На море в Турция - тема 21

• 93 339
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте за първа година живот и здраве мислим да почиваме в Турция. записвам се да следя темата и да задавам въпроси при нужда  Hug
Според горния линк за температурата разбирам, че юни и септември е най - хубаво времето за почивка.
Идеята ни е да пътуваме с кола и да преспим за 2 дена в Истанбул или в околността и да разгледаме , след което да продължим към Кушадасъ или Мармарис в момента на това сме се спряли.

Има ли пътували с кола да ми кажат колко им излиза като разход в лева и директно ли стигат до избраната дестинация или нощуват някъде по път.

Приятелка ми препоръча този хотел , там са били миналата година и каза, че е доволна и съответно отзиви за агенцията има доста прилични оферти.
Как е по изгодно през агенция или сама да си контактувам с избраният Хотел   newsm78

# 631
Здравейте за първа година живот и здраве мислим да почиваме в Турция. записвам се да следя темата и да задавам въпроси при нужда  Hug
Според горния линк за температурата разбирам, че юни и септември е най - хубаво времето за почивка.
Идеята ни е да пътуваме с кола и да преспим за 2 дена в Истанбул или в околността и да разгледаме , след което да продължим към Кушадасъ или Мармарис в момента на това сме се спряли.

Има ли пътували с кола да ми кажат колко им излиза като разход в лева и директно ли стигат до избраната дестинация или нощуват някъде по път.

Приятелка ми препоръча този хотел , там са били миналата година и каза, че е доволна и съответно отзиви за агенцията има доста прилични оферти.
Как е по изгодно през агенция или сама да си контактувам с избраният Хотел   newsm78
При пътуване до Кушадасъ не е особено удачно да минавате през Истанбул, защото Истанбул е на изток от границата, а Кушадасъ и Мармарис - на югозапад. Цената със собствен транспорт зависи от колата - разхода на гориво и с какво гориво се движи. За нощуването по пътя - само вие може да прецените: колко са големи децата, колко ще издържи шофьорът и други такива неща.
Аз не разбрах кой хотел сте си   харесали, но първо би трябвало да избере времето за почивка, да определите бюджета си и основните изисквания, които имате към вашата почивка. След това търсите хотел, сравнявате цени...
От тук може да си направите маршрута.
http://www.viamichelin.com/web/Routes?strStartLocid=31MzU1bzEwY0 … mi&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.6&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 17:14 от ndimitrova

# 632
  • Монтана
За първи път ще почиваме в Кушадасъ.Резервирах х-л Атлантик за майските празници-30.04-06.05 чрез Емералд травел.Надявам се да останем много доволни.

# 633
  • София
За първи път ще почиваме в Кушадасъ.Резервирах х-л Атлантик за майските празници-30.04-06.05 чрез Емералд травел.Надявам се да останем много доволни.

И ние този хотел резервирахме, но за 21.06. ще разказваш впечатления Simple Smile

# 634
  • София
Вече мога да се похваля с резервация за Cesars Temple de Luxe за края на май.  Simple Smile Дано да останем доволни!

# 635
Здравейте, мога ли да попитам някой почивал ли е в хотел Mirage World в Мармарис?
 Мисля да се включа в ранните записвания и търся отзиви. Благодаря предварително.

# 636
  • София
ndimitrova Благодаря за отговора, забравила съм да сложа линка към Хотела ето го :

http://www.orient99.com/bus_Kusadasi/hotel.html?destination=%CF% … 723&oid=34294

Да сега погледнах на картата не е удачно да преспим в Истанбул, къде ще ми препоръчате преспиване така, че да има какво интересно нещо да се разгледа. Засега обмислям юни или септември за почивка, защото виждам , че тогава времето е по поносимо юли и август е много горещо.

# 637
kimbolina , Чанаккале е горе-долу на половината на пътя. Това е като минете Дарданелите с ферибота. Има много хотелчета до пристанището - на прилични цени /нощувка и закуска/. Крайбрежната алея е много приятна за разходка вечер. Мой лчен съвет е да си носите храна за вечеря и вода, защото вече съм им сърбала попарата на заведенията за бързо хранене.
Трябва да си купите карта за магистралата - веднага след като минете техните проверки на границата. Имам предвид карта за плащане на такса на магистралата.

# 638
  • Plovdiv
kimbolina , Чанаккале е горе-долу на половината на пътя. Това е като минете Дарданелите с ферибота. Има много хотелчета до пристанището - на прилични цени /нощувка и закуска/. Крайбрежната алея е много приятна за разходка вечер. Мой лчен съвет е да си носите храна за вечеря и вода, защото вече съм им сърбала попарата на заведенията за бързо хранене.
Трябва да си купите карта за магистралата - веднага след като минете техните проверки на границата. Имам предвид карта за плащане на такса на магистралата.
Не съм сигурна,но мисля че от тази година вече няма карта за магистралата,а се взима някакъв чип.Може и да греша.

# 639
  • София
Благодаря ви момичета, за първа година ще ходим към Турция и сега тепърва разучавам къде и какво  Peace
Сега преглеждам първата страница .

# 640
Този сезон отваря врати един нов,луксозен хотел в малко познат у нас район-Сеферихисар. Хотела се казва-EUPHORIA AEGEAN RESORT & SPA - 5 *.Работи на база Luxury All inclusive. Общия брой на стаите е 455 с 6 асансьора и 4 етажна сграда в основната сграда на хотела. Подходящ за семейства. Собствен пясъчен плаж с безплатни чадъри, шезлонги и матраци. Безплатно ползване на хавлиени кърпи. Хотелът има и VIP плаж за възрастни, на който чадърите, шезлонгите и матраците се заплащат допълнително. Хотелът има стъклен тунел, през който се минава от хотела до острова с транспорт .1 основен басейн с площ от 2100 м2,Релакс басейн,Аква басейн с 3 водни пързалки,Вътрешен термален басейн,Luxury All Inclusive включва: • Закуска, обяд и вечеря на шведска маса; • Късна закуска, а ла карте закуска; • Сладолед по време на обяда и вечерята; • Снаксове; • Късна вечеря; • Сладкарница с кафе, чай, фрешове и пресни торти и бисквити; • 4 a la carte ресторанта с предварителна резервация- Морски деликатеси, Турска кухня, Интернационален и Австрийски шницел (с малка такса като вход); • В a la carte ресторантите се сервира органично вино; • Сезонни био плодове; • На басейна и плажа се предлагат напитки и снаксове през деня; Барове в хотела: • 24 часа отворен бар; • Вносни и местни напитки се предлагат на гостите на хотела; • Напитка за `добре дошли`; • 8 бара,: * Piano Bar; * Тераса бар; * Бар край басейна; * Релакс бар; * Aqua бар; * Бар на плажа; * Снек- бар; * Витамин бар; * Дискотека; • Mini bar, replenished every day with water, soft drinks & beer • Kettle coffee & tea service is available in all rooms Simple Smile

В този със сигурност няма да се скучае,докато обиколя да разгледам всичко ще се преуморя и после ще трябва да си почина от почивката. Mr. Green Joy

Сега сериозно-някой да е бил на почивка в такъв новооткрит хотел?

# 641
  • София (Възраждане)
Имам опит с един новоткрит Риу на българското червоморие, дойдоха туристите а още нямаше матраци в стаите, анимацията наливаше шампанско за да им замаже очите Mr. Green, после циганите с оцапани с вар работни гащеризони разнасяха стълби покрай басейна, докато хората се излягаха по шезлонгите.
Според мен най-неприятното в новопостроения хотел е липсата на добре отгледана и избуяла зеленина, цветя и т.н. Но аз не считам, че има особен риск с настаняването, напротив, със сигурност няма да има мухъл в банята, пък и са нужни добри отзиви от доволни гости за следващите сезони Simple Smile.

ПС. "червоморие" е печатна грешка, въпреки това ще го оставя така Mr. Green 

# 642
Не съм сигурна,но мисля че от тази година вече няма карта за магистралата,а се взима някакъв чип.Може и да греша.

Ами аз не съм я разглеждала подробно картата дали има чип, но ще погледна като се прибера у дома.

# 643
момичета,не е ли време да излизат следващи оферти за ранни записвания,някой знае ли?

# 644
  • Beyond the Frontiers
момичета,не е ли време да излизат следващи оферти за ранни записвания,някой знае ли?

Ами те си излязоха.

Общи условия

Активация на акаунт