg и ние сме така - като прикачени съдове, най-много в шезлонга 10-15мин. и това е. При мен хубавото е, че батковците го забавляват или им давам да го хранят, за да свърша някоя работа. Чистенето е основно мъжът ми, готвенето не си го давам  Laughing
Хетерка не се измъчвай, защото така си вредиш повече, запомни - ти си най-добрата майка за своите деца. И аз постонно имам угризения за едно или друго нещо, но гледам да ги подтискам  Hug
Днес ми се случи чудо - докато обличах малчо и го обърнъх по стомах, да му закопчая гащеризона и той заспа сам  #Crazy, спи вече 1 час - сам и по стомах  Thinking пу пу пу
За отслабването - имам 9-10кг. и трябва да се взимам в ръце. Аз правя Дюкан и винаги действа, дано и сега е така. Хубавото при мен е, че не си падам по сладкото

# 237
  • Varna, Bulgaria
sun_smile_  Hug и кураж.
Аз да си похваля мъжлето. Много ми помага, дори и закуска в леглото ми донесе днес.
Еличка днес е много крива. Не иска да спи нито в кошарата, нито на леглото ни, само на рамото ми.
За отслабването имам едни 4-5 кг да сваля, но по ме притеснява разширения таз. Дали ще се стесним Simple Smile  ?

# 238
Мимка, при Хазбун ли ходихте? Мисля, че той пробутваше ортопедични гащи, независимо дали има нужда детето, или не.
Ние ще водим Смърфовинка на 3, когато сме и на консултация, та да съчетаем излизанията.
Моля да ми препоръчате музикално килимче. Ейнджълс–зг, на теб разчитам най-вече!
Не, при Арнаудов. С направление без да плащам нищо.

# 239
sun_smile_ стискам ти палци  Praynig това са най-гадните моменти , дано скоро се оправите  Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт