Коледа на вратата чука, а след година СЕПТЕМВРИйче в креватче ще гука!

• 24 664
  • 707
  •   1
Отговори
# 405
При нас, сме казали от моята страна само на сестра ми и на най-добрата ми приятелка. А от страната на бъдещия татко, всички знаят. Само на баща ми и майка ми, още не съм казала, че си имам причина и даже се притеснявам до известна степен, но няма начин и те ще разберат.  Embarassed

# 406
Аз не мисля да казвам на никого докато докторът не потвърди, че всичко е наред.

# 407
fate, благодаря за линка за ЗК  Hug

ани, аз се чудя къде да записвам ЖК. още е рано, но ми се ще да се ориентирам отсега.

аз от витамините приемам само фк мета и омега 3. утре като отида при доки ще питам не трябва ли нещо друго  newsm78

# 408
  • София
Аз мисля витамини да не пия, а да гледам да хапвам разнообразно - доколкото ми позволява това мое гадене.
С витамините трябва да се внимава - страшно увеличават апетита и се пълнее повече от колкото без тях  Laughing Аз с баткото качих 33, така че витамини  Naughty

# 409
Аз мисля витамини да не пия, а да гледам да хапвам разнообразно - доколкото ми позволява това мое гадене.
С витамините трябва да се внимава - страшно увеличават апетита и се пълнее повече от колкото без тях  Laughing Аз с баткото качих 33, така че витамини  Naughty

И аз не пих витамини, но ядях много плодове и салати, хем засищат, хем витамини и не се пълнее много  Mr. Green Heart Eyes а и доктора каза, че не е задължително, плюс това ако са в повече се натрупват и също не е добре  Heart Eyes

# 410
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Привет, мамчета!
Мен снощи жестоко ме заболя корема и ми мина след 4 часа лежане, което за сама жена с малко дете е невъзможно за през деня. И така сутринта бях при доки - каза, че всичко е наред 6с и 6 ден сме, другата седмица ще ме регистрира за ЖК Simple Smile Сега и аз съм по схемата 3х1 НоШпа, ама здраве да е  Heart Eyes

# 411
Обръщам се, към всички работещи мамчета. Казах те ли вече на шефовете си? И ако не, кога мислите да им кажете? Тука на мене само ми се карат вкъщи, а аз съм пред голяма дилема, сега ли да кажа или не? Всички са на мнение да не прибързвам, защото може ли, като разберат да ме уволнят. Аз съм от един месец на тази работа със срочен договор и затова ме съветват да не казвам още. Аз им казах, че нямат право да ме уволняват при факта, че давам и документи издадени от лекаря, че съм бременна, но те не та не. Другото, което е, че аз в работата ми давам и нощни смени, а четох, че е забранено за бременните, ама те като не са известени с моята бременност  от къде ще знаят, че не трябва да ме слагат да работя нощно време. Кажете си вашето мнение. А и последен въпрос, трябва да имам 9 месеца назад трудов стаж, ама на едно място ли, или може и да не е на едно?

# 412
 Miimiiнka, мисля че закона те пази ако си на постоянен договор, но не съм сигурна. ето в тази тема има много компетентни момичета и ще могат да ти помогнат
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=688156.0

надявам се да намериш най-доброто решение за теб  Hug

# 413
Здравейте мами кой как се чувства? Аз също съм на ФК и ям много плодове и зеленчуци въпреки, че постоянно ми се въртят мазни храни в главата Simple Smile за казването казахме на роднина и някой близки приятели. Казах и на шефката ми и нямаше никакъв проблем: )  лека вечер мамит Simple Smile

# 414
Обръщам се, към всички работещи мамчета. Казах те ли вече на шефовете си? И ако не, кога мислите да им кажете? Тука на мене само ми се карат вкъщи, а аз съм пред голяма дилема, сега ли да кажа или не? Всички са на мнение да не прибързвам, защото може ли, като разберат да ме уволнят. Аз съм от един месец на тази работа със срочен договор и затова ме съветват да не казвам още. Аз им казах, че нямат право да ме уволняват при факта, че давам и документи издадени от лекаря, че съм бременна, но те не та не. Другото, което е, че аз в работата ми давам и нощни смени, а четох, че е забранено за бременните, ама те като не са известени с моята бременност  от къде ще знаят, че не трябва да ме слагат да работя нощно време. Кажете си вашето мнение. А и последен въпрос, трябва да имам 9 месеца назад трудов стаж, ама на едно място ли, или може и да не е на едно?

Най-вероятно няма да ти продължат договора като изтече. Само на безсрочен договор си "защитена" и то след като представиш документ че си бременна пред работодателя  Peace
По правни теми може да питаш тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=688156.0

# 415
миминка ако си на срочен договор може спокойно да те изгонят въпреки документ за бременност, може да изчакаш да станат 6 месеца и тогава, ама може пък много да ти личи.
А за майчинство ти трябват 2 год. назад, ако си в бюрото по труда не важи и 45 дни когато ти дадат болничен също трябва да си на трудов договор.
Дано да са разбрани шефовете ти и да нямаш проблем  Praynig Heart Eyes

# 416
Miimiiнka,и аз съм в твоето положение.  Sad Няма да бързам да им казвам.
Първо, защото още не е сигурно всичко наред ли е и дали организмът няма да го изхвърли......до 3-я месец е нормално да падне и за това никой не взема на сериозно бременността в този период.
Второ, защото в изпитателен срок сме уязвими и ако ще постъпват некоректно към мен искам да имам основа, на която да си пусна болничен при нужда.

Ако разбереш повече от правна гледна точка по въпроса, ще се радвам да споделиш.

# 417
Памперс да това е другия вариант, да взимате болничен до края, и като сте в болничен нямат право да ви гонят, но като ви свършат болничните и веднага може да ви изгонят  Peace Heart Eyes

# 418
  • София
Привет мамите, как сте  Hug
Аз днес се престраших да не пия Но Шпа и съм добре, за момента цял ден не съм пила, но мисля за през нощта да изпия едно, че искам да се наспя като хората. Май ме поотпусна вече, да чукна на дърво. НО почнаха киселини май.... и гърлото ме боли, сега се чудя какво да правя, да смуча мед ли, какво ли?
Miimiiнka относно работодателя, ако не си на постоянен трудов договор могат да те махнат, не се ползваш със защита. НО не могат да те махнат докато си болнични, така че стискай зъби до 3ти месец и после ако видиш, че не са разбрани и ти кроят нещо излизаш болнични постоянно. Лошото е, че изпитателния срок не тече по време на болничен и когато се върнеш могат да те махнат веднага. Дано не се стига до там де  Peace Консултирай се за по-сигурно за други варианти в темата, която ти дадоха.
Аз съм решила да кажа след 3ти месец за момента. Нека нещата стават стъпка по стъпка Peace
Лека вечер от мен  Hug

# 419
За болните да кажа - разтворът се казва "кармолис". Капват се 20-на капки в гореща вода и се дишат парите. Може и в чай. За 10-на минути се изпарява и после чаят може да се пие. Както писах по-рано, отпушва носа и облекчава кашлицата. Утре сутрин ще отскоча до аптеката и ще го изпробвам.

malka maimunka, права си за написаното относно работодателя. За жалост е така и това е причината да изчаквам.

Общи условия

Активация на акаунт