Мама много се вълнува - НОЕМВРИйче първа Коледа празнува! - тема 1.

• 28 393
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
Аз имам едни кърпички на Нук за почивстване на биби и играчки, та с тях забърсвам играчките. Дано и ние понесем добре ваксините, от сега съм ги замислила.  Praynig

# 421
  • Бургас
Здравейте, започнах да давам на 2 ч от двете гърди. Като давам от двете повръща. Чудя се дали ще се справя или да почвам на АМ. Така се отчаях незнам защо плаче.

# 422
  • Бургас
Момичета благодаря на всички за споделените мнения    bouquet
Дано при всеки нещата с храненето се получават така както иска Hug
На мен ще  ми се наложи по-рано да започна работа, затова се интересувам как да махна нощното хранене, ако до тогава той сам не го пропусне. Иначе и аз не искам да го изтезавам с вода и чай Sad
Лека вечер на всички с максимален сън Laughing

# 423
  • София
иванелия,добре е наддало детето,не се притеснявай.

дейза,не съм го прала и няма да го пера за сега.То в крайна сметка и по нашите дрехи се опират постоянно и къде ли не,та чак толкова не се вманиячавам.Лепенките - взех Куул Пач,но има и още един вид такива.Сложих ги на двете крачета,върху мястото на убождане.Реших,че е много по-лесно от компреси с риванол. Grinning
Въртележката ни е много подобна ,но с плюшени животни,иначе пак с един жираф.Бърша ги с парцала за прах,а плюшките ги изпрах в пералнята.

анабелита,ами не е много дълго - сменят се доста мелодии,но за всяка се натиска ръчичката.Иначе ми харесва на мен и коремчето свети с различни цветове.

мимка,аз знам,че не се къпе и даже да няма Т,така каза и педи сега.

норичка,да минава бързо.И мен нещо ме болят 2 зъба,та ще се ходи на зъболекар  Sad,но как ли с тази моя лепка беб. Thinking

аера и ние имаме едни такива кърпички,но нещо много лепкави са моите,та не стават за това - на друга фирма са ми.

За сега беб е много добре пу пу,дано не предизвиквам съдбата с това изказване. LaughingГолям сън удари цял ден,не знам дали не е от Панадола(цяла доза дадох аз).Събуди се веднъж ,поигра час и половина - весел,гука,удря животните в люлката и сега пак спинка.Само да не ми върти номера през нощта след толкова спане сега.

Понеже някой се чудеше за ваксината за ротавируси - аз на баткото давах и то заедно с другите 2 в един ден.Днес питах педи и тя каза,че ако искам ,да я дадем,но според нея няма смисъл.Хем стават много ваксини,хем според нея много малка част от стомашните вируси се дължали на ротавируси и се обезсмисляла.Тя била участвала в някакво проучване по темата.

Я докато спи,да напиша и за музикалните килими,че обещах на шушулче.Ние от баткото имаме 2 вида,но не мога да ги намеря из нета,защото не помня марката,а още не съм ги извадила,за да ги видя.Едното е като пияно и има най-различни мелодии,а другото е суперско - има и мелодии и звуци наа животни и има един динозавър,който танцува и се върти- той се поставя на килимчето.Но не са купувани от тук и са от преди 4г. и повече.А и според мен са за по-голямо дете този тип.
За нашите сега са по-скоро друг тип.Сега на беб за Коледа му подариха това:http://www.bimbomaniabg.com/detska-igrachka/2205.html - джъмбо е 29.90 само да кажа.Харесва ми,че може да сменяш играчките,за да не му омръзне.Аз имам и други дрънкалки музикални и ще ги сменям.На погачата пък ми подариха това http://www.bimbomaniabg.com/detska-igrachka/7507.html - то е по-малко,но е музикално.Смятам и за път да го ползвам -да го закрепя за седалката някак.Чико имали хубаво килимче,но не съм го виждала.Иначе по детските магазини има много килимчета и то евтини,но те са като поне пълзи и седи детето повечето.

# 424
Момичета, да ви е честита новата 2013 година. Да донесе на всички много здраве и късмет, мир и благоденствие.Дечицата да ни слушкат, а ние да имаме кърма да си ги храним.Simple Smile

Четох ви коментарите за нощното хранене.И аз съм много объркана вече.С голямото ми дете нямах такива дилеми.Той си го махна сам на месец още.А сега Камен си похапва.Последно яде в 22ч.И после всяка нощ различно.Най-рано се събужда в 2ч, а най-късно в 5.Е снощи нямаше такова чудо, през 3 часа...цок...цок...Изцокал ме е цялата.Честно казано опитвала съм се да махам нощното, но нито биберон, нито вода помагат, нито люшкане, нито гушкане.А искам да го махна.Но го усещам, че той няма да се даде лесно.Sad
Въпрос към кърмещите: на хранене от едната или от двете гърди давате?Аз досега кърмих само от едната.Но ме посъветваха от няколко места да кърмя от двете на едно хранене.И от вчера започнах така.Аз нали го меря, преди и след- изяжда по 120-150 мл.Има ли и друг, който мери преди и след кърмене?По колко кърма ядат вашите бебоци?

# 425
Здравейте, момичета!

Честита Нова Година на всички ви! Бъдете здрави и обичани, вие, децата и семействата ви! Сърдечни пожелания за една добра и спокойна 2013 за всички нас!

Предварително се извинявам за малкото закъснение с отговорите, но си мисля, че ще ни разберете! В тази своя публикация ще отговоря на понатрупалите се като декемврийски сняг въпроси, за да не изпъстрям темичката ви с многобройни свои постинги накуп.

Имам въпроси към ЛЛЛ.
1. Имах разранени зърна и това на лявата гърда беше изкл. зле. Наложи се да правя 2Х2 дена и после веднъж още 3 дена почивки, докато ми минат раните. През това време давах само от дясната, в следствие на което тя тече по-добре и лактацията е по-засилена, при това видимо. Гърдата ми стана по-голяма. Какво мога да направя в случая, за да порасне и лявата?
2. Все още изпитвам болка при засукването на малкия млечен вампир. И при 2-те гърди. Вчера беше разплакана и докато викаше "Уааа", аз ѝ набутах цицата в устата Mr. Green и при засукването не изпитах абсолютно никаква болка, дори дискомфорт не изпитах, от което ме навежда на мисълта, че тя не засуква добре. По мои наблюдения не си отваря устицата достатъчно. Как да я накарам да го прави без да плаче? Иначе, търкам ѝ зърното в устните, обаче не си отваря устата като при "Уааа".
Много благодаря предварително за отговора. Hug

Здравей, Шушулче!

След като са се повъзстановило кърменето и от двете гърди, как намираш лявата си гърда в момента? Дали няколко дни кърмене от нея са й върнали предишния размер?

За засукването - за да отворят уста и да засучат хубаво бебетата имат нужда да усетят допир с гърдата на мама по бузките, брадичката. Сигурно ти е правило впечатление как извръща главичка и отваря устичка, когато нещо се докосне до страните й. В такъв момент отварят широко уста, сами намират и засукват гърдата. Когато твоята поза е удобна, имаш добра опора на кръста-гърба-рамене-врата и бебето е приближено до гърдите (НЕ обратното - гърдите до бебето), зърното ти сочи към горната устна на бебето и главичката му е като леко отметната назад преди да засуче - това също помага за доброто засукване на бебето.

Ще се радвам да пишеш как се случват нещата при вас през последните дни!

Здравейте! Весело посрещане на Новата 2013! Нека е успешна за всички ви!
Въпрос към ЛЛЛ
Успешно се кърмим от самото раждане. Напоследък изпитвам болка в началото на кърменето, а и по време на него. След приключване на храненето, зърната ми са бели в долната част, по периферията. Прилагам поза люлка от самото начало. Пробвах биологичната, но не ми е удобна, понеже ми е трудно преместването от едната на другата гърда, а и докато суче, Алекдандра е със забито в съответната гърда носле и трудно диша. Иначе детето е добре, жизнено е, 4 700 кг изписано 3 300,няма млечница. Просто не знам къде греша, досега всичко беше наред. Къде според вас е проблема?

Здравей и на теб, lu4ie!

Какво изпитваш през последните дни по време на кърмене? Дали тези усещания ги има и във времето между кърменията? Какво е точно усещането - болка, тъпа или остра, парене; как би описала усещането си със свои думи? Определен дискомфорт по различно време може да бъде сигнал за различни неща, така че ще от полза малко по-подробно описание! Благодаря ти предварително!

Здравейте,
Въпрос към ЛЛЛ: Бебетата преяждат ли с кърма? Храня Невена с изцедена кърма от шише. Храни се на всеки от 3 до 6 часа( най-често на 4ч), т.е й се събират или 5 или 6 хранения на ден. Храня я на поискване. На ден изяжда по 800-900мл. кърма. Всеки памперс е наакан. На 23тия ден след раждането беше качила 1 кг. Сега месец и 6 дни след това е 4  700, което е 1700 отгоре след раждането. Притесняваме това, че на ядене яде по много (от 100 до170), а са по-малко храненията. Пренатоварвам ли коремчето й така? Стигала е за час и 30мин да изяде 200мл.
И другият ми въпрос е за изцедената кърма. Вечер когато се цедя (около 3ч през ноща) имам много кърма - около 250мл. Гърдите ми стават на буци. Как да намаля кърмата по това време от денонощието? Изцеждам докрай винаги. (цедя на всяко хранене на детето). От болницата така ми бяха казали.
Благодаря предварително!

Здравей, Neli___!

Поздравления за чудесното наддаване и отдадеността, с която цедиш и даваш кърма на Невена!

Майчината кърма се усвоява от бебешкото стомахче за 60-90 минути и "нормалното" количество, което едно бебе може да приеме - просто няма как да натовари стомахчето му. Друг е въпросът за това колко е "достатъчно" или "нормално" за едно дете. Когато се дава възможност на бебето да контролира само храненето си - например, да се държи вертикално изправено по време на хранене, шишето да се подава хоризонтално в устата и бебето да прилага усилие, за да суче - то следва да изпие, толкова от колкото има нужда или да прави почивки, ако пожелае. Друг подход може да бъде да има повече хранения (примерно 8 за 24 часа) с по-малко количество мляко, ако имате едно наум за количеството поемано на едно хранене.

Относно цеденето - конкретно в този момент на деня, когато се получават уплътнените места в гърдите, можете да започнете плавно да намалявате количеството изцедено мляко докато достигнете ниво на комфорт, което ви устройва. Когато изцеждате малко по-малко всеки следващ път ще подавате сигнал на тялото си, че няма нужда от толкова мляко по това време на деня и в рамките на няколко дни ще регулирате производството на мляко точно за този момент.

Нели, имаш още един въпрос, ето го и него:

Искам съвети от ЛЛЛ: Как да върна детето да сучи от мен? До сега не е имало едно пълно хранене от мен, Винаги е било от шише с изцедена кърма. Зърната ми са плоски. Детето все още има инстинкт да търси да суче. Снощи засука за кратко, но нямах много кърма, тъй като половин час по-рано се бях изцедила. Имам силиконови зърна на авент. Можете ли да ме посъветвате с тях ли да остана или има и по-добри.

Дали от 30-ти декември насам сте правили опити да поставите бебето отново на гърдата? По принцип предлагане на бебето в просъница, полусънено/ненапълно разбудено като че ли прави засукването по-лесно. Бебето е спокойно, майката може да опита няколко пъти да го позиционира и да не се притеснява, че бебето ще стане неспокойно. Биологичната поза (полегнала назад) може да бъде удачна за самото засукване и за разположението на гърдите (ето тази статия дава повече информация). Надявам се да пишете повече какво и как сте опитали до момента!

Въпрос към ЛЛЛ: Може да ви се стори глупав въпроса, но ще си го задам....малката е на малко повече от месец и половина и до преди около 2 седмици ядеше на 2 часа (с мъка, искаше през половин час)....постепенно си увеличи сама времето между храненията на 3 часа като през нощта и се случва и по повече (рекордът и е 6 часа - но само веднъж се е случвало)....та, от 1-2 дни забелязвам, че и през деня започна на по-рядко....сега вече 4 часа минаха от последното ядене, а тя си спинка най-спокойно....та въпросът ми е следния: нормално ли е на тази възраст толкова рядко да яде през деня и да я будя ли като минат 4 часа??? Аз съм много доволна, че си е спокойна и имам повече свободно време, но както свикнах по-често да папка и сега ми е странно и затова да си питам  Blush

Здравей, Monsy!

С порастването си бебетата променят и ритъма си на живот. Признаците на добре нахраненото кърмаче в първите месеци от живота му са доброто наддаване (за тази възраст минимум 110-200гр на седмица), напишканите и нааканите памперси (за бебе над 6 седмици може както да ака 2-5 пъти на ден, така и може да се изхожда по-рядко във времето, но затова пък обилно), като цяло впечатленията на майката са, че детето е жизнено и активно, редува сън и хранене, и педиатърът му го намира в добро здраве и отговарящо в развитието на възрастта си. Ако все пак има нещо, което намирате за нужно да коментираме - ще се радвам да бъда полезна с още информация!

Разбира се, че е удобно да попитате, благодаря за вниманието, да си кажа честно не знам колко хранения се събират, нямаме режим още, Мира се храни през 3-4 часа, понякога заспива на гърдата и се събужда след 2 часа, тогава разбирам че е останала гладничка и давам 30гр АМ и тя си заспива пак. През ноща спинка по 5-6 часа. Например снощи заспа нахранена само с кърма в 21.30ч и се събуди да яде към 3ч, пак само кърма, после се събуди в 7.30ч, яде към 8ч, отново само кърма,  ооо, ама аз забравих да се похваля, че тя се изака днес обилно-течно и жълтичко и потърси да яде, малко мързелашката при което се изтисках едвам 20гр и после дохраних с 30гр АМ в 11.30ч, и заспа. Сега очаквам да се събуди към 14ч за следващото хранене, ще я накърмя, колкото мога и ако преценя ще дам пак 30гр АМ, общо взето дохранвам най вече през деня и почти винаги с 30гр само.

Мами, и ЛЛЛ по колко грама трябва да яде моята Мира, бебе на 1м и 1 седмица, защото още не сме направили и консултацията си и аз се чудя малката гладна ли е, боли ли я.

Здравей и на теб, nadinkapl!

Как сте с редуването на гърдите през последни дни? Дали все още намираш, че едната гърда произвежда повече мляко от другата? Не знам дали разбрах правилно, но след като пишеш, че цедиш мляко - предполагам, че изцеденото от гърдите го използваш за дохранване при нужда, така ли? И ако вече и то не е достатъчно - даваш и изкуствено мляко, правилно ли се ориентирам? Може да бъде добра идея да се опиташ да направиш нещо като ритъм на бебето - например на всеки 2,5-3 часа да започвате хранене, да предлагаш и двете гърди на всяко хранене, да не направиш дохранване в обичайно за това време и вече да прецениш - ако бебето е спокойно до началото на следващото хранене, то по-скоро се е нахранило.

Относно количеството мляко за бебе на тази възраст - през 4-тата и 5-тата седмици средно на кърмене 89-118 мл, а дневно 750-1034 мл. Това е ориентировъчен прием на кърма от гърдата, надявам се да ти даде някаква насока.

Практикувам точно както ме съветваш - редувам постоянно гърдите когато започне да се изнервя на едната, слагам на другата, правя компресия, след това сменям гърдите и редувам така. Добавка давам вечер, когато след всичко описано тя изпада в състояние, в което се засинява и не признава друго освен да яде.
Добавката е макс 60-70 мл като после пак я поставям на гърдата.
Вода не давам.Залъгалка пробвах, но тя така и не пожела нито един модел, който предложих Grinning
Благодаря за съветите!

Здравей, Марито!

Какво се случва с вас напоследък? Дали преодоляхте тези моменти вечер, за които сте си писали с Тони? Надявам се да е било нещо моментно и вече да е преминало!

имам спешен въпрос към ЛЛЛ събота срещу неделя вечерта малката направи 6 часа пауза, като яде в 5 сутринта, след това в 8, после в 10.30, в 14:30, 15:30 и 18:30.. /това става дума за неделя/ след това яде към 10 и нещо и вечерта яде 2 пъти.. до понеделник сутринта. още в неделя вечерта забелязах, че гърдте ми не са пълни какт ообикновено, даже изглеждат празни.. и започнах да пия бира и лактогенен чай.. целия понеделник малката висеше през час на гърдите ми, които така и не се напълниха - хапва малко и се унася и записва.. направи следобед една пауза от 2 часа и след това продължи отново по същия начин - през час, непрекъснато беше нервна, кривеше се..  до преди 1 час, когато се опитах да се изцедя и не успях да изцедя и 15 мл от двете гърди.. макар, че цял ден като стисна леко и се появяваше капчица.. малката явно не можеше да се наяде, защото дръпва 2 пъти, чувам я да преглъща и после само си движи устата все едно е с биберон.. преди малко се върнах от аптеката с АМ и веднага й дадох - изпи 20 мл /преди това й давах вода/ и сега е доста спокойна, лежи си спокойно на леглото и си шава както обикновено.. от 5 часа малката през час акаше.. не знам дали това е от значение..
искам съвет какво да правя - как може да ми спре изведнъж кърмата и как да си я върна? не съм спирала да ям, пия чайове като луда, бира също, не съм се стряскала.. сега вече съм притеснена, защото малката е била явно доста време гладна, а аз не знам как да оправя нещата :/

Здравей, known!

Как сте през последните 2 денонощия? Дали е било скок в растежа - т.е. нуждите на бебето са нарастнали, изпразва по-добре гърдите, може да иска да суче по-често и по този начин стимулира производството на кърма и в следствие на това - през следващите дни количеството вече е повече и отговарящо на новите нужди на бебето. С времето лактацията все пак влиза в ритъм и гърдите не изглеждат толкова пълни по принцип както през първите дни или седмици. Важното е да ги намираме по-изпразнени след кърмене. Ако бебето все пак редува сън и хранене, пълни памперсите и като цяло изглежда спокойно - може би и няма поводи за притеснения относно количеството кърма. Все пак ще се радвам да пишеш какво се случва с вас през последните 48 часа Simple Smile

Въпрос към ЛЛЛ: Имаме във фризера едно чекмедже отделено за замразена кърма, но понеже по празниците препълнихме хладилник и фризер мъжа ми да вземе да плесне точно в това чекмедже едни свински пържоли сурови. Та въпроса ми е трябва ли да изхвърля тези запаси да изчистим наново и да почна от нулата със запасите?
И втори нощем като ставам да се стискам ще ми намалее ли кърмата, ако изтискам само 100мл не всичко за да има и тя какво да яде като стане? Въпреки че забелязвам, че от няколко дни като цедя смело нощем и имам повече кърма през целия ден.

Здравей, sinapovaaya!

Относно запасите - в зависимост от това в какво съхраняваш кърмата - можеш да изхвърлиш само кърмата от тези съдчета, които са били в непосредствена близост от месото. Можеш и да размразиш една доза от тези, които са били отделени все едно през ред от месото и ако не намираш промяна в миризмата за момента (т.е. да са "прихванали" от месото докато е замръзвало) може и да не е пострадала кърмата, която е била "по-отдалечена" от него Simple Smile В зависимост от причината, поради която цедиш и замразяваш кърма - би следвало и да прецениш дали да изхвърлиш всичко и да започнеш наново.

По принцип нощното количество кърма е предназначено за бебето да го изсуче. Какво налага при теб да се будиш нощем и да цедиш? Каква пауза за сън прави бебето? Колко кърмения имате за 24 часа? Ако все пак храненията са 8 за 24 часа, и паузата за сън е около 5 часа и се налага цедене - можеш да започнеш постепенно да намаляваш количеството изцедено мляко всяка нощ, за да стигнеш до ниво на комфорт, когато няма да има нужда от това цедене.

Искам да питам ЛЛЛ Първо да кажа, че ние не сме само на кърма. 1 или 2 хапвания са си на АМ. Не я дохранвам при всяко кърмене, а додавам кърма, когато знам че нямам за цяло ядене го замествам с АМ главно вечер се случва. Та въпроса ми е следния възможно ли е беба да има повече колики от кърмата ми? Не ям храни образуващи газове, не пия безалкохолни, не пуша.. Напоследък забелязвам , че след като яде АМ е в пъти по-спокойна отколкото когато е яла кърма.. Кърмата я яде от шише изцедна и изключвам това да е гладна, освен ако кърмата ми не е хранителна, а това как мога да го разбера не знам.

Здравей и на теб, iiiv!

По принцип стомашно-чревния дискомфорт при бебета се свързва с изкуствените млека - все пак това е чужд за малките бебета животински протеин и се случва да реагират по-скоро на него. Майчиното мляко е със точния състав за човешките бебета Simple Smile
Колко време прекарва в активно сучене бебенцето ти на всяка гърда по време на хранене? Дали изсуква достатъчно мляко, за да се засити? Изкуственото мляко се усвоява доста по-дълго от бебешкото стомахче и дава лъжлива ситост на бебетата. Кърмата, както писах вече по-горе, се усвоява за 1-1,5 часа и ако бебето не е изсукало достатъчно, за да бъде спокойно и сито между храненията - може и да бъде неспокойно. Няма нехранителна кърма, по-скоро може би бебето има нужда от повече кърма. С често поставяне на гърдата за достатъчно време - това би следвало да се получи!

Надявам се да не съм пропуснала никой от зададените и неотговорени въпроси! Ако все пак има пропуск - моля предварително за извинение и просто да ни напомните за въпроса си Simple Smile

# 426
puphi, честит рожден ден   newsm67

Честити месечинки на всички  Simple Smile

Гледам прегледа при ортопеда коментирате - аз изрично попитах педиатъра за направление, отговора беше - не се полага, освен, ако аз не видя нещо притеснително. Съответно ще водя Вики на платен преглед  #2gunfire

Храня малката с кърма, но от шише. От скоро когато се наяде започва да плаче силно и да се гърчи. Някой да знае защо може да го прави, че аз идея си нямам  newsm78

# 427
  • София
метнала те е педито,на всички се полага.
,
аделайда,аз предлагам другата гърда само ако започне да нервничи и да пуска първата и то не веднага,защото нали си се произвежда мляко непрекъснато.Това се случва основно вечер и то не всяка.Иначе се наяжда с едната,заспива и пуска - то повечето пъти аз го махам,че почва като за залъгалка да ме ползва.Не слагам на двете,защото си мисля че така ще изяжда основно предното мляко.Качил е 1450,та явно му е ок така .

# 428
Благодаря Миряна
Ами тя моята цокла понякога нощем си прави пауза от 8 часа примерно от 20 и чак сутринта в 4 и в 2 часа гърдите ми ще се пръснат, но пък ако не се изцедя хубаво после в следобедните часове не ми достига кърмата и ми виси по циците, а понякога ми се налага да позилизам следобед и се връщам до 3часа в къщи. За съжаление или може би не моята цокла още не е много на "ти" с шишето и всеки друг при който я оставя за това малко време е абсолютно безпомощен.

# 429
Шушулче да кажеш после как е минал прегледа при Арнаудов.
Веднага казвам.
Каза, че всичко е в норма, имала 1 градус разлика и след 20-ина дена иска да я види пак профилактично, ама спомена за гащите Mr. Green. То ние имаме, дадени от научната ръководителка на съпруга. Показа ни 2 вида упражнения, които да правим, момата се изака 2 пъти Crazy.
При педиатърката мина добре: качила е 1530 гр и 5 см за 1 месец. Повече от доволна съм, а за 13 дена - 900 грама, това скок в растежа ли е Thinking? Иначе, не беше мн спокойна и на 2 пъти съпругът ми спира колата, за да я кърмя.
Имам въпроси към ЛЛЛ.
1. Имах разранени зърна и това на лявата гърда беше изкл. зле. Наложи се да правя 2Х2 дена и после веднъж още 3 дена почивки, докато ми минат раните. През това време давах само от дясната, в следствие на което тя тече по-добре и лактацията е по-засилена, при това видимо. Гърдата ми стана по-голяма. Какво мога да направя в случая, за да порасне и лявата?
2. Все още изпитвам болка при засукването на малкия млечен вампир. И при 2-те гърди. Вчера беше разплакана и докато викаше "Уааа", аз ѝ набутах цицата в устата Mr. Green и при засукването не изпитах абсолютно никаква болка, дори дискомфорт не изпитах, от което ме навежда на мисълта, че тя не засуква добре. По мои наблюдения не си отваря устицата достатъчно. Как да я накарам да го прави без да плаче? Иначе, търкам ѝ зърното в устните, обаче не си отваря устата като при "Уааа".
Много благодаря предварително за отговора. Hug

Здравей, Шушулче!

След като са се повъзстановило кърменето и от двете гърди, как намираш лявата си гърда в момента? Дали няколко дни кърмене от нея са й върнали предишния размер?

За засукването - за да отворят уста и да засучат хубаво бебетата имат нужда да усетят допир с гърдата на мама по бузките, брадичката. Сигурно ти е правило впечатление как извръща главичка и отваря устичка, когато нещо се докосне до страните й. В такъв момент отварят широко уста, сами намират и засукват гърдата. Когато твоята поза е удобна, имаш добра опора на кръста-гърба-рамене-врата и бебето е приближено до гърдите (НЕ обратното - гърдите до бебето), зърното ти сочи към горната устна на бебето и главичката му е като леко отметната назад преди да засуче - това също помага за доброто засукване на бебето.

Ще се радвам да пишеш как се случват нещата при вас през последните дни!

Много благодаря за отговора. Лявата гърда я намирам по-трудно даваща и по-малко млечна, или поне оставам с такова впечатление при изцеждане Thinking. Ако от дясната се образуват по 5-6 струи наведнъж, от лявата: 2-3 най-много и изцеждам по-малко. Затова сега първо предлагам нея и когато Смърфовинка спре да суче ефективно, сменям с дясната. Логиката ми е, че така стимулира гърдата да произвежда мляко, а и ми е по-лесно да изцедя недоизсуканата лява, отколкото дясната. Иначе пак лявата е по-малка Rolling Eyes.
За засукването: този инстинкт ми е ясен, обаче не иска да си отвори хубаво устицата и това е. Галя я, дразня я, но тц Crossing Arms и всеки пъти изпитвам лек дискомфорт при засукване. Ей, мн ми е инатливо детето. Сега не ме притеснява толкова, но ще ми е проблем като започне зъбоникненето, така си мисля. Ще се мъча да я накарам да си отваря хубаво устичката.  Hug

А, да попитам кърмещите легнали: от скоро открих тази благодат, ми то мн удобно Hug, обаче въпросът ми е как сменяте гърдите, защото аз давам да суче и от 2-те? Не се ли притеснявате, че може да се задави бебето, като главицата му не е под наклон и как оригате полузаспало бебе, когато го кърмите легнало? Thinking
angels_zg,  Hug Hug Hug Hug!

# 430
Здравейте и от мен. Ние днес бяхме почти цял следобяд на разходка, малчо беше много послушен.
А вие колко сте изписали  Crazy
Първо да благодаря на всички за отговорите   bouquet
Little_Snow_White чувала съм за сребърната лъжичка, но аз си давам с бебешка такава  Wink
анииии колийфа го давам според листовката - капвам в ам изчаквам малко /не винаги половин час/ и давам млякото, но ние се храним изцяло с ам.
pupii  спри да четеш в нета  Hug, аз съм същият "лекар" като теб, но моите диагнози са  #Crazy, и ако знаеш как се тормозя и рева, и странното е, че го правя само с най-голямото ми момче, някак той е най-капризен, боледува най-често и така  Confused. Страх ме е да не предизвикам съдбата с тези мои черни мисли  Sad
puphi  Честит рожден ден   bouquet
Ангелче браво за безпроблемните ваксинки, нека да е все така. Теб ще те назначим за консултант по играчките в темата  Grinning
mimka_8 на мен от болницата ми казаха при ваксините да не го къпя, а тук акушерката каза да си го къпя - е аз избрах да не го къпя, по-добре така една вечер, отколкото да се чудя дали съм постъпила правилно и да направя пакост. Браво за хубавото наддаване  Hug
Стана цял роман, но не знам кога пак ще мога да пиша  Crazy
Лека и мека момичета  Heart Eyes

# 431
az kurmya samo ot ednata gurda.Ot drugata ne iska,stiska si ustata.A ako go nasilya posle povru6ta.I taka nayajda si se samo ot ednata strana.Nadyavam se da mu stiga.Az mnogo se radvam,4e ve4e minahme perioda na neprekusnatoto yadene.Misleh,4e nikoga nyama da mine.Moyata du6terya kato go vidi ,4e si yade rucete i me uvedomyava,4e iska mlyako.A toi e yal predi polovin 4as primerno.

# 432
Браво на всички сладурчета , пораснали и справили се на ваксините днес  Hug Все да е така  Praynig
Аз знам , че е по-добре да не се къпе след ваксина бебенцето . Една вечер наистина не е фатална .
Днес и ние се разходихме . При нас обаче се получава след разходка Лъчко така се успива , че задължително пропуска едно хапване . Нищо не е в сила да го събуди  newsm78
Спокойна нощ  Hug

# 433
Здравей, Миряна! Болката е като боцкане, по- силна е в началото на засукването, след около минута отслабва, но продължава до края на храненето. След кърмене и между отделните кърмения изчезва. Ако има значение бих споделила, че бебето ми почти не спи през деня, а вечер ни е трудно заспиването - обикновено към 24 -1 часа. Сутрин се буди в 5 или 6. Иначе детето е жизнено, енергично,изглежда здраво.

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 23:22 от lu4ie

# 434
За Колийф - изцеждам малко кърма ( около 4-5 чаени лъжички ) и смесвам с капките. Давам с лъжичка.

Общи условия

Активация на акаунт