Не обичам празниците.......

• 28 995
  • 529
  •   1
Отговори
# 450
  • София
7-те кила месо не са поради Коледата.Аз виждам много чичковци да пазаруват и по над 7 кг месо лятото-ходят по вили хората.И въобще без празници-просто човекът е месояден.В месарницата при нас се пазарува месо в такива количества и без празници.

Може и така да е. Аз не съм виждала в обикновени дни някои да купува такива количества храна.

# 451
  • София
Като гледам що народ е на балкона... Само се чудя кои са повече - необичащите празниците или хейтърите на необичащите празниците.  Whistling

Днес отидох да купя един хляб. Ами, замалко не се отказах, пак се е започнало голямото пазаруване!

# 452
Яяя, ние  нашето  семейство  също   си  накупихме  разни  нещица  за  ядене преди  да  заминем за  Коледа. Че  гладни  ли трябваше да     стоим ?  Имайки  в предвид , че  почивните дни  бяха 4 ,  а  ние 7 човека  компания  , на място  , поотдалечено  от магазини , също  се  позапасихме с всичко  необходимо .  Всъщност  консумирахме  си  както  всеки   ден  ,  но   накупихме  нещата  наведнъж.  Нана ,  не  се  зная  за  колко души   е  било  това  месо . Не съди  така  човека. Че  има  нюанс  на  лакомия  у  нас хората  / говоря  общо /  има  ,  но  все  пак ... Wink

# 453
.......
Всеки има право на лични традиции, в 21 век сме, могат да бъдат избрани, а не наложени.
Ако не си харесвате семействата не се събирайте с тях в крайна сметка, какво толкова сложно.

Peace

Това е и моето разбиране за празниците и всичко свързано около тях. Ако нещо не ми харесва просто не го правя или го променям така, както смятам, че трябва да бъде.

Много ми е любопитно защо  7 килограма месо под различна форма, закупени от чичко шокират? Той едва ли ще ги яде сам. Може да има голямо семейство.

# 454
  • София
Като гледам що народ е на балкона... Само се чудя кои са повече - необичащите празниците или хейтърите на необичащите празниците.  Whistling
Аз в конкретната тема съм от скритите сеирджии  Laughing
След темата за Тонбонбон или нещо от сорта,това е втората тема,която ме кара от време на време да влизам,да рефрешвам и най-вече забавлявам.

п.п.за протокола съм от обичащите празниците

# 455
Охххх, и аз отидах за един хляб. Единствена бях в магазина. Laughing
ПП. аз купувам и по над 7 кг , когато мъжа ми е на диета и яде само протеини. Месо и яйца. За всеки ден.Няма нищо общо с коледа.Въобще, в нашата месарница има Винаги опашка и се купува Много месо, не само по Коледа.И аз не свързвам яденето на количества с Коледа, то е Винаги така, не само за 24-25.

# 456
  • София
Яяя, ние  нашето  семейство  също   си  накупихме  разни  нещица  за  ядене преди  да  заминем за  Коледа. Че  гладни  ли трябваше да     стоим ?  Имайки  в предвид , че  почивните дни  бяха 4 ,  а  ние 7 човека  компания  , на място  , поотдалечено  от магазини , също  се  позапасихме с всичко  необходимо .  Всъщност  консумирахме  си  както  всеки   ден  ,  но   накупихме  нещата  наведнъж.  Нана ,  не  се  зная  за  колко души   е  било  това  месо . Не съди  така  човека. Че  има  нюанс  на  лакомия  у  нас хората  / говоря  общо /  има  ,  но  все  пак ... Wink

Чичкото е събирателен образ за мен. На всички онези, дето чакат Коледа само, за да седнат 10 часа на софрата. И да погълнат несметно количество храна. Тоест по-просто казано празник=много храна и много алкохол.
Затова го дадох този пример. Защото аз не свързвам празниците, които и да било, с ядене и пиене. Нито с подаръци, елхи, тонове курабии, щолени, агнета, козунаци, яйца и прочие. И ми е ужасно смешно и едновременно противно подобно поведение.

# 457
Ако не си харесвате семействата не се събирайте с тях в крайна сметка, какво толкова сложно.

Да, това е добър съвет, между другото. Аз направо с ужас установих, че хората /повечето/ в тази тема имат или пръдливи, оригващи се, досадни, лицемерни и плюскащи роднини. Това е наистина тъжно.

# 458
7-те кила месо не са поради Коледата.Аз виждам много чичковци да пазаруват и по над 7 кг месо лятото-ходят по вили хората.И въобще без празници-просто човекът е месояден.В месарницата при нас се пазарува месо в такива количества и без празници.

Може и така да е. Аз не съм виждала в обикновени дни някои да купува такива количества храна.

Наистина  ли не  си виждала?    Аз пък съм си  мислела , че  болшинството  пазарят  наведнъж  и пълнят фризери   и шкафове . Ние  у дома  не сме привърженици на такова  зареждане . Може би  си е  до  навик . Предпочитам по-често   и  по  малко,/ колкото  за 2-3 дни  например / . Но  пак казвам -многохора   предпочитат да  се  заредят с  покупки  на  веднъж .

# 459
  • София
И за какво ми е да купувам прясно меса и да го замразявам, че после да го размразявам, като мога през ден или два примерно, да купя пресни току-що разхасовани меса? Само защото ме мързи да отида два пъти в седмицата до месарския магазин ли?

# 460
На теб-не.  PeaceНа мен ми е нужно. Нямам възможност всеки ден да се редя на опашката в месарницата.

# 461

Днес отидох да купя един хляб. Ами, замалко не се отказах, пак се е започнало голямото пазаруване!

Задалото  се  пазаруване  е  за Нова  година   :35 .Не по-малка  истерия  . Дори  наблюденията  ми  са  , че  сега  ще  е  по-яка  треската  . Някакси  Новогодишните  празници  са по-яки  от към запой  и  ПЛЮЗГАНЕ .
Нали  ви  казах   още малко търпение -  и тоя ден  ще  мине .

# 462
  • София
Четейки форума, а и разговаряйки с хората около мен напоследък, се радвам колко малко засичам разни външни дразнители. Един мрази Коледа, втори мрази първия, че мрази Коледа.  Stop Твърде ми е уморително.

# 463
  • София

Наистина  ли не  си виждала?    Аз пък съм си  мислела , че  болшинството  пазарят  наведнъж  и пълнят фризери   и шкафове .

Не, не съм. Освен преди празници де. Преди Великден тази година беше същата лудница. Все едно, ако не ядат агнешко ще свърши светът.

Междудругото вчера специално попитах мой много близък човек, който даже е църковен настоятел. И той също ми каза, че никъде не пише какво трябва да се яде на празник. Камо ли да е задължително. Пише какво не трябва да се яде по време на пости. Ама постите никой не ги спазва Mr. Green

# 464
И за какво ми е да купувам прясно меса и да го замразявам, че после да го размразявам, като мога през ден или два примерно, да купя пресни току-що разхасовани меса? Само защото ме мързи да отида два пъти в седмицата до месарския магазин ли?

Например колежката  ми   пазарува  веднъж  основно   , зареждайки   хранителни  покупки за месеца  с  идеята  , че  спестява  време  и средства  , купувайки     ги  на  едро  от някъде  си .
Явно  така  я  устройва .

Общи условия

Активация на акаунт